Det er ikke den beste, men synes fremdeles den gir Jarle en dimensjon som er verdt å få med seg. Flopp er vel å ta litt i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke lest Pixley? Fin bok om Jarle som nevrotisk forelder og medlem av journalistgenerasjonen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg la ut to i helga, men på lite strategiske steder. En på t-banen og en på en benk på majorstua :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gutter eller jenter? Selv likte jeg godt Hamiltonbøkene på den tiden. Likte godt Anne Franks dagbok, mye krigs- og spionlitteratur. Type Rainbow 6 og sånt. John LeCarre, spionen som kom inn fra kulden, om de liker historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min historie er ikke så spennende som det, men jeg har siden 2002 lest Catch 22. Jeg liker den, liker å lese den, men legger den bort i perioder. Har lest den på nattog, fly, i Oslo, Stavanger, Sandnes, Voss, i New York og på et langt utvalg hytter. Er til nå ca halvveis. Bokmerket er et t-banedagskort stemplet datoen jeg begynte å lese boka. Nå er det nesten sånn at jeg ikke kan lese den med mindre det skjer noe spesielt. Gleder meg til å lese videre :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Synd at oversettelsen ikke var noe god, for på engelsk er den fantastisk. Samme er filmen. Filmen er som vanlig ikke helt på nivå med boka, men kanskje det nærmeste jeg har opplevd en film å være boka i kvalitet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ser du har fått mange fantastiske bøker anbefalt, og kan absolutt slenge meg på Bradbury-anbefalingen. Fahrenheit 451 er kjempebra. Du har kanskje lest 1984 av Orwell? Hvis ikke, er den også fin.

Hvis du, som meg, liker litt surrealistisk sci-fi er Knølhølet av Mikael Niemi, han med Populærmusikk fra Vittula, kjempebra. Samme er Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams. Begge finnes på norsk :)

Til slutt vil jeg anbefale serien Sand av Frank Herbert, oversatt fra engelske Dune. Den har jeg ikke lest selv, men har sett filmene og seriene og har hørt at bøkene skal være fantastiske. Ganske rimelige også :)

Lykke til

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er bøker hvor forfatteren har fått frem noe som har endret mitt syn på livet, ekteskapet, vennskapet og ens deltakelse i disse. De er ikke bare gode, men de rører ved ens innerste tanker. Ikke alle har endret meg til det bedre.


Godt sagt! (27) Varsle Svar

De to beste bokhandlerne i Oslo er definitivt Tronsmo og Cappelens forslag.

Sistnevnte er en liten bokhandel med nye, brukte og antikvare bøker. Veldig flott utvalg, og de to ildsjelene som driver det går god for hver enkel bok i hele butikken. Hvis dere ikke har vært der, er det så verdt en tur.

Noen andre som liker Forslaget:

Kladdepapir

Kommafeil

Forlagsliv

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei,

Jeg ville fullført den om jeg var deg. Den knytter sammen historien på slutten på en fin måte. jeg synes ofte Franzen blir litt slitsom på midten, men så ordner det seg veldig :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ser det er mange som ble skuffet av denne boka, og det er ikke egentlig så rart. Selv ble jeg anbefalt den av en fyr i en bokbutikk da den var relativt ny, og før den hadde blitt superpopulær. Hadde dermed ikke egentlig hørt om den, og hadde heller ikke noen spesielle forventninger til den, og hver side ble en positiv overraskelse. Jeg er nok også ganske godt plassert midt i målgruppa.

Det som ofte skjer med bøker som blir bestselgere er at ut over målgruppa, blir den plukket opp av mange som kanskje ikke burde lest den i utgangspunktet. Kanskje litt som da jeg prøvde å lese Drageløperen. Ikke helt for meg. Fin bok, for all del, men jeg liker denne bedre.

Til dere som likte denne boka, så kan jeg sterkt anbefale Mannen som døde som en laks og knølhølet. Begge litt mer spesielle enn denne, og enda særere. De er henholdsvis en krimroman og sci-fi. Veldig morsomme :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du likte denne vil jeg anbefale resten av bøkene om Jarle Klepp også. Den første boken, Mannen som elsket Yngve, er en fin oppvekstroman med den samme følelsesmessige berg- og dalbanen som kommer igjen de påfølgende bøkene i forskjellige situasjoner, deriblant i denne.

Flott at du allerede som fjortenåring liker disse bøkene, og velkommen i gjengen. Vet ikke om du har sett det, men Tore Renberg er her på bokelskere og har en imponerende leseliste for en litteraturinteressert ung mann :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har i det siste halvåret versert en debatt om en mulig boklov. Man ønsker altså å fortsette fastprisregimet på bøker som finnes i dag, men som en boklov, ikke som den tilnærmede kartellvirksomheten EU ikke er så glad i. Konsekvensene blir vel at staten setter bokprisene, heller enn bokbransjen. Alternativet er å slippe prisene fri, slik at bokbutikker kan konkurrere på pris.

Hovedargumentet for boklov er at man må sikre bredden i litteraturen ved å sørge for at ikke bare bestselgerne blir trykket. Man ønsker også å sørge for at ikke bare storkjedene kan selge bøker. De store forlagene som eier bokkjeder er de som har uttrykt seg positive til boklov, i tillegg til Ap, Høyre og SV, forfatterforeningen og Aslak Sira Myhre. Under en boklov vil sannsynligvis ebøker koste like mye som, eller marginalt mindre enn papirbøker. Tyskland, Frankrike, Østerrike og Italia har alle boklov.

Hovedargumentet mot boklov er at man ønsker priskonkurranse for å skape reduserte priser på bøker generelt og ebøker spesielt. Ivar Tronsmo har uttrykt at han som nisjebokhandler ønsker å kunne konkurrere på pris, da han har lavere husleie enn de store bokhandlerne og dermed må trekke folk litt lenger ut av sentrumskjernen. Med fripris vil forlag og bokhandlere stå fritt til å prise både papir- og ebøker som de selv ønsker. Et viktig argument for fripris er at konkurranse sies å skape innovasjon i mye større grad enn fastpris. Det er ikke gitt at bøker generelt vil bli billigere, men det er svært sannsynlig. Land som har fripris er Sverige, Danmark, Finland og UK.

Hva tror dere? Bør vi ha en boklov eller bør vi slippe prisene fri?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville trodd at alle kjente historien, så hadde nok også kunnet spoile denne for noen jeg også. Litt som da Titanic gikk på kino og en ropte "båten synker på slutten". Liker forresten denne boka veldig godt, men er ikke helt ferdig ennå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oi, jeg likte den kjempegodt, nettopp fordi det ikke bare var en skildring av begravelsene, men hans opplevelse av dem. Boka handler om Schaus tanker og følelser i og omkring prosjektet. Fint at den var kort, men bra at den ikke var kortere. Terningkast fem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kunne ikke unngå å se at du har gitt Frihet en sekser, mens Korrigeringer har fått en femmer. Kan du si hva du synes er bedre med Frihet?

Jeg er nemlig omvendt. Korrigeringer ga meg en åpenbaring og virkelig la lista for god litteratur, mens Frihet "bare" var en veldig god bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er ganske enig. Tror ikke Franzen er så opptatt av å være dyp og fantastisk. Han presenterer et liv med de trivialiteter liv inneholder. Hovedkarakterenes liv er ikke veldig mye mer spennende enn leserens. Det er bare fortalt på en forfriskende fine måte.

Strindin: Jeg synes du skal fullføre boka, om ikke annet for å få en avrunding på historien og la alle detaljene bli knyttet sammen på slutten av boka. Deretter kan du lese Den jiddische politiforeningen, eller hva den nå heter på norsk. Litt mindre vissvass, men mange detaljer som knyttes sammen på slutten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig i alt du skriver. Det største problemet er at bøkene tilsynelatende ikke merkes godt nok. Jeg vet ikke om jeg har lest en forkortet versjon eller bare en kort bok. Mange av de bøkene jeg har lest kunne jeg tenkt meg å lese i fullversjon, evt. bare lest fullversjonen så snart jeg fant ut at noe sånt finnes.

Det skrives forkortede versjoner av både nye og gamle bøker, så vi får vel håpe at forfatterne av de nye i det minste kan si noe om hvordan den skal forkortes.

Det kan virke som lydbøker er et stort marked for forkortede bøker. På iTMS er tilsynelatende nesten annehver bok "abridged". De er både vesentlig kortere og vesentlig billigere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå skal det vel sies at akkurat bibelen ikke akkurat hadde vondt av tegneserieversjonen.

Jeg liker forslaget ditt. Det hadde vært morsomt å se flere coverversjoner av bøker. Noe a la Pride and prejudice and zombies f.eks.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den engelske filmen av Tribunefeber var bra, den amerikanske var helt ok, men boka er den morsomste Hornbyboka jeg har lest, så der er vi nok litt uenige. Likte High-Fidelity filmen veldig godt, men kom meg aldri gjennom boka. Ikke at det betyr at den var dårlig...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude Jensenmay britt FagertveitKirsten LundEmil ChristiansenVibekeHarald KFarfalleLailaLars Johann MiljeEirin EftevandrubbelDagfinn JakobsenMette-MLene AndresenNora KjærstadTom-Erik FallamarithcRonnyRandiAKetilRisRosOgKlagingHanneGodemineAjiniakraPi_MesonTor-Arne JensenHilde H HelsethIngvild RosslundPiippokattaBeathe SolbergDolly DuckgretemorAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLisbeth Marie UvaagAnn-ElinTanteMamieLinda RastenMads Leonard HolvikAnn EkerhovdBerit B Lie