Ja, det var kanskje enkelt...men jeg verdsatte den ganske høyt fordi den ansporer til refleksjon og bevisstgjøring i lese- og skrive-prosessen. Jeg blogget litt på den.
Prøv deg på Veronika vil dø, for meg var det den beste Coelho boken av de jeg har lest...ellers er han ikke riktig "my cup of tea"...
Ja, nå har jeg fått den med meg.....og jeg synes også filmen greide vekslingen i tid bra...har laget et kort notat på den i bloggen min.
Her er fortsatt samme elegante språket merker jeg meg - men den føles som noe antiklimaks av de to andre; Bjørnstad drar det vel litt for langt her - kommer liksom ikke på høyde med de to andre. Jeg er kommet omtrent halvveis, skal se om jeg sitter igjen med samme oppfatning når boken er lyttet ferdig… Det positive er i hvert fall at det nye musikkanlegget mitt går for fullt nå med mye fantastisk vakker musikk. (Hovedsakelig det som er nevnt i trilogien)
Nå først fikk jeg sett den på TV, hadde gjort opptak...veldig lenge siden jeg har lest boken, men jeg synes det var en bra filmatisering.
Fint, det gjør ikke noe om den venter litt...men jeg skal legge den mer synlig oppå nattbordet, i stedet for hyllen under, he,he...alt som ikke er i lyd går det dessverre litt sent med for meg...
Jeg fikk denne fra Oktober forlag, julekalenderen....jeg har sett litt på den nå. Det er vel ikke en diktsamling man gjør seg sånn umiddelbart ferdig med. Her må man gå langsomt frem tror jeg; det er mye som skal fordøyes og tenkes på. Glad for at jeg fikk den; har lest altfor lite dikt i det siste. For de som vil vite noe mer om den, henviser jeg til bloggen min.
Hmm.. den har jeg liggende, har ikke prioritert den...trodde det var noe forskjell på de to der ja, regnet ikke med den "Spis" var særlig litterær...
Ser jeg har denne liggende, men den er visst langt nede på prioriteringslisten...jeg holder den der en stund til da.
Nå har jeg begynt på den siste boken i trilogien, jeg fortsetter å lytte til Haakon Strøm sin fantastiske opplesing. Nå leser jeg ikke ditt, som alltid gode, innlegg her, Rose-Marie før jeg har kommet et lengre stykke inn i boken. Det gjør meg ingen ting at det ligger åpent her...for det er bare å la være å gå inn i det til tiden er inne. De to første bøkene har jeg i hvert fall satt til en god 5-er. Sterk og umåtelig trist begynnelse på denne. Det spørs hvordan det går videre, om Aksel kommer seg ut av sorgen og de destruktive tankene....musikken følger meg, og jeg har som sagt skaffet mer musikk nå, og il og med investert i nytt musikk-anlegg.
Skal snart ta fatt på denne, har den i lyd på engelsk, og i papir, også engelsk. Jeg har også kjøpt Corrections, men jeg tror jeg tar Freedom først...Heldigvis er den kommet øverst på prioriteringslisten min nå...må bare lese den tredje boken i en trilogi jeg holder på med. (Dumt å putte noe annet imellom, før trilogien er fullført.)
Kjent Loe stil i den der, likte den godt jeg, skrev slik i en annen tråd: Denne Loe boken falt som mange av hans andre i smak hos meg...likte temaet og personene og humoren er topp. Ga den faktisk en 5-er jeg
Jada, helt OK-innstilling det der.....(slik jeg ser det,) men andre kan ha andre synspunkter, og det er jo tillatt....
Synes det av og til kan være en fin innstilling jeg, å lese en bok fordi man ønsker å si at "den har jeg lest"...spesielt positivt synes jeg din ærlighet er også; og enda mer positivt at du fant ut at dette er en "stor" roman!
Det er egentlig mye man kunne ha sitert fra Elven....denne trilogien fikk meg til å finne frem alt jeg hadde av komponistene som nevnes, lånt noe i tillegg, kjøpt litt nytt; og ikke minst: kjøpt nytt musikkanlegg...snakker og litteratur som inspirerer!
Da begynner jeg på den tredje boken, Damen i dalen. Ett av de mange høydepunktene i Elven ble debut-konserten til Aksel, helt på slutten av romanen. Både forberedelsene, gjennomføringen og avslutningen var fantastisk spennende skildret - og den opplesingen er bare storslått. Selve konserten var et enormt crescendo i denne romanen - den endte i en brak-avslutning.
(Romanen inspirerte meg også til å lytte mer på klassisk musikk, har tatt frem det jeg har av de kjente som Aksel nevner, og det jeg ikke har selv, har jeg lånt på biblioteket, og jeg har kjøpt litt nytt også....he,he...romanen fikk meg også faktisk til å kjøpe nytt musikkanlegg, så nå er mitt gamle lagt ut på Finn.no.
Denne gripende romanen kom ut i 1860.Det er ikke denne utgaven jeg har lest for mange, mange år siden; men jeg kunne ikke finne den rette.Historien om Maggie og hennes bror og deres stolte far, er en av disse bøkene jeg leste i tenårene som på en måte har fulgt meg i tankene siden. Her er det barna som blir del av intrigene når faren får sin livs fiende og ruineres..romanen har mange elementer av spenning i seg. Den er også filmatisert.
Bibliotekets notat på boken:"Møllen ved Floss er kanskje den mest populære av Eliots romaner. Gjennom historien om den begavede Maggie Tulliver og hennes egoistiske og bortskjemte bror Tom gjenskaper forfatteren sin egen barndom og sin vei mot voksenlivet. Selv om romanen ikke er en selv-biografi, kan vi kjenne igjen George Eliot i den kvinnelige hovedpersonen, som beskrives med sympati og varme. George Eliot er pseudonym for den engelske forfatteren Mary Ann Evans (1819-1880). Nest etter Charles Dickens er det ingen av de viktorianske forfatterne som har opptatt vår tid sterkere enn henne."
(Ser en annen utgave er lagt inn som Mill on the Floss, der er The utelatt, og det er ikke riktig)
En vakker historie som man gripes av; jeg leste denne for mange, mange år siden; men repeterte den i lydbok for et par år siden. (Det ble et fint gjensyn/gjenhør)
Nå får du meg til å repetere denne, nefertiti, jeg har aldri hatt den i lyd før, jeg har lest den på engelsk for veldig lenge siden..men jeg gikk inn på biblioteket og resrverte den.
Det er vel stort sett slik med meg også...litt lunken på film ja, men veldig hot på litteratur. Likevel ser jeg en del film (DVD) når det gjelder romaner som er filmet; det blir helst i min egen stue. (Pinnsvinets eleganse/hemmelighet måtte jeg få med meg som film nylig, gjør slike unntak en gang i blant)