Har du snublet over en Book Crossing-bok før? På en offentlig plass? Eller har du sendt noen bøker ut i den store verden?

Jeg endte opp med å lese "Angelas Ashes" av McCourt. Den ble funnet på et tog i USA av en venninne. Og jeg sendte den videre ut i verden. Spennende konsept, så jeg håper ikke disse bøkene havner i en kasse hjemme hos noen, men får leve videre der ute i verden.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Har vært inne på hjemmesiden og tittet og så at det er 3 plasser i Sarpsborg, godt mulig at jeg tar med meg noen bøker til en eller 2 av stedene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her i blokka hvor jeg bor er det en hylle hvor du kan sette fra deg bøker du ikke har bruk for, har satt igjen noen der selv som jeg ikke har fått solgt og som ikke gikk i butikken, og har avlert en del engelske derfra på biblioteket i Strömstad.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så genialt. Vi hadde en vinduskarm med bøker i en blokk jeg bodde i, men da jeg skulle rydde ut en del ting for et loppemarked, så tok de alle bøkene også :-o en missforståelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette høres veldig artig! Har kikket på nettstedet, men ennå hverken funnet eller lagt ut bøker. Mener å huske at det er en Book Crossing-bokhylle i bibliotekkaféen i Trondheim.
Takk for informasjonen, Gitte!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har enda ikke funnet noen Bookcrossing-bøker, men jeg har lagt fra meg flere bøker med emblemet klistret på.
Var så heldig å få svar fra en hyggelig mann som hadde kommet over en av mine bøker (på Kjevik)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette konseptet leste jeg om en gang, og så glemte jeg hva det ble kalt og har ikke hørt om det igjen siden. Synes det er et morsomt konsept, og jeg har drevet med noe lignende selv: dvs jeg har lagt igjen bøker jeg er ferdig med, og ikke har behov for å ha i hylla, på cafeer, t-baner etc. Og håpet at noen har adoptert dem. Men det kan jeg aldri vite.

Det er en café like ved Carl Berners plass/Rodeløkka, café Yamit, som tydeligvis tar imot gamle bøker som de setter i hyller - klare til å leses av gjestene. Stedet har blitt et stamsted for meg, jeg går dit støtt og stadig, velger meg en bok fra hylla, og forsvinner fra denne verden for noen timer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm jeg er jo støtt og stadig på Carl Berner med bok i veska. Må sjekke ut denne kafeen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Følg veien ved Statoilen midt i CB-krysset, forbi treningsstudioet Fresh Fitness, så finner du cafeen Yamit på venstre side av veien. Gode stoler/sofaer har de der og. Skulle du se en som ligner på meg der, fordypet i en bok, så er det mest sannsynelig det og :)

Det jeg liker med stedet er at jeg får oppdaget masse nye bøker jeg kanskje ellers aldri hadde kjøpt/hørt om. Da får jeg lest i hvert fall starten på dem, vurdert om de er gode, og så kan jeg kjøpe dem senere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres ut som et koselig sted. Går forbi der ganske ofte så kanskje jeg popper innom :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg la ut to i helga, men på lite strategiske steder. En på t-banen og en på en benk på majorstua :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kult. Vurderer og slippe løs flere bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Absolutt en god idé.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, i UK. Byttehylle i backpackere. Ta en bok og gi en bok, perfekt! Men jeg bodde i en backpacker mens jeg hadde jobb en periode, så jeg endte med å sette tilbake bøker jeg leste mens jeg var der...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser det er ca 154 bøker i Norge nå. Liste over hvor vi de er her - http://www.bookcrossing.com/hunt/17/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har heller ikke funnet noen Book Crossing bøker, men på biblioteket i Drammen har de en "bokhylle" med bøker som ikke tilhører biblioteket. Der kan du ta en bok og sette tilbake en av dine egne bøker. Det fungerer jo litt på samme måten. Den har jeg benyttet meg av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke hørt om det engang... Hva går det ut på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

www.bookcrossing.com

man registrerer en bok på denne siden, skriver en liten tekst i boka med en kode, og legger den i fra deg et eller annet sted en annen bokelsker kanskje vil finne denne. De skal da skrive en liten notis om boka på book crossing sin side ved å bruke koden. Så man kan se hvor boka har reist.

Jeg sendte ut en bok, men nå vet jeg ikke hvor den er lengre. Jeg sendte ut "En bedre dag i morgen" av Ismael Beah. Sist jeg hørte fra den, var den i Moss.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lenge hatt lyst til å prøve meg på bookcrossing. Å sette bøker ut i det fri, men har ikke hatt hjerte til det. Har heller ikke funnet noen bøker selv om jeg har vært på leting på regisrerte steder. Men morsomt å være på jakt er det likevel når anledningen byr seg:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fant en i besøksområdet der jeg jobbet før, tror det var John Grisham. Det passet ikke å drasse på en tjukk bok akkurat da så jeg lot den ligge til noen andre. Borte ble den hverfall :-) Ble veldig nysgjerrig så jeg måtte lese litt om det på nett, synes det høres ut som en morsom måte og dele bøker på. Har også fått med meg at det er folk som "jakter" på disse bøkene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ikke snublet over noe, men har sendt ut Moon Palace (min favoritt) i den store verden. Venter på svar, håper å finne noe, sender snart ute noe nytt (som jeg selv har satt pris på) :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Akima MontgomeryKirsten LundHarald KHanne Kvernmo RyerubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlPiippokattaTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig T