Den "gamle" tråden finnes her

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 381 svar.

Jeg er akkurat ferdig med Når sypressene hvisker, og hatt en reise i Egypt. Nede i stua er jeg i De siste lærling sitt univers. Og fra i morgen kveld skal jeg endelig fordype meg inn i Evna. Siste boka i Ravneringene. En av de få bøkene hvor jeg drøyer for å nyte historien lengst mulig framfor å sluke den. Så den leses da på senga

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg på toget sammen med et dusin andre kurerer. Vi skal langt ut på de russiske steppene og plukke den ville anasja planten som er marijuanens russisk søster. Vi har blandet oss med andre passasjerer for å unngå at politiet får mistanke....

Jeg leser Gapestokken av Tsjingiz Ajtmatov.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

I Värmlandstrakene rundt 1840 talet. En herregårdssaga av Selma Lagerlöf, som også her var fantastisk flink til å trylle fram.flotte historier.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for gjenopplivning av en litt gammel tråd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå har jeg akkurat deltatt i en skuddveksling sammen med Morgan Kane i 1880-årene, som i bunn og grunn skyldtes en misforståelse. Resultat: tre skurker til Boot Hill. - Novellen Døden er en ensom jeger fra novellesamlingen Kanes lov - Louis Masterson

Jeg skal til å ri ut på eventyr med Kong Arthur og Sir Gawain, rundt år 500. Tviler på at det går bra på grunn av tittelen. - The Fall of Arthur - J. R. R. Tolkien

I lydbøkenes verden er jeg også på eventyr i Spania sammen med ridderen av det triste åsyn, Don Quixote og hans væpner Sancho Panza. Sistnevnte har nå sviktet sin herre for å få ham på bedre tanker. Tror vi er på 1600-tallet. - Den skarpsindige lavadelsmannen Herr Quijote fra La Mancha - Miguel de Cervantes Saavedra

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg på Bornholm som er en av de østlige øyene i Danmark.
Året er 1877 og en båt med fattige svensker har ankommet i håp om å finne arbeid, tjene penger og få seg et bedre liv. Pelle og faren Lasse har store drømmer, men oppdager fort at virkeligheten er en annen når de havner på en gård som slaver.

Pelle Erobreren av Martin Andersen Nexø

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Nå har jeg hørt så mye om denne boka,og dette gjorde utslaget,;neste bok på ønskelista!!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg lytter til Bob Dylan i USA i 1963. Innimellom teleporterer jeg til landsbygda i Tyskland i 1984, der tredje verdenskrig kanskje er rett bak horisonten. På vei til jobb, mens småfuglene på sitt mest intense jodler electronica i morgenrus, mumler bilen om at denne by'n sku' vært mer som Alice...

Mike Marqusee: Den onde budbæreren
Harvey Black: The red effect
Nevil Shute: En by som Alice

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg befinner meg midt i en hjerteskjærende liten skjønn jentes liv i Kyoto i Japan! Det er ikke akkurat på den måte en vil oppleve Japan,men her får en høre om hvordan små barn ble tatt fra foreldrene for å bli opplært til å bli geisha,og liker historier som viser oss bak den ytre flotte fasaden til en sivilisert nasjon!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Og jeg foretar en fascinerende tidsreise til Mårbacka på 1800-tallet!

Selma Lagerlöf: Mårbackatrilogien

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i California, Norge, Marokko, Egypt, Sverige og sikkert andre steder. Dessuten er jeg litt urolig og er usikker på hvor jeg befinner meg i den fjerde dimensjonen: tiden.

Leser:
Din stund på jorden av Vilhelm Moberg
Peer Gynt av Henrik Ibsen (gjengjenlesing)
Uroens bok av Fernando Pessoa

Godt sagt! (3) Varsle Svar

He, he, med dette utvalget forstår jeg godt at du er litt forvirret med hensyn til både hvor du er, og når. Savner i hvert fall Lisboa i din oppramsing - der vandrer Bernardo Soares (Pessoa) hvileløst omkring.

Interessante titler!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lisboa?
Godt å vite.
Merker meg det under den videre lesinga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på Island, på kontor i nåtid - alenepappa til ei jente, og i nær fortid på et hjem for vanskelig ungdom.
I tillegg er jeg midt i helbredelse av sykdommer med vitaminer, akkurat nå gjelder det E-vitaminer. Tenk på alt som kunne vært spart om ikke norske myndigheter hadde vært så redde for vitaminer.
Forøvrig har døgnet alt for få timer. So much to read - so little time...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i gringoens land, USA, med Mino Aquiles Portoguesa, alias Fernando Yquem. Her skal han studere systemet og mennesker, før han om et halvt år skal møte Mariposa-gruppen igjen på Madeira. For der å utveksle erfaringer og planlegge store, felles aksjoner mot mennesker som i kraft av sin posisjon utfører store forbrytelser mot naturen og framtiden. Boken er Mengele Zoo av Gert Nygårdshaug.

"Mellom byene så Mino avfallsdyngene og kornåkrene. På de første krydde det av alligatorer, rotter, gribber og blåsvarte fluer i enorme svermer, på de andre fantes det knapt et skadedyr. USAs kornåkre var sterile for alt unntatt hybrid korn".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den boka leste jeg i 2013, i.f.m. en lesesirkel på Facebook. Syntes den var både godt skrevet og spennende. I ettertid har jeg også lest de to andre bøkene i den trilogien - "Himmelblomsttreet" og Afrodites basseng".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En velskrevet bok, men jeg klarer ikke helt å bestemme meg for om jeg liker den, så det er mulig jeg lar resten av triologien ligge etterpå. Men jeg tenkte lese noe av det andre Nygårdshaug har skrevet, og starter da med Prost Gotvins Geometri.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Befinner meg i Nord Norge for over 100 år siden, boka handler om vandrings- og nybrottsmannen Ivan Sellanraa, som på sin ferd i naturen finner en spennende plass å slå seg ned, og i samarbeid med sitt nye kvinnelige bekjentskap (og etterhvert kone), bygger opp sitt eget gardsbruk. Med andre ord, jeg leser Knut Hamsuns klassiker "Markens Grøde".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg rrgner med at det er en feilskriving fra din side, men "markgreven" heter altså Isak (ikke Ivan). I "Markens grøde" et det flere navn med bibelsk opphav. Romanen blir ofte betegnet som et jordbrukets evangelium. "Evangelium" forbindes vel også med Bibelens nye testamente. Mange av navnene i MG er nok mer gammeltestamentlige, husker jeg rett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en feilskriving, ja ! Isak Sellanrå skal det være. Ellers liker jeg boka godt, på bakgrunn av det jeg har lest så langt. Riktignok er den muligens noe tung å lese, siden forfatteren skriver på en form for gammelnorsk. Men handlingen er så absolutt spennende. Kan også nevne at dette er min andre bok av Knut Hamsun. Det første var "Sult".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fikk lyst til å hente frem igjen denne tråden.

Jeg befinner meg på en svensk kostskole sammen med Jan Guillou eller kanskje ikke, derom strides det, men boken er hans Ondskan. Jeg hadde nok litt for høye forventninger til denne romanen, hadde han til og med på lydbok, men slo den fort av, da jeg syntes han var elendig til å lese, helt flat i tonefallet uten særlig følelser etter min mening.

Glemte i farten at jeg også er på et gammelt, engelsk gods under den første verdenskrig sammen med den høyverdige Hercules Poirot + diverse andre personer. "The Mysteries at Styles" er romanen, Agatha Christies første, utgitt i 1916. Jeg er relativt ukjent med Agatha Christie, i hvert fall på engelsk, men språket er godt og ikke altfor vanskelig. Gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Klokka er tre på natta, jeg skal ut å ro fiske. Jeg befinner meg på Island for over hundre år siden. "... her i Plassen, som ligger inne i fjorden mellom høye fjell, egentlig på bunn av verden, der sjøen iblant blir så spak at vi går nedi fjæra for å klappe den ..."

"Himmelrike og helvete" av Jón Kalman Stefánsson

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i en eller annen svensk småby (tror jeg) og blir mer og mer glad i Ove. Og så er jeg med Camille på vaskejobben om natta og ved tegneblokken om dagen, og er helt enig i at "saman er ein mindre aleine".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå er jeg på øya Hydra sammen med kjæresteparet Marianne Ihlen og Leonard Cohen :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Just nu i 1860-årenes ville California, sammen med en udødelig botaniker som vet litt for mye om spillefilmer som enda ikke er laget (1). Samtidig har jeg en nærmest taktil gjenopplevelse av norsk 1960-tall i dalstroka innafor (2). I bilen på vei til jobb om litt projiserer jeg nok astral-legemet tilbake til Johannes og Ann-Magritt en hustrig Røros-vår på 1600-tallet. 3)

1 Kage Baker: Mendoza in Hollywood
2 Magnhild Bruheim: Det som ein gong var
3 Johan Falkberget: Kjærlighetens veier

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Rio de Janeiro i Brasil på 1850-talet, for å bli kjend med Dom Casmurro

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå befinner jeg med i Merlottes bar sammen med Sookie Stackhouse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på hurtigruta sammen med den tjueårige Ask Burlefot som er på vei til Pollen for å jobbe som rektor-vikar. Han ser med forferdelse på et landskap som er ganske annerledes enn han har forestilt seg:
Et øyeblikk var han fullstendig overbevist om at han var blitt lokket i en felle, at telegrammet fra nord hadde vært en grusom forfalskning, og at han var blitt lurt opp i denne ørken av is og goldt fjell for å omkomme ved en ynkelig død i ødemarken. For hvor i denne ørken skulle det bo mennesker? Og selv om det fantes noen få enkelte individer, måtte det da ikke være gale mennesker, ødemarksprofeter, som bodde i berghuler og levet av reinmose og rå fisk, og som efter måltidet tørket sine fingre og den blodige kniven av i sitt lange, harske, fettede hår?

Så ankommer han Pollen og besøker rektoren som ligger på sykehuset. Han vemmes av den lite innbydende maten som står på nattbordet, et glass melk og en brødskive med brunost som ligger skeivt på brødskiva:
For livet skulle være rikt og frodig og fullt av kjærlighet!
Et stykke smørbrød skal omhyggelig belegges med et tykt lag av gult smør; det skal smøres vakkert på, smøret skal til slutt glattes til og stusses så ikke noe kommer utenfor skorpekanten. På dette gule, oppmuntrende, korrekte leie skal så pålegget plasseres. Og pålegget skal være tykt. Tykt! Til ost skal der aldri brukes ostehøvel, kun kniv er tillatt. En skive hvit ost skal være en tomme tykk, og osteskiven skal fortrinnsvis rage en smule ut over brødkanten, som et flatt, solid tak. Når dette er gjort, skal man se på verket, og ærbødig mediterende skal man så avgjøre om det på toppen av osten skal legges en prikk persille, en dråpe tomat-pure, en skive sur-søt pickles, eller en reddik. Kanskje bestemmer man seg for å la osten pryde brødet alene i ensom majestet - således alltid når det dreier seg om schweitzerost - men tanken på en ekstra, avsluttende kjærlighets-dekorasjon skal ha vært tenkt.

"Lasso Rundt fru Luna" av Agnar Mykle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En av mine favoritt-romaner. Stor skrivekunst.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Året er 1819 og vi befinner oss i utkanten av Paris på fru Vauquers pensjonat. Jeg leser av og til med latteren i halsen, og kjenner at jeg gjerne kunne tenkt meg å dele et måltid med disse helt spesielle menneskene. Far Goriot av Honoré de Balzac.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På vei til en arbeidsleir i Sibir, sammen med Allan Karlsson i Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På horehus i Caruaru, ein småby i Pernambuco, nordaust i Brasil. (Ein får tru at eit litterært besøk ikkje oppfattast som umoralsk.) Året er 1927, og ein får ta del i fleire små og store hendingar i byen, og mange av personane i historiene frekventerer bordellen Pensão Riso da Noite.

