Ja, jeg tenkte faktisk på om jeg måtte ha en spoiler, men så tenkte jeg det var for så vidt bare en liten note i forhold til resten av det jeg har lest til nå.
Jeg drar på en ukes ferie derfor har jeg lest mer og dette stoffet liker jeg. Jeg må jo være klar til neste økt når jeg er tilbake for jeg tar ikke gigantboka med.
Tror det er viktig å "få tak på" og bli kjent med DQ nå i begynnelsen, da tror jeg vi vil følge han videre på sin ferd med glede.
Jeg er ferdig med kapittel V, og jeg må si at Don Q er en type person som falt i smak så langt. Med sin ukuelige tro på ridderordenen og sine handlinger og ikke minst det utstyret han bærer på og med seg, er virkelig fornøyelig. Jeg sitter å flirer når jeg tenker på når han satt i vertshuset/slottet og prøvde å få i seg mat og drikke med visiret på.
Er det flest nyere bøker du får kjøpt til 50 kr, medregnet frakt? evnt hvilke bøker er det?
Som oftes er jeg på leiting etter eldre bøker, finner en del på Finn.no eller QXL, har også solgt bøker gjennom begge nettstedene.
Ja, det er en sterk historie om barnehjemsbarn som bl. a. ble utnyttet og brukt som gratis arbeidskraft.
Det er trist å lese hvordan voksne mennesker kunne oppføre seg mot barn i sårbare situasjoner.
Gabriel Scott får ned på papiret de tanker og følelser hans hovedperson i boka har på en troverdig og flott måte.
Når boka hans kom ut i 1939 burde det har ringt noen "bjeller" hos både den ene og den andre, men det fortsatte på samme vis i mange år. Med denne boka tar Scott ansvar og tar et oppgjør med de ansvarlige og forteller om forholdene.
Ei god og viktig bok som er til ettertanke om ting som har berørt altfor mange i nær fortid.
Jeg er nå ferdig med fjerde akt og begynner å få litt dreis på det.
Oppfatter Julian som en som higer etter å bli verdsatt og beundret for den innsatsen han tror han har utført i slag.
Som Kjell k var inne på kan Julian godt være en "slektning" av den godeste Peer Gynt, de har flere likhetstrekk.
"De elendige" eller den flotte franske tittelen : "Les misérables" av Victor Hugo.
Ikke nok med at boka er fantastisk men den er så tidløs når temaet i boka handler om den store kjærligheten til mennesket og et innblikk i menneske naturen.
Denne store klassikeren med det flotte franske navnet er populær både som bok/lydbok, film og som musical.
Tittelen på boka bør gjøre de aller fleste nysgjerrig, det gjorde den for meg i sin tid :)
Her er en tidligere tråd og kommentarer om samme tema.
I denne tråden er det de ulike bøkene som er lagt inn som også diskuteres.Her er en annen.
I denne blir det igjen diskutert rundt samme tema ang trådstart.
Dette har engasjert mange over lang tid nå.
Kanskje André kunne fortelle oss hvordan han har tenkt det skal bli fremover, slik som nå, eller kanskje han har et "ess" i ermet han ikke har vist frem ennå.
Ei fornøyelig bok og jeg er helt enig i det du skriver, unntatt at den får ikke terningkast 6 av meg, men terninkast 5 :)
Ove Roaldsen, du verden for en type, han er sammensatt slik at mange menn vil nok kjenne seg litt igjen i hans verden.
Det er de mange små og store hendelsene som gjør boka til et stort "svermeri" av fortryllende detaljer. Hamsun hadde en evne utenom det vanlige å beskrive bl. a. slike små og store hendelser i et lokalmiljø.
Der er han en mester.
Denne holdt jomfruene, som allerede hadde forsonet seg med ham, nå på å avvæpe, og selv om de hadde fått av ham brystharnisket og ryggstykket, visste de ikke hvordan de skulle få av ham halsringen eller det falske visiret som han hadde bundet fast med grønne band, som måtte skjæres over siden knutene ikke var til å få opp. Men det ville han på ingen måte gå med på, og derfor ble han sittende hele kvelden med visiret på, noe som gjorde han til den pussige og merkverdigste figur man kan tenke seg.
Det er å håpe at det kan skje. Spesielt nå som det har blitt så mange lister, og som du sier de drukner etter en kort tid.
Ja, det er et sterkt møte med en politisk fange i en straffeleir i Sibir.
Her forteller forfatteren hvordan livet kunne være for de hardt prøvede menneskene. Han kamuflerer seg selv men det er liten tvil om at dette skjedde han og andre medfanger. Her beskrives 1 dag, hva med alle de andre dagene?
Fra Wikipedia har jeg hentet dette.
Det var veir til å flagre i, å sværme i. Det gik ungdom langs veiene om nætterne og de sang og de slog i luften med seljekvister. Og fra alle øer og holmer hørtes fuglelyder fra teist og kjeld og måke og ederfugl. Og kobben stak sit drivvåte hode op av vandet og så sig omkring og dukket tilbake igjen til sin verden.
Også Rolandsen sværmet på sin måte.
Nå ble jeg også glad, for at du også likte boka om Toulouse Lautrec. Etterat jeg las boka var jeg i Paris, på Montmartre. Jeg fikk en spesiell stemning inni meg når jeg satt med et glass Pastis ( ikke Absint ) og så på livet som sydet rundt meg. Gikk inn i en liten galleri/butikk og der hang mange av plakatbildene til vår venn Lautrec. Har sevfølgelig handlet et par plakater, de er bare så fulle av liv og glede.
Han har så lett gjennkjennelige bilder at en kan peke de ut i alle kunstinstitusjoner.
Helt enig Grete. Jeg har ikke skannet men funnet omslagsbilder andre steder på nettet for det er ikke alltid jeg har bokomslaget til boka. Selv om jeg har en eldre utgave av ei bok som ikke har omslag pleier jeg å "låne" fra andre utgivelser.
Jeg synest også det er litt stusselig uten omslagsbilde her i bokhylla, men når jeg har en del eldre bøker må jeg finne meg i at de ikke finnes, rett og slett.
Så artig å høre at du fant fram disse skattene.
Har du oversikten over hvor mange vi er som nå leser DQ samtidig? Dette er skikkelig artig og en utrolig god ide :)
Jeg har også lest ferdig annen akt. Det tar litt tid før stykket "setter seg" hos meg, men jeg leser videre med åpent sinn.
Du får fylle på lista etterhvert som du leser slike bøker som et fåtall har. Kanskje flere vil finne fram til de gode opplevelsene når de ser lista di.
Jeg har noen slike bøker jeg også.
Ei fornøyelig og fengende bok med undertoner av alvor. Med det mener jeg at forfatteren beretter om hvor lett det kan gå å forkludre til livet sitt. Når det er sagt, så er begynnelsen på boka utrolig morsom, og der vi blir kjent med den ene typen etter den andre. Humoren og de mange gode replikkene i boka satt som et skudd.
Veldig positivt overraska over boka og jeg fikk litt sånn gjenkjenningsfølelse av 70 årene, vel, ikke så rein lite heller hehe.
Jeg hadde også en periode der jeg las mye av det Vera Henriksen har skrevet. Jeg husker jeg ble så fascinert av bøkene hennes, de historiske personene og hendelsene.
Der ble min interesse for norrøn historie født og har holdt seg siden.
Det er bra at hun kommer frem i lyset igjen og at nye generasjoner finner fram til hennes forfatterskap. Bra!
Så hyggelig da. Ja, det er ei artig bok, jeg har kommet halvveis og liker måten han skriver på, den lette tonen og den litt snodige handlingen.