http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/more_og_romsdal/1.7285203

Noen må jo få han inn hit :D Han hadde jo vært gull verdt,tenk alle de bøkene han har lest :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 85 svar.

(Her følger dagens mest saklige innlegg til månedens minst heldige utvikling av en tråd): –– BRØWLP.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skjønner ikke at den der var nødvendig!!!!

Selvfølgelig kan du ikke noe for at du synes denne tråden er BRØWLP men du er da vitterlig ikke forpliktet til å skrive alt du mener. Av og til er det faktisk bedre å la være å skrive noe i det hele tatt (og selvsagt skulle også jeg holdt fingrene borte fra tastaturet akkurat nå men.... )
ditt innlegg er ikke det første innlegget jeg har lest i dag som er unødvendig slemt. Diskusjon er flott med la oss være litt dannede da ;)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vær overbærende med meg og ta det heller som et bevis på hvor lett det er å misforstå noen over Internett. Nødvendig var det vel ikke å rape ut en BRØWLP, men ondsinnet? – nei. Det var mitt ønske at oppmerksomheten skulle vendes bort fra den uheldige utviklingen, prøve å overgå de ufine innleggene som allerede er postet, og si med ett ord hvor underlig det er å stå på sidelinjen og observere hvor fort folk blir sinna her på tråden.. Dette er da mildt sagt ikke en dannet diskusjon fra før.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser ut som diskusjonen har tatt av litt her... Hva med å spørre personen selv om hvordan han opplever sin hverdag, sine bøker og sin lesning?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fem, seks bøker om dagen!! Når får han da tid til å reflektere over det han har lest ?? Jeg er ikke imponert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vil bare ha sagt, jeg hadde ham på lista over bokelskere jeg følger allerede,men var ikke klar over at det var samme person, så om jeg har støtt noen ved å lage denne tråden beklager jeg det - jeg er rett og slett bare imponert- jeg skulle også likt å lese så mye,nemlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lyst til å mene noe om han som leser 5-6 bøker pr. dag spesielt, men om fenomenet i seg selv. Hvis jeg hadde lest så mange bøker, ville jeg ikke fått tid til å leve. (For øvrig: er det virkelig mulig å "leve" hvis man bruker all sin tid på å lese så mye hver dag?). Og det jeg finner interessant med tilværelsen er vekselvirkningen mellom det å leve og det å (bl.a.) bruke tid på å lese. Jeg bruker det jeg leser til å berike livet mitt her og nå, til å lære noe om ting jeg ikke har opplevd på kroppen selv - til beste for det livet jeg lever. Bøkene - eller i det minste de bøkene JEG velger å bruke min tid på - gjør meg forhåpentligvis til et bedre menneske - mer tolerant, mer raus, mer forståelsesfull over for annerledes tenkende. Uten mitt eget liv ville jeg imidlertid neppe ha fått noe ut av bøkene jeg leser. Jeg ville ikke blitt lykkeligere av å fylle absolutt hele livet mitt med bare bøker. Antakelig ville jeg gått på en lesesperre-smell før jeg fikk snudd meg. Det blir som å ønske seg ferie hele tiden. Men den dagen hele tilværelsen hadde bestått av ferie, ville antakelig de fleste av oss blitt nokså handlingslammet og/eller ikke rukket noe som helst ...

Det har vært trukket paralleller til at det alltid finnes noen som klarer mer enn alle andre. Felles for de fleste som yter ekstremt på et eller annet område, er at dette nødvendigvis må gå på bekostning av noe annet. Og jo mer ekstrem man er, jo mindre eller ingenting blir det tid til av andre ting.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Tror faktisk det er slik at når man manisk holder på med noen de selv har valgt å gjøre så er de veldig fornøyd med livet sitt og faktisk veldig privilegert som har mulighet til å gjøre akkurat det man ønsker å gjøre ;-) som oftest varer slike ekstreme manier kun i et liten periode i livet og man har sikkert gått glipp av noe men man har også fått noe.
Man må kanskje ha hang til det litt maniske for å forstå kanskje ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I begrepet mani ligger det vel at det har tippet litt over, er utenfor kontroll? De fleste av oss har vel kanskje heller opplevd å ha dilla på noe i perioder. Ellers er det forunderlig hvordan denne diskusjonstråden tok av i går. Man snakker om takhøyde, men det er det nok ikke ....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jo da å være manisk blir vel definert som tipper litt over :D men på folkemunne (eller blant mange av oss)tar vi oss den friheten å bruke ordet selv om vi ikke mener det helt bokstavelig. E har hatt utallige manier opp igjennom åra men har ennå ikke tippet over (tror e ;))