Dette er også namnet på boka, Pensão Riso da Noite, av José Condé.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå er klokken 17.34, jeg er i Slone, Texas sammen med Donte, hans advokat og en prest der vi venter i spenning på om henrettelsen av Donte Drumm blir gjennomført klokken 18 som planlagt.

Tilståelsen av John Grisham

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er for tiden i Bergen og året er 1701. Der er jeg i Manufakturhuset sammen med unge, foreldreløse piker og der skal vi være til vi blir 18 år gamle. Ferdig utlært til å komme inn i verdig arbeidsliv.

Jeg leser: Nattmannens datter(1) Frostrosen av May Lis Ruus.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg i det gamle London med Sherlock Holmes.
Dr Watson og han har akkurat blitt kjent og flyttet sammen.
Et lik har akkurat blitt oppdaget...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Han har nettopp kommet, kjære Fanny, og blir hjulpet ovenpå, og jeg er så rystet over hvordan han ser ut at jeg ikke vet hva jeg skal gjøre. Han har visst vært fryktelig syk. Stakkars Tom, jeg gremmes vireklig for hans skyld, og er fryktelig redd, og det samme er sir Thomas, og så glad jeg skulle vært om du var her og kunne trøste meg. Men sir Thomas håper han er bedre i morgen, og sier vi må ta reisen med i betraktningen".

Mansfield Park Jane Austen s. 396 (Aschehougs pocket).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i et spill, et såkaldt dødsspill som befinner seg på Øya Okishima, der spillet handler om å drepe dine medstudenter og den siste som er igjen vinner. Jeg sitter stille ved Shogo som tar en røyk og jeg titter stadig på Noriko som er skadet. Hodet mitt triller rundt av rockesanger og jeg savner å spille på gitaren min. Det har gått en dag og en natt og det er 25 studenter igjen av 42 studenter. Det er skremmende og uvirkelig hvordan skoleelever blir sluppet et sted med en bag med to vannflasker, et brød og et våpen (min var en kniv (andres er gaffel, kikkert, bue, pistol osv)) av the goverment. Jeg er Shuya Nanahara, en av medstudentene i Battle Royale.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tid for fremhenting av gamle tråder;)

Jeg lever for tiden et strevsomt liv på Finnskogen på 1800-tallet, blant finnene som hadde bosatt seg der, og for det meste er jeg sammen med de som er aller dårligst stilt. Det er et hardt liv, men også fylt av humor - av og til er det den eneste gleden man har - , men også av kjærlighet og samhold. Her er det mange såkalte lausunger og dugelige kvinnfolk som tar vare på både egne og andres.

"Himmelbjørnens skog" (bind 2 i "Folket på Finnskogen") av Britt Karin Larsen

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Året er 1968, og jeg har gått av toget på Larvik stasjon. Står der og speider etter en taxi for jeg har med meg to store kofferter fulle av bøker og klær. Dette er mitt første møte med byen og jeg er spent på den nye jobben min på Larvik gymnas.

Jeg leser Gymnaslærer Pedersens beretning om den store politiske vekkelse som har hjemsøkt vårt land av Dag Solstad

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er i Tokyo i 1984. Trur eg.
1Q84 bok 1 - Haruki Murakami

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i et gammelt hus ved Themsen i utkanten av London - med en fin-fin utsikt. Der holder Sonia til, gift med en lege som stadig er bortreist og mor til en voksen datter. En dag går det over styr for henne, minner fra fortiden glir sammen med nåtiden, og 15-årige Jez som tilfeldigvis stakk innom for å låne ei plate blir ufrivillig del i vrangforestillingene og låst inne.

Du tilhører meg av Penny Hancock. Den er litt a la Samleren av John Fowles, eventuelt Kidnappet av Stephen King.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter i verandastua til Signe og Joralf Gjerstad og hører på når Snåsamannen forteller til forfatter Ingar Sletten Kolloen om mange av tingene han har opplevd gjennom et langt liv med spesielle evner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Australia i år 2001 (?). Dit rømte jeg med min lille datter etter at kona mi døde av kreft for en liten stund siden.
Enkemannen av Kluun.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager, jeg kan ikke huske, hverken hvor jeg er, hvem jeg eller hva jeg skal. "Før jeg sovner" av SJ Watson

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hehe, det er hakket før du sovner altså ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, boka er såpass spennende at den holder meg våken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg henter frem denne tråden igjen for å fortelle at jeg er i Berlin i 1940. Der bor jeg i en leiegård med mange forskjellige folk: et ektepar som akkurat har mistet sin eneste sønn ved fronten, en jødisk kvinne, en nazifamilie med SS- og Hitler Jugend-sønner, en slaskete angiver og en gammel embedsmann. Jeg får en inngående skildring av forskjellige mennesketyper og -skjebner og ikke minst hvordan det var å leve under naziregimet, - og det var ikke bra, for å si det sånn!
"Alle dør alene" av Hans Fallada

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er ei av dei bøkene som har gjort stort inntrykk på meg, og som eg seint gløymer! Har den heldigvis i hylla! God lesing vidare! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, den er utrolig bra! Og så er det så fint at det er en samtidig skildring av samfunnet, og at den bygger på en autentisk historie, - veldig sterkt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken hadde jeg glemt :) Rose-Mari postet en fantastisk bokomtale om den for et år siden og da tenkte jeg at denne boken må jeg lese. Nå setter jeg den opp på ønskelisten min og gleder meg til å høre hva du syntes om den :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Boka er på mammutsalget om dagen. Kjøpte den selv i forrige uke. Får nok ikke lest den enda, men skal nok lese den etterhvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har via denne og en annen nylig tråd blitt påminnet om at dette er obligatorisk lesning! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da får jeg sette den langt opp på ønskelisten min :) Ser at mange har gitt den terningkast seks her inne, samt at de har den som favorittbok :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i sentrale London, i en leilighet hvor jeg har vært på besøk flere ganger. Den ligger i Baker Street 221B og bebos av mine litterære helter Sherlock Holmes og dr. John Watson. Sammen har vi tatt fatt på historien som Watson nedtegnet for 100 år siden, og så nå er kommet ut i form av Anthony Horowitz bok "Silkehuset".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Danmark, i en fiskelandsby som en gang har vært ganske liten, men som er i utvikling. Det vil si egentlig er jeg over hele verden. Jeg har mønstret på som matros på ei flott seilskute og seiler nå på de sju hav. Gleder meg til å se hva som er bak neste "sving". Forhåpentlig drukner jeg ikke. "Vi, de druknede" av Carsten Jensen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har et fantastisk seilas foran deg :):)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har kommet godt og vel halvveis nå, og helt enig, jeg storkoser meg både i båten og på land.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er på vei til Thornfield hall og jobben som guvernante. Noe jeg har konkludert med er min beste mulighet til å se mer av verden. Thornfield hall ligger langt nærmere London enn skolen jeg har befunnet meg på de siste åtte årene. Jeg har akkurat pakket ferdig og er svært spent. Jeg er ganske selvstendig, tiden tatt i betraktning, jeg har avertert og slik fått jobben. Året er vel omtrentlig 1847. "I went to the window, opened it, and looked out. There were the two wings of the building; there was the garden; there were the skirts of Lowood; there was the hilly horizon. My eye passed all other objects to rest on those remote, the blue peaks: it was those I longed to surmount; all within their boundary of rock and heath seemed prisoground, exile limits". Joda, jeg gleder meg til følge veien bort fra Lowood og stå på egne ben.

Jane Eyre, Charlotte Brontë

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er for tiden i en liten landsby i Berkshire i 1911 hvor det er varmt, vakkert og hvor noen gjester har begynt å vise seg problematiske.

"Det du ikke ser", av Katherine Webb.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Paris, snart på vei til Wien... Året er 1905 i Edmund De Waals "The Hare With Amber Eyes"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Jämtland i Sverige, langt nord vest på grensa til Lierne i Norge. Av og til beveger jeg meg over grensa til Norge, bl a Namsos og en del øde bygder. Stedet i boka heter Svartevatn, men må være et oppdiktet navn. Er nå ferdig med første del som handler om 1960/ 70- årene. Del to er lagt til 1990- årene. Boka er Hendelser ved vann av Kerstin Ekman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig god bok, og spennende krimalhistorie. Har hatt denne boken liggende lenge, men bestemte meg for å lese den nå i sommer, og det angrer jeg ikke på! Klarte nesten ikke å legge den fra meg. Fantastisk natur- og personskildring, og samtidig et kampskrift for miljø- og naturbevaring. Synes jeg husker denne boka engang ble valgt til verdens beste kriminalroman. Det kan jo diskuteres, men en god kandidat til tittelen er den absolutt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svartevatn er nok oppdikta, men forfattern har blitt inspirert av grenda Valsjöbyn når hu skreiv bøkern :) Her desverre ikke lest bøkern enda, men æ e fra Lierne så har hørt om dæm :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i London, året er 1878 i Cassandra Clares "Clockwork Angel"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg mange steder og til vidt forskjellige tider. I det ene øyeblikket er jeg i Lillelords univers, hvor han akkurat har begynt å sikle på sin tante Kristine. Så reiser jeg til Bonn og holder selskap med klovnen Mr. Schnier som ser sitt liv i ligge i grus etter en skandale-opptreden hvor han god og full mister kontrollen og skader seg.
Til slutt har jeg akkurat entret London Library hvor Ronald Michell er ute etter en helt spesiell bok.

Lillelord av Johan Borgen.
Som en klovn ser det av Heinrich Böll.
Besettelse av A.S. Byatt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenkte nettopp på hvor mye jeg savner denne tråden plutselig, og vips er den på topp igjen! Ingen leting nødvendig. Så takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg i USA en gang i fremtiden, der Chicago finnes i dag. Jeg leser den dystopiske romanen Insurgent av Veronica Roth.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Värmland og danser på storgårdene sammen med kavalerene. Av og til tar jeg en avstikker til nord-Norge og hører på Sara Susanne lese "Fiskerjenten" av Bjørnson for folkene på sin gård.

Jeg leser: "Gösta Berlings saga" av Selma Lagerlöf og "Hundre år" av Herbjørg Wassmo

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er jeg på Galtvort og skal kose meg med juleball.

Jeg leser Harry Potter og ildbegeret av J.K. Rowling

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har tatt meg en tur til Paris, og der treffer jeg forfatteren. Han forteller han prøver å skrive, med det går trått. Han og vennene har som regel lite penger, men omgang med gatejentene det har tar de seg råd til.

Jeg leser "Krepsens vendepunkt" av Henry Miller

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå leser jeg Tor Stubberud`s bok om Victor Sparre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er for tiden mye under vann i Bristol. Jeg er dykker i politiet.

Jeg leser Ritualer av Mo Hayder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg kommet ut av Rom sammen med Jack og Mamma, etter å ha vårt innestengt der i sju år. En veldig god følelse.

Rom, Emma Donoghue

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lader opp til siste boka i Wheel of time kommer ved å lese meg igjennom hele Robert Jordans strålende fantasyverk. Har kommet til bok fem og jeg anbefaler denne serien til alle som liker et intrikat persongalleri i utrolig gjennomtenkt high fantasy verden hvor det onde selvsagt prøver å ta makten :) Disse hører jeg på lyd.

