Las litt av Platon for ein del år sidan. Nå blir eg inspirert til å lese meir av han. Fine sitat du har!
"Hva var det John Lennon sa?....Ja - "Livet skjer mens du er travelt opptatt med å legge andre planer." Bedre kan det ikke sies...."
De hengte revenes skog var også min første Paasilinna - og som deg så kjøpte jeg den på omslaget :-)
Etter å ha herja og kriga med norske kongar (Snorre 1), feirar eg nå ei roleg og koseleg jule- og nyttårshelg på Bjerkebekk saman med Sigrid Undset og familien hennar. Herleg!
Lykkelige dager av Sigrid Undset. (Happy days in Norway gitt ut i USA i 1942).
Å lese Safirblå er litt som å spise en stor pose smågodt. Det er mange søte opplevelser, noen du ikke helt vet hva du skal mene noe om, et par sure ting, mange søte og du vil hele tiden ha mer.Jeg storkoste meg!
Fortsett å kjempe for det du føler, men tenk alltid på at den eneste veien er ordets, forståelsens, aldri sverdets vei.
Lori Lansens har skrevet en nydelig roman som rørte meg dypt. Jeg satt med klump i halsen gjennom det meste av boken.
Reisen hjem er en real slukebok, som det så flott heter. Da jeg først satte meg ned med den, ble jeg fort grepet av historien som Lansens utpensler mellom sidene. Jeg ble beveget av Addy og Sharlas opplevelser, og de urettferdighetene som begås mot dem.
En av de viktigste premissene for å skape en god roman, er at forfatteren lykkes med å få leserne til å føle med hovedpersonene og engasjere seg på vegne av dem. Vi skal le og gråte med dem, og bli forbannet på deres vegne når noe tragisk skjer. Vi skal føle at vi kjenner dem, at de er våre venner. Det klarer Lansens i aller høyeste grad. Karaktertegningene hennes er varme og gode, og vi kommer godt under huden på både Addy og Sharla. Bruken av dialekt/slang fargelegger også svært godt.
Reisen hjem er en perfekt sommerroman for alle som liker episke historier fulle av følelser og atmosfære.
"Hat er akkurat som salt i vann, Sharla. Når det først er kommet dit (inn i livet ditt, red,anm), er det vanskelig å få det ut igjen."
Addy leste høyt det som sto på omslaget: "Walden Pond." "Av Henry David Throreau. Amerikaner, men det er ingen grunn til å fordømme ham. (...) Les den så langsomt du kan. Den er som et godt måltid. Man må ikke sluke den, men nyte den så man kan kjenne smaken av den i minnet lenge etter at man er ferdig."
Er så enig med deg at man får følelsen av at boka ikke er ferdig...nå klarte hun jo å friste oss med første kapittel av bok 4 som kommer til høsten!!!! Gleder meg allerede jeg...lettleste, fengende bøker, som jeg virkelig ANBEFALER!!
Å plukke ut dei fem beste bøkene eg har lese er sanneleg ikkje lett! Det er så mange utruleg gode bøker. Desse fem er iallefall blant dei eg har lika best: Jenny av Sigrid Unset, Pan av Knut Hamsun, Kilden av Gabriel Scott, Medmenneske av Olav Duun og Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen.
Dette høyrest interessant ut. Eg har lese fleire bøker av Dickens, men ikkje The Picwick Papers. Kan tenke meg å vere med på å lese denne, eg òg.
Eg er med norske kongar på herjingar både i austerveg og vesterveg. For tida saman med Olav Trygvasson. Det har vore harde tak med kriging, innebrenning av fiendar, røving av gods og menneske. - Eg heng framleis med.....
Snorre Sturlason Kongesoger. (Lydbok)
Interessant å lese om kvar Odin kom frå, og korleis han blei opphøgd til gud. Dette har eg forresten lese om før i boka Jakten på Odin av Tor Heyerdal og Per Lillienstrøm. Han bruka Snorre som kjelde for jakta i tillegg til andre europeiske skrifter.
Ei gripande bok om eit tema og ein verden er ikkje visste skulle engasjere meg. Eg kunne ikkje leggje boka frå meg.
Den tok tak i meg, og trua meg til å lese den ut. siste kapittelet hadde eg ikkje godt av å lese, men eg berre måtte.... Må anbfales ;)
Alle mennesker hetre egentlig noe annet Inni hvert menneske fins et annet menneske snaket sier feil og bak ordene fins andre ord Vi syns bare når det er mørkt vi høres bare når det er stille
Kom over dette diktet av INGER HAGERUP:
-Det lukter ofte godt av bøker/ en lukt som også er en smak
av noe du er sulten etter/ men som bestandig ligger bak.
-De første ord på første side/ forteller ikke alltid stort.
Les videre. Snart vil du føle/ at boken lever. Det er gjort.
-Den handler om en edel vebner/ som ble til ridder. Det var da.
Din bok er sikkert annerledes./ Og den er sikkert like bra.
-Der får du venner, som du alltid/ kan stole på i smått og stort.
De venter på deg like trofast/ selv om du legger boken bort.
-Så merkelig det er å leve/ på denne merkelige jord
der lukt og smak og sorg og glede/ blir levende av noen ord.
-Der kan du være midt i verden/ selv om du sitter i en krok
alene i din egen stue/ og bare leser i en bok.
Ei vanvittig sterk og trist bok! Burde vore pensum for alle som arbeider med barn. Ufattelig at slikt kan skje!
Lesing tar mykje tid, men det er då tid til andre interesser òg. Glas- og porselenmaling, lage ulike ting av glas (englar, fuglar, fiskar, smykke mm). Elles har eg gått på nokre kurs i italiensk, og prøver etter fattig evne å halde kunnskapen ved like. Har òg planar om å friske opp fransken.
Eg skal seie du les planmessig og strukturert! Er storleg imponert! Mykje interessant stoff. Men det verkar som om di veke har fleire timar enn vanleg, - med alt du rekk....
På I-pod: Recent years av Kate Morton, på CD: Snorre Sturlason Kongesoger, bok: Fatimas hånd (som eg les periodevis med lettare stoff innimellom).