Hva er egentlig en morfoditt? Selv ikke fremmedordsøk på internett har kunnet gi meg noen forklaring på det.
Hvis den er oversatt, så kanskje hun kan finne den på Goodreads "choose-your-own-adventure" books liste. Der står det også årstall for publiseringene og kanskje ringer det noen bjeller ved titler eller omslagsbilder.
Her er en liste med ungdomsbøker i denne sjangeren.
I bibliotekenes søkefelt finner jeg ingen sjanger som tilsvarer eller ligner denne. Boka du nevner går under sjangeren "eventyr". Umulig å søke i uten flere referansepunkter.
Er kommet til litt under halvveis. Det som først og fremst slår meg er språket. En HERLIG blanding av barnespråk kombinert med en del fremmedord fra de heller voksnes verden. Akkurat nå hører jeg bok som lydbok. Skal etterpå lese den i papirutgaven. Artig å undersøke hva som fungerer best denne gangen, (Synes generelt at det er litt forskjell. Noen bøker fungerer best på den ene måten. Med andre er det motsatt.)
Kan det være denne tråden?
Jeg har et vagt minne om hva du mener, men når jeg går tilbake i tid og ser hvilke tråder jeg har startet, så finner jeg den ikke. Kanskje det var noen andre som startet den. Har søkt på forskjellige ord og kombinasjoner, men dessverre.
Det usynlige fjellet har jeg stående ulest hjemme i bokhylla, har satt opp en leseliste for i år og der står den, jeg er spent.
Romanen til Olga Tokarczuk lastet jeg ned på engelsk rett etter at hun fikk Nobelprisen. Jeg tror jeg ga den en femmer på terningen, men ligger nok etter min mening nærmere fire.
For tiden leser jeg tre bøker. Mr Mercedes av Stephen King. Den har jeg nettopp begynt på, så jeg mener ikke så mye ennå. Dernest The Great War for Civilization - The Conquest for the Middle East av den anerkjente britiske journalisten Robert Fisk. Han skriver genuint og godt om Vestens evigvarende makt og streben etter andre lands naturressurser. Boka er på nesten 1400 sider, så den kommer til å være med meg en stund. Apropos naturressurser; Donald Trump uttalte nylig på Cnn at han var klar for å trekke alle tropper ut av Midtøsten og begrunnet det med at de nå var blitt selvforsynt med gass og olje... At han sier akkurat hva han tenker og mener, skal han ha for.
Donald Trump har vært mye i tankene og på netthinnen min de siste månedene, jeg har intensivt fulgt høringer og riksrettssaken på Cnn og lest flere bøker, den jeg leser nå heter The Cult of Trump - A Leading Expert Explains How the President Uses Mind Control av Steven Hassan. Veldig interessant. Jeg har personlig nok erfaring til å påstå at mannen er en fullblods psykopat og kanskje en av de farligste verdensledere vi noengang har hatt. Dessverre har jeg stor tro på at han vil bli gjenvalgt.
I går så jeg et intervju på Cnn av Isabel Allende i forbindelse med den nye romanen hennes og naturlig nok kom de inn på Trump, hvorpå hun sier: "Donald Trump makes me sick". Håpet er at mange nok føler det samme og møter opp for å stemme til høsten.
Ønsker dere alle en fortsatt god helg!
Hvis jeg hadde hatt en "gleder meg til å lese" bokhylle, så hadde Robertson Davies stått der. Du og Annelingua gjorde meg nysgjerrig på han for noen år siden og jeg fant og leste en norsk oversettelse av den første i "The Deptford Trilogy" på nasjonalbibliotekets nettside. Det ga mersmak. Nå har jeg skaffet meg hele trilogien i tillegg til "The Cornish Trilogy". Mange av Robertsons romaner ligger nå på iTunes til under 20,- pr stk.
Jeg leste at han selv var motstander av at bøkene hans skulle gis ut som e-bøker, og lenge fikk han viljen sin, men ikke nå lenger, heldigvis.
Jeg har ikke lest noe av ham, men har sjekket ut litt, og det ser ikke ut til at flere er oversatt enn de du lister opp her.
Rekkefølgen på Logan McRae ser riktig ut, og han har hittil skrevet 12 bøker i den serien. Jeg vil virkelig anbefale deg og prøve ut en engelsk utgave, du behøver ikke skjønne alt for å få godt utbytte av boka. De engelske utgavene kan du bestille på ark.no eller i butikk. Leser du e-bøker finner du de på amazon.com.
Når det gjelder Ash Henderson har han bare skrevet to. "Hilsen fra de døde" er den første.
"Et dødelig mørke" ser ut til å være en enkeltstående roman.
Har dere noen begrensing hvis dere både har plass og økonomi?
Takk for at jeg får være med videre! Under eldre verdenslitteratur foreslår jeg: Hans Falladas bok Lille mann - hva nå? Den kom ut i 1932 og handlingen er lagt til Tyskland i mellomkrigstiden med arbeidsledighet og enormt stigende inflasjon.
Jeg forstår nå at jeg gjorde en stor tabbe da jeg meldte på lesingen av «Medmenneske.» Jeg leste boka i ro og mak, helt i den villfarelse at FELLESLESING betydde lesing av boka og ikke noe annet, og at diskusjonen fulgte etterpå. Først 26.01 forsto jeg at dette var en misforståelse. Får jeg likevel lov til å delta på lesingen av neste bok? Jeg skal da sørge for at alt blir gjort på rett vis.
Hva heter denne boka og forfatteren?
En muslim sa til meg en gang at jødene har noen rettigheter i følge Koranen. En av dem er at jødene skal bli behandlet på beste måte. Men det står også at muslimer ikke skal ha jøder som venner. Hvordan er dette forenlig?
På forhånd takk!
Har dere noen begrensing i kjøp av bøker så lenge økonomien strekker til? Det skal ikke mye til å ikke ha begrensing. Tror jeg ikke har det.
På forhånd takk!
Hvorfor er den ikke omtalt?
Er Austen sær eller ikke populær litteratur siden ingen svarer?
Helt enig! Også jeg likte bøkene om A-gruppen bedre enn denne nye serien til forfatteren. Der var det personer som man til en viss grad kunne identifisere seg med.
Den siste bokserien til Austen heter "Sanditon". Hun ble ikke ferdig med bøkene før hun døde. Den kommer på TV i jula som en serie. En regisør har laget fortsettelse. Noen her inne som har lest denne serien? Kan den anbefales?
På forhånd takk!