Jeg befinner meg også i Stephen Kings noe spesielle verden i Det mørke tårnet. Her har jeg kommet til bok fire og skal endelig få vite mer om revolvermannen Rolands liv. Disse har jeg lånt i bokform på biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hvor jeg er, inne i de dype skogene, kanskje; jeg tror det, men jeg har i hvert fall selskap av Per Petterson. Og Petterson er godt og klokt og bra selskap, jeg trives. I Månen over porten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i Sør Carolina, og følger livet til Aminata Diallo. "Noen kjenner mitt navn" er ei fantastisk bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Befinner meg på en avsidesliggende plantasje i Mississippi. Følger Laura, Henry og døtrene deres - samt en hatefull svigerfar som gjør livet enda vanskeligere for Laura. Hun ønsket ikke å flytte til dette dødsforlatte stedet på landet som mannen hennes hadde kjøpt uten hennes viten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Panem, etter Hungergames er over, når det bygger seg opp til uro i landet. Leser Catching fire, bok nummer to i Hungergamestrilogien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ombord på USS Dolphin - verdens mest avanserte atomubåt. Utsatt for sabotasje - baugportene i torpedoromment står åpne mot havet og fylles med sjøvann. Ubåten er nesten vertikalt på vei mot Nordishavets bunn, mens mannskapet jobber febrilsk for å stanse og reversere retningen. Vanntemperatur, minus 3 grader. I stormen på over flaten er lufttemperaturen minus 27 grader. Ubåten befinner seg under polisen. --SOS Nordpolen av Alistair McLean---

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er januar 1940, og akkurat nå er jeg stasjonert i en arbeidsleir i Karpato-Russland, - men egentlig studerer jeg arkitektur i Paris.
"Den usynlige broen" av Julie Orringer

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å! Har akkurat kommet til Paris - samme bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sitter alene igjen etter en siste drink med Ole Jastrau.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er på tre ulike steder akkurat nå, først er jeg i New York sammen med Patrick Bateman i Americans Psycho.  Er også i byen Verona sammen med Romeo i Romeo and Juliet. Det siste stedet jeg opplever er gatene i Brooklyn der jeg er sammen med Jay-Z på tidlig 80-tallet, i Decoded.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Midt-Østen på 1970 tallet.

Leser "Jøde og araber" av Jahn Otto Johansen. Forfatteren formidler fra sine reiser i det konfliktfylte området, og beskriver sine møter med mennesker på begge sider av konflikten. Det er i første rekke en reportasjebok, ikke en politisk analyse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i Norge i Kristiania på tidlig 1900-tallet, hvor jeg får vite mer om fattigdommen som herjet i Norge for bare ca 100 år siden og alle fordommene fra borgerskapet rundt dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sønnavind ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Egypt og følger en utrolig naiv kjærlighetshistorie mellom ei norsk jente og en egyptisk mann.

Naken i hijab

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg sammen med Ingrid Betancourt dypt inne i Amazonas-jungelen. Hun har nok en gang forsøkt å rømme fra FARC-geriljaen.

"Selv tausheten tar slutt - Mine seks år i fangenskap" av Ingrid Betancourt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er delvis i India, delvis i USA. Føler meg splittet og vet ikke helt hvor jeg har mest lyst til å være. "Indias datter" av Shilpi Somaya Gowda Er dessuten litt mer i India og i Tibet. "The dance of 17 lives" av Mick Brown

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er i Basilica di Santa Croce di Firenze, ved Michelangelo sitt gravmonument, i 2012.

Nostradamus testemente - Tom Egeland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Alagesia sammen med Dragen Safira og Eragon jeg, tid? Må vel være rundt slutten av middelalderen(?) hvis jeg skal dømme.

"Eragon" av Cristopher Paolini

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg i Värmland på 1820-tallet for tredje eller fjerde gang i mitt liv, og jeg lar meg stadig forføre av Gösta Berling og kavalerene på Ekeby;) Det er en sann svir i dobbelt forstand, - Selma Lagerløfs språk og evne til å fortelle historier er eventyrlig!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da er jeg tilbake i Polden og nabobygdene.
Ligner litt på Hamarøy / Steigen-området i Nordland fylke.
Årstall? Må vel være midt på 1890-tallet.

(Leser "August" av Knut Hamsun)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i Winterfell og prøver å lære meg å bli kvinne, men aller helst vil jeg være en av gutta.

"A game of thrones"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Arya formoder jeg? :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er akkurat blitt kastet i fengsel i Columbia sammen med Henri Charriére (Papillon). Vi befinner oss i et fangehull som på grunn av tidevannet fylles med vann to ganger pr. dag, og med vannet følger kloakkrotter store som katter.

Papillon av Henri Charriére.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å det er en herlig bok. Lest den flere ganger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg koser meg ordentlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, jeg følger spent med på en mann som har gått "under jorden" i London. Han ettersøkes for mord (som han nesten var vitne til), men han vet det vil være nesten umulig å bevise at han er uskyldig (noe han er). Han har tatt midlertidig bopæl under en presenning mellom noen trær ved Themsen (ved Chelsea) mens han funderer på veien videre. Bare kommet til side 60, men det ser lovende ut. Ekstra gøy at mordet og gatene han beskriver i Chelsea og Pimlico er de jeg kjenner best i London :-)

William Boyd: Ordinary Thunderstorms (2009).

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er på Mallorca, ca 1850 i selskap med ein kjend komponist. Og eg har det fornøyelig (skrattar), trass i at "mallorcanerne" absolutt ikkje veit sitt eget beste!

En vinter på Mallorca - George Sand

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Befinner meg i Morganville, en by styrt av vampyrer. Jeg leser: "Glass Houses" av Rachel Caine

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På tur til Kaukasus sammen med Knut Hamsun og hans første kone Bergljot. Helt på slutten av 1800-tallet.

Leser "I eventyrland"

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Høres bra ut! Jeg er også igang med Hamsun: "På gjengrodde stier". Samtidig leser jeg "Den rettspsykiatriske erklæring om Knut Hamsun". Har arvet Hamsuns samlede samt flere biografier om ham, så det er lesestoff i lang tid framover...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

den er meget god og ikke minst realhistorisk interresant

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer. Håper du liker det du leser.

Det finnes også et Hamsun-forum her inne. Men det er du kanskje klar over.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit å bli minnet på tråden Hamsun-forum - flott tiltak! Ser du der anbefaler Robert Fergusons biografi, og den står i hylla og venter. Kommer antakelig å lese en del annet før det, men den er ført opp på leselista. Ellers er August-trilogien også blant mine favoritter hos Hamsun (ser du skriver om den i Hamsun-tråden).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i skogen sammen med Katniss og lurer på om jeg vil bli drept snart - eller om jeg rekker å drepe de andre først! The Hunger games av Suzanne Collins....vanskelig å legge fra seg, gitt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I en liten leilighet i Atlanta med en liten gruppe fortvilte overlevende som blir stadig mindre, imens de døde vandrer rundt oss. The Walking Dead - Rise of the governor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat no er eg i Salmouth sommaren 1943. " a little lovesong" av Michelle Magorian. Ei bok eg forelska meg i i ungdommen, og som framleis er ein av favorittene mine!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Stockholm akkurat nå. Jeg flyr til Australia i morgen og blir borte en måned.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i London 1923, Los Angeles 1949 og New York circa nåtid - i en og samme roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nei, 'Timene' av Michael Cunningham!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror det er snakk om Michael Cunninghams The Hours.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Mrs. Brown.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp truffet Adam Eyde på toget og har fått en leksjon om Notoddens industrihistorie. Han har fortalt om Hydros champagnefrokoster i Oslo fire ganger i året. En av dem skjer den 31. april, som er den datoen "almenheten kjenner som 1. mai."

T. Singer av Dag Solstad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Los Angeles sammen med den meget unge Charlie Chaplin i tiden rundt 1910. Han har nettopp kommet til byen for å begynne i filmbransjen, og det tar ikke lang tid før suksessen er et faktum. Et herlig bekjentskap.

Mitt liv av Charlie Chaplin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er 1775, og jeg har akkurat kommet meg ombord i en seilskute med min radesyke datter. Det er som å være i hvalens buk, og rommet er fullt av forskjellige inntrykk, lyder og lukter av de syke menneskene ombord som alle er på vei til København i håp om å kunne bli friske.

"Kongens hjerte" av Gaute Heivoll er en inntrykksfull skildring av hvordan det er ombord, - fascinerende og gripende godt skrevet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg i kommunismens Albania. For øyeblikket forvist til landsbygda; for en forbrytelse jeg ikke har begått - mye mulig for en forbrytelse som aldri ble begått.

Ismail Kadare - Etterfølgeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Befinner meg i et hobbithull med Bilbo Lommelun, Gandalv og tretten dverger. Selv om jeg har vært der før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på pilegrimsreise i Spania sammen med min mentor Petrus på søken etter ett sverd.

Pilegrimsreisen av Paulo Coehlo

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg føler at jeg nesten er på tur - gjett med hvem? - jo, DØDEN!
Jeg leser Per Fugelli sin Døden, skal vi danse?
Jeg fryktet at det skulle bli ei "tung" bok, men Fugelli skriver lett og ledig. Han får fram humor, tristhet og innsikt.
Han popler opp med tanker, ideer og meninger i alle retninger som vi kanskje bare MÅ ha meninger om?
Fugelli klarer jamen å ufarliggjøre døden for meg, slik det føles nu når boka snart er ferdig lest.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For øyeblikket befinner jeg meg i Detroit. Det er i 1920/30 årene og depresjonstid. Jeg befinner meg blant greske immigranter, rettere sagt "inne i stua" til et par som var blitt tvunget til å flykte fra Smyrna (den gang forholdene i Lilleasia var mer urolige enn i dag). Dette paret bærer på en stor hemmelighet som vil vise seg å få følger to generasjoner senere. Noen som aner hvilken bok det dreier seg om?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sitter i fengsel Sandfjord med alkoholiserte Tordis som er dømt for promillekjøring. Opplever altså livet bak murene i et åpnet fengsel hvor damer av alle kategorier, men flest rusavhengige er samlet i uker/ måneder. Boken er basert på Vigdis Hjort sitt eget opphold i Sandefjord fengsel for en tid tilbake.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sammen med Tor Åge Bringsværd, (og bjørnen Brumle)han sitter faktisk og prater med sin gamle pjuskete bamse. Han tar for seg Milnes fortelling om Ole Brumm og vennene hans og drøfter flere vidløftige spørsmål med sin barndomsvenn Brumle.
Det er interessant og følge hans analyse av ord, setninger og oversettelse av de som bor i Hundremeterskogen.

Jeg leser "Tigergutt kommer til skogen og spiser frokost" av Tor Åge Bringsværd (og bjørnen Brumle)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Eg reiser land og strand rundt saman med fylgjet til Olav Digre/Olav Haraldsson, seinare Olav den Heilage. Ein hardbarka, men klok kar i ei ganske så brutal tid.

Lydbok: Snorre 2.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesereisen har ført meg inn i et mørkt, skittent, spennende og fantastisk univers. Ikke koselesing akkurat (selv om jeg forsåvidt koser meg med bøker av den mørkere sorten også), men guri så nervepirrende og oppslukende allerede etter et par få sider!

Jeg leser The blade itself av Joe Abercrombie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Året er 1522, Jeg befinner meg i England og er på vei tilbake til windsor castle, for å prøve å gjenerobre kongen fra dronningen.

  • Søstrene Boleyn av Philippa Gregory.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjører motorsykkel gjennom Tyskland, er på vei til Paris. Året er 1939, og Hitler har begynt å røre på seg. Jeg har blitt stoppa på grensen av tollere med armbind med hakekors, Treffer en kunstner fra England på et herberge. "A Jolly good country", sier han". Hm...

Jeg leser "Rubicon" av Agnar Mykle

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, jeg tippet hvilken bok det var før jeg hadde lest ut første setning:))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sykler fra Trondheim til Oslo ved siden av tandemen til Tahir Hussein og Vidar Bøe.

