KOK bind 1 bør du lese ihvertfall. Terningkast 6 fra meg

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på å lese "Haugtussa" av Garborg. Den leser jeg innimellom andre.
De andre er "Lillelord" av Johan Borgen som handler om en forunderlig vestkantgutt. Neste bok ut er Andrei Makine's "Olga Arbelinas forbrytelse".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste kvinner begynner med å prøve og endre på mannen, og når de har gjort det liker de ham ikke lenger. Marlene Dietrich

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det jeg mener er at hver enkelt må finne den beste løsning for seg selv

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en forfatter! Nøt hvert ord,hver setning av denne fantastiske boken, Bjørnstad skuffer aldri, men dette var en nytelse fra start til slutt.Denne MÅ du lese! En klar sekser på terningen...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange drømmer om evig liv enda de ikke vet hva de skal ta seg til hvis det regner en søndag. Susan Ertz

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Er enig i det meste du skriver her, og du har helt rett i at regler for hvordan f.eks bokomtaler skal være vil være et dødfødt prosjekt. Egentlig savner jeg litt slik det var tidligere, alt samlet i en tråd. Jeg synes det var lettere å følge med da, og det var enklere å finne kommentarene til innleggene. Men det handler vel mest om å finne gode løsninger på nåværende system, rett og slett prøve seg fram.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En buddhist med jeans og Bergan-sekk og en trebent hund var nok et pussig skue i en verden som denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En oversikt over bøker jeg har lest denne mnd.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er rart med vaner. En vet aldri selv at en har dem. Agatha Christie

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Har kun fokus på de bøker jeg ønsker å lese. Rasjonelt og greit.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er det ikke deilig å ha blitt såpass "gammel" at det ikke lenger spiller noen rolle om vi ikke følger trender, bestselgere og "folkets røst" Som ung kvinne var det viktig for meg å lese det "alle andre" leste. Jeg er selvfølgelig lydhør til andres anbefalinger i dag også, men jeg er mer opptatt av (slik du beskriver) bøker som passer den livsfasen jeg er i, årstid, sinnsstemning o.a.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

I Los Angeles hørte jeg en låt av en lokal gruppe. Låten het "Los Angeles", og ordene og bildene var så rå og bitre at sangen vibrerte i hjernen min i dagesvis. Senere fant jeg ut at bildene var helt og holdent mine egne, for ingen jeg snakket med, kjente dem igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg synest det er hyggelig at noe kommenterer, eller at det blir diskusjon rundt en bok når jeg f. eks. har skrevet en bokomtale.
Vi har anledning til det nå også men den kommer ikke fram under "sist sagt" og det savner jeg veldig. Den legger seg sjult under bokomtalen og du ser den etter bokomtalen som "kommentarer" (). Jeg tror flere vil oppdage kommentarene og kanskje får lyst til å svare/kommentere hvis den også ble vist i "diskusjoner".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har lagt merke til at bøker som omtales under "Bokomtaler" veldig ofte er kortfattede, kun ett par linjer, og ikke egentlig en fullverdig bokomtale. Flere av disse innleggene kunne med fordel ha blitt postet under "diskusjoner". Mens andre er omfattende og beskriver innhold og litterær kvalitet på en utmerket måte. Må innrømme at jeg er litt usikker på hvordan dette er tenkt, og kanskje burde det ha vært skissert en mal for hva som menes med en bokomtale.

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Herlig feelgood-roman av beste bestselger-merke!

Allegra Goodman (f. 1967) er en amerikansk-jødisk forfatter som tidligere har utgitt fire romaner og to novellesamlinger. "The Cookbook Collector" er hennes femte roman, og er så vidt jeg vet den første og eneste som foreløpig er oversatt til norsk. Jeg har fått boka tilsendt fra forlaget.

I "Kokeboksamleren" møter vi søstrene Emily og Jess. Begge er unge og gifteklare, men der stopper også alle likhet mellom de to, som man knappest skulle tro var i slekt.

Emily er "den vellykkede", den som virkelig har fått til noe og som har suksess og en karriere å slå i bordet med. Hun er leder av et internettselskap og er forlovet med IT-gründeren Jonathan. Penger er aldri noe problem.