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig med deg ble mange litt unødvendig småfrekke kommentarer på denne tråden og i en eller to andre i går synes jeg.
Når jeg leser kommentarer som folk legger inn på forskjellige andre nettsteder blir jeg til tider ganske så sjokkert over hvor respektløst og ufint folk kommenterer andres innlegg. Men selvfølgelig de folka er ikke bokelskere = dannede hehe så slik blir det ikke her inne

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... eller i det minste de bøkene JEG velger å bruke min tid på - gjør meg forhåpentligvis til et bedre menneske - mer tolerant, mer raus, mer forståelsesfull over for annerledes tenkende. Uten mitt eget liv ville jeg imidlertid neppe ha fått noe ut av bøkene jeg leser...

Så synd det ikke slo til i dette tilfellet. Bedre lykke neste gang!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hva mener du egentlig?

Hvis din hensikt er å forhindre det du selv oppfatter som trakassering av andre, burde du kanskje holde deg for god til å trakassere selv ... eller hur?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg påpeker kun at i dette tilfellet er det skrikende gap mellom det du preker og det du praktiserer. Det kan jo gjøre vondt å få belyst sine fordommer, (jeg har nok kjent det selv i ny og ne), men det kan nok knapt kalles trakasering.

Jeg er sikker på at hvis du lar dette kjølne litt, og tar tid til å reflektere over det, (som jeg har skjønt er noe av ankepunktet som rettes mot det å lese 5-6 bøker pr. dag, mangelen på refleksjon,) så vil du se dissonansen, og at du slett ikke har blitt utsatt for trakasering.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg mener på ingen måte å være slem og teit nå, men jeg synes at Morten har et poeng. Det snakkes så varmt om at vi (eller dere, jeg er litt usikker?) blir mer tolerante og forståelsesfulle og får en bedre evne til å se ting fra andre perspektiver fordi vi (eller dere) leser. Men jeg synes ikke alltid det gjenspeiles i diskusjonene her inne...

Vi hadde jo nettopp en diskusjon om hvorvidt de som ikke leser mye, særlig De Store Klassikerne, har et tomt liv eller ikke. Jeg synes man skal være svært forsiktig med å dømme andres liv uten at man kjenner dem, men det var det mange som var uenige i, gitt...

Og de fleste husker vel fortsatt "husmorpornodiskusjonen" der denne litteraturen av enkelte ble kalt "hjernedødt søppel" (sitert fritt etter hukommelsen)... Det er sikkert ordentlig hyggelig å høre for de som skriver eller leser den type litteratur.

Og nå dette...

En del av utsagnene her og i de andre diskusjonene minner ikke meg om verken toleranse eller forståelse. Heller en ekstrem trang til å mene om og diskutere alt opp og ned, og en smule arroganse.

Og det er mulig at jeg er overfølsom og pysete, men jeg vet i alle fall hvordan jeg ville tatt det hvis jeg leste mer enn normalt, var med i et lite klipp på NRK (var det Norge rundt?), og deretter ble diskutert på denne måten på et forum jeg var nokså kjent på. Jeg mener at man blir ikke en offentlig person som "bare må tåle" å bli diskutert etter et lite klipp som dette... Og jeg lurer på om dere andre har tenkt over det - hvordan dere ville oppfattet denne diskusjonen hvis den handlet om dere selv.

Jeg skulle i alle fall ønske det var litt mer takhøyde her inne... For skal ikke Bokelskere.no være "et vennlig og åpent møtested"...?

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Det var da voldsomt som denne tråden satte følelser i sving? Enten kaster man seg i skyttergraven på den ene siden og fnyser av han som leser 5-6 bøker om dagen, eller så kaster man seg i den andre og er i harnisk over at temaet i det hele tatt diskuteres.

Det er da helt legitimt å diskutere en nyhetssak i NRK med utgangspunkt i personen det handlet om? (NRK er tross alt landets største kanal, uavhengig av hvor "lite" man mener dette klippet var, som forøvrig var slått relativt stort opp på nettsidene deres). Det betyr ikke at man trenger å hetse verken den omtalte personen eller de som har lyst til å diskutere dette ganske oppsiktsvekkende fenomenet: å lese 5-6 bøker om dagen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg hadde egentlig tenkt å holde meg utenfor denne diskusjonen fra nå av, men jeg må vel svare.

Det betyr ikke at man trenger å hetse verken den omtalte personen eller de som har lyst til å diskutere dette ganske oppsiktsvekkende fenomenet: å lese 5-6 bøker om dagen.

Hvis jeg har "hetset" noen, så er det de som diskuterer Geirs lesetempo. Hadde noen laget en ny tråd med høyt lesetempo som tema og holdt ham utenfor hadde jeg aldri reagert som jeg har gjort. (Jeg ville sikkert blitt irritert da også, men...)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Du fikk sagt det!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men kjære deg! Jeg har da ikke dømt noen. Jeg snakker om meg selv, mine egne valg, hvilken effekt det ville hatt på MEG hvis jeg ikke skulle gjort annet enn å lese etc. Kanskje du skulle starte med å lese hva jeg skriver! Dersom du ikke liker diskusjonen på denne tråden, kan du jo bare la være å delta. Den rausheten og toleransen du etterlyser kunne du kanskje starte med å vise litt mer av selv? Jeg er ikke helt oppdatert på alle diskusjoner her inne til enhver tid, og har heller ikke lest alle innleggene på denne tråden, men ikke forhåndsdøm alle som tør å mene noe og kanskje mener noe som er litt annerledes enn det du mener selv. Vi ønsker da ikke at dette skal være et nettsted for trakassering, gjør vi vel?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Apropos forhåndsdømming og toleranse, i innlegget ditt skriver du:

"Hvis jeg hadde lest så mange bøker, ville jeg ikke fått tid til å leve. (For øvrig: er det virkelig mulig å "leve" hvis man bruker all sin tid på å lese så mye hver dag?)."

Jeg tolker det som om du mener at en som bruker så mye tid på lesing har et ganske "dårlig" liv. Jeg synes det minner veldig mye om forhåndsdømming, og veldig lite om toleranse for at man har forskjellige prioriteringer og ønsker for hvordan et liv skal være. Derfor forstår jeg godt at flere blir provosert av det du skriver, uten at jeg vil kalle det trakassering av deg av den grunn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå begynner jeg å bli lei av hele diskusjonen her. Når ble det å stille spørsmål forbudt? I min verden er det forskjell på å stille spørsmål og å trekke konklusjoner!

Hva du velger å tolke inn i mine utsagn forteller mer om deg enn om meg. hvor tar du det fra at jeg har sagt at en som leser fem seks bøker om dagen lever et dårlig liv? Hvor har jeg sagt dette?

For øvrig må jeg få lov til å mene at å bruke hele døgnet kun på å lese, gjør at jeg ville ha stengt meg ute fra det virkelig livet mitt. Jeg har i perioder av mitt liv selv lest ekstremt mye, så for egen del vet hva jeg snakker om. Hvis det ikke er mulig å stille et slikt spørsmål uten å bli ansett som fordømmende overfor dem som velger dette for egen del, begynner dette å minne om sensur. Og hvis man ikke greier å lese at noen - denne gangen jeg - faktisk mener dette, ¨så har man et problem ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har overhodet ikke noe problem med å lese det du skriver, men det kan jo hende at den bokelskeren som leser 5-6 bøker om dagen synes innleggende dine er litt sårende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kanskje du burde lese det jeg skriver også da? Det innlegget var ikke spesielt rettet mot deg. Og jeg forhåndsdømmer i alle fall ikke mer enn dem som antyder at de som leser mer enn dem ikke har noe liv utenom, eller at de ikke får med seg en dritt av det de leser.