("Ildsjelen" av Håvard Rem - om Vidar Bøe)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Värmland, i området ved innsjøen Löven. Jeg er i Gösta Berling og Selma Lagerlöf sin verden. Akkurat nu leser jeg om den unge grevinnen og den gamle majorinnen som sitter fengslet.
Boka er jo gammel, og språket bærer jo preg av det. Men Lagerlöf skriver utrolig bra, og hvis en bare klarer å gå inn i dette gamle modus, er boken en flott skildring av menneskesinnet og natur.
Lagerlöf har så mange nydelige betraktninger!
Jeg ble først fenget av Keiseren av Portugalien, og Lagerlöf kan bare anbefales.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den har jeg i bokhylla og ser veldig frem til å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg fortsetter å lese Gösta Berlings saga.
Jeg mener det er Selma Lagerlöf som har sagt noe sånt som Ingen vet nok til å kunne dømme. FOR en klok uttalelse! Tenk over den! Jeg har sitert og brukt den MANGE ganger.
Jeg er så spent på om det er i denne boka den dukker opp??
Er det noen som VET?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er veldig kloke ord. Allikevel tror jeg det er ganske så menneskelig å dømme, og det er menneskelig å glemme. Det er kanskje derfor vi trenger å bli påminnet slike visdomsord igjen og igjen og igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er sammen med Victor Alveberg på dødsleiet hos hans beste kamerat. Leser "Victor Alvebergtriologien" av Ketil Bjørnstad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Stockholm sammen med Karl Ove Knausgård og familien. Vi har akkurat gått inn på en restaurant, hvor han da sier at det eneste minuset ved stedet var klientellet, som for en stor del bestod av sterkt kulturinteresserte kvinner i femti- og sekstiårene.

Akkurat nå mista jeg litt lysten på å lese mer Knausgård. Hehe..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er i Jackson, Mississippi, på begynnelsen av 1960-tallet. Jeg er hushjelp i en hvit familie og er akkurat blitt stilt et foruroligende og tankevekkende spørsmål fra en venninne av fruen, - om det hender at jeg ønsker at jeg kan forandre på saker og ting?
("Barnepiken" av Kathryn Stockett)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg på Varden, sammen med Hanja, Formel, Odin, Tussi og Stetson for å nevne noen. (De gales hus av Karin Fossum)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg i Oslo i mai 1969 og etterforsker mordet på mangemillionæren Schjelderup. Han falt om i sin praktvilla under en middag med ti inviterte gjester, - og nå er det snart opplesing av testamentet med de samme ti til stede;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvilken bok er dette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sorry, glemte meg helt, - også jeg som alltid har ergret meg når folk ikke oppgir hvilken bok de er i! Jeg er i Hans Olav Lahlums bok av året: Satelittmenneskene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Stavanger med Jarle Klepp som nå er familefar og arbeider med "bagasjen" sin fra barndommen. Har kommet vel halvveis, og synes boka er utrolig god. Har lest alle bøkene om Jarle Klepp, og har syntes til nå at den første "Mannen som elsket Yngve" har vært den beste, men den kan være jeg må forandre mening etter at jeg er ferdig med "Dette er mine gamle dager" av Tore Renberg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Bath på slutten av 1700-tallet, sammen med 17 år gamle Catherine Morland. (Northanger Abbey - Jane Austen.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat forlatt Biff, Happy og Linda til å takle sorgen og livet for godt og felt en tåre på kvelden her. Arthur Miller - Death of a Salesman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg på en øy, sammen med en forlegger som kaster opp hver gang han leser et manus! Ganske interessant, og boka tyter over av litterære henvisninger - riktig noe for en bokelsker som meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tipper boka heter "Normans område" og er skrevet av Jan Kjærstad.

God roman, som nesten kan kalles metalitteratur.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jepp! Har ikke kommet så langt ennå, men gleder meg til fortsettelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Befinner meg forøyeblikket i Abarat sammen med Candy. Her er stedet hvor er en dollar verd utrolig mye, blekkspruter brukes som kikkerter og sommerfugler kan lages av støv. Her finnes det alle slags skapninger, menn med brødrene på horn, kjempeinnsekter og skapninger sydd av menneskerhud. En bok full av fantasi! Dessverre synes jeg at den er ganske rotete...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ah! Clive Barker, ja... På sitt beste er han absolutt brilliant, men Abarat er nok ikke på toppen. Prøv heller "Weaveworld" eller "The thief of always"!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg i George R. Martins fantastiske verden, blant annet i King's Landing, på Winterfell, høyt oppå The Wall og tidvis ridende på store sletter sammen med hestefolket Dothraki. Holder fortsatt på med første boken, A game of thrones, men jo mer jeg leser, jo mer vil jeg lese. Det er veldig vanskelig å legge den fra seg, og stadig tar jeg meg i å tenke "Når kan jeg lese litt til? Når klarer jeg å skvise inn noen sider? Jeg lurer på hva som skjer videre..." Selv om jeg har sett serien da den gikk på tv, så er bøkene mer fantastiske og mye mer detaljert. Gleder meg til fortsettelsen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er på 23 salen på Lier psykiatriske sykehus. ( Ingvar Ambjørnsen )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er faktisk på flere steder på en gang (rimelig imponerende). For tiden er jeg i Leipzig, Tyskland med (Goethes) Faust, tidspunktet er jeg usikker på. Jeg er også i en bygd innerst i en fjor på nordvestlandet med Hilde Myklebust' Glødepunkt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg sammen med halvampyren Darren i 'Vampire Mountain'. I dette øyeblikk er han satt på en dødelig prøve for å bevise at han er en verdig vampyr - Trials of death, og jeg henger meg på!

(Darren Shan - Trials of Death)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er inne i hodet til Eli - som kan være både jente og gutt - sammen med Espen, Emil og Erik. Og Eli beskriver så imponerende godt hvordan det er der.
("En dåre fri" av Beate Grimsrud)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Befinner meg for tiden på bygda i England sammen med Mr Pickwick og hans reisefeller i The Pickwick Papers.

Når jeg forlater de så befinner jeg meg i en kjeller i landsbyen Niederösterreich der jeg leser om den grufulle opplevelsen til Natascha Kampusch i 3096 days.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på et kloster utenfor Scarnsea i sør-England sammen med Matthew Shardlake. Det er vinteren 1537, været er forferdelig og uhyggelige ting skjer. Men vi skal nok finne ut av det.

(C. J. Sansom: Oppløsning)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er sammen med Emma på Hartfield, hun har nettopp avvist Mr. Elton, som hun trodde var forelsket i Harriet, og Harriet er forelsket i ham, nå vet ikke Emma helt hvordan hun skal få fortalt det til Harriet.

Jeg leser Emma av Jane Austen for tredje gang, og boken er like bra som alltid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har reist mellom Japan, New York og Boston, og ligget i skyggen av Murakami der han løper sine maratonløp, eller driver sin daglige løpetrening.

Er nettopp ferdig med hans bok "Hva jeg snakker om når jeg snakker om løping". Befinner meg akkurat nå i det tomme rommet mellom to bøker :-/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er flue på veggen på den svenske landsbygda, i et hus der tiden har stått stille de siste 50-60 årene. Her er alt som i gamle dager; slagbenk og utedo, og ikke innlagt vann. I vinduskarmene står grønnplanter i plastpotteskjulere, gardinene er heklet, og på nattbordet står et glass vann med gebiss i. Men nå vil de to gamle jomfruene som eier huset begynne å gjøre visse endringer, så nå tror jeg hva som helst kan skje videre.

(Har kommet til s. 39 i Karin Brunk Holmquists Potensgiverne)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i Sevilla og går på fylla og unngår hjernekrymperen sammen med Javier Falcon. Han vingler litt for tida, men det er vel naturlig når han nettopp har fått et lik til...

(Den blinde mannen i Sevilla - Robert Wilson)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I en militærbunkers i en verden der zombier har overtatt, sammen med noen få andre overlevende. Men der ute finnes det noen som er enda farligere enn de menneskespisende zombiene... Leser beyond exile av J.L. Bourne.

I min andre bok befinner jeg meg på en kafe' i sørstatene, og har nettopp møtt min første vampyr. Leser Dead until Dark av Charlaine Harris.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder på med første boka i Lords of the underworldserien. Handlingen finner sted i Budapest. Så langt er jeg lite imponert, så jeg er veldig i tvil om jeg kommer til å fortsette å lese serien etter denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i språkets verden og får innføring i "Hva er språk" av Helene Uri. Mye har jeg lest før, men en oppfriskning skader ikke. Om språkets slektskap, hvordan språket er bygget opp, fonoligi, morfologi mm. Hvordan barn lærer å snakke og hvordan lære seg et nytt språk.

Helene Uri er en god formidler av både skjønnlitteratur og faglitteratur. "Hva er-bøkene" er lettfattlige og velskrevne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Ouray, Colorado, på biltur med Levi Henriksen, - og jeg er blitt like betatt av den lille byen blant fjellene, som han er:-)

(Mannen fra Montana)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har vandret inn i Tudortidens England, og leser om Elizabeth I før hun ble dronning. Ser for meg at en historisk roman å drømme seg bort i er et godt valg i de avslappende fereidagene som fortsatt ligger foran meg.

Jeg leser The Lady Elizabeth av Alison Weir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I disse varme sommerkveldene har jeg flyktet til Oslo vinteren 1970. Er 14 år gammel skihopper med en muskelsykdom som gjør det umulig å fortsette med denne lidenskapen jeg deler med min far. Mor er begynt å bli litt rar og far vil ikke at hun skal få vite om sykdommen. Selv skjuler jeg det for alle, men hvor lenge klarer jeg det når jeg ikke kan hoppe på ski, løpe eller gå fort lenger? Og hva er det som skjer mellom mor og far? "VEKTEN AV SNØKRYSYALLER" av Thorvald Steen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har som sagt bestemt meg for å gjere opp status ein gong i månaden:

For tida driv eg med brennbart stoff: Gaute Heivolls Før eg brenner ned er nok ei bok som fortener den rosen ho har fått, ja! Eg driv òg med ei stor bok om The Native Americans, for å lære meir om ei av barndommens hovudinteresser, og den heilage etiopiske boka Kebra nagast, om kong Salomo og dronninga av Saba. Og i dag skal eg ned til Spania att, for eg skal begynne på andre bindet av Don Quijote - stor takk til annelingua igjen! Eg skal òg til England for å følgje opp mitt eige Dickens-prosjekt: The Pickwick Papers står fyrst på lista. For ei lykke!

Vidare prøver eg å få ei stille stund etter oppvasken der eg fyrst les nokre sider i Thomas Manns Buddenbrooks, deretter litt i Platons samla verk på norsk (for tida bind 8) og så litt i Et dukkehjem, i «Henrik Ibsens skrifter». No som eg har litt betre tid enn då eg studerte spansk ved sida av arbeidet, har eg begynt å repetere Bibelen - og då følgjer eg den liturgiske kalenderen. Så går eg inn i ein snart to tusen år gammal tradisjon. På sundagar slår eg til med å studere tekstene i Vulgata.

Er eg på treningsstudio (to til tre gonger i veka), går av og til ettermiddagstur eller (ein sjeldan gong) arbeider i hagen, har eg med mp3-spelar, og akkurat no går det i tredje bindet av Tolstojs Krig og fred. Når eg køyrer bil aleine, har eg alltid på ei lydbok, og i lydbokverda er eg no i Moskva for mykje over hundre år sidan når eg høyrer på Vinterdronningen av Boris Akunin.

Elles held eg fram med mine faste daglege innslag – og håper å kunne starte med litt sanskrit i løpet av månaden.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Akkurat nå er jeg ca 3000-2500 år fvt, i Egypt, der kongene har lurt folket til å tro at de er guder. Steinalderen er akkurat på hell, og menneskene har begynt å blande kobber og tinn, og bronsealderen er et faktum! :)

Jeg leser Menneskets historie gjennom 150000 år av Cyril Aydon!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er på tuberkulosesanatorium i Davos på begynnelsen av 1900-tallet. Tiden går treigt, men det begynner å løsne nå. Det er ennå ikke gått tre uker, og har drøye seks år igjen.

Thomas Mann - Trolldomsfjellet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg på vår naboplanet Mars. Det er full revolusjon mot de multinasjonale selskapene som har gjort sitt for å snike til seg Mars' naturressurser for en billig penge. Midt oppe i dette er det mange sivile som lider pga. begge parters villighet til å ødelegge teltbyer.

