Opnar ein tråd med større mulighet for å nemna fakta- og fagbøker..! Skriv gjerne ein setning om boka du held på med, men ingen krav. Artig å sjå kva andre les for tida.

Sjølv har eg tatt opp att ein roman som heiter "Datterens drøm" av amerikanske Francine Rivers. Det er bok 2 i ei fortelling som omhandlar fire generasjonar kvinner i same familie, og kvifor dei blei som dei blei, prega av tida dei levde i og livskåra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 101 svar.

Jeg innser at jeg må skjerpe meg. I det siste har jeg lest flere bøker samtidig. Eller ikke helt samtidig, da. Parallellt, kanskje. Det blir en følelse av uro av sånt. Så nå leser jeg "Arne Næss - et liv" av Truls Gjefsen. Og skal lese kun den, og lese den ut!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har nå lagt klar 2 bøker for lesning. En for godstolen og en for sengen. Det er " Korrigeringer" av Jonathan Frantzen (nattbordet) og " I steinringens tegn" av Jean - Cristophe Grange ( krim). Gleder meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er det bevisst at du ikke har krimmen på nattbordet? Det skal sterk selvdisiplin til å legge den vekk, det har jeg fått merke mangen en natt.

"Korrigeringer" er en god bok, jeg likte den, men den vil neppe holde deg våken til ut i de små timer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har helt rett. Krim på nattbordet er utelukket. Kan holde meg våken langt ut i de små timer. Men en såpass stor og tykk bok som " Korrigeringer" vil det sikkert være mulig å legge fra seg i rimelig tid. Og utfra ditt innlegg høres det ut som valget var klokt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig fornuftig. Søvn er viktig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser mange for tiden...! 1Q84, Fvonk (Erlend Loe), Normans område (Kjærstad), den siste til Anuradah Roy, Haren med øyne av rav, Innsirkling 2 (lydbok).

Har nylig avsluttet Snøbarnet, Krystallslottet og Papirpiken. Alle kan anbefales. Papirpiken er lett feelgood.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

jeg har liggetpåsykehus i 12dg. nå...kom ut påtorsdag..og jeg leste en haug med bøker...mens jeg lå der...bestemte meg for å lese en forfatter jeg aldri har vært borti før....nnemlig Chris Tvedt.....han har faktisk vunnet en pris for en av sine bøker...og den var slett ikke så ille....men de før akkurat den boka..l.de var dårlige,han har funnet en oppskrift som han gjentar hele tiden...men....som sagt....han vokser...og jeg følger med....vil gjerne høre andres mening....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er han advokaten fra Bergen, ikke sant? Jeg må få lest noe av ham..._Visste ikke at han hadde skrevet flere bøker. I tillegg til å lese "Kan dere myrdet min mann?" leser jeg nå en bok med all slags ideer til hagen. Önsker meg pergola på terrassen og hjemmesnekrede benker og bord under bugnende villvin, sjasmin og humle. Må få tak i litteratur om drivhus og. Er det noen som har et godt forslag? Jeg trenger en ABC...Den første avlingen ble laber!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fullførte nettopp "Jenta som lekte med ilden" fra den velkjente Milleniumtriologien til Stieg Larsson. Ellers leser jeg "Bernard Hvals forsnakkelser" av Lars Saabye Christensen, men den glemte jeg igjen i bilen til ei venninne, så den er satt på vent inntil videre. Leser også litt "Dracula" av Bram Stoker på Aldiko - ebookleseren på Android telefonen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The restaurant at the end of the universe", bok 2 i Hitchhikers guide to the universe-serien til Douglas Adams. Storkoser meg med "Marvin den Melankolske roboten" og gjengen. Ikke sikker på hva som blir neste. Kanskje "The woman who gave birth to rabbits" av Emma Donoghue.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
  • Pickwick-klubbens etterlatte papirer av Charles Dickens - en underfunding og fengende roman i to bind. Leser den som et ledd i det felles opplegget som går ut på å lese og diskutere "Dickens samlete" her på bokelskere. Heng deg på!
  • Dyr jeg har kjent av Cora Sandel. Leser etter anbefalinger fra andre bokelskere. Sandel skriver nydelige, små dyrehistorier, og hun løfter dem opp på et allmenngyldig nivå. Leser høyt for barnebarnet på 11 år. Hun er ambivalent - fasinert, men trist at alle dyrene dør.
  • Mot til å skrive av Berit Hoff. En bok om å skrive skjønnlitterære tekster, som forhåpentligvis skal gi meg mot og evne til å fullføre noe av skrivebordsproduksjonen. Inspirerende!
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj! Jeg visste ikke at Cora Sandel har skrevet dyrefortellinger! Noe så spennende! Dem må jeg få tak i! Jeg håper at Hoff kan gi deg det du trenger! Hva er det du skriver? Fortell! Jeg beundrer alle dem som tar tak i skriveönsket deres og hiver seg utpå! Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk skal du ha!
Sandels lille bok er vel verdt å jakte på! Jeg fant den helt tilfeldig i en bruktbutikk, et av mange gode tips fra bokelskere.

Mitt skrivearbeid er i sin spede begynnelse, så skjørt at jeg enda ikke tør slippe det ut i den store verden. Forteller mer når tiden er der :-)

Jeg har tidligere skrevet en rekke lærebøker (helse- og sosialfag) og den kulturhistoriske Veierland forteller, om min lille øy i Ytre Oslofjord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har stor sans for Charles Dickens, men ikke for prosjekter som går på å lese en forfatters samlede produksjon konsentrert. Får håpe det holdes liv i diskusjonen over et par titalls år, så går det jo an å komme med noen innlegg inninblant..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pga reising, lånefrister etc er jeg egentlig underveis i 3 bøker, men førsteprioritet akkurat nå har "Døden og vingehesten", den nyeste Knut Gribb-boka. Den holder kurs mot en treer på terningen, og er mer en bok for den harde kjerne av Gribb-elskere enn en bok med kvaliteter som tilsier at jeg vil gi den noen generell anbefaling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettop oppdaget en suveren krimforfatter..han heter Peter Temple...er født i Sør-Afrika...men bor i Australia...han har skrevet to bøker (som jeg vet om )...jeg leser den første....Mørk Kyst...snakker om forfatter...han fører et suverent språk...og intrigen er dødsbra...gleder meg til å lese den andre....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser En sannsynlig historie av Karin Alvtegen. Språket er litt tungt. Men jeg liker boka svært godt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har så vidt kommet i gang med "King Solomon's mines" av H.R. Haggard. Husker jeg leste den i GG-serien da jeg var guttunge, og ser frem til å lese den på nytt. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

To tårn av Tolkien for aller første gang. Jeg har gått glipp av mye.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les The Finkler Question av Howard Johnson. Veldig fascinerande bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hundre år av Herbjørg Wassmo. En veldig god bok, synes jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Wow, litt av en murstein...Jeg har den på listen min!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Elefantpasserens barn av Peter Høegh - veldig original bok! Lover godt så langt.

Moab is my washpot av Stephen Fry - første del av hans memoarer, jeg leste andre del i fjor. Han skriver morsomt, men litt pratsomt, så jeg orker ikke alt i en jafs!

Guro av Anne-Cath Vestly - høytlesning for seksåringen. Jeg har ikke lest disse før, men de faller i smak, og jeg ville utsette reprise på Aurora-serien (ble forlangt med en gang siste ord i sjuende bok var lest!).

