Viser 1 til 10 av 87 lister

Si farvel til myggen i hagen din. Dekker følgeplanting for å avvise insekter fra andre planter også. Dyreloppekontroll og generell skadedyrbekjempelse i hagen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tidsaspekter noen år før og etter 1814


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er mine bøker om emnet. Jeg har lagt til
Kristine Bonnevie - Norges første professor (22.05.23)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er en liste over mine dehydrating / tørking av mat e-bøker. Har nå anskaffet meg en dehydrator maskin med 9 hyller på Black Friday 2021 hos SanaBona + Vitamix e310 (wet & dry kanner) hos Kinsarvik også på Black Friday til en nedsatt pris.

I stedet for å kaste mat kan jeg nå tørke mat/matrester til senere bruk. Fet mat el tilsvarende blir ikke tørket, men vil tørke egg på forsvarlig måte - evt. fryse glass med eggepulver.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har laget en liste over noen av mine brikkevev bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdaget Edgar Ludl i Haugesunds Avis i 1990s hvor mange av hans oppskifter hadde egen plass. Hans ostekake med bringebærgele på toppen laget jeg mange ganger og fikk mye skryt for. Prøvde å finne oppskriften igjen i Haugesunds Avis men den gang ei. Flere av hans oppskrifter finnes enda så jeg.

Fant ostekakeoppskriften igjen i Kulinariske erindringer. Gjett om jeg er glad!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker av henne og om henne. Inger Hagerup er en person man blir glad i ved å lese hennes dikt. Fikk tidlig møte med henne via ABC boka vår på barneskolen.

Som løfter

Der fins en evighet av fred
bak alle stjernene et sted

Vi skulle kanskje vraket først
vår lille tid av sult og tørst,

vår lille tid av sult og savn
mot ting vi aldri kan gi navn.

Som løfter i en gjerrigs munn
er denne korte, korte stund.

Forfatter Inger Hagerup
Diktsamling: Videre fra 1945

Vi holder livet

Vi holder livet i en knyttet hånd
Vårt hjerte må bestandig ha det sånn.

Det tåler gjerne spott og overlast
når bare det får holde noe fast.

En mann, et barn, en drøm skal være vår
og evigheten måles ut i år.

For i vår gåtefulle, blinde angst
blir alle ting erobring eller fangst.

Vi bærer skrekken med oss natt og dag,
den bleke skrekk for hjertets nederlag.

Forfatter: Inger Hagerup
Fra diktsamlingen; Den syvende natt fra 1947


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pepper/chili sauser som man kan lage selv. Best er det dyrke frem de man ønsker å bruke og lagre frø neste år. Man kan legge seg på det nivået man ønsker, med og uten frø. Listen innebefatter tradisjonssauser og sauser med eddik på flaske.

Er nå på jakt etter info om pepperfrø/chilifrø og hvilke planter å dyrke - hot, medium, sweet.

hehe ble litt inspirert av ordet frø gitt!

**

Frø

**
Jeg ligger bare her og gror
og drikker vann og spiser jord.
Her er så varmt og mørkt og vått.
Her er så fredelig og godt.

I natt kom regnet lett på tå
og banket ganske sakte på.
Det hvisket til meg: Lille bror,
en vakker dag blir du så stor

at du kan løfte taket vekk.
Og i en bitteliten sprekk
vil hele verden åpne seg
og sola smile ned til deg.
Forfatter: Inger Hagerup, 1955

Samlede Dikt, Løse dikt, Thorbjørn Egner: Småskolens lesebøker, 3 1955


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lært utrolige mange måter å legge opp/felle av på. Utenom har leg lært å strikke både fra høyre og venstre uten å strikke vrangmasker. Mine engelske strikkebøker har lært meg mye nytt. Hehe jeg trodde jeg viste alt om strikking, men det var før jeg dukket ned i mine utenlandske bøker. Litteraturen om strikking fra århundrer tilbake i tid har vært interessant å lese.

Utenom bøker som viser opplegg/felle av er flere, noen er video som jeg har kjøpt og lastet ned:
45+ Knitted Cast-Ons and Bind-Offs - Ann Budd (Interweave.com)
More Ways to Cast On & Bind Off - Vicki Square (craftsy.com)
40 Ways to Cast On & Bind Off - Aurora Sisneros (Cratsy.com)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sort hvitløk er noe Asia har brukt i flere århundre år. Så det er ikke nytt, men nylig oppdaget her i Amerika/Europa. Sort hvitløk inneholder mye mer ernæring og gir ikke hvitløkpust. Kom over en artikkel som var informativ på nettet som satte meg på sporet. Har kun funnet 1 bok om emnet. Man har brukt en riskoker (ved bruk av "hold maten varm" knappen). Det er noe jeg vil aldri gjøre i tilfelle noe skjer. For man formerterer hvitløk (egentlig koker man hvitløken over lav varme 60-80 grader C over 12-15 dager). Har i stedet funnet hvitløk formenterer kun til dette gjøremål på nettet til en rimlig pris,

Andre artikler som også er informative:
Svart hvitløk: 4 grunner til at du bør spise det, hvordan du gjør det og oppskrifter
Black Garlic – What Is It? How to Make? How to Use?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Julie StensethMarianne MDaffy EnglundKjell F TislevollChristin SillibakkenPiippokattaReidun VærnesKristine LouisesomniferumTine SundalMonica CarlsenTanteMamieHeidiDolly DuckMarteTor-Arne JensenTurid KjendlieHarald AndersenAnne-Stine Ruud HusevågEgil StangelandOddvarGBerit RToveMcHempettSynnøve H HoelHanneMarenBenedicteIreneleserCathrine PedersenLesevimsaMads Leonard HolvikLilleviKirsten LundDemeterNinaMaria HusefestIngunn SBjørg  Frøysaa