Jeg leser Red Mars av Kim Stanley Robinson

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke uten glede leser jeg for tiden om konene ved vannposten og Oliver med trebenet og Mattis snekker med den lange nesen og et fargerikt persongalleri av sladrekjerringer i forskjellige varianter. Med både humor og alvor skildrer Hamsun livene til voksne og barn i en liten norsk by langs kysten. Av faglitteratur er det (RAPPORT FRA PAKISTAN) "Gjennom de renes land", skrevet av journalisten Kristin Solberg, som leses over tid. Og plassert på gulvet ved siden av senga har jeg "Nattbordboka" (fôr for underbevisstheten). Boka er en samling av utvalgte tekster fra kjente norske forfattere som Kjell Askildsen, Jon Michelet og Øystein Lønn, og er ment å leses før man legger seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg henger ut på Folkvang, en tidligere leirskole i Indre Østfold, sammen med en gjeng som venter på Jordens undergang. Overraskede underholdende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på vei til Anarres etter å ha vært på Urras ei stund der jeg har vært med Shevek på omvisning i A-Io som er et helt annet samfunn enn han kommer fra på Anarres.

Ursula Le Guin: The Dispossesed.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har som sagt bestemt meg for å gjere opp status ein gong i månaden:

For tida er eg mest i Kongo og Perú, for om lag hundre år sidan, i Mario Vargas Llosas El sueño del celta, og i ei interessant tolking av menneskeættas historie: Henrik Wergelands Skabelsen, Mennesket og Messias. Som vanleg, hadde eg nær sagt, er eg i Spania rundt 1600, der ein galen mann rir rundt for å redde jomfruer og samtidig gir oss innblikk i maktstrukturar og verdiar på den tida: Eg tenkjer på Cervantes’ Don Quijote, som eg har stort utbytte av å repetere saman med lese- og skriveglade bokelskarar. Dette initiativet får eg ikkje fullrost annelingua for! Når eg køyrer bil aleine, er eg framleis der nede i Spania, nærmare bestemt i Andalucía; eg tenkjer på Don Juans dagbok av Douglas Carlton Abrams. Men på den same måten som Cervantes skriv om samtida si, skriv jo Carlton Abrams eigentleg òg om si. Berre mykje dårlegare. I ettermidag skal eg til ein norsk kystby etter kapitalismens gjennombrot her i landet og begynne å repetere kva Ibsen kritiserer ved dei som han ironisk kallar Samfundets støtter.

Og inspirert av kjell k har eg teke turen til eit lite vatn, Walden Pond, i New England, der eg ikkje har vore på over 35 år. Eg angrar ikkje på gjensynet med Henry Thoreaus Walden!

Eg var sensor ved ein eksamen, så eg las langt mindre i juni enn elles. Og derfor er det ingen endringar å registrere av andre leseprosjekt som eg har gjort greie for tidelgare. Men dette skal det bli slutt på. Sensorarbeidet, altså.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har akkurat kommet hjem etter en periode i London fra 1859 og utover. Levde sammen med Dora, hennes datter og alle de andre som kom og gikk i Damages bokbinderi. Godt å komme hjem fra fattigkvarteret, med alt hva det innebærer av sult,uro, redsler og mye annet. "BOKBINDERSKEN"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i London, tror jeg, det er sommer, og Elina og Ted strever med å være foreldre til en nyfødt gutt. Begge er traumatiserte og forvirrede, de går som i en drøm eller et mareritt... Og hva er forbindelsen tilbake i tid til Lexie og Innes?

Jeg leser "The hand that first held mine" av Maggie O'Farrell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Bergen på bryllup sammen med Tommy Kristoffersen. Det er broren til Tommy som gifter seg, men Tommy har ikke så mye positivt å si om hverken familien sin, eller bryllupet. Aller helst ville han ikke dra i det hele tatt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter å ha herja og kriga med norske kongar (Snorre 1), feirar eg nå ei roleg og koseleg jule- og nyttårshelg på Bjerkebekk saman med Sigrid Undset og familien hennar. Herleg!
Lykkelige dager av Sigrid Undset. (Happy days in Norway gitt ut i USA i 1942).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På handletur i London med Mrs Dalloway.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Befinner meg i en portnerbolig i et av Paris' fasjonable kvarterer. En svært belest og intelligent portnerske skjuler nettopp at hun er det for omverdenen/de rike i boligen (som hun nok mener er idioter). I samme bolig bor ei 12-årig jente i en rikmannsfamilie. Hun er overintelligent og prøver å skjule det. Hennes syn på omverdenen har noen felles trekk med portnersken. Regner med at de etter hvert møtes (har ikke kommet så langt), men det ser nokså lovende ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Usikker på hvor i verden jeg er, men jeg er i alle fall på et sirkus med personer fra hele verden ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I Oxford, sammen med diverse amerikanske agenter.

Lucifers evangelium, av Tom Egeland

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er med norske kongar på herjingar både i austerveg og vesterveg. For tida saman med Olav Trygvasson. Det har vore harde tak med kriging, innebrenning av fiendar, røving av gods og menneske. - Eg heng framleis med.....

Snorre Sturlason Kongesoger. (Lydbok)

Interessant å lese om kvar Odin kom frå, og korleis han blei opphøgd til gud. Dette har eg forresten lese om før i boka Jakten på Odin av Tor Heyerdal og Per Lillienstrøm. Han bruka Snorre som kjelde for jakta i tillegg til andre europeiske skrifter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er ute på reise i de unge kongedømmene sammen med Melnibonés siste keiser og hans reisekumpan Moonglum.

Jeg leser Elric The Stealer of Souls (Chronicles of the Last Emperor of Melnibone) vol 1 av Michael Moorcock.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på besøk hos videogutten, og nå finner vi snart ut hva som skjer videre. Vi har akkurat funnet huset hans.

Jeg leser videogutten av Tore Renberg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på Kreta sammen med Alexis Zorbas. Han flørter med alt som finnes av kvinner, han forteller morsomme og sprø historier, han spiller og danser. Han forsøker å gjøre meg litt mer lik seg selv, men så langt har han ikke lyktes med det.

"Fortell, Zorbas, fortell" av Nikos Kazantsakis

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har som sagt bestemt meg for å gjere opp status ein gong i månaden:

Hovudbøkene mine er for tida Winnie Mandelas En del av meg selv, om kampen mot apartheid i Sør-Afrika, og Henrik Werelands Skabelsen, Mennesket og Messias, eit hocudverk i norsk litteratur, og Cervantes’ Don Quijote, som eg har stort utbytte av å repetere saman med lese- og skriveglade bokelskarar Dette initiativet skal Annelingua ha stor takk for!. Samtidig driv eg alltid med ei bok innanfor religionsvitskap, akkurat no tekster av Martin Luther.

Og ettersom eg driv så mykje med litteratur, les eg meir teori enn eg gjorde før; no er eg nettopp i gang med antologien Moderne litteraturteori.

Vidare prøver eg å få ei stille stund etter oppvasken der eg fyrst les nokre sider i Thomas Manns Buddenbrooks, deretter litt i Platons samla verk på norsk (for tida bind 7) og så litt i Henrik Ibsens Kejser og Galilæer.

Er eg på treningsstudio (to til tre gonger i veka), går ettermiddagstur (fire gonger i veka) eller (ein sjeldan gong) arbeider i hagen, har eg med mp3-spelar, og akkurat no går det i andre bindet av Tolstojs Krig og fred. Når eg køyrer bil aleine, har eg alltid på ei lydbok, og i lydbokverda er eg no i Venstre hånd over høyre skulder av Selma L. Aarø. Interessant å lytte til!

Elles har eg ein del faste innslag, så langt det lèt seg gjere:

På måndagar har eg ei lita økt med Markusevangeliet i ei tospråkleg utgåve av Det nye testamentet (gresk og engelsk). Teksta er ganske lett å lese på gresk, når ein fyrste er inne i språket og kjenner innhaldet frå før, men eg slår opp alle formene for å kunne arbeide så presis som mogleg.

På tysdagar bruker eg nokre minutt på Aeneiden, der eg i lang tid framover kjem til å halde meg til bind 1. Eg bruker to utgåver, både Loeb med prosaomsetjing og ei anna ei med kommentarar. Det er så artig å ta seg fram i latinen! Så logisk og systematisk!

Onsdagar set eg av til nokre få gloser i Pusjkins novelle “Пиковая Дама” (“Spardame”). Her går det sakte, men det går framover. Cesare Paveses La bella estate tek eg i detalj på torsdagar, mens eg på fredagar driv med italiensk grammatikk i verket In italiano 2. Laurdag og sundag ser eg på spansk grammatikk.

Kvar sundag, i ei stille stund etter skogsturen og middagen, les eg nokre sider i eit stort verk som det danske forlaget Sfinx har gitt ut, redigert av Øystein Hjort: Arven fra Byzans. Det omfattar alle moglege tenkjelege sider ved det bysantinske riket, og kjem ekstra godt med no som eg repeterer Henrik Ibsens Kejser og Galilæer i “Henrik Ibsens skrifter”. Eg kan derfor trygt seie at eg i bokverda er ganske godt plassert i Bysants.

Skulle eg måtte parkere og sitje og vente i bilen, tek eg fram ei bok som eg har liggjande der. No er dette Humaniora – en innføring. Denne boka bruker eg å ta med meg om eg lyt sitje meir enn to minutt på eit venterom.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det kan ikke være tvil om at du er en bokelsker, KjellG :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Jeg har en plan" sa Egon Olsen. Det har du også ;)

"Bøker er de stilleste og mest trofaste venner, de er de mest tilgjengelige og kloke rådgivere, og de mest tålmodige lærere". Charles W. Eliot

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Håper likskapen med Egon stoppar der. Det som Denne Eliot seier om bøker, kan eg nesten slutte meg til - kona mi er meir trufast og mykje klokare, men ikkje så stille og på ingenmåte så tålmodig. Men eg er gladare i henne enn i bøkene, ja.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du godeste! Jeg er helt imponert! ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg skal seie du les planmessig og strukturert! Er storleg imponert! Mykje interessant stoff. Men det verkar som om di veke har fleire timar enn vanleg, - med alt du rekk....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er dette ég trur òg, altså at eg har så mange timar, men i praksis blir det berre få sider per time. For tidsfaktoren er konstant. Og no framover lyt eg erklære unntakstilstand fordi eg skal lese heilt andre ting i samband med eksamen. Då blir det mykje tørr lektyre, ispedd smil over det eg håper er ufrivillige språkblomar frå kandidatane si side. Eg skal ta att dei tapte timane til sommaren.

På den andre sida tener eg inn ein del tid ved stort sett aldri å sjå på fjernsyn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hoppet fra lofotfiske og over til gårdsdrift, og befinner meg nå på gården Innhaug i året 1809. Det er hverdager med arbeid og strev, bygdesladder og ondskap, skjebneluner og en evig kamp for tilværelsen - men også varme og kjærlighet...

Jeg leser Innhaugfolket av Anne-Karin Elstad. Kjær gjenlesning!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi har kommet i varmere farvann, jeg har fått en leksjon om hvalens hoved- og undergrupper, men så langt er det ingen tegn til at den hvite kjempen er i nærheten, kanskje med unntak av at kaptein Akab begynner å bli litt nervøs. Jeg leser Moby-Dick av Herman Melville.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Maine (og der har jeg vært mange ganger...gjennom Stephen Kings bøker da selvfølgelig). Med hjelp fra politiet og FBI prøver jeg å stoppe George Stark som en gang var mitt psudonym. Jeg har tenkt å slutte å publisere bøker gjennom hans navn, men det ser ikke ut til at George Stark har tenkt å gi seg med det første ...

Jeg leser Den andre siden (The Dark Half)av Stephen King.

