Elskede barn

av (forfatter) og Rune R. Moen (oversetter).

Cappelen Damm 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.93 (143 terningkast.)

276 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lene Heiestads eksemplar av Elskede barn

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788202653118

EAN 9788202653118

Genre Psykologiske thrillere

Språk Bokmål

Sider 421

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

31 78 28 5 1 0

Bokomtaler

Ofte lønner det seg å ikke ha forventninger i det hele tatt, og det hjalp med denne!

Mye av det samme i det siste
I det siste har jeg vært lei av å lese psykologiske thrillere som har lignet mistenkelig mye på hverandre, spesielt etter at Gone Girl (Flink Pike) kom ut i 2012. En bok jeg syntes var oppsrytt. Men etter den tid, er det mange som har prøvd å etterligne den oppskriften, fordi de vet at det selger, istedet for å finne sin egen fortellerstemme. Noe som er dumt.

Romy Hausmanns debutthriller er ikke original eller sjokkerende, men hun har sin egen fortellerstemme. Handlingen i Elskede barn har en interessante vinklinger, spennende overlappinger, og skiftende perspektiv. Det er også en bok som er vrien å forklare uten å være redd for å avsløre noe, fordi den tar så mange vendinger.

En uvanlig familie
Mange husker vel leken; mor, far og barn fra barndommen? Boka er litt av det samme, bare for vokne. Mer kan jeg nesten ikke si, annet enn at en kvinne flykter fra en hytte. Etter seg har hun med en jente. Hun er Hannah og er tretten år, men hun ser yngre ut siden hun er så liten og spinkel. Kvinnen blir påkjørt under flukten. Hannah blir med til sykehuset, men hun slipper å vente alene. Mens moren hennes får behandling, blir Hannah tatt hånd om av en kvinnelig sykepleier. Mens Hannah tegner, prøver sykepleierenå fiske om situasjonen hjemme, og hvordan de kan kontakte faren hennes, eller andre pårørende. Det hun ikke vet, er at hun er i nærheten av en svært dyster sak, og Hannah forstår det ikke helt selv, hun heller.

Skjønner at dette kan virke diffust, men det bør man også være når det gjelder denne boka, for man vil jo ikke ødelegge spenningen for andre. Selv visste jeg ikke så mye om boka før jeg leste den selv. Hadde bare sett den overalt for den var svært synlig på kort tid. Ofte liker jeg ikke bestselgere, for synes ofte de har for mange overdrivelser. Så det er svært sjeldent jeg liker populære bøker, så det er overraskende at jeg likte denne.

Syntes ikke at overrasekelsene og vendingene var sjokkerende. Synes heller ikke det er det viktigste i en psykologisk thriller lenger. Det viktigste er at sjangeren kommer med handlinger som faktisk er spennenede og som øker leselysten. Det syntes jeg at denne gjorde fint. Leste ofte lenger enn det jeg hadde tenkt, fordi boka hadde så fin og jevn tempo hele veien. Det var også godt å lese en psykologisk thriller med spennende personligheter og karakterer som man faktisk brydde seg om. I det siste har jeg lest psykologiske thrillere der jeg har brydd meg nada om en person overlever eller dør. Denne thrilleren var mer menneskelig. Man blir engasjert fordi man bryr seg.

Romy Hausmann har skrevet en mørk, dyster og svært engasjerende thriller. Hun har også sin egen fortellerevne. Håper hun ikke gir seg som forfatter etter denne boka.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er psykologisk thriller på sitt aller beste, den holdt meg virkelig på pinebenken. Slutten falt ikke i smak, ellers hadde den fått full score på terningen

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En mor og hennes datter fraktes til sykehuset etter en ulykke. Det er bare moren som er skadet. Datteren, Hannah, blir tatt vare på av en sykepleier. Hannah forteller at de bor i en hytte i skogen. Det finnes også en yngre bror, og en far. For sykepleieren virker det som at de har blitt holdt fanget i hytta i en årrekke.

De er endelig fri fra fangenskap, men friheten er ikke som forventet, og det skal vise seg at faren langt fra er over.

En sidevender som får de små grå til jobbe overtid! Ingenting er som man først har trodd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En kvinne blir funnet påkjørt etter en anonym telefon til nødetatene, på ulykkesstedet finner de også kvinnens datter. Jenta forteller at kvinnen heter Lena, og at de har rømt fra en hytte i skogen, der de ble holdt fanget av far. Herfra blir historien lagvis avdekket, men marerittet er langt fra over.
Historien er en hjerteskjærende psykologisk thriller som handler om hvordan en person kan ødelegge så mange liv. Men den gir leserne håp underveis når vi hører hvilken kampvilje og kjærlighet som finnes i menneskene historien handler om.
Historien blir fortalt av fire upålitelige fortellerstemmer, noe som gjør boken vanskelig å legge fra seg.

Likte du boken "Harpiks" av Anne Riel vil du garantert like denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Elskede Barn av Romy Hausmann. Leseeksemplar fra Cappelen Damm

Lena Beck er en 23 år gammel student. Hun meldes savnet etter å ha vært på fest. Det går 14 år, så får foreldrene en telefon fra sykehuset. De har fått inn en pasient som kan være Lena. Med seg på sykehuset har hun datteren, Hannah som forteller at de har flyktet fra en skjult hytte i skogen hvor de har vært fanget.

Lettlest psykologisk krim som får plusspoeng for orginalitet. Til tross for en del språkmessige irritasjonsmomenter, var det en fin historie som var spennende helt fra start.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt pussig og annerledes krim, men jeg leste den nesten i ett strekk. Klarer ikke helt bli enig med meg selv om hva jeg synes, men den får en femmer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En annerledes og fengende historie. Absolutt å anbefale!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok det var umulig å legge fra seg

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er minst 75 bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Marta sover" av Romy Hausmann
 • "Perfect day" av Romy Hausmann
 • "Gissel" av Clare Mackintosh
 • "Hjem til mørket" av Amy Engel
 • "De andre" av C.J. Tudor
 • "Kartografen - krim" av Anette Hemming
 • "Minneskogen" av Sam Lloyd
 • "Heksejakt" av Max Seeck
 • "Jomfruene" av Alex Michaelides
 • "Mannen i tre deler" av Thomas Bagger
 • "I mørket" av Cara Hunter
 • "Når alle klokker har stanset" av Ninni Schulman
Alle bokanbefalinger for dette verket