Klar for å komme med nye forslag snart?

Neste kategori er: Nyere nordisk litteratur (Nn), utgitt etter 1975

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(kommer en ny valgtråd etter forslagsfristens utløp)
men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist:
Søndag 16. januar 2022

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 14 svar.

To dager igjen å foreslå bok til neste lesesirkel:

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kunne tenke meg å lese en roman som tar for seg det problemet som utvilsomt er det største i vår tid, nemlig klima/miljøspørsmålet. En norsk forfatter som har skrevet mye om dette, er Maja Lunde. De to første bøkene (Bienes historie og Blå) har jeg allerede lest, men den tredje, Przewalskis hest har jeg foreløpig til gode. Nå ser det ut til at dette deler jeg med flere. Derfor foreslår jeg Przewalskis hest av Maja Lunde som neste bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig bra serie! Jeg har lest de tre som er gitt ut og venter utålmodig på neste. Przewalskis hest er minst like god som de andre to. Godt forslag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Av de bøkene jeg har stående ulest er Nulltimen av den for meg ukjente svenske forfatteren Lotta Lundberg. Ut fra omtalen på baksida av omslaget ser denne lovende ut, så jeg foreslår den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har alt kommet inn flere gode forslag, men jeg foreslår likevel den nyeste boka (på norsk) til den danske forfatteren, Helle Helle, som jeg liker svært godt etter å ha lest to av hennes tidligere romaner. Tittelen er rett og slett De, utgitt på norsk 2019.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Husk å komme forslag til bok :)
Lesesirkel 2021

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til Lesesirkel 2021: Husk å komme med forslag til bok (Nyere nordisk litteratur) denne uken :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg held meg litt i bakgrunnen for tida- det er ein del som skjer rundt meg og mine som gjer det vanskeleg å foreslå neste bok. Eg måtte dessverre lever tilbake forrige bok, nesten ulest.
Eg håper likevel at eg kan få vere med, og om situasjonen vår skulle betre seg, så vil eg gjerne vere med framover!
Lukke til- dei gode bøkene og diskusjonane er verdt å få med seg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forståelig, Hilda - noen ganger er livet slik. Klart du kan få være med senere. Velkommen tilbake når ting er på plass igjen. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har planer om å lese "Hvem drepte Bambi" av Monika Fagerholm, så jeg foreslår den romanen.

Bokdetaljer:
Forlag: Oktober
Utgivelsesår: 2021
Omtalt sted: Finland
Tildelt litteraturpris: Nordisk Råds litteraturpris 2020

Monika Fagerholm (f. 1961) er en av de fremste finlandssvenske forfatterne i følge forlaget.
Romanen handler om en gruppevoldtekt som begås av velstående unge menn i den rike Villastaden utenfor Helsinki. Fokus er ikke på voldtekten i seg selv, men på det som hender før og etter. Romanen er en tett vev av fortellinger, minner, dialoger og kulturelle referanser.
I følge VG skal dette være en enestående roman. Monika Fagerholm klarer i følge VG på mesterlig vis å skildre den kjeden av løgner, fornektelser, unnskyldninger og omgåelsesmekanismer som overgrepet satte i gang. Både blant overgriperne selv, og ikke minst blant deres foreldre som må se all sin sosiale prestisje og posisjon under angrep.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Merethe Lindstrøm kommer nå ut med en ny novellesamling. Hun er en mester på det lille formatet, men jeg vil likevel foreslå hennes forrige utgivelse; romanen Fuglenes anatomi fra 2019.

Romanen fikk gode anmeldelser, og beskrives som en roman man skal nytes sakte. I Aftenpostens anmeldelse sies det at det er en roman uten dødpunkter, der alle setninger er gjennomkomponerte. Romanens tema er kjærlighetens håpløshet, relasjonen mellom ektefeller der den ene drikker og mellom mor og datter som plages av psykisk uhelse. Fuglene er metaforer som får stadig nye meninger gjennom romanen.

Det er en roman jeg er nysgjerrig på, fra en forfatter jeg tidligere har latt meg begeistre av, og med en tematikk og komposisjon jeg tror egner seg for en felleslesning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg vil foreslå en fersk bok som jeg gleder meg til å lese, Ditt fravær er mørke
av Jon Kalman Josefsson. Har lest mange av bøkene hans og jeg setter pris på mystikken og realismen i skjønn forening i hans historier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lyst å foreslå Harpesang av Levi Henriksen. Har hørt mye om hvor godt han skriver, blant annet av pappa som har møtt forfatteren flere ganger. Jeg har ikke lest en eneste bok av Henriksen enda, og synes nå det er på tide.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Lene AndresenVannflaskeKnut HauglandRisRosOgKlagingAjiniakraTurid Kalvatn SchøyenHege H.Synnøve H HoelBeathe SolbergOdd HebækStine AskesiljehusmorSigrid Nygaardleser42Berit RIngeborg GIngunn SIdaAnne-Stine Ruud HusevågLyriaHegeSolveigtuhamreHanneTatiana WesserlingBjørg L.Hilde H HelsethFrank Rosendahl SlettebakkengretemorIngunnJMari DullerudPi_MesonTom-Erik FallaAnne Lise JohannessenkriraKirsten LundGro-Anita RoenLisbeth Kingsrud KvistenAneAlice Nordli