En imponerende bok, full av glede over bøkenes verden! I Bokens Folk møter vi den australske konservatoren Hannah Heath som blir oppnevt av FN for å restaurere den jødiske Sarajevo-Haggadaen. Inni boken finner hun ørsmå gjenstander som forteller om bokens "liv" opp gjennom tidene. Vi får fortellingene som nøster bakover i historien, som i stor grad er jødenes historie. Vi møter unge Lola som flykter fra Sarajevo og opp i fjellene under andre verdenskrig, en katolsk prest som mot sin vilje redder boken fra flammene og andre som har satt sit preg på bokens historie.

Alle fortellingen har særpreg, og Hannahs nåtidshistorie binder det hele sammen. Boken er spennende fra første til siste side og jeg må si jeg er spesielt begeistret for tillegnelsen på føste side. Der står det nemlig "Til Bibliotekarene"! En fin gest til en yrkesgruppe som lett blir oversett når man snakker om bøker.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 17 svar.

Har akkurat lukket boka, og er full av inntrykk, må si de er motstridende. På den ene siden; whow! Interessant og herlig beretning om en bønnebok og flotte mennesker, og hva de gjorde for å redde boka. Men samtidig; uff, så platt og forutsigbart om hovedpersonen. Henne likte jeg rett og slett ikke! Så derfor endte jeg opp med å gi bok terningkast 4. Den var også vanskelig å plassere i noen bestemt bokhylle, derfor endte den rett og slett i bokhylla; vanskelig å plassere. Men som sagt; de delene av den som er i fortiden er helt fantastiske, Godt fortalt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har akkorat lest ferdig boka, og vil veldig gjerne anbefale den.
Det var en kjempefin og lærerik lese-opplevelse. De ulike historiene var jo flettet sammen på en veldig flott måte.
Jeg satt igjen med en tanke om at her er det kultur-debatt. Et utsagn i boka lyder omtrent slik: Ulike kulturer - og religioner - påvirker og beriker hverandre.
Jeg synes boka gav et godt bilde av hvor små forskjellene her egentlig er.
Det ble veldig tankevekkende når vi vet at det meste av kriger og uro har utspring i religion og kultur.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjøpte denne i dag for kr. 24.50! Sammen med flere andre bøker. Elsker når det er salg i bokhandelen! Etter å ha lest de gode tilbakemedingene på siden her gleder jeg meg veldig til å lese denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk god bok. Jeg har ikke gjort annet enn å lese i hele dag, og nå er jeg ferdig. Måtte leses i ett strekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kjøpte denne i går og er spent på den. Det som stod bak tiltalte meg veldig, samme med tittelen. Så gøy å se hva dere andre mener om den. Gleder meg til å lese den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig med denne...jeg hadde den i lydbok også, og for å si det slik: det var ikke en god "gå-bok". Nærmere forklart:Ideen var god, mange enkelt-fortellinger var gode, men for min gåing-lytting ble denne veldig ustrukturert og rotete; den ble liksom ikke en god, harmonisk helhet...jeg hadde den på engelsk og det er sjelden jeg kommer borti så spesiell oppleser (Edwina Wren), greit nok når hun var Hannah hovedpersonen,fin Australian English her, men når hun gjorde om stemmen sin for de ulike karakterene, fungerte det ikke helt bra, etter mitt syn. Her var det tema og stoff og karakterer som kunne ha blitt til så mye mer....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje du hadde likt papirurgaven bedre. Jeg likte den svært godt. Og selv om den ikke var noen god spaserbok, kan den sikkert bli en utmerket strikkefilm. Hehe...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har den i papir på norsk...har lest litt i den også; det var vel kanskje dette med oppleseren som ikke fungerte helt bra i denne....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Les oversetterens engasjerte beskrivelse på http://oversetterblogg.blogspot.com/2011/03/geraldine-brooks-bokens-folk.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Haggadaen er i dag utstilt i Sarajevo, og man får kjøpt nydelige faksimileutgaver av den i ulike prisklasser. Anbefaler de som liker denne boka å skaffe seg/låne et eksemplar av faksmilieutgaven av Haggadaen for å studere illustrasjonene nærmere. En modig liten bok dette, som bruker en sann historie til så mye fiksjon. Lettlest og herlig underholdning.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er helt enig. Dette er en fantastisk historie om en bok og et folk. Gjennom Haggadaens historie viser Brooks oss jødenes lidelser fra den spanske inkvisisjon til andre verdenskrig. Bokens historie fortelles fra slutt til begynnelse, og det er gjennom konservatoren Hannas funn at bokens historie avdekkes. At fortelleren ikke avdekker alle enkeltpersonenes skjebne, er bare positivt. Det trigger leserens fantasi.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så jo interessant ut denne; fikk den i julegave..(en sjeldenhet at jeg får bok-gaver jeg ikke har lest, så denne ble godt mottatt)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da har du noe å glede deg til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fint, det gjør ikke noe om den venter litt...men jeg skal legge den mer synlig oppå nattbordet, i stedet for hyllen under, he,he...alt som ikke er i lyd går det dessverre litt sent med for meg...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da foreslår jeg at du burde lese den i løpet av det nye året som kommer ;) Jeg fullførte boken akkurat, den er en helt spesiell leseropplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for tipset, den er lagt på nattbordet nå, og det er bare to som ligger der...så den får nok en sjangs....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg er einig i at dette er ei imponerande bok! Boka spenner over fleire århundre og fleire kontinent. Brooks tek oss med til mørke kapittel i europeisk historie. Inkvisisjonen, jødeforfølgingar, verdskrig og borgarkrig. Boka handlar om ei eksisterande jødisk bønebok.Forfattaren skapar forteljingar om ein del personar og deira rolle i forhold til boka opp gjennom åra. Det er sterke historier med mykje dramatikk. Eg lika desse endå betre enn historia om hovudpersonen, konservatoren Hannah Heath. Dette er absolutt ei bok eg vil anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaritaolineAvaHarald KLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11Mads Leonard HolvikmgeHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenSissel ElisabethIngvild SAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.Egil StangelandBeathe SolbergVannflaskeStig TIngunn STatiana WesserlingJulie StensethKirsten LundSigrid NygaardNina SolåsElisabeth SveeTone Maria JonassenKine Selbekk OttersenKatrinGMonica CarlsenEmil ChristiansenPer LundAud Merete Rambøl