PS: Og det er første gang på mange år at jeg leser en SK på norsk igjen og må si at språket hans er mye bedre på originalspråket. Jeg syns han mister mye av den særegne fortellermåten hans når jeg leser bøkene på norsk. Men leser den på norsk nå siden den har stått ulest i mange år og prøver å lese bøker som har vært stående lenge og fortjener å bli lest før det går et tiåar til;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg sitter på buloftet til onkel Simon sammen med Tora og skriver historier ned i kladdeboka. Det eneste lyset vi har er fra det enste vinduet med fire skitne glassruter i. Huset med den blinde glassveranda av Herbjørg Wassmo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg kjører bil er jeg i Odda. Lytter til mange av innbyggerne i murbygningen fortelle om episoder i sitt liv. Frode Grytten, Bikubesong. (anbefaler lydbok)

Ellers følger jeg hundråringen Allan Karlsson på rømmen, jeg får også vite en del om hans tidligere meget spennende liv. "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant" av Jonas Jonasson

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg på staværingen Kobben sammen med høvedsmannen Kristaver Myran, og mannskapet som består av Kaneles Gomon, Arnt Åsan, Elezeus Hylla, Lars Myran og Henrik Rabben. De har lagt ut på båtferden "de hundre mil" opp til Lofoten, i snø og kulde, medvind og motvind, for å tjene penger på fisket.

Jeg har Den siste viking av Johan Bojer som lydbok på øret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er i Oslo på den tida da brå brakk staven. Leser Verdensmestrene av Langeland, men har lest litt springende, og er ikke kommet ordentlig inn i boka ennå. Noen som har blitt begeistret?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er Tromsø om dagen. Jeg etterforsker diverse spesielle hendelser. En mann dukker opp i byen igjen etter mange års fravær. Alle trodde at han døde i en brann for mange år siden. Nå viser det seg at han lever likevel. Hva skjer med denne mannen? Hvorfor blir plutselig flere personer drept? Har dette noe med brannen som var i mai 1969? Her er det noen som vil sette kjepper i hjulene for virkelig å finne ut hva som skjedde den gangen.

Jeg leser Jorun Thørring - ildens øye

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist etterlyste jeg litt lykke i livet til Alberte. Nå har hun fått et barn og lever med Sivert som er barnefaren. Allikevel er Alberte en ulykkelig sjel som stiller spørmål om livet hun lever og om dette er alt.

Så fremdeles leser jeg i håp om at Alberte skal finne seg selv og den veien som er ment for henne :)

Jeg har blitt så glad i henne gjennom to en halv bok og vet at jeg må ta farvel snart og da hadde det vært hyggelig å forlate Alberte lykkelig og glad, Alberte som hele sitt liv har strevet og hvor ingenting har gått hennes vei.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Thorvald Stoltenbergs liv på 1970-tallet. Leser biografien hans "Det handler om mennesker". Velskrevet og veldig interessant, siden det er politikk fra min oppveksttid. Ting jeg så på TV og egentlig ikke brydde meg så mye om eller forsto så mye av den gangen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

No er eg i Nigeria på 1960-talet, saman med søstrene Olanna og Kainene. Eg har nett begynt på boka, men veit at vi etterkvart havnar i borgarkrigen mellom kriste og muslimske nigerianarar, og kampen om eit sjølvstendig Biafra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Sovjet (Russland), Like etter at alt ble endret,men fremdeles er det ukontrollerbare alliancer der. Leser nok engang, Min ukjente hustru av Leif Davidsen.Jeg måtte bare lese den på nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg vandrer rundt på et gammelt gods og prøver å finne ut av mysteriene som lurer rett under overflaten, mens jeg mot min vilje lar meg sjarmere i senk av den ubehøvlede og melankolske mr. Rochester, og gjør mitt beste for å unngå den overlegne sosieteten på besøk.

Jane Eyre - av Charlotte Brönte (for de som ikke gjettet det. Om mr. Darcy er litteraturens mest perfekte mann er mr. Rochester litteraturens største badboy. (Altså den jentene egentlig sikler etter!))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på hyttetur i Østerdalen, men ikke av det koselige slaget. En venn av meg har begått selvmord mens han bodde på hytta alene i tre uker, og dette knyttes til et gammelt sagn om at alle som bor det tar livet av seg ved å kaste seg i et tjern som ligger like ved. Nå er jeg og flere venner der for å undersøke saken, og allerede har mye merkelig skjedd.

Etter å ha blitt overtalt av Rufsetufsa leser jeg "De dødes tjern" av André Bjerke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Sarajevo under krigen der på 90-tallet. Innbyggerne mangler både strøm og vann, og mat er også en mangelvare som stort sett er å få tak i på svartebørsen. På torget sitter en cellist og spiller, noe han har bestemt seg for å gjøre i sånn ca. 22 dager. Og en kvinnelig snikskytter har nettopp fått i oppdrag i beskytte ham.

"The cellist of Sarajevo" av Steven Galloway,

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg syntes det var en fantastisk bok, jeg håper du nyter den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er veldig, veldig bra!

Jeg begynte på den på norsk for en tid tilbake, og om det var feil tidspunkt eller om jeg holdt på med for mange bøker på en gang, vet jeg ikke. Jeg kom i alle fall ikke skikkelig i gang med den.

Nå koser jeg meg med en engelsk lydbokutgave som jeg kom over på biblioteket her om dagen. Og nå treffer boka virkelig mange nerver i meg! Utrolig hvordan man kan beskrive krigens grusomheter nærmest poetisk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den norske utgaven i høste en gang, og det tok tid for meg å komme i gang med den også. Men så kom en periode hvor alt var veldig rolig og da leste jeg boken på en kveld. Det er en vakker skildring, og deler av historien er sann, noe jeg synes gjør boken enda bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du har rett: boka var temmelig tung å komme i gang med. Det var den rett og slett. Vanligvis pleier jeg bare å gyve løs og gå videre, men ikke denne gangen ... Jeg er overlykkelig over at jeg ga den en ny sjanse! Jeg har nettopp vært i Edinburgh og der lå boka på bestselgerlistene. Det gjorde inntrykk å se boka i mengder over alt "over there", og det var nok det som gjorde at jeg tenkte at det måtte være noe mer med den ... Og det skal jeg si at det var!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet den har ligget på bestselgerlistene i fler engelskspråklige land, men her hjemme har den vel aldri blitt noen stor suksess. Jeg hadde lest utdrag av boken på bosnisk før jeg begynte på den norske utgaven, og det var sterkt å se personene snakke riktig språk. Jeg fikk det ikke riktig til med den norsk først, men jeg ville igjennom fordi jeg hadde sett at den hadde noe. Angrer virkelig ikke! Kos deg med resten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er veldig rart at det skal være så tungt for enkelte bøker å slå gjennom her til lands. Svenskene og danskene er mye mer nysgjerrige enn oss, og tar lettere i mot nye ting. Men her til lands er det tung snømåking, for å si det slik. Sånn sett blir det for meg veldig paradoksalt når bøker av for eksempel Cecilie Samartin tar helt av - men det har vel noe med markedskreftene som ligger bak, tenker jeg. Jeg tilhører for øvrig ikke dem som blir skeptisk til en bok bare fordi "alle andre" liker den. Det kan til og med gjøre meg enda mer nysgjerrig - til jeg til slutt bare MÅ finne det ut selv. Å avvise noe bare fordi det er for mainstream, ligger ikke for meg. ;-) Men ... det er jo en HELT annen diskusjon ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes også det er rart det der, men det har sikkert noe med markedskreftene å gjøre, som du sier. Svenskene og danskene har også mange fler nisjeforlag enn oss, og da blir jo fler bøker oversatt, det har kanskje noe med det å gjøre også. Men det er rart at av de bøkene vi har tilgang til på vårt morsmål så er det sånt som Samartin som slår igjennom. Nå har ikke jeg egentlig noe imot henne og bøkene hennes, men når man ser at det finnes mye kvalitetslitteratur som enten ikke blir oversatt eller som ganske fort havner i salgskurven, så begynner man jo å lure. Jeg bryr meg heller ikke om noe er mainstream, det kan være mye bra der også, og det vet man ikke før man har prøvd, men det er jo da, som du sier, en annen diskusjon.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi befinner oss i London på 1880-tallet. Jeg sitter sammen med Dorian Gray i biblioteket til Lord Henry, og venter på husverten. Han er av prinsipp alltid sent ute, et prinsipp som baserer seg på at punktlighet stjeler verdigfull tid.

"Bildet av Dorian Gray" Oscar Wilde

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk bok, nyt den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg prøver så godt jeg kan å lese sakte, men det er ikke alltid like lett. Så trist at han ikke skrev flere romaner. Det finnes vel en samling av skuespill og komedier, men det blir ikke helt det samme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lyst til å prøve å lese dramaene, men jeg utsetter det alltid. Er ikke like flink til å lese drama, selv om de jeg har lest (noen av Ibsen og noen av Tsjekov) har vært veldig bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ikke jeg heller. Jeg liker romanformen best, men det er kanksje noe man kan venne seg til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke det er noe problem å venne seg til, det jeg har lest har som sagt vært bra, men av gammel vane ender det med at jeg velger det bort, til fordel for romaner eller fagbøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, er ikke den boka fantastisk!!!??? Du burde se filmen også. Den er også god!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har jeg virkelig lyst til!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg likte ikke filmen så godt som jeg likte boka. Lånte boka av min tante for flere år siden. Har nå fått tak i min egen, både en engelsk og en norsk utgave som venter på å bli lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Filmen er selvfølgelig ikke så brilliant som boka. Dessuten blir den gradvise avsløringen av det som skjer underveis noe ødelagt pga. det visuelle uttrykket som en film nødvendigvis har. Men mens boka får terningkast seks av meg, gir jeg fem til filmen. Colin Firth som den moralsk fordervede onkelen er ganske enkelt ubetalelig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den holder jeg på å lese også akkurat nå! Har bare lest et par kapitler, men det ser lovende ut så langt :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den er helt herlig. Leser sakte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er mye som egner seg som sitater i den ser jeg. Har allerede mange blyantmerker i margen så jeg skal finne igjen gullkornene etterpå. Utrolig hva man kan finne på Fretex til 5 kroner!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Befinner meg på Snæfellsnes på Island, og skal undersøke et spa-hotell i forbindelse med en erstatningssak. Det viser seg at området rommer både spøkelser og blodige mord...

Leser Den som graver en grav av Yrsa Sigurdardottir.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fortsatt i Chicago, Harry Dresden har knapt nok kommet seg etter forrige boks strabaser før han hives ut i nye. Det begynner med en telefonsamtale fra eks'en, "De har tatt datteren vår". Nå var dette at han hadde en datter nytt for Harry, men når han får hele historien og finner ut at det er vampyrer som har tatt henne setter han himmel og jord i bevegelse for å finne henne samme hva som måtte dukke opp og prøve å legge kjepper i hjulene.

Jeg leser Changes av Jim Butcher

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er i Barcelona, på 1920-tallet. Følger med løpergutten David Martin som har fått muligheten til å skrive en føljetong i avis. Er helt i starten, så eg blir nok bedre kjent med David etterhvert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er i Midgard, nærmere bestemt Hobsyssel :D I <3 Ringenes herre!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i California, akkurat nå under gullrushet, men tiden går rakst fremover. Snart er det 1930-tall og filmindustri. Nærmere bestemt Los Angeles forresten.

Jeg leser Simen Kartveds "La-La-Land"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er sammen med Nitta i Tokyo mens " Tante" leser brev fra herr Tanaka .

Og : Jeg er vitne til Emilie's bekjennelse overfor en magistrat i viktoriatidens England.

Jeg leser " Geisha" av Arthur Golden og " The Suspicions Of Mr Whicher - Or The Murder at Road Hilll House " av Kate Summerscale

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Året er ca 1830, Oline står i den lille stua i Hellemyren, 2 av ungene leker, 2 er med far på fiske, størstejenta forer dyra, den minste henger ved barmen og dier. De andre barna er døde. Aller helst vil nok Oline ha en dram.

