Hvordan koke vann

alt du bør kunne om mat, men ikke våget spørre om

av (forfatter) og Mette Randem (illustratør).

Cappelen 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.62 (13 terningkast.)

71 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Lars R Ringviks eksemplar av Hvordan koke vann - alt du bør kunne om mat, men ikke våget spørre om

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Kokebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

"Å lage mat er noe av det morsomste jeg vet. Men det er også noe av det skumleste. Derfor ønsker jeg å forstå hva som skjer - matlagingens mysterier, om du vil. Hva er en perfekt biff, og hvordan kan jeg lage den? Hvordan kan jeg lage en saus uten å være bekymret for at den skal skille seg? Hvordan kan jeg hakke en løk uten å begynne å grine?"

"Hvordan koke vann er mitt forsøk på å gjøre matlagingen mindre uforutsigbar og morsommere på samme tid. Du kan kalle det et slags skolekjøkken for voksne, hvis det er mulig å tenke seg et skolekjøkken der maten er god. For det er tross alt det viktigste."

Andreas Viestad (sign.)

Som følge av en umettelig nysgjerrighet og et desperat ønske om å gjøre matlagingen mindre skummel og uforutsigbar har Andreas de siste årene beskjeftiget seg stadig mer med mat og vitenskap. Hans nye bok Hvordan koke vann er et resultat av dette arbeidet.

Siden 1999 har han utviklet et nært samarbeid med forskeren Hervé This ved Collège de France i Paris. This har vært en inspirator for denne teknikkboka, og ved siden av Martin Lersch ved Universitetet i Oslo har han også fungert som fagkonsulent. Andreas er medlem av International Workshop for Molecular Gastronomy, der han har muligheten til å stille dumme, men viktige spørsmål til noen av verdens beste kokker og vitenskapsmenn.

Her får du vite hvordan du kan tilberede en perfekt stekt biff, hvordan lage verdens beste hamburger, hvordan lage en saus som ikke skiller seg - og hvordan du reparerer, skulle uhellet likevel være ute.

Boka er også full av nyttige tips og oppskrifter som du også ville hatt lyst til å lage selv om du ikke lærte noe av dem.

Andreas Viestad er en av våre mest populære matskribenter og kokebokforfattere. Han har en ukentlig spalte i Dagbladets Magasinet, og tv-serien New Scandinavian Cooking with Andreas Viestad blir vist i mer enn 50 land, blant annet USA, Kina, Tyskland og Italia.

I 2002 ble han tildelt Gullpennen, Riksmålsforbundets pressepris. Hans forrige bok, Kitchen of Light, som ble gitt ut på norsk under tittelen Nord for Eden (2003) fikk strålende kritikker i norsk og internasjonal presse.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788202243180

EAN 9788202243180

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 4 2 0 0

Bokomtaler

Ingrid Espelid Hovig i moderne utgave. Hvordan lage helstekt fisk eller en saus? Viestad har gode enkle svar. Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viestad har klart det kunststykket å skrive en ujålete bok om molykylær gastronomi. Jeg hadde i utgangspunktet trodd det var umulig. Hatten av! :) Viestad er en dyktig skribent og det er lett å følge ham. For min personlige del har jeg lest en del bøker om dette før og da blir det en del repetisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Nord for Eden - ny norsk mat med Andreas Viestad" av Andreas Viestad
  • "Tradisjonelt - mat for alle anledninger" av Borghild Fiskå
  • "Mine beste sider" av Andreas Viestad
  • "Ekte mat" av Andreas Viestad
  • "Det beste jeg vet" av Andreas Viestad
  • "Gourmet for begynnere" av Øyvind Hjelle
  • "Mat og drikke" av Tom Victor Gausdal
  • "Jamie hver dag" av Jamie Oliver
  • "Sunnere hverdagsmat" av Kari Jaquesson
  • "Gjør som Jamie - teknikker, kjøkkentips, oppskrifter" av Jamie Oliver
  • "Gode adresser - Europa rundt med ganen som veiviser" av Eyvind Hellstrøm
  • "Bagateller for lisvnytere - vin og mat i magisk kombinasjon" av Eyvind Hellstrøm
Alle bokanbefalinger for dette verket