Nå skal jeg da virkelig ta for meg denne en gang til...jeg hadde nok ikke den rette innstilling og ro da jeg lyttet den. Etter en time på et arrangement med forfatteren i dag, skal jeg tilnærme meg den på en helt annen måte. Jeg lærte litt av hvert i dag......og du verden, Tomas Espedal var jo helt breddfull av humor. Jøss, hadde ikke ventet meg dette..etter det melankolske og tunge preget jeg syntes Imot kunsten hadde....men nå forstår jeg langt mer....
Ja, det har du rett i.....men som oftest er det slik at der forfatteren selv leser boken sin, blir det vanligvis bra. Peterson kan nevnes, Tore Renberg på to av "Jarle Klepp"-bøkene, Erlend Loe leser sine veldig bra alle, og "til og med" Dag Solstad er fin å høre på i 17.roman.
Den har jeg inne ja...og jeg vil også slå et slag for Anders Ribu, han er i en særklasse.
Boken fikk jeg i originalutgave med det samme den kom ut...jeg har også brukt den i undervisningen, engelsk.
Ja, og filmen ble bra også.
Ja, den er god...det er mange tråder på den. Blant annet her .
Interessant...jeg tolker punkt 1. dithen at det "tyngste" og tristeste fra Beckett og Vesaas kan forenes i Fosse..og da blir det vel uendelig dystert og trist og døden nær...som det er i flere av Fosses verk. (Men selvsagt kan "baktankene" være helt andre)
Høres bra ut...står på bibliotek-venteliste på den jeg.
Ja, dette var hyggelig lesing, enig med deg.....engasjerende og velskrevet, variert og godt illustrert. (Har den som "nattbords-lesing", anbefalt "sengelektyre", he, he.) PS. Da er jeg ferdig med denne...den tok med ganske mye uten å gå særlig i dybden; for å si det slik så var den ikke "smal" som Jon Fosses litteratur.
Må vel nærmest være begavet med en slags fotografisk memory da....jeg leser opptil 2-3 bøker i uken og for meg er det nesten marginalt av det jeg kan fordøye skikkelig. Jeg må ta noen stikkord-notater om boken underveis eller i etterkant da for å kunne memorere om nødvendig senere, for diskusjoner, lesesirkel, bokblogg etc. Det blir jo en del bøker i hodet i løpet av et år, og en del detaljer går tapt underveis...men heldigvis: bokens grunntone og stemning sitter alltid igjen.
Det var fint, takker...en grei erstatning når man ikke kan være til stede selv.
Ja, det kan sies på den måten også...leste denne på engelsk av "historisk" nysgjerrighet, ikke en bok jeg hygget meg med, og absolutt ikke en "feel-good" bok, men for ikke å være struts og gjemme hodet i sanden, leser jeg denslags innimellom...(Uten direkte sammenligning forøvrig sidestiller jeg det med dette at jeg leste American Psycho for en del år tilbake av samme grunn)
Da fikk jeg så smått begynt på denne i natt...og jeg konstaterte med en gang at han skriver i kjent stil: gnistrende og glitrende...(assosiasjoner fra VM-82-skildringer i starten); hyggelig overraskelse også at jeg fant meg selv kreditert på siden etter slutten...
Jeg har ikke lest den enda...men jeg fikk den med meg fra biblioteket for lenge siden (kr.5 "gir" de bort bøkene for som de skal kvitte seg med av en eller annen grunn); jeg har sett serien som gikk på TV, var bra den... (Jeg prøver å unngå å kjøpe bøker nå for jeg har mindre veggplass enn tidligere...men en del blir det fortsatt fra Bokklubben, de man ikke kan vente på fra biblioteket...f.eks Verdensmestrene var den siste kjøpte nå.)
Ja, det var en grei vurdering....
Nei, filmen kunne absolutt ikke måle seg meg boken....min mening da.
Nå er den i hvert fall på vei fra Bokklubben, tenkte jeg skulle vente på lydboken fra biblioteket, men det kan ta sin tid...så jeg kjøpte den i stedet..da rekker jeg kanskje å lese den til Litteraturfestivalen.
Godt skrevet, men grusom, heslig..ekkel å lese..(filmen var ikke så god som boken)
Fant bloggen din...nå ble jeg så nysgjerrig på boken at jeg måtte bestille den, tenkte å vente til bibliotekboken kom, står på vent der. Men jeg vil ha lest den før Kapittel 10
Parfymen av Patrick Süskind bør vel være med i denne "listen"