En litt merkelig bok. Men underholdende nok.
BOKOMTALE: Om utregning av romfang av Solvej Balle. Leseeksemplar fra Press
Tara Selter er på reise for å kjøpe inn verker til antikvariatet hun og mannen driver. Da hun en morgen våkner på hotellrommet, opplever hun noe rart. Hun får utlevert gårsdagens avis, og en av hotellgjestene gjør den samme tabben som han gjorde dagen før. Det viser seg at Tara opplever den samme dagen på nytt – ikke bare det, hun sitter fast i den attende november. Hver dag hun våkner er det fortsatt den samme dagen.
Pluss for artig, kreativ og original historie. Spenningen ligger i hva Tara gjør ut av alle versjonene av dagen, og om hun kommer nærmere en løsning på tidsproblemet – og ikke minst hva er det som har forårsaket dette.
Alice har en vanskelig opplevelse bak seg, og er nå pasient ved Fleetavdelingen, hvor de psykiatriske pasientene blir godt passet på. En dag blir Kevin funnet død på rommet sitt. Alice som har jobbet i politiet, begynner å etterforske saken. Hun finner etter hvert ut hvordan ting har skjedd, og det er hun helt sikker på at er riktig. Problemet er at hun selv er pasient ved avdelingen, og hun blir ikke tatt seriøst av hverken de ansatte, medpasientene eller politiet.
Boka er lettlest med et genialt plott. Minner meg litt om en film jeg har sett, men den kan jeg ikke si noe om uten å røpe handlingen.
Trygve Alme er ute i båt med to av barna sine og fisker. Samme dag får kona, Maria, beskjed om at det har skjedd en ulykke; Trygve er funnet druknet og datteren er borte. Sønnen overlevde, men nekter å snakke.
Dette er første gang jeg leser noe av denne forfatteren. Jeg likte godt boka, og er ikke redd for å anbefale den videre.
Det er 1942, og den andre verdenskrig er i gang. En dag banker det på døra hos familien Meller, der står det noen fra statspolitiet, og vil at datteren, Livi skal komme å jobbe for tyskerne. Du kan vel tenke deg hva som skjer.. det blir tog til Auschwitz.
Boka er basert på en sann historie, som er både fin og veldig følelsesrik. Denne boka bør leses!
Dette er en barnebok om Anna. Moren har fått ny kjæreste, og Anna og moren flytter straks inn. Moren er fortsatt nyforelsket, og ser ikke det vonde Anna bærer på. Hun har nemlig en hemmelighet sammen med stefaren, som hun ikke kan fortelle. En dag blir hemmeligheten for tung, og hun betror seg til læreren.
Dette er forfatterens debutbok, og den er basert på en sann historie fra hennes egen barndom. Grusomt tema, men likevel veldig viktig å få frem!
Her møter vi igjen privatetterforsker Louise Bøkker, og denne gangen reiser hun på ferie på Kreta. Her havner hun midt oppi noe, som hun begynner å etterforske på egen hånd, før hun etter en stund samarbeider med politiet. I tillegg til Kreta utspiller historien seg også i Larvik.
Historien er fin, og plottet er originalt og godt sammensatt. Spenningen stiger etter som man leser. Underveis blir boka til en pageturner.
Ny bok i serien om de 10 bud: Hovedpersonen er drapsetterforsker Steinar Sand. Barna og kona omkom nylig i en ulykke. Steinar sørger fremdeles, men takler det tilsynelatende greit. Nå er han tilbake på jobb. En kveld finner han en kjent skuespiller død, inne i en leilighet på Tjuvholmen i Oslo. Etter hvert dukker det opp flere lik.
Dette er ikke Tangens beste bok, men likevel en original og god historie, med en annerledes twist. Språket og skrivestilen er helt nydelig.
Lydia Winther, alias Snø, er tilbake på jobb på Sentrum politistasjon, hvor hun for tiden jobber med en sak hvor flere menn er savnet. På hjemmebane sliter hun med tidligere problemer, og går til psykolog. På Politihuset jobber Mariann Dahle, sjef for Voldsavsnittet. Hun tilkaller Snø for å hjelpe til med en drapssak. Snø oppdager en sammenheng, som kollegaene ikke vil vurdere.
Nok en bra bok fra Lindell. Lindell skriver godt, og historien har en spennende framdrift.
Bjørk jobber som terapeut. Hun får en telefon fra en tidligere klient; Azora. Azora har flere ganger forsøkt å opprette kontakt, men Bjørk ønsker å holde avstand. Denne gangen er det noe i det Azora sier, som gjør at Bjørk likevel går med på et møte. Møtet blir ikke som hun har sett for seg. Azura kommer ramlende ned fra taket, og går i bakken. Selvmord, mener politiet. Bjørk kjøper ikke konklusjonen, og begynner å se nærmere på livet til Azora.
Historien er virkelig god, og plottet er bra, originalt og oppfinnsomt. Helt fantastisk at dette er forfatterens debutbok, og en bok jeg absolutt anbefaler! Noe gjorde likevel at jeg sitter med blandede følelser. Les hele omtalen under, og finn ut hvorfor.
Vi er i Østfold, året er 1944, og det er krig. Hovedpersonene i boka er aktive motstandsfolk. Det starter med at to personer blir smuglet til en gård for å bli reddet fra tyskerne, men så går ikke alt helt som planlagt.
Dette er en spennende og interessant historie. Rollefigurer blir godt beskrevet og blir veldig tydelige for meg. Jeg likte boka, og anbefaler den gjerne videre.
Linnea har vært gjennom et brudd, og har det ikke så bra. Venninnen Iris tilbyr henne å dra til familiens hus på den lille øya Hjartøy. Huset er en arv etter tante Marie. Det er kveld når Linnea kommer fram. Huset er stort og mørkt, og det blåser kaldt. Linnea kjenner på en uhyggelig følelse, men da hun våkner dagen etter, og ser et postkortvakkert landskap, stiger humøret. Linnea finner flere små hemmeligheter i huset, som avdekker en ukjent historie om tante Marie.
Denne boka forteller en nydelig historie, som absolutt anbefales!
BOKOMTALE: Når noen slår et menneske i hjel av Nick Shenan. Leseeksemplar fra forfatteren
Svein Robert er ikke helt A4. Han er ganske betatt av Anita, som han kjenner fra barndommen. En dag skjer det noe. Anita er død, drept. Svein Robert blir knyttet til åstedet. Nå sitter han i celle 5, og må gjennom flere avhør. Problemet er at han ikke husker noe. Etter hvert blir han usikker. Kan han ha drept henne, og fortrengt alt sammen?
I denne spennende historien, som vi leser i korte og oversiktelige kapitler, møter vi Bygdedyret. Boka er verdt å lese, men jeg synes at den hopper litt for mye fram og tilbake i handling og tid.
Jeg har lurt på det samme, men tror noe av det kommer av de bøkene jeg velger å lese nå, i en alder av 77. Ofte er det bøker som krever litt ekstra oppmerksomhet og kanskje også litt blaing i leksika og andre kilder. Men antall leste bøker i år skiller seg ikke nevneverdig ut fra antallet i tidligere år, så jeg stoler fortsatt på egne åndsevner.
De er vel vesener som kan tilsvare Tove Janssons hattifnatter, kanskje?
Jeg har et forslag til neste bok. Maja Lunde har fullført sine bøker om klima- og naturkrisen med boken Drømmen om et tre. Den har akkurat kommet ut, og fikk terningkast 6 i VG:
https://www.vg.no/rampelys/bok/i/8JmwdE/imponerende-klima-finale-bokanmeldelse-maja-lunde-droemmen-om-et-tre
Anmelderen skriver: "Dette er ikke en klassisk dystopi. Maja Lundes bilde av verden anno 2110 rommer varme, triviell hverdag, vakre ville landskap, innsikt i og respekt for naturen, samt undergangsatmosfære."
Nei, har ikke merket noe til det.
Ruthfoss sine bøker er jo fantastiske:)