Men greit. Dere skal få lov å leke i fred.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når du gir en støtteerklæring til Morten som har svart meg i en tone som jeg opplever som trakasserende og som utelukkende er rettet mot mitt forrige innlegg, og samtidig svarer på mitt svar til ham, er det vanskelig å tolke deg annerledes enn at innholdet var myntet på mitt innlegg ... men jeg setter pris på din avklaring om at så ikke var meningen! ;-)

Vi må tåle at folk har ulike oppfatninger her. Og hvis vi skal være fanebærere for raushet og toleranse, må det faktisk gjelde i alle retninger. Ellers blir det meningsløst, tomt pjatt ... ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trodde det kom fram i innholdet i innlegget at det ikke var ment til deg. Beklager misforståelsen.

Personlig synes jeg noen av svarene her virker intolerante, og det klarer jeg ikke å vise toleranse for. Hvis det gjør meg intolerant person så er jeg vel det... Men jeg gir meg her. Vi blir ikke enige uansett. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du vil mene noe om fenomenet er det vel ikke så vanskelig å starte en ny diskusjon? Dette blir litt som å kaste seg inn i en Märtha-diskusjon og si noe om prinsesser som driver engleskoler "generelt" - spesielt siden du ikke klarer å la være å nevne ham heller...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt Rose-Marie. Selv om jeg av og til ønsker at jeg har mer tid og mer kapasitet til å lese alle mine bøker (og alle de bøkene som jeg vet vil komme), så er det viktigste med å lese akkurat de tingene du nevner her, og at jeg koser meg med det jeg leser.

GOD bok! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes ikke er noe galt i at du startet tråden, jeg synes bare den tok en litt feil vending etter hvert... :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Et lite vellmenende råd: les tråden før du poster!

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Du har deg selv som målestokk! Kanskje det blir helt feil.

Det finnes folk som presterer langt over gjennomsnittet i nesten alle slags sammenhenger her i verden. Musikk og idrett f. eks

Godt sagt! (7) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er helt enig med deg, Brit. Hvorfor tar man utgangspunkt i at alle mennesker har samme intellektuelle kapasitet og lesehastighet som en selv? Det er klart at dette varierer veldig fra person til person. Selv om de aller, aller fleste ikke ville klart å lese så mye, betyr ikke det at ingen kan klare det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er vel ikke sikkert at en som leser 2 bøker i året husker så mye av dem heller?

Poenget mitt er at hvor raskt en hjerne kan ta opp skriftlig informasjon, og hvor lett denne informasjonen lagres, selvfølgelig er en egenskap som varierer mellom mennesker. Jeg synes argumentet ditt om at alle lærer en leseteknikk er veldig dårlig; alle lærer å gå og løpe også, men ikke alle blir verdensmestre i marathon av den grunn. Noen har bedre forutsetninger enn andre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja ja , det er hans måte å lese på . Han har i alle fall noen fabelaktige evner.Hvordan han får med seg innholdet vet han best selv . Mulig han får med seg like mye som deg med din ene bok. Heldigvis er vi forskjellige vi menneskene, og det er jo i seg selv noe å være imponert over.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er vel alltid slik at vi fascineres av det ekstreme, hvorfor skulle det være unntak for boklesere? Jeg synes det er helt naturlig at det stilles spørsmål om hvordan det er mulig å lese såpass raskt, hvor mye personen får med seg osv. Til det siste vil jeg si at lesetempo i seg selv ikke sier noe om oppfattelsen av innhold. Det er fint mulig å stirre på en og samme side i en bok lenge uten å oppfatte noe som helst. Jeg er stor beundrer av dem som har så stor konsentrasjon at de kan lese store mengder bøker. Konsentrasjon, teknikk og motivasjon er vel stikkord her, samt konkurranseinstinkt..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er helt naturlig at det stilles spørsmål om hvordan det er mulig å lese såpass raskt, hvor mye personen får med seg osv.

