Jeg har også undret meg over denne dobbeltheten. Hvorfor sier han "jeg" og "Oskar" om hverandre? Er det en forskjell i betydningen mellom de to? Man skulle kanskje tro at ved å bruke
navnet fjerner han seg mer fra det som setningen uttrykker. Men jeg kan ikke se at dette stemmer heller. Har noen en forklaring?
BOKOMTALE: Forræderen av Jørn Lier Horst. Leseeksemplar fra Bonnier
Det går et ras i Larvik. Flere hus blir tatt av raset. Selv om enkelte av beboerne blir med ned i raset, kommer de seg opp – og overlever. Dagen etter blir det likevel funnet en død mann nede i raset, og han viser seg å være død allerede før raset gikk, skutt i hodet. Dette er den 17. boka i serien om etterforsker William Wisting.
Etter forrige bok Grenseløs, var jeg ikke helt fornøyd. Det gjorde forfatteren absolutt opp for denne gang.
Iflg Ibsen selv er dette hans hovedverk, noe omfanget kan tyde på, men det blir for ujevnt og altfor mange karakterer å holde styr på for min del.
Kort fortalt er det keiser Julian vs Jesus, og sistnevnte har vært død lenge.
Sjalusi og galskap griper keiseren, og venner og folkets hyllest går tapt i kampen for verdensherredømme.
Jeg har ikke lest mange av hennes bøker, men siden jeg var på Kreta-ferie, fant jeg ut at denne måtte være aktuell som ferielektyre. Det ble ingen stor opplevelse. Alle reiseskildringene var både interessante og spennende, men det ble litt for mye av det gode etter hvert. Og selve rammefortellingen endte så banalt og "lettvint" at det ødela hele historien.
Jeg bruker lydbøker når jeg går tur eller driver med kjedelige sysler f.eks. arbeid i hus og hage. På den måten føler jeg ikke at jeg kaster bort verdifull lesetid på langtekkelige bøker. Andre bøker må jeg lese for å nyte setningene. Er med på felleslesing av Blikktrommen nå og den er et godt eksempel på den type bøker som får meg til å stoppe opp og lese om igjen fordi det er så godt formulert.
Jeg er enig i at Tatt av vinden var en pine å komme seg gjennom og må dessverre si det samme om Ulysses. Jeg har More than complete hichhikers guide i hylla, men har ventet fordi jeg liker filmen så godt. Den bør kanskje få stå i fred noen år til..
«Selvtillit og dumhet er en veldig farlig kombinasjon , men de trives vanligvis sammen»
Denne helgen leser jeg fortsatt i boka Leoparden, av Giuseppe Tomasi di Lampedusa. Det går trått framover, jeg er halvveis. Boka er ikke så verst, språket er helt ok osv., men den fenger ikke helt. Men, jeg skal nok komme meg igjennom den etterhvert! Jeg har plukket fram en krim til helgen også, Salt Lane, av William Shaw. Ønsker alle en riktig god helg :)
Forfatteren skriver om sin egen familie, som var uendelig stor, men som krympet år for år. Hennes far var en av syv søsken, men kun han fikk barn, og kun ett. Flere av søsknene døde av tuberkulose, i tillegg til at hans far etterlot seg stor gjeld etter sin tidlige død.
Forfatteren har måttet dikte mye, for det er ikke flust med informasjon å finne. Fotoalbum og dødsattester sier jo ikke alt, men et innblikk får vi.
Interessant og godt skrevet.
Artig tema! Det er fascinerande å sjå kor ulik lesesmaken er.
Eg likar lister, men listefunksjonen på denne sida har eg aldri skjønt og aldri brukt.
Av dei ti på lista di har eg lest (og likt!) Menn som hater kvinner og avbroteRingenes herre. Dei andre er anten uaktuelle eller ukjende for meg.
Her er eit utval av ganske kjende bøker som eg har avbrote, 5 norske og 5 utanlandske, samt grunngjeving:
BOKOMTALE: Det siste stykket hjem av Ørjan N. Karlsson. Leseeksemplar fra Gyldendal
Jacob Weber jobber som etterforsker i Bodø. Dit kommer Noora Sande flyttende, overført fra Kripos i Oslo. De blir raskt kastet ut i en sak, da en ung jente ikke kommer hjem etter å ha vært på løpetur. Handlingen foregår i Bodø, Kjerringøy og på den lille øya Røst. Dette er første bok i en ny serie.
Jeg liker historien, og synes den er spennende, selv om mesteparten av spenningen ligger i siste del av boka.
Godt at du tar initiativ til å gjøre siden vår mer interessant! Jeg har ikke avbrutt så mange kjente bøker, mest pga av trass. Jeg har bestemt meg for å lese dem, men du verden så mange jeg har hatt lyst til å slenge i veggen underveis. Når jeg har avbrutt bøker vil jeg tro at jeg valgte feil tidspunkt å lese dem på. Det er noe med å være i rett modus. Jeg har også med vilje valgt lydbøker, når jeg tror innholdet kan blir litt langtekkelig (Min kamp 1-6 Karl Ove Knausgård).
Både Relativitetsteorien og Foucault pendel er på min "skal lese" liste. Jeg har ikke gitt opp. Jeg skal også gi Erlend Loe en sjanse til. Har forsøkt et par ganger og blitt like irritert. En dag er forhåpentlig hodet stilt inn på rett kanal.
Tilfeldigvis snakket jeg med søsteren min om bøker vi ikke hadde lest ferdig i forrige uke og hun nevnte Ulysses og Don Quijote. Catch 22 hadde hun lest både på engelsk og norsk uten å fatte poenget :)
Gjerne det!
Vi kan prøve på det :)
Jeg har lest 4 av de på lista: Catch22, Moby Dick, Spis Elsk Lev og Menn som hater kvinner. De to sistnevnte mener jeg å huske at jeg leste mer eller mindre i en jafs, de andre to husker jeg ikke helt. Lista er interessant, men jeg er usikker på om den er aktuell for meg. Ringenes herre fikk jeg akkurat anbefalt som en "må lese" bok. Boka er også på mange klassiker-lister. Den står på leseplanen min i en ikke-definert framtid :)
Jeg har selv avbrutt Fifty Shades of Grey. I tillegg har jeg avbrutt flere bøker som skal være gode/klassikere:
Min kamp 1, Karl Ove Knausgård
Frihet, Jonathan Franzen
Øya, Victoria Hislop
Historien om Pi, Yann Martel
Ville svaner, Jung Chang
Da Vinci-koden, Dan Brown
Lister er gøy! Det kan hende det kommer svar litt i rykk og napp, det er nok ikke så mange som er "på" til enhver tid.