Amalie Skram "Hellemyrfolket, Sjur Gabriel"

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er er saman med arkeologen Bjørn Beltø på jakt etter gamle, religiøse skrifter. Vi har vore på Island og i Norge. For tida er vi i Egypt. Men me vi må vere på vakt, for i hælane på oss har vi ei gruppe skruppellause araberar som er ute i same ærend. Vi har så vidt berga oss, - til nå iallefall. Eg har det meir interessant og mykje artigare enn då eg var med på å løyse DaVinci-koden.

Paktens voktere av Tom Egeland.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er med Alberte i Paris og sitter nå på Cafe de Versailles og blar i norske aviser. Alberte leier et billig lite rom, er ensom, uten jobb og føler seg mislykket. Hun er konstant sulten og fryser.

Jeg føler veldig med Alberte som ikke har hatt det greit i oppveksten i Norge og som nå på syvende året har gått rundt i Paris og ikke har klart å ta seg frem eller kommet seg opp. Leser videre i håp om at Alberte skal finne sin vei og oppleve litt lykke :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er i Pakistan, uten å være i Pakistan. Man kan også si at jeg er i Peccavistan. Innimellom stikker jeg også en tur innom Kiev eller Moskva, hvor jeg er på evig jakt etter en pingvin ved navn Misja. Tar også svippturer til Kina, hvor jeg snakker med gamle mennesker om deres opplevelse av tiden under Mao.

Ganske bereist med andre ord! Shame - Salman Rushide. Penguin Lost - Andrey Kurkov. Kinas taus generasjon - Xinran.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er fortsatt i Chicago. Henger rundt Harry Dresden som har fått en kinkig sak å løse, byens mafiaboss er borte og ymse overnaturlige skapninger vil at Harry skal finne ham. Og siden Harry skylder disse skapningen et par tjenester kan han ikke si nei samme hvor lite han liker mafiabossen.

Jeg leser Small Favours av Jim Butcher

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Moskva, rett før Nikolai II skal krones. Noen har kidnappet tsarens fetter og forlanger diamanten i septeret for at gutten skal komme tilbake i live.

Jeg har begynt på mitt lille krim-prosjekt og leser "Kroningen" av Boris Akunin.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

I steinhoggermiljøet ved Iddefjorden rundt år 1900. "Granitt" av Toril Brekke er helt spesiell for meg. Hadde nemlig en oldefar ved navn Anton (som hovedpersonen i boka)som var steinhogger ved Iddefjorden sånn cirka på den tiden. Og med barndommens ferieparadis i samme distrikt i hodet, ER jeg der når jeg leser!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj, sann. DEN boka har jammen eg kjøpt, men eg har gløymt å lesa ho. Eg hadde også ein oldefar i Østfold som var steinhogger. Veit ikkje kva han heitte, men kona hans kalla dei Thea steinhogger. Den boka skal eg nok snart leite opp att! Takk for tipset.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er saman med Mma Ramotswe (frå No. 1 Ladies`Detective Agency) ute på landsbygda i Botswana for å løyse ei litt komplisert sak. Elles nærmar det seg bryllaup for sekretæren Mma Makutsi. Koseleg og sjarmerande bok.

The Saturday Big Tent Wedding Party av Alexander McCall Smith. (Bok nr 12 i serien)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, viste ikke at det var så mange bøker om Mma Ramotswe. Har lest åtte bøker, og vet at det er en til som jeg ikke har kjøpt. Men alle er vel ikke oversatt til norsk enda eller....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tatt en tur til Shetland med Sharon Browns "De utvalgte" Spenningsroman med innslag av keltisk og norrøn mytologi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå så er jeg i en interneringsleir for japansk-amerikanere i Idaho under 2. verdenskrig.

Jeg leser " Hotellet i hjørnet av bitter og søt" av Jamie Ford.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg har bestemt meg for å gjere opp status ein gong i månaden:

Hovudboka mi er for tida Mario Vargas Llosas Travesuras de la niña mala; eg håper å få lese mest mogleg av denne nobelprisvinnaren før neste pris blir delt ut. Samtidig driv eg alltid med ei bok innanfor religionsvitskap, akkurat no tekster av Meister Eckhart.

Vidare prøver eg å få ei stille stund etter oppvasken der eg fyrst les nokre sider i Thomas Manns Buddenbrooks, deretter litt i Platons samla verk på norsk (for tida bind 6) og så litt i Henrik Ibsens Kejser og Galilæer.

Elles har eg ein del faste innslag, så langt det lèt seg gjere:

På måndagar har eg ei lita økt med Markusevangeliet i ei tospråkleg utgåve av Det nye testamentet (gresk og engelsk). Teksta er ganske lett å lese på gresk, når ein fyrste er inne i språket og kjenner innhaldet frå før, men eg slår opp alle formene for å kunne arbeide så presis som mogleg.

På tysdagar bruker eg nokre minutt på Aeneiden, der eg i lang tid framover kjem til å halde meg til bind 1. Eg bruker to utgåver, både Loeb med prosaomsetjing og ei anna ei med kommentarar. Det er så artig å ta seg fram i latinen! Så logisk og systematisk!

Onsdagar set eg av til nokre få gloser i Pusjkins novelle “Пиковая Дама” (“Spardame”). Her går det sakte, men det går framover. Cesare Paveses La bella estate tek eg i detalj på torsdagar, mens eg på fredagar driv med italiensk grammatikk i verket In italiano 2. Laurdag og sundag ser eg på spansk grammatikk.

Eg prøver òg å lese bøker som eg har skaffa meg på impuls fordi eg trur at det er fort gjort å lese dei. Denne gongen er turen, etter lang tids venting, kommen til Lars Saabye Christensens Bly. Og ettersom eg driv så mykje med litteratur, les eg meir teori enn eg gjorde før; no er eg nettopp i gang med antologien Moderne litteraturteori.

Er eg på treningsstudio (to til tre gonger i veka), går ettermiddagstur (fire gonger i veka) eller (ein sjeldan gong) arbeider i hagen, har eg med mp3-spelar, og akkurat no går det i fyrste bindet av Tolstojs Krig og fred. Når eg køyrer bil aleine, har eg alltid på ei lydbok, og i lydbokverda er eg no i radioteaterversjonen av Keiser og galileer – og den er fin, den! Skulle eg måtte parkere og sitje og vente i bilen, tek eg fram ei bok som eg har liggjande der. No er dette Humaniora – en innføring. Denne boka bruker eg å ta med meg om eg lyt sitje meir enn to minutt på eit venterom.

Kvar sundag, i ei stille stund etter skogsturen og middagen, les eg nokre sider i eit stort verk som det danske forlaget Sfinx har gitt ut, redigert av Øystein Hjort: Arven fra Byzans. Det omfattar alle moglege tenkjelege sider ved det bysantinske riket, og kjem ekstra godt med no som eg repeterer Henrik Ibsens Kejser og Galilæer i “Henrik Ibsens skrifter”. Eg kan derfor trygt seie at eg i bokverda er ganske godt plassert i Bysants. I samband med Ibsen-prosjektet her i Bokelskere tek eg òg nokre sider i Ane Hoels Hvorfor Ibsen? - som om dette var noko å spørje etter.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja, da er det ikke bare jeg som holder på med flere bøker og prosjekter samtidig. Jeg leser for tiden:

Humaniora - en innføring
"Konene ved vannposten" av Knut Hamsun
"Kejser og Galilæer" av Henrik Ibsen
"Don Quijote" av Cervantes
"Illusionens vej - om Knut Hamsuns forfatterskap" av Jørgen E. Tiemroth

  • prøver å lære spansk (CD-rom-kurs, Transparent Language)
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Systematikeren i meg tiltales sterkt og er dypt imponert over planleggingen dag for dag, kanskje noe å prøve ut med program for en eller to av ukens kvelder kanskje? Leser mindre lyrikk enn jeg egentlig skulle ønske for tiden, kanskje lyrikk-torsdager hadde vært noe? Der satte du meg jammen på en tanke...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kvar og ein får leggje opp sitt løp, med tanke på både form og innhald. Eg kjem ikkej så langt per dag, då ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i en leilighetsgård i Oslo på 1930-tallet.

"en dag i oktober" av Sigurd Hoel

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er tilbake i Chicago, Harry Dresden må finne noe som kalles Kemmlers ord. Hvis ikke vil vampyren Marva lekke opplysninger om Harrys venner som vil koste dem jobben.

Jeg leser Dead Beat av Jim Butcher

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På Orientekspressen. Som eg støtt har ønskt å reise med. Lyt nøye meg med boka Mord på Orientekspressen, som repetisjon - og som oppvarming til filmen i fjernsynet i kveld.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg er midt i en haug med bøker,som bare roper etter å bli lest.med marsipanen ingen rekkevidde,påskesola,sauskinnet og verandaen to skritt unna.jeg har sååå mye å glede meg til....en helt annen plass,som jeg selv velger:)))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er på slagmarken i en fremtidig krig, flesteparten av medsoldatene og troppssjefen er døde eller døende og jeg er snart tom for ammunisjon og kampdrakten funker dårlig. Aner ikke hvorfor jeg kriger ennå og treffer heller ikke noe.

Jeg leser All you need is kill av Hiroshi Sakurazaka

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Moskva under revolusjonen. Jeg har nettopp kommet hjem til familien min etter å ha arbeidet som feltlege i to år. Det føles nesten som det er første gang jeg treffer sønnen min, siden jeg dro rett etter at han ble født.

Dr. Zhivago av Boris Psternak

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er i Tønsberg og løser mordgåter sammen med Sven Foyn. Unge, enslige kvinner blir funnet døde på mystisk vis. "Det ingen vet" av Jan Mehlum. Lettlest og grei krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er i en liten bygd på Sørlandet, hovedsakelig på 1970-80-tallet, og det dreier seg rundt to i utgangspunktet flinke, snille og ordentlige gutter som er litt annerledes enn de andre. Den ene ender som ildspåsetter og den andre blir forfatter ...

"Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll, - en fantastisk god bok!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Akkurat nå er jeg etter eller annet sted på Afrikas vestkyst. Kartene er dårlige, men jeg håper på å finne landsbyen min og slektningene mine snart. Etter over 30 år i Amerika er jeg endelig kommet tilbake. Som 11 åring ble jeg revet vekk fra mine foreldre av slavehandlere. Jeg tror vi er på begynnelsen av 1800- tallet.

Noen kjenner mitt navn, Lawrence Hill

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er tilbake i Chicago sammen med byens eneste trollmann som reklamerer i gule sider, Harry Dresden. Vi forsøker å finne likkledet fra Torino samtidig som både vampyrer og mafia er ute etter Harry.

Jeg leser Death Masks av Jim Butcher

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg befinner meg sammen med Nova Barakel, en 19-årig miljøaktivist, i nåtidens Sverige. Moren har nettopp dødd i det som politiet karakteriserer som en ulykke, og Nova selv har uforvarende blitt trukket inn i en grusom drapssak etter å ha vært på feil sted til feil tid. Nå er hun selv i politiets søkelys, samtidig som hun rotes inn i eldgamle gåter og løgner...

Jeg leser Nefilim - Novas krig av Åsa Schwarz. Første bok i en spenningsserie med overnaturlige elementer.
Så langt virker den ok. Det er flere parallell-handlinger og jeg er nysgjerrig på hva som egentlig foregår i flere av dem, og Nova minner meg litt om Lisbeth Salander (noe som er positivt i mine øyne). Dessuten har jeg aldri lest en spenningsbok med miljøkonflikter og -politikk som innslag, ikke som jeg kan huske i farten i alle fall. Det er artig med noe nytt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Distrikt 12 på torget sammen med Katniss som nettopp har valgt å ta sin søsters Prims plass i de årlige dødslekene.