Jeg synes det er helt naturlig at man skal få holde på med det man liker og være seg selv, uten at det blir fritt fram for andre å sitte og synse om det.

Man kan gjerne diskutere lesetempo, men da synes jeg det skal være en generell diskusjon, og ikke om én spesiell person her inne som tilfeldigvis har vært på NRK i noen sekunder.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å stille spørsmål er ikke det samme som å være skeptisk, kritisk eller negativ. Jeg forstår deg som om du tror jeg er det. Om jeg tolker deg feil skjønner jeg ikke svaret du gir meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener det er negativt når én spesiell bruker her inne skal "diskuteres" bare fordi han leser mye. Om det er negativt ment eller ikke er egentlig likegyldig for meg. Som nevnt flere ganger her kan folk spørre ham direkte hvis de har spørsmål, og ikke gjøre det til et åpent spørsmål der alle får synse og mene hva som helst...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utgangspunktet var ikke "en spesiell bruker her inne", men "han som leser fem seks bøker om dagen", altså kan det være hvem som helst. Det er fenomenet ekstremlesing som er interessant. At noen gjør det til en personsak er uakseptabelt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kødder du? La du merke til linken i det første innlegget?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg så linken og jeg har sett innslaget på Norge Rundt. Jeg forstår poenget med å legge fram linken som "bevis" på at det faktisk er folk som har så stor lesekapasitet. Selv trodde jeg ikke det var mulig å lese såpass mye på så kort tid før jeg så dette. Uten faktiske eksempler på at det er mulig blir en diskusjon om leseteknikk og såpass høyt antall bøker kun teori. En sak er ofte mer interessant når den har rot i virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg foreslår at du leser gjennom alle innleggene her en gang til. Det står "han" i samtlige innlegg, ikke "de som leser fem-seks bøker om dagen". Han er ikke bare brukt som eksempel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greit nok det, men det er opp til oss alle om vi går videre på det personlige plan eller løfter det derfra.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, for denne tråden handlet om Geir før den handlet om lesetempo/teknikk/whatever.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne tråden handlet om en person som leser fem seks bøker om dagen!! Marielle som startet tråden viste ikke at den personen også var her inne.
Så det som åpenlyst var hensikten men tråden var å fortelle om noe hun synes var fantastisk og gjerne ville dele dette med oss. (jeg gjorde forresten dette på FB ;)) og hvordan tråden etter dette har utviklet seg, ja det er våres skyld ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble da ganske fort avklart at denne personen var bruker her inne... Faktisk etter svar nummer to. Det var ikke før Stines innlegg at folk begynte å diskutere hvor mye han fikk med seg osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men...er det ingen som er litt skeptiske her, som stiller litt spørsmål ved ham og leseteknikken hans? Jeg mener...jeg trur på han, at han elsker å lese...og leser kanskje 5-6 bøker hver dag. Men hva får han egentlig ut av å lese så fort. En ting er å klare å lese så fort, å ha en teknikk for det. Men en annen ting er å samtidig rekke å lese mellom linjene, ta inn over seg det som står, nyte ett vakkert språk og skjønne all handling, alle twister og å rekke å irritere seg over de mikrosokpiske skrivefeil eller tegnsettingsfeil. Rekker han alt dette når han leser som han gjør? Finner han gleden i hver bok når han bare pløyer igjennom? Registrerer han bare ordene, og setter de sammen til en handling eller rekker han å lage bilder i hodet som fantastiske scener og malerier? Hvor godt får han faktisk satt seg inn i en boks handling å mening?

