En morsom bok på tross av at den tar opp noen alvorlige temaer. Jim har funnet en hemmelig bunkers, som han liker å være alene i og leke med Playmo, mens moren er hjemme og har angstanfall. En dag begynner en ny gutt i klassen, nemlig Terje. Han virker som en ubehagelig fyr, så Jim bestemmer seg for å unngå ham og heller være sammen med kompisene sine, Kurt og Roger. Men så blir ting litt vanskelig når Terje finner bunkersen og vennene ikke har plass til ham i vennegjengen. I tillegg er det jul, og moren til Jim er ikke i stand til å stelle i stand en hyggelig feiring.
Boka er veldig morsom, og passer nok både for gutter og jenter, men kanskje mest for gutter? Det alvorlige er tilstede hele tiden, men det overskygger ikke handlingen, så dette er absolutt ikke tung lesing! Anbefales!
Kanskje har du sett filmen Chocolat, som er basert på denne boka? Bittersøt sjokolade handler om Vianne, som reiser rundt i verden med datteren Anouk. De slår seg ned i en liten fransk by, og åpner en sjokoladeforretning for å livnære seg. Menneskene i byen er skeptiske til å begynne med, men snart er de aller fleste imøtekommende og glade for det friske pustet den lille familien er. Byens prest er derimot meget imot Vianne Rocher, som han mener må være en ekte heks. Men har Vianne virkelig overnaturlige krefter, og hvordan bruker hun dem i såfall? Og kanskje har presten også sine hemmeligheter?
Dette er en fin og fyldig bok i den forstand at den handler om mangt og mye på ikke altfor mange sider. Det er fine skildringer og beskrivelser av byen og dens sjarmerende innbyggere, mysterier i form av Vianne og prestens hemmeligheter, sjarm og humor. Det er mange mennesker og mange forhold. Jeg synes forfatteren har klart å skape et fint univers som jeg likte å være i. Og så fikk jeg lyst til å se filmen igjen, da, og spise sjokolade :)
Sigrid, Leyla og Ingrid skal passe på båten til Sigrids onkel en uke i sommerferien. De skal overnatte i båthuset, og gleder seg veldig. Båthuset er rett i nærheten av Mariahuset - huset der en ung jente bodde til hun forsvant sporløst for et år siden. Foreldrene har forlatt huset, som nå står tomt. Men ved en tilfeldighet finner jentene ut at noen fremdeles er i huset! Og noen steller på en hemmelig hage - Mariahagen! Jentene nøster opp trådene, men finner de ut hva som egentlig skjedde med Maria?
Jeg synes denne boka var spennende, og hadde mer lyst til å lese i denne enn i "voksenboka" mi. Forfatteren har et godt og enkelt språk, som gjør det enkelt å følge med uten at det blir kjedelig og for lett gjennomskuelig. Anbefales til jenter som søker spenning!
Artig bokserie for barn som er opptatt av krim og detektiver! I denne boken må Lasse og Maja finne ut hvem som står bak løgnene i byens lokalavis.
Bøkene er lettleste med enkle illustrasjoner. Veldig populært på skolen jeg jobbet på tidligere!
Villis kjæreste Livvi får kreft, og det unge paret må forholde seg til døden. En av dem skal leve videre, og den andre må dø. De forholder seg til døden på forskjellig måte, for mens Livvi forbereder seg på slutten, har Villi store problemer med å takle sorgen og dødsfallet når det til sist inntreffer. Hun greier ikke gi slipp og klarer nesten å overbevise seg selv om at kjæresten virkelig skal vende tilbake.
Dette er en kort og lettlest roman for ungdom og unge voksne. Jeg synes den var både fin og rørende, men det er likevel ikke det beste og sterkeste jeg har lest om kreft og død. Men kanskje det er greit for de som er yngre? Det var trist å lese om Livvis foreldre som ikke godtok at datteren hadde en kjæreste av samme kjønn, og vennskapet Villi utvikler med begravelsesagenten var på en måte litt morsomt.
Jeg er ikke fornøyd med slutten av boka, nettopp fordi det ikke føltes som en slutt. På en måte virket det litt som om det stoppet midt i, slik at det gikk hverken eller med Livvi.
Eg vart og skuffa over Snöstorm och mandeldoft. Det var jo ein helt annan type krim. Ikkje fekk me vita meir om Erica og Patrik, søstera til Erica eller politisjefen heller!
Les dei i rekkefølge. Det er mykje som skjer med hovudpersonane ved sida av krimmen. Folk gifter seg, får barn, litt drama osv! Veldig kjekt.
Denne boka var magisk på alle mulige plan. Det var et magisk språk, magisk setting og en magisk tid. Anbefaler denne boka for alle som liger magi, mystikk og romanse.