Livet med Elizabeth/ Maria Stuart og hennes verden / Victoria - en dronning for sin tid (nyutgitt i ett bind som Dronningtrilogi) av Richard Herrmann. Jeg har boka om Elizabeth fra før, en gammel favoritt, men leser den igjen og gleder meg til å ta fatt på de to andre, som jeg ikke har lest før.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser Himmelblomstreet av Gert Nygårdshaug. Den er veldig bra.En blir tatt med på en reise i livet til en mann som ved tilfeldigheter blir både belest og bereist. Han vier livet sitt til naturvern. Leser også Spilleren av Dostojevskij. Handlingen dreier seg for det meste om spillegalskap og hvordan enkelte av karakterene blir grepet og dratt inn i rulettens hypnotiserende og suggesive makt. Vennskap og famileforhold settes på spill pga penger og gambling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder egentlig på med to. Hellig Vrede av Sidney Sheldon også er jeg i gang med første boka i Østenfor sol. Har hørt så mye om disse norske seriene at jeg bare måtte sjekke de ut og se hva det er for noe. Helt grei hjernedød underholdning, men ikke noe jeg kommer til å satse stort på framover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser nå The Sea Hunters 2 av Clive Cussler & Craig Dirgo, skal lese videre på Cusslers romaner etterpå siden jeg ikke har lest noe av ham på flere år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå leser jeg Vinterbyen av Arnaldur Indridason. Helt grei sommer krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser 2 bøker for tiden, det er Lakunen av Barbara Kingsolver, og Enken av Gil Adamson. Har kommet ca. halveis i dem begge, og det definitivt "Enken" som hittil har gjort størst inntrykk, men"Lakunen" haler innpå.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg holder på med flommens år av Margareth Atwood, men klarer ikke helt å følge med så jeg leser litt i Dan Browns "Det tapte symbol" innimellom (denne har jeg lest en gang tidligere også.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat no leser jeg Bestselgeren Arven av Katherine Webb.Den er ok. Selv om jeg holder å bli gal innimellom for jeg synest masse i boken blir beskrevet i det uendelig. Det finnes måter på hvor interessant et hus, en tur.osv. kan være... Den minste deltalj er beskrevet. Men er midt i den så det blir kanskje bedre etterhvert=)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg les "Taushetens konsekvenser" av linda Olsson. Kjensleladd bok om ein mann som grev seg tilbake i historia om seg sjølv og si slekt. Saman med veslesyter mi les eg "Tornekrattet". Herleg bok med mykje fine teikningar. Ser tilbake til når eg fekk den lest for meg av mamma :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå har jeg begynt på en forfatter jeg aldri har lest før. Har kjøpt boken etter gode bokanbefalinger her inne :)

Spør støvet av John Fante

Godt sagt! (1) Varsle Svar

æ e ikke helt med!! ka ...ehm...??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

fikk et bloggereksemplar av den siste boka til Lars Lenth fra Kagge forlag. har en fin snert som underholdningsroman så langt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bilen hører jeg på "Den senile landmåleren", hjemme har jeg nettopp avslutta "Glass og aske" og har nå valget mellom "Midt i mellom" og "Etterpå". Har også begynt på "Sommeren uten menn". På jobb ligger "Fittekvote" og "Søsteren min på peishylla" og som kveldsbok for vesla går det i "Karsten og Petra får sykkel"...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble skuffet over " Sommeren uten menn." Orket ikke lese den ferdig. Hadde skyhøye forventninger. Har ikke lest noe av Hustvedt tidligere. Boken ga meg ingenting...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "The Chronicles of Narnia". Da jeg var liten leste mamma bøkene for meg på norsk, men jeg fikk lyst til å lese den selv - på engelsk. Jeg har foreløbig bare kommet til den andre boka "The Lion, The Witch and the Wardrobe" og kommer nok til å ta en pause grunnet særemne, men jeg gleder meg til å lese hele Narnia, en gang til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leser "Den senile landmåleren"av Arto Paasilinna.Har også lest "Harens år"og "En lykkelig mann"av han nylig .Ble fasinert av finsk humor og lynne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har akkurat oppdaget ham, kom tilfeldig over "Den elskelige giftblandersken" og ble som deg fasinert. Har nå to ny av samme forfatter liggende i bokhylla, gleder meg. Men i dag starter jeg på "Mofongo", som jeg har hatt liggende på vent en stund. Samartin skriver godt, og jeg gleder meg til å ta fatt på denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lest Mofongo. Gled deg. Les sakte så varer den lenge.racobo.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg har akkuratt lest ut house of night - Fristet, syns det er en spendene serie, men syns det er veldig kjederlig og vente på neste bok på norsk men men.. Leser også på Jean M. Auel - hulebjørnensklan, bra bøker men noen tørre perioder hehe..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har kommet til s.250 i Kate Mortons siste roman " En svunnen tid". Dessverre opplever jeg tidvis uinteressante og ganske kjedelige partier i boken. Altfor mye prat og fyllstoff som ødelegger mye for leseopplevelsen. Her er allikevel mye bra, og jeg håper det "strammes til" utover i boken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Kaaberbøl og Friis: Et stille, umerkelig drap. Leste deres første bok Gutten i kofferten i fjor. Bra og enkel krim fra Danmark. Temaet er gjerne litt internasjonalt med ganske stort persongalleri og handling på flere plan. f.eks Gutten i kofferten, hvor vi er i forskjellige samfunnslag i Danmark og Øst-Europa. Heltinnen i bøkene er Nina Borg, sykepleier som arbeider i en interneringsleir for innvandrere utenfor København. anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Den Svakeste Dør av Kåre Skuland. Før jeg leste denne leste jeg Crocodile Tears av Anthony Horowitz (den hittil siste boken om Alex Rider som er utgitt i Norge,)og når jeg er ferig med Den Svakeste Dør, tror jeg at jeg skal lese Gone - Forsvunnet av Michael Grant.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen!
Har nettopp avsluttet I sommer av Gunnar Larsen.
Har en lang liste over bøker jeg skal (ønsker er vel riktigere) lese, men hvor begynne... Tror sommertid er tid for lette bøker. Noen som gidder ta en titt på listen min og anbefale neste bok :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kikket på listen din, og noen har jeg lest: Min kusine Rachel - lettlest spenning Sort messe - grøss!! meget spennende! Livet med Elizabeth - bare herlig kosebok til tross for mye blod

Alle passer fint om sommeren, vil jeg tro. Skal du lese Sort messe vil jeg kanskje anbefale at du ikke gjør det alene/langt fra folk....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sort messe ... det må bli alene på hytta i stille og mørke høstkvelder og langt til nærmeste hus ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Huttetu!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Hulebjørnens klan av Jean M.Auel etter å ha sett den siste boka hos bokhandleren. Veldig interesang, man lærer mye om steinalderen. Har planer om å lese de neste bøken også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

å, det er bverdens beste bok, holder på med den andre ( estenes dal) og synes den er veldig bra den og

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg nettopp begynt på! godt førsteinntrykk ihvertfall :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkurat startet på Mo Hayder - Kuren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Psykologi 2 av mange forskjellige. Fikk den i posten for en uke eller to siden, tok eksamen i den et par dager siden, og nå prøver jeg å lese den ferdig. Hurra.

Eller Emma av Jane Austen, som på sitt vis er langt mer underholdende, Mammutjegerne av Jean M. Auel for å se hva i all verden som skjer med Ayla, og tja. Ikke noe mer konkret akkurat nå :)

Veksler litt på de her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg lest ferdig Harry Potter og dødstalismanene, for 8-11 gang. Nå skal jeg vel starte på en bok som henger litt sammen med Harry potter serien, nemelig Rumpeldunk gjennom tidene. Så det blir bra : D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

ja det e bra...kos deg da... jeg har lest harry potter bøkerne ..men det e vanligvis nora roberts bøkerne jeg bruker og lese..sånn 50-60 gangar..noen ganger mere... jeg mener det alvolig talt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

bare glem det jeg sa...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

ka da??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

bare glem : jeg skal prøve og finne noen : D er Nora Roberts navnet på forfatteren, eller navnet på boka??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

nora roberts er navnet på forfatteren!!! ;) stjerne..her kommer jeg?? hvis du kan, så takk,love u

