Bok 29 i Dystopisk lesesirkel
Velkommen med på samlesing og diskusjon av denne boken! I desember 2021 leser vi Dei tilsette av Olva Ravn i dystopisk lesesirkel. Takk for forslag, Monica!

Hvem som helst kan bli med. Du trenger ikke å registrere deg, melde deg på e.l.

Diskusjonen foregår i denne diskusjonstråden. Det er supert om du merker innlegg hvis du røper viktige deler av handlingen. Leseperioden varer til romjulen. Det er ikke så lett å få en god diskusjon når vi leser og skriver i ulikt tempo, men bidra gjerne med betraktninger, spørsmål og annet som kan løsne litt på samtalen!

Det finnes en nettside med oversikt over tidligere leste bøker, informasjon om e-postliste o.l.: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

God lesing! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Første bok på mange år som jeg ikke er kommet meg gjennom… jeg har virkelig prøvd, men jeg ble ikke engasjert i historien. At den er blitt hyllet så voldsomt, klarer ikke jeg å se. Kanskje leser jeg den ferdig en vakker dag, men pr nå er den lagt vekk (lånet er utløpt i bookbites). Jeg ble forvirra av alle som var navnet med et tall/nummerert. Prøvde å følge med hvor mange ulike det var og hvem som var hvem, men fikk det ikke til. Så jeg aner faktisk ikke om alle kapitler var en ny tilsatt eller om det var noen som gikk igjen over flere kapitler..?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er ferdig med boka, og er enig i dine synspunkt. Språket er fint, men jeg sliter både med oppbygginga av boka og innholdet ellers, det ga meg lite! Boka er nok for eksperimentell for meg, jeg syntes heller ikke Lincoln in the Bardo var ei god bok.

Så svært skuffende ut fra sekseren i Dagbladet, heldigvis var jo boka kort.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med den også. Ja, godt det var en kort bok. Jeg landet på en treer på terningen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er enig med dere nå når jeg er ferdig.

Kom på at jeg har lest to andre bøker som er rapport-aktige som jeg likte godt, Robopokalypse og World War Z. Så det er ikke fortellerformen i seg selv som ødelegger for meg heller, den bare traff meg ikke. Synd. Men jeg er likevel veldig glad for at forslaget kom 😊

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, denne var tydeligvis en skuffelse for flere av oss. Spent på om noen som var med på felleslesingen likte boka?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte noe i den, men føler den sluttet da jeg begynte å få grep på ting. Det er så nært en bok jeg ville elsket, men jeg føler ingen ting for den. Det er så synd! Den tar jo opp mye spennende, hva er liv, hvilken verdi har ulike typer liv, hva gir status, og den gudelignende rollen til doktoren. Kunne de ikke utforsket dette mer!
Spent på om noen andre fikk en annen opplevelse.

Kom på at den minnet meg litt om en film jeg så på kino i fjor, Voyagers.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan ikke overbevise deg om noe annet, jeg er foreløpig helt enig med det du skriver.

Kanskje det kommer an på humøret mitt, kanskje jeg kunne sett den oppbruttemåten å forsøke på som en går jeg ville løse for å forstå mer helhetlig hva det handler om og hvordan de ulike karakterene spiller på hverandre eller er i kontrast til hverandre. Men nå bare leser jeg gjennom uten å bli engasjert i fortellingen. Jeg leser på en måte videre for å se om det er verdt det når jeg kommer til slutten.

Jeg synes også at språket er veldig godt. Det er fint at utgaven er nynorsk. Den gir innimellom en veldig tydelig stemning, det liker jeg i bøker. Får se hvordan dette ender for meg 😊

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal også lese ferdig - så får vi se :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode TangenAnn ChristinLailamay britt FagertveitHarald KBeathe SolbergBerit B LieAnneEivind  VaksvikReadninggirl20Anniken RøilChristofer GabrielsenTatiana WesserlingHilde VrangsagenHilde Merete GjessingsiljehusmorCtinaWenche VargasRufsetufsaAnn EkerhovdVigdis VoldLars Johann MiljeCecilie69Marianne  SkageTine SundalBertyGrete AmundsenTone SundlandIngvild RosslundGroReidun SvensliKine Yun Hoch-NielsenDolly DuckCamillaVannflaskeHildaHallgrim BarlaupRisRosOgKlagingTom-Erik Fallakrira