Leser Dødslekene av Suzanne Collins

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er for øyeblikket godt spredt ut i verden.

Hovesaklig befinner jeg meg i sørøst-Asia på slutten av 1800-tallet, der jeg følger Jim sin sjebnehistorie i Joseph Conrad`s Lord Jim.

Nesten samtidig, befinner jeg meg i Roulettenburg i Tyskland, gjennom Dostojevskij`s Spilleren.

Så, av og til er jeg å finne i Uruk og landet mellom de to elver, nesten 5000 år tilbake i tid, der Gilgamesh hersket og utførte sine heltebedrifter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Firenze for drøye hundre år siden, mens jeg i det virkelige liv var der for tre dager siden;) Den gangen var jeg en ung kvinne som reiste med min eldre, ugifte og litt stakkarslige kusine som ledsagerske, - og hun tok veldig på vei for at vi ikke fikk et rom med utsikt slik vi var lovet!

"Et rom med utsikt" av E.M. Forster. Den er nå for første gang oversatt til norsk, men det er jo en svært kjent film også;-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg kjører rundt i Checkerboard/Crownpointområdet sammen med Jim Chee. Han graver i en gammel sak som ser ut til å ha forgreninger til bl.a. peyotekirken, urangruver m.m.

Jeg leser People of Darkness av Tony Hillerman

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg går rundt i Meldalskogen, sammen med ungjenta Dordi. Vi befinner oss midt på 1600-tallet, og det har nettopp blitt gjort et funn i berget som kommer til å legge grunnlaget for gruvesamfunnet på Løkken.

Jeg leser Bergskatt av Toril Brekke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er dypt inne i skogene blant fredløse, jeg vandrer landeveien til fots og til hest mellom små landsbyer, går i klosterhagen og til messe med munker, farer på voldsferder med en ond ridder, kjemper for tilværelsen sammen med en ung, vakker og intellignet jarledatter, svinger sverd og kniv mot røverbander - og innimellom det hele bivåner jeg byggingen av en vakker katedral i Kingsbridge, ledet av en uvanlig dyktig byggmester. Jeg er i 1100-tallets England.

"Stormenes tid" av Ken Follett:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Venezia og på Kypros sammen med Othello, og kaster stadig blikk over skuldra i frykt for å få Iago etter meg. Innimellom er jeg i en flyktingleir på grensa mellom Sudan og Etiopia der jeg blir kjent med historien til The Lost Boys som la ut på vandring, mange av dem tvers gjennom hele Sør-Sudan på flukt fra borgerkrig. Når jeg trenger å få igjen pusten, er jeg i Gøteborg og løser krimgåter sammen med Irene Huss.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg er så mange stader: Etter middagen set eg meg ned og les litt i "Lo dicho" (idiomatiske uttrykk i spansk), Thomas Manns "Buddenbrooks", Platons "Samlede verker" (er no i bd. VI) og "Henrik Ibsens skrifter" (for tida i "De unges forbund"). Etter ei økt med førebuing til neste arbeidsdag (der eg som regel ser på norskbøkene "Grip teksten 1" og "Signatur 1" og spanskverket "Mundos nuevos 2" og det kjedelege engelskverket "Tracks 1"), les eg Mario Vargas Llosas "Travesuras de la niña mala", Mester Eckerhardts "Å bli den du er", "Klassisk litteraturteori" (av Eiliv Eide, Atle Kittang og Asbjørn Aarseth), Ane Hoels litt banale, men lesverdige "Hvorfor Ibsen?" og Odd Arvid Storsveens fantastiske Wergelandsbiografi "Mig Selv". Altfor mykje er dette, særleg når eg i tillegg driv med Dario Fos skodespel om ein anarkists tilfeldige død og Thomas Manns "Tonio Kröger", som eg ikkje vart ferdig med på siste utanlandstur. Kvar måndag driv eg med Markusevangeliet på gresk, kvar tysdag Vergils "Aeniaden" på latin, kvar onsdag Pusjkins "Spardame" på russisk, kvar torsdag og fredag Cesare Paveses "La bella estate" på italiensk og kvar laurdag og sundag spansk grammatikk. Ja, dette blir mykje ("In der Beschränkung zeigt sich erst der Meister"), men det er da så artig ... I bilen høyrer eg på Sigrid Undsets "Korset".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fantastisk! Eg er utroleg imponert over din språkkunnskap og din kapasitet! Aeniaden er eit verk eg håper å få lest etterkvart, men eg må diverre ta det for meg på norsk. Du verker veldig strukturert i di tilnærming til litteratur og det må du sikkert vere for å rekke over alle bøkene du skriv om her. Sjølv les eg ein del etter innfallsmetoden (bortsett frå Shakespeare-prosjektet og Faust, som leseselskapet mitt for tida tar føre seg), og trivst med det. Flott at bokelskarar som deg kan inspirere oss andre til å ta fatt på meir utilgjengelige verker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk! Tid er eit større problem enn språk ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når ungene er blitt litt større, og jeg har begynt å spille lotto og vunnet (!), skal jeg jobbe 50%, skaffe meg hushjelp og lese kanskje bortimot halvparten så mye som det du rekker over...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, livet har fleire fasar (utan at lottopremien og hushjelpa har dukka opp enno). Eg har lese mykje om Sigrid Undset og ønskjer meg, ut frå skildringane av det gode borgarskapet, "pike" i huset, til å lage mat og gjere reint, slim at vi kan lese meir ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg befinner meg i Shiprock med omegn og er på besøk hos Joe Leaphorn som har pensjonert seg fra Navajo stammepolitiet men greier ikke helt å slutte å være etterforsker.

Jeg leser Hunting Badger av Tony Hillerman

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Billy bok 1 1950-1952 og er nettopp ankommet til Sumpleiren

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i California med familien Carpenter.

"LITTLE GIRL BLUE"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i en rorbu i Lofoten sammen med Kristaver og besetningen på "Kobben". Varmen døde ut og det ble kaldt i bua. Nordlandsnatta gufsa inn, og klær og støvler, som nylig drypte rundt ovnen, tok til å speke og ble stive igjen. Det ble så kaldt at pusten stod som lysgrå skyer ut av munnen på dem som sov.

Jeg leser " Den siste viking" av Johan Bojer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Året er 1906, og eg vert piska og slått på bestyrarens kontor på Toftes Gave. Om det er noko grunn for det? Ikkje ein som er god nok til å kunna forsvara behandlinga dei gjer meg.

Djeveløya i Oslofjorden av Yngvar Ustvedt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Etterå ha fartet litt hit og dit (i bøkenes verden) ble det endelig tid til å dra tilbake til Sellanrå.
Inger er kommet tilbake. UTEN hareskår og MED symaskin.
Da hun begynte å bli litt vel vidløftig for Isak, løftet han henne bare opp og satte henne bestemt ned igjen. Og så var forholdet mellom dem igjen omtrent som før i tiden.
Namnkundig!

"Markens grøde" av Knut Hamsun

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sitter på Flesland flyplass sammen med Tommy Kristoffersen. Vi er på vei til Oslo, og han er et særdeles festlig og interessant reisefølge. Jeg morer meg høylytt.

Jeg leser "Kometenes øyeblikk" av Odd W. Surén

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I Kristiania, med en atmosfære full av både fysiske og psykiske piner.

  • Sult, av Knut Hamsun
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg romsterer rundt i Fourecks (XXXX) sammen med trollmannen Rincewind som overhodet ikke vil være noen helt til tross for hva en snakkende kenguru påstår:)

Jeg leser The Last Continent av Terry Pratchett

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Paris på 1920-tallet. Jeg er rik, men ikke likt, ikke en gang min kone og datter liker meg, de vil bare ha pengene mine.

David Golder av Irène Némirovsky

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Bon Temps, Lousiana, med Sookie Stackhouse. "Død i familien" av Charlaine Harris :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er i Sverige, på Øland. Blodleie av Johan Theorin

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i Sverige om dagen. Jeg er sammen med journalisten Annika Bengtzon. Prøver å finne ut hvem som sprengte flyet på F21, og hvem som nå driver å kjører på folk, slik at de dør.

Jeg leser Liza Marklund - Den røde vargen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har den siste uken befunnet meg i Tokyo, rett etter jordskjelvet i Kobe, gjennom ulike noveller av Haruki Murakami i samlingen "Etter skjelvet".

Jeg har nå forlatt Japan og er tilbake til Norge, ulike steder, gjennom novellene til Karine Nyborg i "Ikke rart det kommer kråker"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg befinner meg i englenes verden - "En tid for alt" av Karl Ove Knausgård.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er den bra?
Har pocketutgaven i bokhylla, men tenkte å lese hele "Min kamp" (har lest bind 1-5, venter på bind 6 (i juni?)) først.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foreløpig har jeg ikke kommet så langt, men jeg er dødsfascinert! Fra før av kjenner jeg i grunnen bibelhistorien nokså godt, men her ses den altså stort sett - på en måte - fra englenes ståsted. Det er spennende! Nå har jeg ventet så pass lenge på Min kamp 6 at jeg ikke klarte å vente lenger. Fikk helt Knausgård-abstinens. Tenkte for øvrig lenge som deg ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter å ha lest En tid for alt, ble jeg Knausgård-entusiast, noe jeg har vært siden. Det er en helt annerledes bok - jeg var trollbundet fra første til siste side. En mann som har begått en slik bok, må det jo være noe helt spesielt ved, noe han til de grader har demonstrert seinere.

Har endelig startet Min kamp-prosjektet - jeg ventet til bøkene ble billige. Likte godt den første boka og har nummer 2 liggende på nattbordet så noe lokker meg til sengs hver kveld - det fungerer...

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er i Paris på slutten av 1800-tallet. Jeg har slått igjennom som kunstner, men jeg er ulykkelig. Jeg har et handikap og føler meg av den grunn konstant utenfor og ensom.

Moulin Rouge av Pierre la Mure

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er sammen med Edevart og August, vi står på den nye brygga til Knoff. August har som vanlig noen prosjekter på gang, nå har han sendt stein til Trondhjem, han lurer på om det kan være guld i de.

Jeg leser "Landstrykere" av Knut Hamsun

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, den August!

Edevart og August:
motsetninger tiltrekker hverandre, kan man vel si her ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er i det eventyrlige landet Vidina, sammen med 13 år gamle Aleksander som er på jakt etter søsteren sin. Hun forsvant på mystisk vis inn i denne verdenen, gjennom en hemmelig portal ved Nidarosdomen.

Spennende med fantasy som tar utgangspunkt i Trondheim, det er ikke akkurat dagligdags. Boka er Vidina - Landet bak Nidaros av Bente René Linmo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg i Ystad i Sverige med Kurt Wallander. Blir nok, dessverre, det siste møtet med ham.

"Den urolig mannen" av Henning Mankell

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er delvis drita full og ustyrlig kåt russ i Kristiansand, og delvis 18-årig og ustyrlig kåt lærervikar i Håfjord i Nord-Norge.

Med andre ord; Karl Ove Knausgård, Min Kamp 4.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes "Min kamp" er en meget velskrevet og interessant roman. Har lest de fem første bindene og syns bind fem er best, først og fremst pga. omtalen av annen litteratur. Nå ser jeg fram til sjette bind (i mai?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka skal komme ut i juni, står det på Forlaget Oktober sin hjemmeside.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siste melding jeg fikk fra haugenbok.no var 15. mai. Så da er vel datoen framskjøvet igjen. Bestilte alle bindene ifjor, så jeg får sjekke e-posten. Men forlaget vet vel når boka kommer, skulle man tro ...

PS.: Knausgård skulle visstnok skrive om hendelser helt opp til det siste som hender når han avslutter, så det spørs hvor mye han skal ha med av det som hender videre framover ..........

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj, da kan jeg glede meg til bind fem. Jeg er snart ferdig med bind fire. Jeg synes også dette er et interessant litterært prosjekt, og god lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar