Jeg begynte på boka i går kveld, leste i natt, i morges, surfer nå på biblioteket for å finne de neste to i serien. Jeg skulle ønske man kunne gitt ut Vera Henriksens samlede verder og gitt den i gave til meg. For en romanforfatter!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Siden jeg skrev dette har jeg ikke bare fått lest ferdig denne serien, jeg har også fått tak i det meste andre hun har skrevet (blant annet gjennom nettopp Bokelskere). Det har vært en fin reise denne våren og sommeren.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg "oppdaget" henne for leeeenge siden, før jeg var 20, og ble helt frelst. Vera Henriksens historiske romaner er gitt ut som serie i 10 bind i 1983 på H. Aschehoug & Co. ISBN 82-03-11173-4 (serien)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det visste jeg ikke, takk! Men store deler av forfatterskapet kommer jo også etter dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hadde også en periode der jeg las mye av det Vera Henriksen har skrevet. Jeg husker jeg ble så fascinert av bøkene hennes, de historiske personene og hendelsene.
Der ble min interesse for norrøn historie født og har holdt seg siden.
Det er bra at hun kommer frem i lyset igjen og at nye generasjoner finner fram til hennes forfatterskap. Bra!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vera Henriksen er ein av mine favorittar når det gjeld historiske romanar. Ho har ein utruleg god kunnskap om norsk historie, og har evne til å formidla han i fine, interessante og truverdige romanar. Eg har skaffa meg dei aller fleste av bøkene hennar. Har plan om å lese dei omatt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg tenker også å kjøpe med meg det jeg måtte komme over fremover. Noe har jeg, men alt for lite.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ikkje sant! Vera Henriksen er nok den norske forfattaren eg setje høgast =)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg tror hun er på toppen av mine og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fantastisk serie! Men det er ikke bare 3 bøker i denne serien, det er hele 5!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det fant jeg ut da jeg rundet bok tre... Men det er virkelig ikke lett å finne mye info om Henriksen, hverken på wiki eller på Aschehoug sine sider. Hva kan det komme av? Hun må være en av de mest underkjente store forfatterene vi har. Også lever hun jo ennå. Det var jeg heller ikke klar over.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke hun står noe tilbake for Sigrid Undset. Jeg skrev særoppgave om Vera Henriksen da jeg gikk på gymnaset, sammenlignet Sigrid Toresdatter med Kristin Lavransdatter.Barnefødt som jeg er ikke langt fra Bjarkøy og Trondenes var det ikke vanskelig å bli hekta, og jeg har brukt mange sommerferiedager til å se meg rundt på Egge og ellers stedene Sigrid holdt til i Trøndelag. Veldig interessant!

Nå jobber jeg som frilanser i kulturavdelinga til lokalavis i området der Vera Henriksen bor, og synes det er fryktelig trist at jeg ikke rakk å begynne med det før det ble for sent å intervjue henne! Mannen hennes deltok på årets Litteraturfestival på Lillehammer og snakket om hennes forfatterskap. Det var interessant!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk til både deg og Jan Kåre for informasjon om hvor hun er nå. Så trist at vi ikke får høre mer fra henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hun lever ja, men lever dessverre nå helt i sin egen verden. Hun er klart en av de største norske forfattere av historiske romaner.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste bøkene hennes da jeg var 17-18 år og likte dem veldig godt. Jeg tar dem fram innimellom og leser på nytt. Blir ikke lei. Hun har en helt spesiell fortellerstil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå fikk jeg jammen lyst til å lese Vera Henriksen igjen. Slukte alle bøkene hennes for mange år siden, og tror de hadde vært fine å møte igjen nå. Takk for påminnelse!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ErlendGladleserRune U. FurbergJan Erik  OlsenBeathe SolbergJulie StensethTanteMamieHarald KKarin  JensenTonje-Elisabeth StørkersenMartinenCarine OlsrødSteinar JøsokØystein LBerit RKay NilsenRandiCtinaSimen "Boktimmy" IngemundsenTrygve JakobsenHeidi Nicoline ErtnæsChrissieJohnny OlsenThomas KlakeggGro Anita MyrvangTone SundlandKirsten LundFiolStine_JBenedicte Sønsteby AndreassenDolly DuckIngunnElisabeth SveeCamilla RødjeMarit AamdalSoffa86Sigrid Blytt TøsdalannelinguaTherese HolmKristin F. Jørgensen