Hvis du har lyst til å prøve deg på chick-lit, så kan du jo forsøke deg på Jojo Moyes' bøker. Jeg synes 'Et helt halvt år' er best. Ellers er 'Shopoholiker'-serien av Sophie Kinsella fornøyelig :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei igjen :-) Hvis du ikke har lest Hunger Games- trilogien av Suzanne Collins, så anbefaler jeg den. Ikke mye å le av egentlig, men handlingsmettet og spennende så det holder! Egentlig litt rettet mot young adult, så jeg skulle lese dem for å vite hva ungdommene mine snakket om. Men jeg likte dem kjempegodt! Sjanger: Dystopi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du ikke krysse Brødrene Karamasov av på bok på over 600 sider, f.eks? Er ikke den en veldig stor bok?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg henger også med :-) Har krysset av 16 punkter på lista jeg også, så det ser ut som vi ligger ganske likt. Jeg merker at det gjør meg godt å bli utfordret litt på å lese litt andre typer bøker og andre sjangere enn jeg ellers ville valgt. Og jeg har hatt noen veldig gode leseopplevelser ved å velge dette annerledes'et. Oppdaget noen virkelig gode og for meg nye forfattere. Gøy :-)

Jeg sliter også litt med noen av punktene. Bok basert på eventyr synes jeg og er vanskelig. Bok hvor hovedperson har samme yrke (økonomikonsulent), og bok med handling fra hjemsted er også vanskelig. Science fiction gruer jeg meg litt til.. for det liker jeg virklelig ikke. Selvutvikllingsboken er jeg heldigvis ferdig med, den var et slit, og jeg lurte flere ganger på hvorfor jeg bruker tid på dette.. Men så er det vel det at det skal ligge litt utfordring i det også da, og at ikke alt skal gå like lett.

Akkurat nå koser jeg meg med 'Bror din på Prærien', som skal krysses av sammen med 'Slåttekar i Himmelen' som en bok og dens prequel. Edvard Hoem hadde jeg ikke lest noe av før, så han er en av disse nye gode bekjentskapene jeg har gjort gjennom denne utfordringen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det kan jeg gjøre! Topp, tusen takk for tips :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

'Tjenerinnens beretning' av Margaret Atwood?

Etter alle anmeldelser her inne er dette en bok jeg har kjempelyst til å lese.
Men den er visst ikke i salg lenger. Og biblioteket mitt har den ikke...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp humret meg igjennom 'Doppler' av Erlend Loe. Den hadde jeg faktisk ikke lest før, men den var meget god.

I kveld skal jeg starte med 'Gutten i den stripete pyjamasen' av John Boyne, den blir vel ikke like formøyelig, tenker jeg. Handling fra 2. verdenskrig, så det blir nok mer alvorlig materie. Men jeg har store forventninger til den etter å ha lest anmeldelser her inne.

Den er vel en nokså liten bok, og det ligger an til en rolig helg med mulighet for mye lesing. Så hvis jeg blir fort ferdig med den, starter jeg antagelig med 'Bror din på Prærien' av Edvard Hoem. En bok jeg gleder meg skikkelig på. Var på biblioteket og fikk tak i den i går :-)

Ønsker alle bokormer en god helg :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Chick-lit for meg er litt humoristiske, lettleste bøker, gjerne med en kvinnelig hovedperson, og som tar opp 'kvinneproblemer', gjerne rundt kjæreste/samliv, karriere osv. 'Jentebøker' er nok en god betegnelse ja :-) Omslagene lyser jentelitteratur, og mannen i huset løfter i det hele tatt ikke på dem :-)

Bridget Jones' dagbøker av Helen Fielding er ett eksempel. Sophie Kinsella er en annen forfatter bl.a. kjent for shopoholiker-serien. Danske Henriette Lind har skrevet 'Nynnes Dagbok' - de er også kjempemorsomme.

Det er muligens ikke helt stuerent i alle kretser, men jeg innrømmer glatt at jeg liker sjangeren. Noen ganger er det deilig å bare la seg underholde :-)

Ja, Hellemyrsfolket anbefaler jeg virkelig. Amalie Skrams romansyklus om folket i Hellemyren er kjempegod. Men dyster lesning, hard sosialrealisme fra en tid hvor man levde under andre kår enn i dag. Stor litteratur som setter seg fast i deg.

Jeg er veldig glad i krim også, og har lest mye av det. Men etterhvert så blir krimbøker veldig like. Noen forfattere går seg lett inn i spor der plottene blir veldig like, og man nærmest får en følelse av at det bare er ofrene som skifter. Jeg får litt samlebåndsproduksjonsfølelse.
Derfor liker jeg å lese litt forskjellige sjangere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

'Det var ingen mulighet for spasertur den dagen Riktignok hadde vi vandret rundt mellom de bladløse prydbuskene en times tid om formiddagen, men siden middag (Mrs.Reed spiste tidlig når hun ikke hadde gjester) hadde den kalde vintervinden ført med seg skyer så dystre og et regn så gjennomtrengende at videre utendørs mosjon nå var utelukket.'

'Jane Eyre' av Charlotte Brontë
- nydelig språk - jeg elsker det..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser forsatt sakte i 'Jane Eyre'. Jeg elsker boka, men det er så mye annet akkurat nå, så lesestundene blir ikke så mange. Men jeg blir kanskje ferdig med den nå i løpet av langhelga.

Etterpå starter jeg muligens på Ken Folletts 'På grensen til evigheten'. Siste bok i hans trilogi om det 20. århundre. Har lest de to første, og likte særlig den første, 'Kjempenes Fall' veldig godt. Så jeg vil følge serien til dens slutt. Jeg liker Folletts historiske romaner veldig godt, hans skildringer er troverdige, og det er spennende å følge hans romanpersoner. Hans 'Pillars of the Earth' (Stormenes Tid, på norsk) er en av mine absolutte favorittbøker.

Da får dere ha en veldig god pinse og en fin 17. mai :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, jeg liker å lese så mye forskjellig. Veldig glad i historiske romaner, det de historiske detaljene er riktige, og romanen dikter rundt de historiske begivenhetene. Så er jeg også glad i samtidsromaner, med gode skildringer, og der du blir glad i menneskene i dem, som du også sier. Jeg koser meg også godt med en god krim, med et godt plott, kanskje et godt gys, og der du kan gjette litt på løsningen mens du leser. Dystopier kan være bra, jeg likte f.eks. Hunger Games veldig godt. Fantasy liker jeg egentlig ikke, men likte Harry Potter. En god biografi er ikke å forakte, hvis den er om en interessant person. (Hehe.. men selvbiografier er er sjelden gode... ;-))

Om jeg har hatt en periode med mye 'tyngre' litteratur, dystre romaner, skummel kirm, eller for mye fattiigdom, nød, krig og elendighet, synes jeg det kan være godt å lese chick-lit. Lett underholdning, som jeg slapper av med, og ler litt av. 'Hundreåringen' (klassifiserer ikke den som chick-lit, altså, men lettere undeholdning, det var det nå) leste jeg rett etter Amalie Skrams *Hellemyrsfolket' . Hellemyrsfolket var fantastisk, men det var veldig dielig å lese Hundreåringen etterpå :-)

I år prøver jeg meg på popsugars leseutfordring, mest for å utfordre meg selv på å lese litt andre sjangere enn jeg vanligvis pleier å lese. Merker at poesi og science fiction ikke er noe jeg gleder meg til, og den selvutviklingsboka var et slit!

Hva liker du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lo godt at 'Hundreåringen som klatret ut av vinduet og forsvant' av Jonas Jonasson. Definitivt en av de morsomste bøkene jeg har lest. Ellers synes jeg 'Bridget Jones' Dagbok'- serien av Helen Fielding var meget fornøyelig.

Håper du får mange svar på spørsmålet ditt! Jeg har gså lyst til å lese en morsom bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg fortsetter med 'Jane Eyre' denne helga. Vi har så fint vær, det er langhelg, med mye sosialt samvær og turliv, så lesingen går litt sakte. Men liker boka veldig godt. En veldig god leseopplevelse! Det er som regel en grunn til at klassikerne er blitt klassikere - så også med denne.

Fortsatt god helg til alle :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine gutter ( nå 20 og 22) har lest og likt alt av J.R.R. Toliken; Hobbitten, og Ringenes Herre-bøkene. Ikke særlig filosofisk, riktignok, men gode og fengende klassikere for aldersgruppen. Disse har de lest om og om igjen siden 14-15-årsalderen.

Hvis han ikke har lest noe skjønnlitteratur, så er det kanskje greit å starte med noe som kan være fengende, og gir ham lyst til å fortsette?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heisann lesevenner :-) Jeg klarte å fullføre 'Lykkeprosjektet' i løpet av uka, men kan ikke akkurat si at den ga meg særlig mye. Kjedelig bok, synes jeg.

Nå har jeg gitt meg i kast med leseutfordringens punkt 'en bok som er minst 100 år eldre enn deg' , og da har valget falt på 'Jane Eyre' av Charlotte Brontë. Denne klassikeren har jeg ikke lest før, og gleder meg veldig! Har så vidt startet, og liker språket og stemningen som er satt, så dette blir fint.

Så får vi håpe vi får litt mer vårlig vær etterhvert - og så får dere alle ha en god helg :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vil anbefale Bernard Cornwells bøker om Uthred, fra England på 800-tallet. Jeg mener første bok i serien heter 'Det siste Kongeriket*. Danene har herredømme over store deler av England, mens Kong Alfred kjemper for å holde på kongemakta, så det er riktignok helt i starten av vikingetida. Men veldig velskrevet, spennende og lærerik serie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg 'Lykkeprosjektet' av Gretchen Rubin. Også som en del av leseutfordringen. Og dette er virkelig en utfordring for meg. Jeg liker ikke selvutviklingsbøker. Og liker ikke denne så godt heller. Gleder meg til å bli ferdig..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vår og sommer er fin lesetid, synes jeg. Så herlig å sitte ute med bok i de lange lyse ettermiddagene/kveldene. For ikke å snakke om bok på stranda, når vi kommer så langt :-)

Jeg holder på med Popsugars leseutfordring, og nå har jeg lett fram ei bok jeg ikke har lest siden ungdomsskolen. Da falt valget på Roald Dahls 'Hevnen er søt - Tretten makabre fortellinger'. Husker jeg både leste fortellingene, og så filmatiseringene på TV, og syntes de var herlige grøssere! Har lest et par i boka nå, og merker at de nok ikke gjør like sterkt inntrykk på meg lenger. Men de er absolutt fremdeles velformulerte og lesverdige! Dette blir gøy!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er så flott at tråden ikke stopper opp!
Jeg har vel ikke vært den mest aktive til å holde diskusjonen i gang, men har lest tråden hver eneste helg, og har plukket opp mange gode boktips herfra.

Jeg skal lese Utrenskning av Sofi Oksanen denne helga. Denne forfatteren blir et nytt bekjentskap for min del. Jeg begynte så vidt på den i går, likte språket og 'anslaget', om jeg skal kalle det det, og gleder meg til fortsettelsen :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle liker ikke Lucinda Riley.. Jeg liker henne heller ikke :-) Og jeg og synes det er artig hvor forskjellig vi opplever litteraturen - der noen har hatt en stor opplevelse, kan en annen ikke finne noe som helst...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AnneWangIngvild STorill RevheimRandiAJakob SæthreKarin BergEirin EftevandMarenmarithcEster SIreneleserKirsten LundHedvigBeathe SolbergGro-Anita RoenHelge-Mikal HartvedtMarianne  SkageVibekeAndré NesseVariosaSiv ÅrdalIngebjørgHarald KPiippokattaSigrid Blytt TøsdalSissel ElisabethHilde Merete GjessingMads Leonard HolvikEllen E. MartolBirkaGroSynnøve H HoelLinda RastenAnne-Stine Ruud HusevågTanteMamieEirik RøkkumToveVigdis VoldEivind  VaksvikRisRosOgKlaging