Mer smak

hjemmelaget fra aioli til teriyaki

av (forfatter), Matilda Lindeblad (illustratør) og John Grande (oversetter).

Vega forlag 2016 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Lag dine egne smakstilsetninger!

Dette er boken for deg som vil lage dine egne smakstilsetninger. Alt fra sennep, hoisinsaus og karripasta, til tacokrydder, pickles og tunisisk harissa. Du lager dem enkelt hjemme ved å koke, blande, fermentere og lagre. Hverdagswoken blir mye bedre med hjemmelaget østerssaus, vinaigretten blir mer spennende med hjemmebrygget eddik, og du imponerer gjestene mer når du serverer din egen chilisaus.

For eksempel er det litt rart at man ikke legger mer omtanke i ketsjup og majones når man bruker timevis på å lage den perfekte burger, servert med hjemmelaget brød og trippelfriterte pommes frites. Det blir litt som å pynte seg før en date, for så å droppe tannpussen.

Boken er en hyllest til smakstilsetningene og en guide til hvordan du lager dine egne. Noen oppskrifter tar mer tid enn andre og kan inneholde ukjente matvarer. Men arbeidsinnsatsen er ofte liten, og belønningen alltid større.

Caroline Dafgård Widnersson er kokk og matstylist og jobber med alt fra store næringsmiddelprodusenter til Sveriges fremste matblader.

Bokdetaljer

Forlag Vega forlag

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788282114813

EAN 9788282114813

Språk Bokmål

Sider 139

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fermentering av mat & drikke. Dette er bøker jeg har kjøpt i løpet av de siste årene. Hver forfatter starter ut forskjellig, dermed vil en finne utførende forklaring i den ene mens en annen ymter mer og det ligger da mer mellom linjene.
Jeg har satt meg som mål og endre kostholdet mitt, derfor denne fordypningen. Jeg må ha det inn mentalt og kjøpe utstyr og så sette i gang. Jeg har ikke bestemt meg for å bli vegetarianer, men heller litt av alt.
Jeg har vært vegetarianer i 1/2 år tilbake i 80 tallet det var nesten umulig å gå ut å spise den gangen. Det samme var hos venner. I løpet av den tiden fikk jeg en enorm energi husker jeg. Dette er noe jeg har tenkt å gjøre flere ganger, men det har aldri passet inn.
Når det gjelder kambucha så kan man start uten en scoby, men helle oppi kombucha som man har kjøpt (Berit Nordstrand, jeg kjøpte det på apoteket). Det tar litt lengre tid, men en ny scoby danner seg på overflaten. Man kanskje tro at siden sukkeret er for bakteriene så vil kambucha inneholde få kalorier, men det stemmer ikke kaloriene ligger nå i bakteriene som man drikker.
Eple-eddik kan man også lage helt fra start. Til rengjøring kan man ta kjøpe-eddik og fermentere denne med sitronskall det skal vist holde insekter borte vår/sommer/høst er det blitt hevdet. Til og med furu eddik kan man lage til rengjøring.

Vannet man bruker bør være ut klor (tap vann) og det gjelder også når man lager tofu, annet fermentering som man har tilsatt gjæring til.

Jeg har ikke bestemt meg for sort te, grønn te eller blanding av begge. Grønn te "Jun" tar kortere tid og krever ikke høy temperatur under fermenteringen. Man kan ikke bruke scoby fra Jun i sort te fermentering.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Pepper/chili sauser som man kan lage selv. Best er det dyrke frem de man ønsker å bruke og lagre frø neste år. Man kan legge seg på det nivået man ønsker, med og uten frø. Listen innebefatter tradisjonssauser og sauser med eddik på flaske.

Er nå på jakt etter info om pepperfrø/chilifrø og hvilke planter å dyrke - hot, medium, sweet.

hehe ble litt inspirert av ordet frø gitt!

**

Frø

**
Jeg ligger bare her og gror
og drikker vann og spiser jord.
Her er så varmt og mørkt og vått.
Her er så fredelig og godt.

I natt kom regnet lett på tå
og banket ganske sakte på.
Det hvisket til meg: Lille bror,
en vakker dag blir du så stor

at du kan løfte taket vekk.
Og i en bitteliten sprekk
vil hele verden åpne seg
og sola smile ned til deg.
Forfatter: Inger Hagerup, 1955

Samlede Dikt, Løse dikt, Thorbjørn Egner: Småskolens lesebøker, 3 1955


Godt sagt! (0) Varsle Svar