Jess er evig (filosofi-)student, er alltid i pengemangel, har deltidsjobb i et antikvariat og er idealist på sin hals. Til Emilys store fortvilelse er hun sammen med drittsekken Leon, en fyr ingen liker noe særlig. Samtidig er vel ikke Emily den som sitter med definisjonsmakten i Jess´ liv, siden søstrene bygger sine liv på så forskjellig verdigrunnlag.

Vi følger Emily og hennes suksess i et selskap som snart skal på børs, parallelt med at Jess etablerer seg som en uunnværlig medarbeider i George´s antikvariat Yorick´s. George er 15 år eldre enn Jess, og han har en hel del damehistorier bak seg som ikke har blitt til noe mer enn knuste hjerter for damenes del. Jess representerer imidlertid noe helt annet, og begge deler de en glødende interesse for bøker. Men der George tenker profitt, der tenker Jess med hjertet for litteraturen. Da de en dag kommer over en helt unik samling av gamle kokebøker helt tilbake til 1700-tallet, krever dette et samarbeid mellom de to, som får dem til for alvor å bli oppmerksom på hverandre. De forelsker seg i hverandre, og dette på tross av at forholdet strengt tatt ikke har livets rett. Eller?

"Kokeboksamleren" er en utrolig søt feelgoodbok av beste bestselger-merke. Jeg må nok medgi at jeg hadde aller mest sansen for den delen som handlet om Jess og antikvariatet Yorick´s, mens min interesse for aksjemarkedet i IT-bransjen er så som så. Det hele begynte meget glitrende, men jeg må innrømme at jeg etter hvert leste veldig fort gjennom de delene som omhandlet kynismen og drømmen om å bli rik i full fart på grunn av gunstige aksekurser. Riktig god ble romanen imidlertid etter hvert som spenningen mellom de to søstrenes liv og deres ulike valg økte, og hvor det skjedde en hel del nokså uventede ting til slutt. Og det forhold at det etter hvert fremkom at jentenes mor opprinnelig var jøde, noe som fikk dem til å interessere seg for sine røtter, tilførte historien en ekstra dybde. For øvrig vil jeg fremheve at boka er virkelig godt skrevet! Man merker at det er en erfaren forfatter som står bak romanen, og jeg tenker også at oversetteren bør få sin del av æren for at boka har blitt så bra. Alt i alt mener jeg at boka fortjener terningkast fem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Litt dumt at bokomtaler og diskusjoner er adskilt. Jeg avsluttet bokomtalen med at jeg gledet meg til en diskusjon om boken, men da kommer jo svarene til min bokomtale der og ikke her i diskusjonstråden. Bør det både skrives en omtale og et innlegg til diskusjonstråden om samme bok? Jeg bare lurer.....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig i dine refleksjoner her. Det var ikke så lett å "bli kjent" med Aslak, men det er hevet over tvil at han virkelig elsket sin datter. Jeg ble mer nysgjerrig på om moren Hanne er så "smågal" som forfatteren beskriver henne. Hun er jo en "kunstnersjel" og blir fjern og distansert når hun er i skrivemodus, og sikkert oppfarende og til tider svært eksaltert. Men var hun mindre glad i Emma enn faren? Jeg synes det mest interessante med boken er det psykologiske aspektet og de spørsmål den reiser.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har reist i tiden! 2000 år tilbake med Teltmakeren av Atle Næss :-) Boka store styrke er at den setter meg helt inn i en annen verden, jeg tror på han og det han skriver om Paulus og hans hjelpere. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fortsatt problemer. Irriterende

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundAjiniakraAnne Berit GrønbechToveElisabeth SveeBeathe SolbergalpakkaMariannePiippokattaIngunn SHarald KTone SundlandAliceInsaneHilde H HelsethKaramasov11Kari ElisabethAmanda ATanteMamieEivind  VaksvikMarianne MAnniken RøilConnieMarianne  SkageTorill RevheimReidun SvensliGroSolCecilie EllefsenBertyAnneWangFindusBjørg L.Oda Marie HIngunnCamillaRonnyNicolai Alexander StyveVibekeHegeRisRosOgKlaging