Jeg lurer på noe: hvordan knyttes egentlig flere utgaver av samme bok sammen, slik at antall eiere legges sammen, alle diskusjoner havner på samme sted, o.s.v.? Jeg ser at dette som regel allerede har blitt gjort med de bøkene jeg legger til i samlingen min. Men noen ganger er ikke dette tilfellet, som f.eks. med Cormac McCarthys "Blood Meridian", hvor det er tre utgaver som ikke er "knyttet sammen". Hvis det oppstår en diskusjon om en annen utgave enn den jeg har, vil diskusjonen dermed passere utenfor min "radar", altså listen over diskusjoner om mine bøker.

På Library Thing finnes det en "combine works"-knapp som lar brukerne ordne dette selv. Kan ikke finne noe slikt her, eller er det jeg som har misforstått noe?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Jeg lurer på noe: hvordan knyttes egentlig flere utgaver av samme bok sammen, slik at antall eiere legges sammen, alle diskusjoner havner på samme sted, o.s.v.?

Dette gjøres gjennom et nitidig manuelt arbeid hos den norske Bokbasen.

Jeg har også foretatt endel manuelle sammenkoblinger i vår egen database.

På Library Thing finnes det en "combine works"-knapp som lar brukerne ordne dette selv. Kan ikke finne noe slikt her, eller er det jeg som har misforstått noe?

Vi har ikke dette, men skal få. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan er status på å få til en koblingsmulighet mellom de forskjellige utgavene av bøker som ligger her inne? La f.eks nettopp inn i samlinga mi Nowegian Wood av Murakami, den har tre forskjellige utgaver med forskjellig antall eiere, som vel burde vært kobla slik at antall eiere ble summen?

Ofte legger jeg inn ei utgave av ei bok som jeg finner under "Se alle utgaver". Noen ganger når jeg seinere søker på bøker jeg har lagt inn på denne måten så står det fremdeles "Legg til bok" på "førsteutgaven" som jeg får opp. Jeg må da inn under andre utgaver for å få bekrefta at jeg har lagt boken til i boksamlinga. Er det mulig å få til at det står "Har lest" helt framme på den utgaven du får opp ved søk, uansett hvilken utgave du har lagt inn? (om du skjønner hva jeg mener, ble visst litt "kronglete"...)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Flott! Takk for svar!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

John LarsenTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenKirsten LundRuneAvaHarald KAud- HelenInge KnoffJulie StensethStig TIngunn SHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  FrøysaaLisbeth Marie UvaagHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenMarianne  SkageTor Arne DahlDemeterAnn ChristinDolly DuckJan-Olav SelforsHeidi L