Og hva legger dere så i ELDRE litteratur, (hvor går grensen mellom nyere og eldre)? Av de bøkene jeg nevnte, foreslår jeg DITTE MENNESKEBARN. Her hos "BOKELSKERE" har boka fått høy karakter av de som har lest den. Boka kan skaffes som lydfil hos bl.a. BOKKLUBBEN og finnes sikkert i de fleste bibliotekene. Boka kom ut omtrent samtidig som Kristin Lavransdatter.
Jeg trenger visst litt mer opplysninger. Hva betyrTS? Jeg har omsider funnet ut hva som menes med En9.
Jeg ser at de hittil foreslåtte bøkene stort sett er av norske forfattere (Vesaas, Hamsun, Undset) pluss en svenske Lo-Johansson. Da passer det kanskje med å foreslå en dansk forfatter. Hva med Martin Andersen Nexø (enten Pelle Eroberen eller Ditte Menneskebarn)? Her får vi litt sosial-realisme. Jeg likte disse bøkene veldig godt den gang jeg leste dem (for veldig, veldig lenge siden). Et lite minus(?) her er at dette er veldig tykke bøker. En annen mulighet er Hans Scherfig med f.eks Det forsømte forår. Det er en ganske morsom bok. Nå vet jeg ikke hvor lett det er å få tak i disse bøkene i dag.. I nødsfall kan man jo også velge Karen Blixen med Den afrikanske farm.
Det var synd, Bjørg. Du er en viktig stemme her inne, verdt å lytte til.
Jeg håper du finner grunn til å "slenge deg med" titt og ofte - eller aller helst ombestemme deg :-)
Du vil i så fall ikke ha vært den eneste som har gitt Tassen terningkast 1, men dog med en annen begrunnelse :-)
Enhver får snurre terningene som de vil.
Mitt poeng er bare at det, etter denne logikken, blir litt vanskelig å for andre å bruke terningkast som en veileder.
Takk for svaret.
Da er vel ditt terningkast egentlig ikke basert på selve boken, men på at den ikke passet for deg? Det ble litt forvirrende.
Jeg takker ja tusen takk til videre deltakelse.
Fint med en opprydning - og håper riktig mange, gamle og nye deltakere, melder sin interesse. Anbefales!
Ja visst! Jeg vil veldig gjerne være med.
Er det mulig for nye personer å bli med i denne lesegruppa? Og hvordan fungerer den? Jeg har alle de hittil foreslåtte bøkene i hylla hjemme og har lest dem alle, men det er 40 -50 år siden. Jeg skulle gjerne lest dem på nytt og da gjerne i en mer "tvungen" setting.
Disse tre bøkene av Rachel Cusk: Omriss, Transitt og denne her, Kudos er stor litteratur. De er lettleste i den grad at man flyter gjennom sidene, men det er en tyngde i stoffet og så mange gode refleksjoner og tanker om livet.
Hei Marte,
Du skriver rosende om «Helsesista», både innholdet og språket, omtaler den som en perfekt gave til ungdom og voksne, og anbefaler den til ansatte i helsetjenesten – og gir den terningkast 4. Det henger ikke sammen, synes jeg. Hvordan begrunner du ditt terningkast, hva er det som trekker ned?
PS: Bare så det er sagt, jeg kjenner ikke boken, men blir usikker på din omtale.
Kristin Lavransdatter – de tre bøkene er blant de bøkene jeg setter aller høyest. Nå har det seg slik at jeg har lest hele trilogien tre ganger, som ungpike, midt i livet og som «gammel». Jeg har opplevd bøkene fra ulike epoker i mitt eget liv, og hver gang funnet ny innsikt og forståelse og nye perspektiver.
Det er ikke så lenge siden jeg leste trilogien for tredje gang, så jeg føler meg ikke helt klar for en ny runde nå. Likevel anbefaler jeg lesesirkelens deltakere på det varmeste å stemme den frem. Dette er bøker jeg unner alle å lese.
Er det en fordel å ha lest Godnatt, jord før Kungsgatan?
Jeg begynte på Godnatt, jord for en tid siden og falt for den. Men så kom et eller annet i veien og boken ble lagt på vent inntil videre.
Jeg har blitt hekta på Amanda Prowse. Dette er bøker til å kose seg med og la seg underholde og hun skriver godt til dette formålet.
Jeg leste Allis sønn sist du foreslo den og kan skrive under på at det er en meget god bok. Jeg siterer meg selv:
"En rystende og gripende god bok som bør nå ut til mange. Det er noe med språket som driver handlingen fremover, selv om det i det ytre skjer tilsynelatende lite. Vi kjenner morens hjelpeløshet og fortvilelse så det gjør vondt. Vi tar del i Ellings opplevelse av omverdenen, meget godt og troverdig beskrevet. Elling handler slik han finner det naturlig og riktig – og vi, leserne, kjenner en uro ved at dette ikke kan gå bra."
Magnhild Folkvord har skrevet biografien Der livet brenn om Magnhild Haalke.
En bok med nerve. Godt skrevet. Intens og engasjerende
Helt enig. Nå har forfatterne gått for langt i å skrive om traumatiserte og ulykkelige etterforskere..
Har likt denne serien veldig godt, men synes denne var en nedtur. Ble veldig usannsynlig det hele,,,første gang jeg har småkjedet meg og lengtet til å bli ferdig med en bok av denne forfatteren....