Jeg leste nettopp boka ferdig. Jeg er heller ingen tilhenger av tungt språk, men jeg synes ikke denne boka bar preg av det. Det var noen gammeldagse ord innimellom som jeg ikke kan påstå blir hyppig brukt i dagens språk, men så er jo språket litt påvirket av tiden boka skal foregå. Tror du vil klare å lese denne helt fint.
En morsom og litt søt bok! Bli kjent med Kniserne, de som sørger for at voksne mennesker blir straffet når de er slemme eller urettferdige mot barn. I denne boka har de valgt seg ut hr. Hepp, som egentlig faktisk ikke trenger å straffes! Det hele blir en intens kamp mot klokka, hvor barna til hr. Hepp, kona Billie Jean, kniserne og hunden Trofast (som faktisk kan snakke) må redde hr. Hepp fra å tråkke i en svær hundekabel.
Dette er en lettlest og morsom bok, hvor forfatteren gjør noe ut av hvert eneste kapitellnavn. Jeg tror det er sånt som vil slå an hos barna, og så handler det litt om bæsj da, som alltid er en schlager.
Alt i alt en topp bok, som anbefales for barn som vil le litt! :)
Ute av tiden er første boka i serien Dauinger av Arne Berggren. Det handler om Steffen, som er nødt til å sitte i bilen mens faren jobben. Han aner ikke hva faren jobber med, og faren er heller ikke villig til å fortelle det. Men en dag kommer de til et nytt sted, og Steffen oppdager hva det er faren gjør: han er spøkelsesjeger! Samtidig fanger en ung jente oppmerksomheten hans, men det er noe rart med henne. Faktisk, så er det noe rart med hele stedet! Sammen med sin første venn, Tobias, begynner Steffen å nøste opp de løse trådene og avslører til slutt stedets hemmelighet.
En spennende og lettlest bok, og sikkert enda mer spennende om man ikke skjønner tegninga med en gang, slik jeg gjorde. Dessuten var det litt slurv i språket enkelte steder, for eksempel kom det samme avsnittet på to steder tett opp i hverandre - dog i ulik setting, men likevel. Regner ikke med at barn/ungdom henger seg opp i slikt.
Jeg tror denne passer veldig fint for både gutter og jenter fra ungdomsskolen som vil lese en spennende bok!
En kjempespennende bok! Mus handler om Shelley, som opplever at barndomsvenninnene hennes plutselig går i mot henne og starter en lang, vond og intens mobbeperiode da de kommer i puberteten. I tillegg skilles foreldrene midt i den vanskelige tiden. En dag går mobbingen for langt, og Shelley får begynne med hjemmeundervisning. Hun får en ny start i et nytt hjem sammen med moren, som hun har et nært og godt forhold til. Natten til sekstenårsdagen hennes skjer det noe forferdelig: en innbruddstyv sniker seg inn og truer Shelley og moren på livet. Hva skal de gjøre? Tør de virkelig sette seg opp mot ham, de som alltid har levd en stille og anonym tilværelse, som små mus?
Det hele får fatale følger, og det er spennende og følge med på hvordan det ender. Jeg synes forfatteren har skrevet en veldig fengende og spennende historie, og jeg har ikke noe negativt å si om språket i boka, som jeg ser andre har kommentert. Jeg er vanligvis veldig var for slikt, men opplevde ikkke dette i Mus.
Dette er en bok jeg absolutt kan anbefale, fra gode lesere på ungdomsskolen og oppover.
Synes slutten kunne vært litt bedre, men ellers er jeg enig med deg.
Åpne sår virket som en krim etter min smak. Den er både mørk og ubehagelig om dysfunksjonelle mennesker og familier i en småby i USA. Jeg er for eksempel veldig glad i både Mo Hayder og Minette Walters som skriver noenlunde i samme gate. Jeg ble likevel ikke overbegeistret over denne. Det ble rett og slett litt for mye av det mørke og litt for lite krim. Omtrent alle karakterene er overdrevent mislykkede og/eller forskrudde, og dette gjelder hovedkarakteren spesielt. Camille graver seg nesten ned i selvmedlidenhet og destruktivitet. Hennes forhold til sin mor er vondt å lese om, men bortsett fra det får jeg ikke så veldig mye sympati for henne.
Noe av det jeg liker best ved Minette Walters sine bøker er miljøskildringene fra ulike små samfunn i England. I begynnelsen av Åpne sår frydet jeg meg også over dette, men så ble det som sagt bare for mye galskap. Det kan godt være dette er realistisk, men jeg kjøpte det ihvertfall ikke. Når heller ikke krimplottet er særlig godt eller spennende og ikke minst kommer veldig i bakgrunnen, ble ikke dette en stor leseopplevelse for meg, men det ble heller en litt tung og treig en.
Herlig klassiker! David Copperfield vokser opp med sin unge mor og tjenestepiken Peggotty i relativt gode kår. Faren hans døde før han ble født, og snart gifter moren hans seg med den onde mr. Murdstone. Murdstone hater David, og sender ham avgårde på en forferdelig kostskole hvor vold er det som står øverst på timeplanen. Så dør moren, og David blir nærmest overlatt til seg selv. Han blir nødt til å jobbe hardt for en ussel lønn, men heldigvis treffer han noen mennesker som gjør livet lysere. Til slutt bestemmer han seg for å oppsøke tanten sin, som han aldri har møtt i hele sitt liv. Hun skal visstnok være en ganske streng kvinne og David aner ikke hva som venter han... Etter hvert som han vokser til kommer det også et par søte piker inn i bildet. Og sleipe Uriah Heep da.
En spennende og ganske lettlest bok, som er like aktuell i dag som da den kom ut. Det er en veldig kjent klassiker, som jeg synes det er viktig å formidle videre. Noen ganger hang jeg ikke helt med i handlingen, men jeg hentet meg kjapt inn igjen. Typisk for den tiden er at vi ikke bestandig kommer så tett innpå karakterene, men det er også greit. På den måten blir det ikke for klissete, og kanskje det gjør at den kan appellere godt til gutter?
Anbefales til alle som vil lese en spennende historie!
En fin liten bok om Georg, som er håpløs på skolen. Han er mye flinkere til å bruke hendene, noe han ikke får muligheten til på skolen. Bestefaren hans, Leon, har alltid støttet ham, men nå har til og med han blitt oppgitt over Georg. I tillegg krangler foreldrene hans omtrent hele tiden, så Georg føler seg stort sett ganske ulykkelig. En dag kommer han over en skole hvor man kan kombinere skole og håndverkferdigheter, og han bestemmer seg for å gjøre et forsøk for å sikre seg en plass. Georg skriver et rørende og vakkert brev...
Boka er veldig kort, men samtidig tror jeg den er veldig viktig. Den handler om å ikke gi opp (selvfølgelig) når ting er vanskelig og den er fint skrevet fra Georgs synsvinkel.
Likevel gjorde den ikke noe varig, dypt inntrykk på meg.
Jeg er ingen krimleser, men jeg synes Ildmannen var spennende. Plotet synes jeg var noe 90-talls; norsk gutt som forelsker seg i pakistansk jente med gjengdrama. Ellers veldig godt skrevet, med mange interessante karakterer og en snasen vri på slutten.
Jeg er forfatteren som skriver disse ordene, og som håper at de virker, at de virkelig kan gjøre en forskjell. At jeg også kan gjøre en forskjell. Kan jeg det? Er ikke jeg like skyldig som alle andre? Jeg skriver disse ordene på tastaturet til en iMac. Ved siden av meg står en skål med sjokolade. Hvem skrudde sammen maskinen? Hvem plukket kakaoen? Hvem sydde buksene jeg har på meg, eller skrudde sammen lekene barna mine fikk til jul?
Jeg synes Barsakh var en helt ok bok med alvorlige temaer. Jeg forventet vel noe av det samme av Verdensredderne. Etter min mening var denne boka mer gripende enn den forrige, her blir temaer som angår flere belyst. desverre er jeg enig med dere andre. Reenas historie ble overflødig, den burde enten ha blitt utbrodert eller tatt helt bort etter min mening. Og hva var greia med kursiv-delen i Del III? Blei en smule forvirra, det var mye som ikke hang på greip for min del.
Jeg likte ikke denne boka. Det er det første jeg vil si. Det andre er at dette i utgangspunktet burde vært en fin bok, da den er original på den måten at det dukker opp ulik skrifttype og -størrelse her og der. I tillegg er den skrevet på en ganske barnslig måte, med mye gjentakelser, f.eks.
Boka handler om Clarice Bean, som er hekta på detektivfiguren Ruby Redfort. Hun leser spionbøkene Ruby har "skrevet" og sluker alle tipsene hun kommer over. Så flytter bestevenninnen Betty, og Clarices store bekymring som hun ikke visste om kommer for en dag. Hun er nemlig en bekymret person, denne hovedpersonen, så hun skriver alle bekymringene sine ned i en bok. Når bestevenninnen har flyttet og sluttet på skolen, begynner en ny jente i klassen, svenske Clem. Clem viser seg å være en mystisk og spesiell jente, og Clarice misliker henne fra starten av. Men kanskje man kan ta feil av en situasjon, selv om man har lest massevis av spionguider?
Grunnen til at jeg ikke liker boka er at jeg synes den var ganske kjedelig, selv om jeg forstår at den ikke burde være det. Det verste er likevel at jeg oppfatter Clarice som en jente som ikke har det noe godt! Hun er bekymret, sover dårlig, blir oversett av foreldrene, lever i en skittent og ødelagt hus, mangler stadig mat og rene klær... Det tok litt overhånd for meg, og jeg klarte ikke se det morsomme i det.
Jeg kommer ikke til å anbefale denne boken til noen.