Den andre døden

roman

av (forfatter).

Oktober 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.20 (5 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

«I jødisk tradisjon heter det at et menneske dør to ganger. Den første døden kommer når hjertet slutter å slå, den andre når navnet på den døde nevnes for siste gang.»

Det står en kvinne foran en familiegrav på Vestre gravlund allehelgensaften. Hun er eneste etterkommer etter farens søskenflokk på sju. De som ligger i graven er i ferd med å bli slukt av den store glemselen. Bare kvinnen, den eneste etterkommeren, kan holde minnet om de døde levende enda en liten stund.

«Den andre døden» utspiller seg i en epoke da to verdenskriger, jobbetid og økonomisk krise formet livsvilkårene. Med forankring i etterlatte papirer, fotoalbum og minner dikter Kjersti Ericsson fram ni liv, sine egne besteforeldres liv og livet til hvert av de sju barna deres. Det er en fortelling om tuberkulose og tidlig død, om overmot og fall, og om smerte som overføres mellom generasjoner. Men dypest sett er det en fortelling om minne og glemsel, om sorg over alt som forsvinner, og om drømmen om å gi det lille livet det bestandiges varighet.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788249524792

EAN 9788249524792

Genre Historisk litteratur Biografisk litteratur

Omtalt tid 1900-1945

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 1 0 0

Bokomtaler

Ville ikke kalt dette en roman, heller en fagbok ala slektsbiografi, eller en beretning om slektsforskning. Forfatteren skriver nøkternt om datoer, dokumenter, bilder, gjenstander o.l. som kan fortelle noe om slekta hennes. Fyller ut inni mellom med oppdiktede(?) detaljer om personene sine tanker og følelser. Noen gode betraktninger og kloke analyser av og til, men totalt sett ble det litt for oppramsende og kjedelig for min del.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forfatteren skriver om sin egen familie, som var uendelig stor, men som krympet år for år. Hennes far var en av syv søsken, men kun han fikk barn, og kun ett. Flere av søsknene døde av tuberkulose, i tillegg til at hans far etterlot seg stor gjeld etter sin tidlige død.
Forfatteren har måttet dikte mye, for det er ikke flust med informasjon å finne. Fotoalbum og dødsattester sier jo ikke alt, men et innblikk får vi.
Interessant og godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Lysbilder! Ingenting er mer avleggs. Hvordan holdt vi ut det omstendelige ved dem: En lys vegg måtte ryddes ren, eller et laken henges opp, prosjektoren plasseres på et bord eller en krakk i riktig avstand. Men den lysende firkanten havnet alltid for lavt. Så måtte bøker letes fram, akkurat passe tjukke, til å legge under. Og når framvisninga endelig kom i gang, var tilskuernes oppmerksomhet allerede oppbrukt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innerst i foreldreskapet er angsten, til alle tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Eg reiser aleine - roman" av Hege Blom
  • "Mannen fra Milano - roman" av Marit Tusvik
  • "De som venter - roman" av Ingrid Melfald Hafredal
  • "Forlattheten" av Elisabeth Åsbrink
  • "En fransk familie" av Sandra Lillebø
  • "Nattsang - roman" av Vidar Sundstøl
  • "Heime aleine - roman" av Lina Asheim Breidablik
  • "Herr Knapps uforrettede saker - roman" av Lars Saabye Christensen
  • "Saken med den tapte tidens innfall - roman" av Rune Christiansen
  • "Jon Michelet - en folkets helt" av Mímir Kristjánsson
  • "Det vi så" av Hanna Bervoets
  • "Reparere de levende" av Maylis de Kerangal
Alle bokanbefalinger for dette verket