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg skal prøve og finne noen : D er Nora Roberts navnet på forfatteren, eller navnet på boka?? okei, det var et dumt spørsmål men...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Harry Potter! Like bra første som tiende gang :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

jeg sier det samme om nora roberts og karen robards...blir aldri lei.. :D -kidist

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja,den fjerde har jeg lest 24 ganger : D Bra bøker det ja.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

24 ganger OMG... ka e du ...en zombi... sover du aldri....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg sover jeg Har bare utrolig mye fritids.. ... også ifølge andre er jeg vist ganske god til og lese : /

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Min favoritt er Fangen fra Azkaban, også liker jeg den siste veldig godt. Men starter som regel på nummer en og pløyer meg igjennom alle. :D Den jeg liker minst er Mysteriekammeret av en eller annen grunn.

Tenk på de som faktisk ikke ville utgi Rowling sine bøker. Big mistake!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ganske glad i Mysteriekammeret, kanskje fordi jeg ikke har lest den like mye som alle andre.. Fangen fra Azkaban ligger sammen med Føniksordenen på en ikkeklaridetheletatt siste plass

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det er helt utrolig. Men alle forfattere, selv de beste, kan jo bli avslått.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

jeg e helt enig... synd ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser Wilbur Smith "Taita og den 7. gåten". Leste først Hapi-elvegudinnen, og likte den godt. Ble fenget av historien, og synes både historien og karakterene var troverdige. Gledet meg til fortsettelsen i "Taita og den 7. gåten", og er så skuffet. Karakterene er lite troverdige, og blir svart/hvite helter og forbrytere. Hovedpersonene er lite troverdige og forholdet mellom hovedpersonen er stor sterk mann som beskytter en liten sart (dog intelligent) kvinne. Men siden jeg har alle de fire bøkene fra Egypt, så må jeg lese dem. For håpe den tredje boka blir bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser House of night - romanen, den er skrevet av P.C og Kristin Cast. Også leser jeg Svarte mathilda som er skrevet av Tor Arve Røssland. Romanen og den andre boka er veldig bra syntes jeg. Litt sånn ungdom aktige, men anbefaler det til alle c= Svarte Mathilda leser jeg i Nynorsk for å gjøre meg bedre i nynorsk, så jeg er ikke sikker på om det finnes i engelsk eller norsk c=

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser den første boka i Otoriens tid. Den er ganske ambivalent. Store deler av boka var fantastisk og spennende og jeg gledet meg til å lese neste bok i serien. Men no har den dalt no voldsomt. Den er så kjedlig og uengasjerende at jeg vil helst legge vekk bok og jeg er veldig usikker på om jeg vil lese resten av serien. Men jeg kan jo ikke gi opp siden jeg har ca. 40- 50 sider. Jeg gidder bare å lese et par sider i slengen før jeg gidder ikke mer. Har lest 50 sider på ca. en uke. Gleder meg til den er over. Men har foreløpig gitt boken terningkast 4 siden den var så bra på begynnelsen og midten. Men det er mulig at jeg ender på en 3 når jeg er ferdig med boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå om dagen har jeg mange bøker på gang. Muntligeksamen om noen dager, så dermed leser jeg to fagbøker (Fiksjon og film, Lothe og Lyrikkens liv, Janss og Refsum), i tillegg leser jeg dikt i "Dikt fra antikken til vår tid" samt at jeg leser Mrs Dalloway og Mørkets hjerte. På sengekanten leser jeg Journalisten av Niels Fredrik Dahl. Skal si jeg gleder meg til tirsdag og alt er over!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

leser "SKJULT LENGSEL" av Nora Roberts elsker den.... kan ikke si mere, for da kan jeg ikke stoppe..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Dracula, av Bram Stoker. Tittelen sier alt.

En veldig spennende bok, og faktisk ikke vanskelig å lese i hele tatt. Var litt skeptisk til språket da jeg ikke visste hva slags engelsk det var. Men overraskende grei å lese på originalspråket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vurderer å lese den selv, og liker å lese bøker på sitt originalspråk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan absolutt anbefale den, det er ikke den første boka om vampyrer men det er den mest kjente. Den er helt ulik det meste av dagens vampyrbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ei novelle her og der i "Noveller i samling" av Jakob Sande. Har nettopp begynt å lese "Ved elven" av John Hart. Når jeg er ute å går hører jeg på "Barnepiken" av Kathryn Stockett

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mange! Jeg leser for tiden i 11 ulike bøker (avhengig av hvor jeg er og hva jeg føler for), men trives med det, selv om jeg nok kan få litt dårlig samvittighet iblant når ei bok har ligget veldig lenge...

  • Don Quijote av Miguel De Cervantes Saavedra
  • Mordet på anonym
  • Fra mitt Stromboli av Ebba Haslund (noveller)
  • Jeg er ikke redd av Niccolò Ammaniti
  • Nattens leker av Stig Dagermann
  • Frøya av Johanne Hildebrandt
  • 101 mennesker som forandret verden
  • Oldtidens religioner
  • Kongens NEI av Alf R. Jacobsen

Med uviss framtid (overhengende fare for at jeg avbryter lesingen, i hvert fall inntil videre) må jeg vel også nevne:

  • Vekslande vindar av Torgeir L. Bilstad
  • Odyssevs reiser stadig hjemover av Solveig Aareskjold

I tillegg til disse bøkene hender det rett som det er at jeg heller tar fram noe jeg har lest før for å slappe av og bare bla opp på et vilkårlig sted (bøker av Margit Sandemo, Peter O'Donnell, Roald Dahl, J.K. Rowling m.fl.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser også "Don Quijote" av Miguel De Cervantes Saavedra, som mange andre bokelskerer har som samlesing for tiden. Synes den er rar og forstår ikke storheten i den, men jeg leser litt hver dag for å holde skjemaet.

I tillegg leser jeg "Hundreåringen som klatret ut et vindu og forsvant" av Jonas Jonasson. En utrolig artig bok som handler om Allan Karlsson (hundreåringen) meget interessante liv. Forfatteren har tatt seg en del friheter i forhold til historiske fakta, men det gjør ingenting. Jeg koser meg. Det kan sikkert bli litt mye for noen, men har du sans for for eks Arto Paasilinna vil du nok like denne.

I bilen lytter jeg til "Bikubesong" av Frode Grytten. Denne anbefales virkelig som lydbok da flere meget dyktige opplesere gjør en fantastisk jobb med å bringe liv til Gryttens mange karakterer som alle har tilknytning til en murbolig i Odda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser akkurat nå:

Don Quijote av Miguel De Cervantes Saavedra
Alberte-triologien av Cora Sandel
Drep ikke en sangfulg av Harper Lee
Et dukkehjem av Henrik Ibsen og
Mellom evne og higen, en biografi om Henrik Ibsen av Robert Ferguson.

Burde holde meg til en bok slik at jeg ble fortere ferdig med den, men det er så vanskelig og ikke begynne på nye bøker. Derfor holder jeg som oftest på med flere leseprosjekter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder faktisk på med tre bøker... Harry Potter and the Goblet of fire, Dead Reckoning og Darkest night. Alt etter hva jeg har lyst til å lese om.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser " Den glemte soldat" for tiden og anbefaler den til alle som er interessert i å lese bøker fra f.eks andre verdenskrig. Her er skildringer av bl.a. den brutale krigen og også hva den gjør med menneskesinnet. Forfatteren Guy Sajer forteller. Mye av det han forteller er bekreftet av medsoldater.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Markens grøde av Knut Hamsun. Blitt inspirert av andre bokelskere her inne og vurderer å lese alle "1001 bøker du må lese før du dør" Planen var å lese annenhver bok derfra fremover.

Men overgangen fra mye krim og lettere bøker til Hamsun beskrivelser fra hverdagen i 1917 er stor.. Men spennende og lærerikt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Markens grøde er kjempebra! en veldig godt beskrivende bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser Stalins kyr av Sofi Oksanen. Om en finsk-estisk bulimiker samt hennes mor og mormor. Jeg tror det etter hvert blir en hel del historisk lærdom å hente fra boken også.

Jeg må innrømme at jeg sliter litt med skrivemåten i boken. For meg blir stilen litt hoppende og usammenhengende, og språket noe hakkete og med tidvis dårlig flyt. Jeg merker at jeg ikke har helt sansen for dette, men skal prøve å se forbi det for å få tak i historien som formidles.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forstår hva du mener. Men ikke hopp over "Utrenskningen" av den grunn. Den er ikke skrevet som av en bulemiker. Ganske annerledes, og, synes jeg, en del bedre. Oksanen har tydeligvis en god del strenger å spille på!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp - jeg skal lese Utrenskning også. Ikke med en gang, men etter hvert :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser "Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" - om 8 år gamle Kristoffer som ble mishandlet til døde av sin stefar.

På lydbok hører jeg på "Enhjørningen" av Andrè Bjerke. Endelig har det gått lang nok tid siden sist jeg hørte den at det passer å høre den om igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser bla Edderkoppen av Emberland og Roughfeldt, som er skrevet på lesten til Knut Gribb, ei bok jeg har fått anbefalt her på bokelskere.no. Spennende og med atmosfære fra 1930 tallet. Fag, tja veit ikke om denne går under fag, men kanskje mer i det alternative hjørne, Alvehealing av Doreen Virtue, litt om hva de forskjellig dyrene vi har rundt har for påvirkning på oss i form av kraftdyr o.l. :o) Litt lystigere enn Mayatestamentet dog.:o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå har jeg funnet fram Verdensmestrene av Henrik H. Langeland, og den fagboka jeg har funnet fram er Konflikt, mekling og rettsmekling av Kristin Kjelland-Mørdre m fl. Fagboka tar for seg alle sider ved mekling og omfatter selve meklingsprosessen, etikken rundt det å være mekler samt teori om konflikter, kommunikasjon og forhandlinger. Ser ut til å være en litt "tyngre" fagbok enn de andre jeg har lest om emnet.

Synes det er greit å kombinere fagbøker og annen litteratur og har ofte en av hver som jeg leser på samme tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nå Mayatestamentet av Steve Alten. Handler om mayaenes kalender som ender 21.desember 2012, og om spådommen at verden da skal gå under.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har en Mayakalender i keramikk på terasseveggen her hjemme. Ikke noe "fine" budskap der nei, og jeg er glad tegningene er utydelige slik at den "eldre" garde i familien ikke ser hva det er... Mayafolket sitt kalenderår fikk 5 dager "til overs" og disse dagene ble brukt til bl a fest og menneskeofring... Men sikkert et spennende emne, - vi har jo ikke så lenge igjen...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hjelp! Dette var deprimerende... Det at vi ikke har så lenge igjen...Lista over bøker jeg ønsker å lese blir bare lenger og lenger, tenk om jeg ikke for tid til å lese alle...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du får trøste deg med det at uansett hvor lenge vi lever så får vi aldri tid til å lese alle bøkene vi har lyst å lese:), om det var ei trøst da...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra at man få så mange gode tips her inne,da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe...har fått ein tendens sjølv til å byrja på ny bok om den eg held på med går trått...! Skummel vane...går jo endå tregare å bli ferdig med boka då...!! Disiplin og fristelsar i bokform...hmmm!

Sjølv held eg jo eigentleg på med Apokryfene, men det er ikkje easy-reading, så den går trått. Vanskeleg å lesa den som ei vanleg bok. Men! No er eg komme rundt halvvegs.Hurra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På I-pod: Recent years av Kate Morton, på CD: Snorre Sturlason Kongesoger, bok: Fatimas hånd (som eg les periodevis med lettare stoff innimellom).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var et fint knippe med lesestoff :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser flere bøker, men for å nevne en faktabok, så holder jeg på med en som heter ISLAM Tro : Kultur : Historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpAnne-Stine Ruud HusevågKristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T