Litt usikker på hvorfor du mener at medlemmer av bokelskere burde gjøre jobben til noen som helt klart har fått en tydelig definert oppgave i forbindelse med skole/studier. Det er ikke det vi driver med her ;)
Så langt har jeg lest et par bøker, og er godt i gang med den tredje. Det er "Huset med den blinde glassveranda" jeg leser nå. Ønsker alle en fin januarhelg!
Kan dessverre ikke måle seg med de tre forgående i serien. Lite spenning, mye historie. Jeg følte dette var mer en oppsummerende historiebok. Kriminnslagene var lettvinte og lite originale. Litt skuffende oppfølger ettersom 1900, 1950 og 1999 var så fabelaktige.
Denne er vært å få med seg.. :) Godt skrevet, akkurat nok humor og gode karakterer..
Nesten så man skulle tro du må levere inn en oppgave på skola og ikke har lest boka? 😅
Av disse tre, er det nok Stranger jeg ville stemt på.
Jeg har lyst å foreslå Harpesang av Levi Henriksen. Har hørt mye om hvor godt han skriver, blant annet av pappa som har møtt forfatteren flere ganger. Jeg har ikke lest en eneste bok av Henriksen enda, og synes nå det er på tide.
Jeg stemmer også for Simon Stranger sin bok.
Dette er forhistorien til den første boka i serien om Holger Munch og Mia Krüger.
I slutten av mai 1993, ble to gutter funnet drept i Sverige. De lå på et jorde i Fagerhult. Den ene gutten var naken, den andre hadde truse på. Mellom dem lå en hare. De var 11 år.
I april 2001 blir to nye elleveåringer funnet drept på samme måte som åtte år tidligere. Denne gangen er det en rødrev som ligger mellom ofrene. Stedet er Finstad, Lørenskog.
Det blir en omfattende etterforskning, og Mia Krügers første sak. Løsningene kommer som perler på en snor, helt til de innser at gjerningsmannen har ledet dem på villspor. Så forsvinner to nye elleveåringer, og tiden begynner å renne ut.
Nok en sidevender fra Bjørks penn.
BOKOMTALE: Stomvakt av Kristina Ohlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal
Agnes jobber som lærer. En kveld som hun skal ut å gå tur, kommer hun ikke tilbake. Det blir en stor leteaksjon, og politiet gjør alt de kan. Sønnen Isak, mener at de likevel ikke gjør nok. Han får med seg vennen, Karl, og de leter ytterligere. Samme dag kommer August med flyttelasset sitt fra Stockholm. Han trenger en ny start, og skal åpne bruktbutikk på stedet. Snart skjønner vi at huset som August leier kan ha noe med forsvinningen å gjøre.
Ny krim fra den svenske forfatteren, som er den første i en ny serie. Dette var en bra start på leseåret 2022 når det gjelder sjangeren krim. Boka kom ut på høsten i 2021, så den er fortsatt ferskvare.
Hvorfor det?
Jeg hadde nok foreslått en god del nyerer litteratur; Saabye Christensen, Kjærstad, Murakami, John Irving… men å nevne enkeltbøker, nei da måtte jeg satt meg ned og tenkt grundig og lenge ☺️
Første bok på mange år som jeg ikke er kommet meg gjennom… jeg har virkelig prøvd, men jeg ble ikke engasjert i historien. At den er blitt hyllet så voldsomt, klarer ikke jeg å se. Kanskje leser jeg den ferdig en vakker dag, men pr nå er den lagt vekk (lånet er utløpt i bookbites). Jeg ble forvirra av alle som var navnet med et tall/nummerert. Prøvde å følge med hvor mange ulike det var og hvem som var hvem, men fikk det ikke til. Så jeg aner faktisk ikke om alle kapitler var en ny tilsatt eller om det var noen som gikk igjen over flere kapitler..?
Huff ja, den der kunne jo vært et skrekk-eksempel på ny type liv.. 😅😵💫
BOKOMTALE: Ensom er den som ikke er nummer én for noen av Vibecke Groth. Leseeksemplar fra Liv
Historien starter på nyttårsaften. Det tilsynelatende vellykkede paret Nanna og Christian er i nyttårsselskap. Christian har vært veldig fraværende den siste tiden, og Nanna spør hva som er galt. Det viser seg at han har møtt en yngre kvinne, og vil skilles. Nanna, som er partner i et advokatfirma, går en tung tid i møte, samtidig som hun jobber intenst med en dramatisk sak om farskap.
Dette var en bok som jeg likte godt. Det er en sterk historie om svik og styrke, som viser hvor sårbar man plutselig kan bli når noe uventet skjer.
Les hele omtalen her
Jeg regner med at det er norske bøker du spør etter. Men oppgaven er helt umulig. Først Falkberget, så Undset, så Hamsun - og etter hvert kommer man i tanker om både Skram, Sandemose, Hobæk Haff ... Å plassere den ene boka øverst på pallen blir litt meningsløst for en enkeltperson. Men om vi alle foreslo våre favoritter og etterpå tok ei avstemning, så kanskje vi greide å kåre en vinner?
Umulig oppgave! Hos meg står nok Hellemyrsfolket av Amalie Skram og Nattens brød av Johan Falkberget øverst. Men hvis jeg leser Landstryker-triologien på nytt kommer kanskje den på toppen av pallen.
Fortelleren av denne historien, er 11 år gamle Reuben. Han vokser opp med storebroren, Davy, lillesøsteren, Swede, og faren. Moren forlot dem for mange år siden. Faren, Jeremiah, er sterkt troende, og har noen evner som er utenom det vanlige. Familien er ganske sammensveiset, og da ulykken rammer dem, står de sammen. Davy er på rømmen fra loven, og sammen med søsteren og faren, tar Reuben opp jakten. Reisen blir et eventyr på både godt og vondt.
En medrivende historie fra Amerika på 60-tallet. Det er mye natur, sterke personligheter, western, menneskeskjebner, og bibelhistorier. Starten likte jeg godt, men synes boka taper seg raskt. Digresjonene er for mange og lange, og jeg ramlet av.
Dette var en fin samling noveller hvor alle personene på en eller annen måte følte seg ensomme og som ønsket å være en del av et fellesskap og strakk seg etter dette. Noen av novellene var såre mens andre igjen ikke gjorde så veldig inntrykk, så sånn sett en noe ujevn samling dette. De har alle det til felles at de foregår i Minnesota,USA.
I dag har jeg skrevet litt om "Dikt og songar i utval" av Robert Burns. Han regnes som Skottlands nasjonalpoet og er mannen bak den kjente visen "Auld lang syne". Boken gir et godt innblikk i forfatterskapet og Burns selv. Boken anbefales!
Les gjerne hele omtalen min her