Husk at vanlige regler for folkeskikk også gjelder kritikken. Ikke bare kritikk av kritikken!!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Slet litt med å komme gjennom denne. Den fenget ikke helt. Ble faktisk litt likegyldig til historien og til løsninga. Jeg skal likevel lese Engers neste. For det er mye som er bra her. Godt språk, gode replikker, et sympatisk og menneskelig persongalleri, for å nevne noe. "Skinndød" var forresten bra!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du sier noe. Jeg begynte etter hvert å lure på når vampyren skulle dukke opp. Så jeg lo godt da spø.. entret scenen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En spennende kjærlighetshistorie for ungdom mellom 8 og 80. Anbefales på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble skikkelig positivt overrasket. Denne var jo virkelig bra. Nå sitter jeg her og angrer på at jeg ikke tok med meg bok nr. 2 hjem fra biblioteket...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste den på 90-tallet og syntes den var helt fantastisk. Tror at jeg og må lese den igjen snart.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

"Dødsklokkene" av Dorothy L. Sayers er veldig bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er jeg ferdig. Likte boka. Velskrevet, lettlest lukket-rom-mysterium med original vri. Gleder meg til Lahlums neste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Holder på å lese Satelittmenneskene, og jeg liker den!! Ja, jeg liker den faktisk mye bedre enn "Menneskefluene", men så har jeg bare kommet til side 100.. Håper K2 klarer å nøste opp noen av trådene selv. Det som irriterte meg med den forrige boka, var nettopp at K2 var en så til de grader inkompetent etterforsker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Parodi på konspirasjonslitteraturen høres bra ut. Foucalts pendel ble jo utgitt før konspirasjonslitteraturen tok av, men boka er jo en parodi på konspirasjonsteorier i like høy grad som en kriminalroman. Hvis Gravlunden i Praha er halvparten så bra, er den verdt å lese!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke sikkert at du hadde blitt skuffet, men jeg skjønner hva du mener. Det er jo så mange gode bøker å velge mellom, så du går nok ikke fri for lesestoff :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka åpner med at Oswald, Roald Dahls fiktive onkel, hører om en billeart i Sudan som man kan lage potensmiddel av. Oswald er ikke tapt bak en stol, han reiser til Sudan, skaffer seg billepulver og lager ei pille som han selger dyrt til rike i vesten. Pilla virker over all forventning og Oswald tjener ei formue. Oswald bestemmer seg for å videreutvikle forretningen. Han vil starte en sædbank. Banken skal inneholde sæd fra berømte kunstnere, politikere og kongelige. Og sæden skal selges dyrt til rike kvinner som ønker barn med trekkene til sin favorittberømthet. For å skaffe sæd skal han bruke potenspilla. Onkel Oswald er Roald Dahls eneste roman for voksne, og en skikkelig røverhistorie som tar for seg ei problemstilling som kanskje er mer aktuell i dag enn i 1979, da boka ble utgitt. Boka er tidvis hylende morsom og den anbefales på det sterkeste.



Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anbefaler Kartusianerklosteret i Parma. Den er både spennende og lettlest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Store forventninger er en av de beste bøkene jeg har lest. Skildringen av Pips møte(r) med Estalla og miss Havisham mangler sidestykke i verdenslitterauren. Ja, og hva ukebladromanen angår, så kan man trygt si at den har tapt seg...

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er interessant hvor forskjellig vi opplever bøker. Jeg likte denne. I motsetning til i mange andre spøkelseshistorier, ser vi her verden (også) gjennom spøkelsets øyne. Spøkelset er som i Oscar Wildes Cantervillehistorie en av de viktigste personene i fortellingen, og har sin egen stemme. Boka har kankje noen svakheter. Jeg fikk f.eks ikke helt taket på Elspeth. Kanskje hun kunne vært beskrevet bedre? En ting jeg stusset over, er at Robert så plutselig sier at hun kanskje ikke er helt til å stole på. Kommentaren virket litt malplasert. Det virket nesten som om forfatteren prøvde å rette opp i noe (men uten helt å lykkes). Uansett, jeg likte slutten. Jeg ser ikke for meg hvordan boka ellers skulle ha sluttet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forklaring på hva en gotisk roman er, finner du i store norske leksikon: Gotisk roman

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Coveret er beregnet på ei målgruppe, og målgruppe, innhold og form går hånd i hånd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kanskje du hadde likt papirurgaven bedre. Jeg likte den svært godt. Og selv om den ikke var noen god spaserbok, kan den sikkert bli en utmerket strikkefilm. Hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slett ikke verst krim. I "blodsbrødre" oppklarer politibetjent Ulf Larsen ved Follo politidistrikt, med god hjelp av journalisten Vibeke Holt, drapene på en somalisk asylsøker, en kurdisk drosjesjåfør og en serbisk flyktning. Synsvinkelen skifter stadig mellom Ulf, Vibeke og blodsbrødrenes neste offer, hvis liv henger i en tynn tråd. En spennende jakt er skapt.


Som i mange andre kriminalromaner, er også Ulf Larsen belemret med en sjef som ikke er altfor smart. Men i motsetning til i visse andre romaner, hvor sjefen er så dum at hele boka blir irriterende, er sjefen til Larsen akkurat passe teit. Har ikke lest "Når den døde våkner" enda, men jeg kommer nok til å lese den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, Irving er amerikaner og var ikke med i den konkuransen. Det var Mary Shelley, Percy Bysshe Shelley, Lord Byron og John Polidori som konkurerte om hvem som kunne skrive den beste skrekkhistorien. De to historiene som ble fullført var Vampyren av Polidori og Frankenstein av Mary Shelley.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

IreneleserTove Obrestad WøienBeathe SolbergKirsten LundLilleviWenche VargasJulie StensethBjørg L.Anne-Stine Ruud HusevågPiippokattaAvaToveAnneWangFriskusenSigrid Blytt TøsdalStig TEvaNorahDolly DuckKarin  JensenKatrinGKjell F TislevollJan-Olav SelforsChristofferHeidi BG LHarald KHanneRisRosOgKlagingHilde H HelsethEmil ChristiansenTraltemay britt FagertveitMarteLyriaIngunn SEllen E. MartolToneTanteMamieAmanda A