For noen uker siden fortalte jeg kona om boka Historien om enten Jørn eller Torgeir Bråten. Hun kom da til å tenke på en bok hun leste i barne/ungdomsåra. Boka er antagelig fra 80-åra eller begynnelsen av 90-åra. Den er bygd opp på samme måte som nevnte bok ved at en leseren velger hvilken retning boken skal ta og leser de sidene det henvises til. Noe mer info kan hun ikke huske men hun hadde stor glede av boken. Noen som har noen idé om hvilken bok? Kanskje noen husker å ha lest en slik bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Denne husker jeg og, men selvsagt ikke hva den heter. Litt googling på interaktiv roman førte meg til bokserien Grøsserenes Mysterier, selv om jeg ikke tror det var dette jeg leste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror heller ikke det var den serien, det var nemlig mitt forslag også men det virket ikke kjent.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første tanke var at dette var en Hardy-gutt relatert utgivelse, men fant ikke denne på wikipedia. Men, på en Hardygutt-blogg fant jeg denne:

https://hardy-guttene.blogspot.com/2011/06/andre-utgivelser-i-usa.html

"Nancy Drew and the Hardy Boys Be a Detective Mystery Stories var en serie med crossovere som fulgte Hardyguttene sammen med Nancy Drew.

I denne serien valgte leseren selv hvordan historien skulle ende, ved å velge forskjellige alternativer underveis i handlingen."

Blir det varmere?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis den er oversatt, så kanskje hun kan finne den på Goodreads "choose-your-own-adventure" books liste. Der står det også årstall for publiseringene og kanskje ringer det noen bjeller ved titler eller omslagsbilder.

Her er en liste med ungdomsbøker i denne sjangeren.

I bibliotekenes søkefelt finner jeg ingen sjanger som tilsvarer eller ligner denne. Boka du nevner går under sjangeren "eventyr". Umulig å søke i uten flere referansepunkter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, skal be ho se gjennom lista. Blir jo nysgjerrig selv så må finne ut av dette.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

June PlutonikaHanne MidtsundDemeterLisbeth Kingsrud KvistenKristinReadninggirl20GodemineBertyellinoronilleLailaChrissieJulie StensethBerit RConniemoiraMarianne  SkagekatrineTrygve JakobsenKay NilsenAliceInsaneLibraritas vLeseberta_23Amanda ADolly DuckSolgunnTorill Elisabeth RevheimtuhamreLilleviTerje MathisenKjell PIngunn SLine DahleArne SjønnesentonjekarinaTine SundalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJorund KorbiHarald AndersenMarianne AugustaBjørg L.