Jeg ser at AnjaE sier i sitt innlegg at han selv kommenter de bøkene han bryr seg om. Så det må jo bety at han får med seg mer av noen bøker en bare det nedskrevne. At han rekker å lage seg tanker og meninger, å føle en bok. Men når han leser disse bøkene, leser han de da like fort. Eller tar han seg litt tid med de. Jeg ville si, ta seg tid til å nyte de, men kanskje han på sin egen måte klare å nyte dem når han leser de i sin fart. Hvem vet...men er det virkelig ingen andre som stiller disse spørsmålene når dere hører om han og leseteknikken hans?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er litteratur vi er her inne for å drøfte, ikkje å analysere andre bokelskere sine lesevaner eller deira persepsjon. Å diskutere andre som om vedkommande skulle vere ei bok eller ein stol, synes eg er svært kvalmande, særleg når det foregår rett under nesa på personen.

Eg foreslår at dykk som har kommentarar, spørsmål, fan-brev, osb.. sender ei privat melding til vedrørande bokelskar i stede for å ta dette opp i plenum.

Godt sagt! (28) Varsle Svar

Jøss, 21 stjerner så langt! Selv synes jeg det er helt greit at man diskuterer enkeltpersoner som stiller opp i NRK og forteller om seg selv. Det blir liksom selve definisjonen på å gjøre seg selv tilgjengelig for debatt. Jaja, her virker det som om jeg tilhører mindretallet. (For det er vel ingen som tror at vedkommende ikke var klar over at reportasjen skulle vinkles mot hans lesehastighet?)

Generelt om lesehastighet: Vil minne skeptikerne på at det finnes andre eksempler på mennesker med enorm kapasitet når det gjelder lesing. Litteraturprofessor Harold Bloom hevder å kunne lese rundt 1000 sider dagen, og ingen kan vel betvile at han får med seg det han leser. Han har jo tross alt en posisjon som få andre litteraturvitere har.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du har så rett, så rett, Olav! Innser at det var dumt av meg å svare på posten; kan berre skylde på ein dose raudvin og manglande tankekraft i seine nattetimar.. Lover å skjerpe meg i framtida!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk! Jeg synes Geir's leseapetitt har vært nok diskutert her inne. Jeg håper det er omsorg som ligger bak skepsisen hos folk, men det lukter mest Jante.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg klør etter å vite hvem denne spennende mannen er, tenk å lese så mye. Noen ganger har jeg tenkt tanken at livet er så kort, også jeg som skulle rukket å lese så mange flere bøker .!!! Han er heldig som har denne evnen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På profilbildet han har her inne så ser han ganske kjekk ut også. ;)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vet ikke om kommentaren var direkte ment til bare meg eller til hele diskusjonen...siden det var meg du skrev til. Men til mitt forsvar så svarte jeg bare på tråden...akkurat som alle andre her. Og tråden var også direkte rettet mot personen. Jeg skjønner i og for seg hva du mener, og personen det gjelder kan godt komme å varsle hele diskusjonen hvis han vil det. Eller si at han ikke liker å bli snakket om som et objekt. Men uansett er jeg sikker på at han ikke trenger deg eller noen andre hjelpende riddere på hvite hester for å stå opp for seg selv og det han eventuelt må mene om denne tråden. At denne diskusjonen er litt ute å kjører er kanskje riktig. Men det får så være. Jeg kommenterte kun fordi jeg hadde meninger til spørsmålet som ble stilt. Og dessutten finnes det stadig tråder som går ut over det å drøfte litteratur i slik form du uttrykker. Og det har jo vært en tråd om sære lesevaner hos folk, den var det mange som kommenterte...garantert deg selv også, så om denne tråden er noe annerledes...(utenom at den handler om en spesifikk person)?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg må nok, som herr Taklo før meg, ta på min hvite hjelm og ri ut i ærefull strid. Selvsagt kan man stille spørsmål ved hans leseteknikk, men det burde også være selvsagt at spørsmålet da bør stilles til ham direkte. Han har sikkert mer lyst til å svare selv enn å bli snakket om bak sin rygg (så langt det er mulig å "bli snakket om bak sin rygg" på internett).

Det som gjør denne tråden annerledes, som du selv sier i din siste setning, er at "den handler om en spesifikk person". En skummel forskjell, vil jeg mene. Det er en grunn til at debattspalter i de fleste aviser ikke trykker personangrep. Nå tolket jeg ikke det du skrev som et angrep(!), nei, men andre kan tolke det slik, mest av alle personen som du stiller spørsmål ved. Det eneste som skal til for å hindre et slikt inntrykk, er en enkel omgjøring av tiltaleform. Istedet for å skrive "Hvor godt får han faktisk satt seg inn i en boks handling og mening?" heller skrive "Jeg klarer selv ikke å sette meg inn i en boks handling hvis jeg leser fort."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aha, skjønner din mening der. Føler at din mening er litt mindre aggresivt skrevet enn Olav sin...selv om han sikkert ikke mente det så aggresivt som det hørtes ut i hodet mitt. Jeg tar av meg hatten, og skjønner at min kommentar kanskje kan virke sårende på personen det gjelder...men som du klarte å se, så var det ikke noe negativt ment. Faktisk var det mere rettet mot de personene som allerede hadde svart på diskusjonen. De var alle så positive til alt. De kom med så mye smiger.Jeg følte liksom at jeg måtte rippe opp i all koseligheten :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Smiger? Som i smisk da eller?

Jeg ser ikke noe galt i å "fremheve" (i mangel på et bedre ord) ham litt her inne, som f.eks AnjaE. Man kan tenke hva man vil om et slikt lesetempo, men at han har bidratt mye her inne i diskusjoner og med lister og quizer og alt mulig er vel ingenting å feie under teppet?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jeg har ikke sett så mye på hans lister og quizer desverre, men han har sikkert bidratt mye, og er helt sikkert en utrolig flink og hyggelig person. Så det er greit for alle å snakke fint om han. Og jeg mener ikke å si noe negativt om han heller...tenkte bare at siden det ble sagt så mye positivt da, så ville jeg bare stille spørsmål ved det og kanskje få til en diskusjon...og det fikk jeg igrunn jo til da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, ja det lyktes du fint i. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er den eller dei i media som gjv spalteplass, og såleis eksponerar denne mildest talt underlege personen, du lyt vere kvalm av. Det finnes ei rad underlege eksistensar i kvar kommune i Noreg; folk som på ulikt vis har lagt seg til ytterleggåande levemåtar og vane. Dei har som oftest ingenting i media å gjere. Eller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes det er flott at ikke alle er A4 mennesker og at noen av disse får litt media oppmerksomhet synes jeg er enda bedre :)
Kjennes bra å vite at man ikke er alene om å ha et oppheng på et eller annet.
Ikke det etter noen måneder her inne så har jeg skjønt at jeg ikke er den eneste med oppheng og manier. For her inne finnes det mange slike gitt ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker er klart et oppheng. Det jeg reagerte på var den helt urimelige graden av oppheng(5-6 om dagen). Det er selvsagt flott om dette er mulig for enkelte, men jeg synes det verserer så uhyggelig mange smått utrolige historier i media, og velger derfor å være skeptisk. Jeg holder fast ved at 5-6 bøker om dagen må representere noe ganske annet enn det de fleste av oss tenker på når vi snakker om å lese. Jeg mener med dette på ingen måte å fornærme eller diskreditere personen som var utgangspunktet for historien. Og vil ubetinget beklage dersom så har skjedd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen er bare litt dyktigere enn andre ;) slik er nå en gang livet.
Og ja jeg synes nok du var litt krass og påståelig men du er herved tilgitt ;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er stor forskjell på å stille opp på en reportasje som dette, og å få lesevanene sine diskutert på denne måten på et forum han selv er medlem av, synes jeg. Her har jo folk faktisk muligheten til å spørre ham selv, så hvorfor skal vi sitte og synse?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hmm.. Var ikke klar over at han var på dette forumet. Nei, og det er sikkert ikke bare hyggelig at andre synser så mye om ens lesepraksis. Jeg vet ikke hvem han er. Jeg har ikke noe med det. Men det vanskelige med slike oppsiktsvekkende opplysninger er jo at du på sett og vis tvinges til å forholde deg til dem, enten du synes det er tøv eller ei. "Alle" mener noe om Marthas samtaler med de døde osv.. Jeg gikk på limpinnen ja. Mitt angrep var ikke rettet mot denne personen, men mot den sensasjons-sprutende media. Takk for din berettigede kritikk, Aina.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo,selvfølgelig,men når jeg ser at han kommenterer så mange bøker,og skriver sånn om dem,så tror jeg nok han får med seg. Jeg heller til å tro at han er et slags lesegeni, på linje med de som er fantastiske i matte. It's like magic.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må vel nærmest være begavet med en slags fotografisk memory da....jeg leser opptil 2-3 bøker i uken og for meg er det nesten marginalt av det jeg kan fordøye skikkelig. Jeg må ta noen stikkord-notater om boken underveis eller i etterkant da for å kunne memorere om nødvendig senere, for diskusjoner, lesesirkel, bokblogg etc. Det blir jo en del bøker i hodet i løpet av et år, og en del detaljer går tapt underveis...men heldigvis: bokens grunntone og stemning sitter alltid igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fem til seks bøker HVER DAG.. Over totusenbøker i året.. Hvis det ikke er bløff er det en freak. Ingen med vettet i behold leser over tyvetusen bøker i løpet av 10 år. Jeg er i overkant negativ her, men media flommer over av fantasy-historier som vi liksom skal ta for god fisk.. Av og til må vi kunne le høyt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og dannelsen sitter igjen. Dannelse er det som sitter igjen etter du har glemt det du har lest, som et klokt menneske sa en gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lagt merke til ham, ja. Han ligger på 1.plass her inne på bokelskere med sine 10000 bøker pr. i dag. Men han har ikke rukket å lese alle sammen ennå, da. Imponerende likevel for en så ung mann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

SMåpinlig - jeg følger ham allerede X)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han burde jo nesten blitt æresmedlem her på Bokelskere. :) Lurer på om den leseteknikken er mulig å lære for alle?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Han er nok i det minste bruker med utvidede rettigheter. Pga. antall som følger ham og et par andre kriterier. Vil jeg annta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han er her allerede, selvsagt!

Og tro du meg; Geir Hovind Frøysedal ikke bare leser mye; han greier å huske det meste av det han har lest og han kommenterer bøkene han bryr seg om (sjekk bare alle de fantastiske listene han har laget, for ikke å nevne quiz'ene mange av oss savner!). Prosjektet hans er utrolig interessant; mon tro hvilke bøker man ville fokusert på om man hadde et helt år til disposisjon?? Jeg bøyer meg i støvet ;)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

ooooh, må angripe med en gang :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe, tankene mine gikk med en gang til ham da jeg så det øverste innlegget her, før jeg leste artikkelen. Kunne liksom ikke være noen annen! ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hi hi, ja; og da jeg sjekket linken, var det ikke lenger tvil ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skulle gjerne ha lært meg leseteknikken hans. Leser ut knappe 1-2 bøker i uka.Greier meget sjelden å fullføre en bok uten å stoppe, men skulle gjerne ha lært meg det for det er så mange bøker jeg skal og vil lese:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

-Helt enig.Hadde jeg hatt bare 50% av hans lesefart ville det vært utrolig ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jepp, er fryktelig misunnelig nå. Har jo hyller med uleste bøker og det er så irriterende at det går mange år før jeg pløyer meg gjennom alle de jeg ønsker å lese. Det er vist jeg som kjøper meg flere bøker enn jeg rekker å lese:) Men skal ta det igjen når jeg blir pensjonist. Da skal jeg lese hele dagen og drikke kaffe. Gleder meg til det selv om det er mange år til da. Har i det minste noe å glede meg til hehe:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne M