Jeg har lagt merke til at mange bokelskere åpner en ny diskusjon/tråd om bøker som allerede er omtalt flere ganger. De fleste får null svar, noen to - tre, (noen ytterst få mange).

Når du får lyst til å starte en diskusjon/tråd om en bok, forslår jeg derfor at du:
- klikker på bokomslaget
- ser hvor mange ganger boken allerede er omtalt
- finner en diskusjon/tråd som du kan henge deg på

Diskusjonene blir straks mye mer interessante om vi samler flest mulig synspunkter i én tråd, enn om vi sprer dem utover i mange, tynne tråder.

Det er ikke så vanskelig :-)

Godt sagt! (26) Varsle Svar

Viser 23 svar.

Hva med når man vil sitere en bok uten å starte en ny tråd? Man får jo ikke tilbud om å f.eks. fylle inn sidetall når man bare svarer vanlig på et innlegg...Dessuten syns jeg det er irriterende at man må starte flere nye tråder for å sitere samme bok flere ganger (for å få formateringen riktig).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg oppfatter at det er forskjell på en diskusjonstråd og et sitat. Det er diskusjonstrådene jeg sikter til i innlegget mitt, ikke sitatene.

For å sitere fra en bok, må vi, slik du sier, åpne sitatboksen eller det du kaller en "tråd". Slik må det vel være.
Om dette er ønskelig og praktisk mulig å sitere fra samme bok i en og samme "tråd" har jeg ikke tenkt over.

Andre som har synspunkter på disse tingene?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå svarte jeg nettopp i en tråd på The Road/Veien.... Det foresvevet meg at den hadde flere tråder, så jeg sjekket: Men 33 TRÅDER, det var da ganske drøyt synes jeg. (Det er da nokså "utidig" spør du meg....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat dette gjør at jeg ikke orker å lese alt om en bok, for den kan ha som du sier veldig mange tråder, og mange av dem har ingen svar som du sier. Hadde vært veldig greit at alt om en bok var i samme tråd.;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henter opp denne tråden igjen, tror det kan være til hjelp og nytte for nye og andre her inne.
Det blir ganske mange tråder om samme bok etterhvert. Det er også lurt å lese "smørbrødlista" som er laget, den ligger under "hjelp" oppe på høyre side.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig.

Etter mitt skjønn burde hver bok kun hatt èn eneste tråd tilegnet seg, levende, uforutsigbar, med spark i alle retninger og kryssild, og som resultat av dette fruktbar, spennende og ikke nødvendigvis mindre oversiktlig enn dagens ordning, da det i en tråd jo er lett å svare på enkeltinnlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare en eneste tråd kan være litt knapt igjen, etter min mening. Av og til avsporer en tråd og en sjelden gang skjemmes praten av folk som kommer med finter til hverandre, eller på annet vis pludrer i tråden, og da kan det være befriende å starte en ny tråd som handler om Boka.

Kanskje kan det også være greit å ha to tråder om boka diskuteres ut fra ulikt perspektiv?

Men da handler det om å bevisst starte en ny tråd og velge bort den andre. Ofte mistenker jeg at nye tråder oppstår fordi folk ikke har oppdaget at det alt er skrevet om boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er for så vidt enig med deg; det skader vel ingen at det finnes et par tråder om et verk… Spesielt ikke om første trådstarter bare sier bra, dårlig, kjedelig eller lignede om boka. Samtidig var jeg tilfeldigvis inne og så på På vegne av venner av Kristopher Schau tidligere i dag. Dette er ei bok jeg likte godt da jeg leste den og jeg kommenterte følgelig på den ferskeste tråden. Fikk lite respons, men det er kanskje ikke så rart. Pr i dag finnes det 27(!!!) tråder om denne boka, og de færreste av disse trådene har fått en eneste kommentar… Sukk; tenk så interessant det hadde vært om alle disse stemmene hadde samlet seg om en diskusjon???

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig med både deg og Inger Johanne, et par tråder om en bok med ulikt fokus er ikke noe problem. Men så finnes det, som du nevner her, noen bøker som har så mange tråder at jeg ikke orker lese alt og langt mindre finne et sted å poste en kommentar. En av de bøkene er "På vegne av venner", som du skriver, den likte jeg også godt og ville egentlig skrive noe om den da jeg ble medlem her. Den hadde mange tråder da, de fleste av typen bra bok, dårlig bok osv, og siden har det blitt mange fler av samme type. Det ble aldri noe av at jeg skrev noe om den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva med en funksjon hvor en får beskjed om at:

"denne boken har allerede en diskusjonstråd som du kan poste innlegget ditt i"????

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg husker at Andre ønsket å ha det slik det er da vi tok dette opp tidligere. Men det begynner å bli en "mare" med alle disse ulike trådene!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Meningsløs blir den vel ikke? Det hender jo rett som det er at vi kommenterer bøker som ingen har sagt noe om tidligere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, jeg er enig med deg i at denne teksten kanskje kunne ha vært omformulert, uten at jeg i farten kan si hvordan. Har nevnt det i et innlegg i denne tråden - André har du synspunkter på dette!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette temaet har blitt diskutert en del ganger før også, så det er noen tråder alt på dette.

Men jeg er enig med deg. Det blir generelt litt for mange diskusjonstråder angående bøkene innimellom. Det kan være litt slitsomt, da man også blir litt mer usikre på i hvilken tråd man egentlig bør poste innlegget en skriver, så folk bør bli flinkere til å sjekke om det alt er en tråd om boka, slik at det blir mer oversiktlig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En annen fordel med å poste i en allerede eksisterende tråd, er jo at man da får oppmerksomheten til noen som alt har lest boka og ment såpass mye om den at de alt har skrevet noe. Sjansen er jo mye større for å få svar på innlegget sitt da, og det er jo når det blir diskusjon det virkelig er gøy :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Fint at du tar opp dette, for i det siste synes jeg det har vært ekstra mye av at det startes nye diskusjonstråder på bøker som allerede er kommentert. Og da blir det lett til at man ikke orker å kommentere når det er så mange tråder, eller man har allerede kommentert på en annen tråd.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det henger kanskje sammen med at vi stadig blir flere bokelskere - noe som jo er supert!
Jeg har gjort den samme "feilen" selv; det tar litt tid å komme inn i systemet. Nettopp derfor kunne det han gjort seg med en ørliten veiviser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg.
Håper også det er noen som har gode ideer til forbedringer.
Noen bøker har nå veldig mange tråder og da blir det etterhvert håpløst å kommentere.

Går det an å begynne med å samle/redigere alle nåværende kommentarene om f. eks. om en bok under 1 tråd? Er det bedre enn å måtte åpne og lese alle trådene?
Vil det bli slik etterhvert at mange ikke orker å kommenter bøker enda en gang da de allerede har kommentert kanskje opptil flere ganger, men i forskjellige tråder?
Jeg bare lurer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er allerede sånn at man ikke alltid orker å kommentere når det er 7 tråder om samme bok... Fint at dere tar opp dette :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er faktisk ganske mange bøker som nå har over 20 tråder og det ser ut som det stadig kommer nye tråder til, jevnlig.

Det hadde vært fint om f.eks André som steller med dette fabelaktige nettstedet kunne gi en oss et lite hint om det er meningen det skal fortsette å være slik, eller om det er andre løsninger på trappene.

Ingenting er galt, det er bare et ønske om forbedring.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjenner meg i hvert fall igjen i det du skriver, Karin. Synes det blir litt fåfengt å kommentere en bok når det står litt her og litt der...

Kunne det ha stått en kommentar om dette der boken omtales? Ikke bare "Start en diskusjon om denne boken". Forstår du hva jeg mener André (IT-avdelingen)?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Stig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitHarald KLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadHilde H HelsethBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeKirsten LundJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi LMarit HåverstadSynnøve H HoelMarianne AugustaJohn LarsenArne SjønnesenAnne Berit GrønbechAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikte