Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
VINNER AV NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2022 FOR BARNE- OG UNGDOMSBØKER Oslo, sensommeren 2011 En knapp måned etter terrorangrepene 22. juli skal Rebekka og Fariba begynne på videregående. Rebekka kjenner ingen av dem som døde, og tenker at hun burde være en av dem som klare å ta hverdagen tilbake. Så når Fariba melder seg inn i AUF, forsøker Rebekka å engasjere seg i revyen, i Daniel med det krøllete håret, i fester og skole og venner. Problemet er bare at Rebekka tenker på det hele tiden. «Ubesvart anrop» er en grafisk roman om å være ungdom i tiden etter 22. juli. Det er en fortelling om å lete etter mening i møte med det meningsløse, om utenforskap, sorg og angst. Om hvor vanskelig det kan være å nå ut til hverandre, og hvor viktig det er når vi får det til. Vinner av kulturdepartementets tegneseriepris 2021 Vinner av Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2022 «Ubesvart anrop er full av håp, og en perfekt 22. juli-bok å gi unge ti år etter. (...) få, eller ingen, tar den nasjonale depresjonen og stemningen høsten 2011 på kornet slik som Nora Dåsnes gjør. (...) Boken er en bragd fordi den setter enkle ord på en vanskelig kollektiv sorg og viser flere veier ut av den. (...) Nora Dåsnes tegner Oslo slik Edvard Munch ville gjort det i dag.» Kristine Isaksen, VG (Terningkast 6) «Modig skildring av en vanlig 16-årings strev med å ta hverdagen tilbake etter 22. juli.» Guri Fjeldberg, Aftenposten
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2021
Format Innbundet
ISBN13 9788203366154
EAN 9788203366154
Omtalt tid 2010-2019
Språk Bokmål
Sider 283
Utgave 1
Tildelt litteraturpris Riksmålsforbundets barne- og ungdomsbokpris 2021 Tegneserieprisen 2021 Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2022
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Det et høst i Oslo. Knapt 1 måned etter terrorangrepet, skal Farida og Rebekka begynne på videregående. Farida gleder seg voldsomt, mens Rebekka mener at skolestart kanskje burde blitt utsatt. På den nye skolen, engasjerer Farida seg i diverse grupper, og melder seg inn i AUF. Rebekka prøver å forstå hvorfor 22. juli skjedde, og bruker det meste av fritiden på research.
Samtidig krangler storebroren og moren konstant, og Rebekka er redd for at broren kan bli en ny terrorist. I stedet for å søke lærlingplass, spiller han voldelige spill det meste av døgnet.
Daniel blir et lyspunkt i hverdagen, men Rebekka klarer ikke å bare slappe av og la være å tenke på alt det vonde. Hvordan kan folk bare gå videre som om ingenting har hendt?
En grafisk roman for ungdom som handler mest om livet etter 22. juli, og hvordan alle takler det på ulikt vis. Enkel, men virkningsfull strek, og viktig tema for både ungdom og voksne.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket