For et par år siden hørte jeg Arn-triologien (Jan Guillou)på lydbok. Oppleser Jan Grønli har en fantastisk stemme, som bidro sterkt til leseropplevelsen. Jeg har skjønt at han også har lest inn Ut og stjæle hester av Per Petterson. Ser frem til å høre denne.

Andre som har tips om gode lydbokstemmer?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 42 svar.

Reidar Sørensen ( han som spiller Cato Isaksen i Unni Lindells filmatiserte bøker), en varmere og mer behagelig stemme skal man lete lenge etter. Lyset på yttersia av Lars Saabye Christensen var den siste jeg hørte med Reidar Sørensen og det fenget meg veldig . Leter etter flere lydbøker med han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Axel Henie har en god stemme for lydbøker. Jeg har hørt han i Bjørn Sortlands barne/ungdomsbøker (Paris-mysteriet,London-mysteriet). Hører gjerne han oftere!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har fått ein ny favoritt! Kai Remlow som les Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafón.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Arne Thomas Olsen og Olafr Havrevold er suverene som Hamsun-opplesere. Men det er dessverre gamle opptak som kun finnes på kassetter, så vidt jeg vet. Toralf Maurstad synes jeg ellers har en ganske nasal stemme, men når han leser Parfymen av Patrick Suskind, ja det er helt utrolig bra. Selv om jeg faktisk har lest romanen to ganger tidligere, satt jeg som på nåler da jeg lyttet til denne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Richard Herrmann når han leser egne bøker er på et annet nivå enn de fleste andre - han leser ikke, han kåserer.

Ellers gir Lasse Lindtner en helt annen autentisitet til Varg Veum enn vi får av filmene.

Nils Nordberg er også helt konge, enten han leser krim (som han jo vanligvis gjør), eller trønderstubber.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg mener å huske - dette er til dem av oss som har levd en stund - at Guri Stormoen hadde en fantastisk opplesning av Kristin Lavransdatter i NRK. Does it ring a bell?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hører for tiden på "A Wild Sheep Chase" av Murakami og oppleseren er svært dyktig og skaper de rette stemningene med stemmebruken. Er imponert og lytter til kapitlene om og om igjen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg les ofte lydbøker, og er kresen til opplesarar. Desse er mine favorittar:

Ivar Nergaard, høyr han i Minnesota-trilogien (Vidar Sundstøl). Utruleg bra.

Yngve Berven, fin i En helt annen historie (Håkan Nesser). Andrine Sæther har ei behageleg røyst, høyr gjerne 'Svalen, katten, rosen, døden' (Nesser)

Finn Schau er dyktig, han har lese inn mange ulike bøker, anbefalar 'Nådens omkrets' (Jørgen Brekke)

Espen Reboli Bjerke er flink, det same er kjende skodespelarstemmer som Nils Ole Oftebro og Ivar Nørve.

Men best av alle: Den intense og mørke røysta til Nils Nordberg. Høyr Nordberg lese 'Hypnotisøren' (Lars Kepler), det er verkeleg ei sanseoppleving!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du er heldig hvis du liker Nils Nordberg - han har lest inn en mengde krimbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig enig med deg der. Har vær igjennom de fleste av de du nevner. Men så er de mindre gode oppleserne som "ødelegger" boken. Nå prøvde jeg meg på en bok av "Harland Coben" lest av Ivar Nørve. Klarte liksom ikke å bli revet med. Falt ut fra tid til annen. Så den måtte jeg ligge på vent. Kan være et engangs tilfelle. Slet også med Morten Andresen som leste Henning Mankell's Kennedys hjerne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen lyttetips:

Å høre Ut og stjæle hester med Jan Grønli er en av de beste lytteropplevelsene jeg har hatt. Jan Grønli er særdeles god.

Andre godbiter er Sverre Anker Ousdal som leser Gabriel Scott sin Kilden.

Innsirkling 1 av Carl Frode Tiller er snedig utført med tre ulike stemmer til tre ulike personer/brev. Jan Grønli og Lasse Kolsrud kommer best ut av det. Ane Dahl Torp klarer ikke å redde en svak slutt på boka.

Jo Nesbø sine krimromaner er ren underholdning. Men Trond Espen Seim er av ypperste klasse som innleser og gjør faktisk Frelseren til en spennende roman.

Brudd er en helt middels god samtidsroman av Karin Fossum. Gisken Armand gjør boka svært lytteverdig.

Var noe skeptisk til at Anders Ribu skulle være innleser av Min Kamp 1-5 av Karl Ove Knausgård, men han løste den oppgaven utrolig bra og beviser at han er en av landets beste innlesere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvilken lydbokutgave av SNØMANNEN har du?
Dennis Storhøi leser den utgaven jeg har.
Herlig uhyggelig den også :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

min tabbe. rettet opp nå. Snømannen var tam. Godt opplest. Frelseren er hakket bedre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vedk. Innsirkling 1 Enig i at tre ulike stemmer er "snedig", men å høyre desse austlendingane lese den nynorske teksten, blir etter mi meining heilt feil. Her burde det vore nytta andre innlesarar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har ikke så altfor stor erfaring med lydbøker, men nå har jeg nettopp hørt Noveletter av Kielland og der var Eilif Armand oppleser og han falt ikke i smak. Nå hører jeg Lost 1 Truede arter med Håvard Bakke og han synes jeg funker mye bedre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stephen Fry når han leser Harry Potter, han er utrolig flink. Men det er også utrolig mange dårlige, jeg hører the Mortal Instruments og hun som leser den er forferdelig.. men så blir man vandt til det ettervert og tenker ikke så mye på det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

En lydbokstemme må passe til den boka man hører. Jeg kan være veldig fornøyd med en oppleser om jeg føler han er den riktige til boka, samtidig som samme oppleser kan bli en skuffelse i en annen bok. Har nå hørt de to første bøkene i min kamp der Anders Ribu leser og synes han er helt fabelaktig. Synes også Janne Kokkin og Silje Lundblad i Pinnsvinets eleganse var en fin opplevelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hørt veldig lite lydbøker, men Kåre Conradi som leser Profeten synes jeg er flott. Han har en fantastisk stemme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir også en stemme til Ivar Nørve. Han passer utrolig godt til Arto Paasilinnas historier. Merete Moen i serien om Folket på Innhaug funka også veldig bra, og ga meg en vidunderlig lytteropplevelse. Men alt kommer jo egentlig an på boka, som nevnt tidligere. F.eks så var Arnhild Litlere fantastisk i Saman er ein mindre aleina, men jeg synes ikke hun passa til Vente, blinke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hørt nesten bare barnebøker som lydbok. Terje Strømøy og Nils Ole Oftebro har utmerket seg veldig av det vi har kost oss med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tipsene mine kan være bl.a. Nicolai Cleve Broch, Ivar Nergaard, Thorbjørn Harr (morsom)og Birgitte Victoria Svendsen. Alle leser med en viss innlevelse i boken synes jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og Ivar Nørve som leser Arnaldur Indridasson og Håvard Bakke som leser Gjenferd (Nesbø). Ellers helt enig med deg :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Merkelig hvor forskjellige man kan være. Jeg hørte Nørve lese en bok av Indridasson, og etter det har jeg vært allergisk mot både forfatteren og oppleseren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du verden - er det mulig?

Jeg reiste til Island for å rusle i Reykjavik, jeg. Ikke bare på grunn av Indridasson, så klart, men det gjorde ikke reiselysten mindre, akkurat :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom på en til: Per Pettersom leser sin egen bok Jeg forbanner tidens elv. Fabelaktig. Stemmen passer perfekt til språket og historien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble alt for mye av det gode - dvs Per Petterson - for min del. Jeg likte hverken boka eller stemmen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det har du rett i.....men som oftest er det slik at der forfatteren selv leser boken sin, blir det vanligvis bra. Peterson kan nevnes, Tore Renberg på to av "Jarle Klepp"-bøkene, Erlend Loe leser sine veldig bra alle, og "til og med" Dag Solstad er fin å høre på i 17.roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gisken Armand.

Men det aller viktigste er at stemmen passer til bokens innhold synes jeg.

Husker jeg reagerte voldsomt på stemmen til den som leste inn Snorre men etter å ha hørt litt måtte jeg bare ta av meg hatten for de som hadde valgt akkurat den stemmen, den passet egentlig perfekt til Snorre :) og når jeg først snakker om stemmer som passer perfekt for bøker de skal lese, ja så må jeg nevne "Helge Jordal" når han leser bøker av Gunnar Staalesen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Duc Mai-The er en fantastisk oppleser! Se http://www.lydbokforlaget.no/node/118

Lydbokforlaget har utmerkede oversikter på den enkelte oppleser. Når man har funnet opplesere man liker, kan man gå inn på nettsiden deres og finne flere lydbøker med samme oppleser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempuenig! Duc Mai-The er grusom å høre på. Han er for dramatisk og avslutter omtrent alle setninger som om de er spørsmål.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hver sin smak, åpenbart!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nils Johnson.

Har hørt "Pan" og "Victoria" av Knut Hamsun lest av Johnson.

Ypperlig!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte Nikolai Cleve Brochs opplesning av Norwegian Wood.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nils Ole Oftebro.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvilke bøker leser han? :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig i at han er god, men liker ikke at jeg i stor grad ser ham for meg mens jeg hører på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han er ganske enkelt fantastisk! Prøv "Bestialitetens historie" i tre bind av Jens Bjørneboe!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig, her er Oftebro herlig. Synes også han leser Mummitrolla bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

...og Nifse Nella..:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg inne ja...og jeg vil også slå et slag for Anders Ribu, han er i en særklasse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ivar Nørve som leser Nattefokk av Johan Theorin er gode greier. Synes også Thorvald Steen leser Vekten av snøkrystaller godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl