Er det noen som vet om noen gode bøker som faller innenfor sjangerne Science fiction? Kan ikke finne noen spesielle, og dette er den sjangeren jeg har veldig få bøker fra, takk for tips på forhånd ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 21 svar.

  • Aniara - Harry Martinson
  • Solaris: Korrigert - Øyvind Rimbereid
  • Epp - Axel Jensen
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her var det mange tips. Tenkte eg berre skulle nevne denne lista, som inneheld nokre perler: http://bokelskere.no/liste/115665/liste/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser du har fått mange fantastiske bøker anbefalt, og kan absolutt slenge meg på Bradbury-anbefalingen. Fahrenheit 451 er kjempebra. Du har kanskje lest 1984 av Orwell? Hvis ikke, er den også fin.

Hvis du, som meg, liker litt surrealistisk sci-fi er Knølhølet av Mikael Niemi, han med Populærmusikk fra Vittula, kjempebra. Samme er Haikerens guide til galaksen av Douglas Adams. Begge finnes på norsk :)

Til slutt vil jeg anbefale serien Sand av Frank Herbert, oversatt fra engelske Dune. Den har jeg ikke lest selv, men har sett filmene og seriene og har hørt at bøkene skal være fantastiske. Ganske rimelige også :)

Lykke til

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er dessverre lite sf oversatt til norsk og ennå mindre skrevet av nordmenn som er utgitt. Men stikk innom ditt lokale bibliotek og lån bøker av Bing og Bringsværd, mye artig science fiction. Nazarnovellesamlingene de var redaktører for er gode introduksjoner for spennvidden innenfor for science fiction. Det samme går for bokklubben Nova/Bok og Magasinforlagets novellesamlinger og en sjelden gang en roman. Finner du den anbefaler jeg Kontakt med verdensrommet av Boris og Arkadij Strugatskij. Tre langnoveller om temaet første kontakt, ift. amerikansk sf er det ingen superpositive eller supernegative tolkninger av temaet. Heller mer at en evt. første kontakt kan bli så merkelig at vi ikke helt skjønner hva som skjedde, eller hva om romvesnene ikke skjønte at det var intelligent liv her og bare stoppet for en liten piknik på veien:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sjekk ut Ray Bradbury, en klassiker innen sifi. Spesielt "The Martian Chronicles"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg så at du likte Dødslekene-bøkene, så da kan det hende du liker "Battle Royal" også. Den handler egentlig om nesten akkurat det samme (ungdommer som blir satt ut på en arena for å drepe hverandre), men den er kanskje litt mer voldelig og grotesk (etter min mening i alle fall).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje det ja :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et sted som heter pirat bukta i sverige. Om du går dit, trykker på "top 100" og "audio books" vil du finne en link som heter "The Top 100 Sci-Fi Audiobooks (1-25)".

Nå oppfordrer ikke jeg deg til å benytte deg av en slik tjeneste, men den listen er en fin inspirasjon om en er ute etter de mest kjente sci-fi bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ta en titt på Ray Bradbury. Fahrenheit 451 er en klassiker, det samme er The Mars Chronicles, helt sikkert oversatt til norsk. Skriver godt gjør han også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Glemte helt min personlige favoritter: Doris Lessings bøker om Shikasta. Helt i særklasse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Husker jeg leste de 2 første for ca 30 år siden på norsk, har nå bestemt meg for å lese alle 5 på engelsk, har allerede fått de 4 første i posten og har den siste underveis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Les Veien av Cormac McCarthy. Margaret Atwood er nevnt under her; hun har også skrevet Oryx og Crake, som er vel verd å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flommens År, av Margaret Atwood. En fremtidsroman om et samfunn i ferd med å ødelegge seg selv. Ulike grupper som forsøker å gjøre noe med det, men som ødelegges innenfra av ideologisk uenighet (og av menneskelig svakhet). Andre grupper er i hovedsak ute etter vinning for sin egne gruppe, koste hva det koste vil . Godt skrevet, men kunne med fordel blitt strammet noe inn. Ikke en spesiell lystelig historie, men den engasjerte meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den ligger i "skal lese"-stabelen min; jeg er litt spent på den! Har litt varierende leseopplevelser med Atwood tidligere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, sjekker det ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har ikke så bred erfaring med denne sjangeren selv foreløbig, men en god leseopplevelse jeg hadde nylig var Stranger in a Strange Land av Heinlein (jeg så du hadde minst en engelsk bok i hylla di). Jeg liker også bøker ment for et yngre publikum som f.eks. Enders spill av Orson Scott Card og Uglies-serien til Scott Westerfeld.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enders spill(Ender's Game) av Orson Scott Card er helt fantastisk god syntes jeg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

På norsk eller engelsk? Jeg leser masse sci-fi, men engelsk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helst norsk, men kan sikkert finne oversettelsene til norsk :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da kan jeg anbefale samtlige:

Orson Scott Card's "Enders Game" alle 4 bøkene Peter F. Hamiltons "The Neutronium Alchemist", "The Reality Dysfunction" og "The Naked God" (trilogi) Douglas Adams' "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" (sci-fi/comedy) William Gibson's "Neuromancer"

Ellers kan følgende forfattere sjekkes ut :-)

*Robert Heinlein - masse bøker Frank Herbert med The Dune series Isaac Asimov's "Robot"-serie og "Foundation"-serie

og gode gamle *H.G. Wells' "The Time Machine", "The War of the Worlds" og "The Invisible Man"

Litt å ta av :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergAlice NordliLene AndresenAmanda AJulie StensethSynnøve H HoelMarit AamdalMartinAkima MontgomeryMarit HåverstadAvamgeBertyKaramasov11Aud- HelenLinda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbeline