Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 20 av 387 sitater

For i kjærligheten får man virkelig se seg selv i ferd med å bli en annen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Politifolk har jobbet undercover siden 1800 tallet. Rollen er ofte krevende. Man kan bli nødt til å agere alt fra drapsmann og doplanger til kunsthandler eller finansfyrste - med troverdighet..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så med ett snur hun huet sitt mot vinden... All den raguen som skvulpet i munnen på henne spyr hun rett i huet på meg... Jeg får munnen fullt av bønner, av tomater mellom tennene....jeg som ikke lenger hadde noe å kaste opp! Nå har jeg noe igjen..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De menneskene som tenker de samme tankene hver dag, tanker som for det første er negative, har fått dårlige mentale vaner. Heller enn å fokusere på alt det gode i sitt liv og tenke på måter å gjøre alt enda bedre på, er de fanger av sin fortid.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og da Skummringen faldt, begyndte en af de høie Herrer at sjunge. Det maatte visst være en morsom Vise, thi de lo hele Tiden. Hans majestæt lo høiere end alle de andre, ja han knæggede ofte som en Hest, knappede etpar Knapper op i Frak og Vest. Og da Sangen var slut, reiste de sig alle op og skreg i Munnen paa hverandre; saa løftede de Pokalerne høit over sine Hoveder, tømte dem og slyngede dem udover Bryggekanten, saa de klaskede i Sjøen en efter en.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men hvor Skorterne videde sig du og blev til passelig dybe Gjel, der var der altid en og anden gammel Gubbe af en Furu, som havde bidt sig fast og stod der, eitrende sint, med Ryggen skudt i Pukkel mod Stormen, fræsende med alle sine stutte Naale. Han satte Tænderne i Graasteinen, Gamlingen, han klorte sig fast med Knorter og Klør, der var ikke andet igjen af ham end Sinne og Skind og Ben.
Det kunde aldrig nytte ham at prøve at lægge til sig Stads som Krone herude i Havkjæften; det var nok bedst at lægge sig flyndreflad henad Berget og dytte Knorterne og Kvistene til saa godt han kunde med tæt Naaleragg; det kunde saavist ikke blaase af, ialfald.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Se, rundt omkring oss har vi vannet, fjellet og jorden - det er livet. Og de to båtene, de er som du og jeg. Hvor bølgene vil føre oss hen, får vi tidsnok se. Det vi har gjort og det vi har opplevd vil aldri forlate oss så lenge vi lever.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En skal ikke vente en herre av fanten, sålitt som en venter en daler av slanten, (Munken Vent)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det nærmet seg daggry, luftet over savannen var blitt litt kjøligere, og først da kom befrielsen - alt levende begynte å puste fritt i den gledesfylte timen mellom natt og dag

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Norges fotballforbunds problemer med å akseptere Drillo hadde ikke noe med hans faglige kvalifikasjoner å gjøre. Hadde enda livet vært så enkelt. Manglende kvalikasjoner var aldri noen problem i fotballforbundet. Tilfellet Drillo var mye verre: Han passet ikke inn, det var saken, han var rett og slett ikke en man ønsket å ha gående rundt i forbundets lokaler. Drillo var kommunist, dessuten var han opprørsk og frittalende og, verst av alt, han var kunnskapsrik. Hver for seg var disse elementene ille nok, men sammenlagt utgjorde de en trusel mot hele hyggenivået i fotballforbundet, mot selve stilen og ånden som det hadde tatt mangeår å bygge opp, men som nå var i full blomst og levde i beste velgående i kjærlig nærhet til de magre sportslige resultatene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kontoopplysningspersonen forteller meg at penger har kommet inn. Det er forskuddet fra finnene på ambassaden. Jeg må selv ringe banken og spørre. Det synes jeg er en svakhet i systemet. Kontoopplysningsfolkene burde ha ringt meg, uoppfordret. Det kjennes mye riktigere. Der sitter de og har ikke annet å gjøre enn å følge med på kundenes kontobevegelser, og når de ser at det har kommet penger inn på kontoen min, løfter de fornøyd telefonrøret og slår gledestrålende mitt nummer, de kan nesten ikke vente, det sitrer i kroppene deres, for det har kommet penger inn på kontoen min og de kan nesten ikke vente med å fortalt det til meg, det kan simpelthen ikke gå fort nok for dem, ta telefonen, sitter de å tenker, men så ta den telefonen, mann.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I mine dager regnet man det som godt nok når kvinnestrømpene så vidt rakk opp til buksekanten. og kvinnfolka ble ikke regnet som mindre dårlig parti av den grunn, men så var det da også mindre ufred blant kvinnfolkene, og kanskje ikke skikk å løfte skjørtene så høyt som nå for tiden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

....en gul bikkje følger ham, en arbeidsmannsbikkje med smal snute og yrende av lus, for den kaster seg stadig ned og biter seg iherdig, velter seg mellom tuene og denne særegne og urolige ulingen som kjennetegner lusete hunder. Og dette er ei bikkje som er sulten på vitaminer, for den spiser gress. Det er også tydelig at den har mark.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ditt liv kan du ikke flykte fra, selv ikke fra de verste stundene.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

I dag har jeg pølse på maten min, skreik en dreier, som het Bjørn Olsen. Alle strakte hals for å se mirakelet på Bjørn Olsens matpakke. Bjørn Olsen pakka langsomt opp, med andakt. Han åpna brødstykkene. Der var ingen ting. Tørt brød. - Pølse. hmhmhm, sa Bjørn Olsen og tok et digert jafs. Alle kunne se på ansiktet hans at han faktisk satt og gumla brød med pølse på, det lyste fornøyd av det, det skinte av det. De lo så de skreik.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det pludret og småskvulpet langs hele øen. Og stjernehimmelen blev større og større, stadig flere stjerner blev synlige, røde, hvite, gule, blå stjerner, noen som blinket og noen som var rolige. Lukten av fjæren, av tang, saltvann, muslinger blandet sig med røken fra bålet. Ja, de var en ø i havet og jorden selv var en ø i verdensrommet

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Eg vil guden ska læra naage au, han ska'kje bli syssen et naud som far sin som inkje kan skriva navnet eigong. Eg vil han ska ha naage aandelig næring saa han inkje sid der å duppa og søv straks han he' stagga madhugen sin - me he' nok udav dei som søv her i landet. Eg vil at guden ska læra å tenkja, saa her kan verta haave paa han og inkje bare armar og bein, eg vil gjera han te kar forstend dou og inkje te naagen Job hell syssen, som tol svipa og tong og fornedring og bare sid i oskaa og kleia seg. Eg vil han ska læra aa gjera naage og inkje bare sida aa bia.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vet ikke helt hvor jeg skal se når en eller annen langbent målmann i nittikilosklassen hopper ungpikeaktig opp på en stakkars målscorer som er minst sytti centimeter mindre enn ham, velter ham overende på gressmatten og suger øret hans inn i munnhulen sin. Det minner meg om slike ubehagelige opptrinn på gaten, når grand danoiser har bestemt seg for en yorkshireterrier til parrings-akten. Det er ikke pent å se på.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Himmelen er engelsk politi, tyske mekanikarar, franske kokkar og italienske elskarar, i eit samfunn organisert av sveitsarar.
Helvete er engelske kokkar, tysk politi, franske mekanikarar og sveitsiske elskarar, i eit samfunn orginasert av italienarar.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

....i periodar gjekk dei tøffaste gutane på skulen rundt med hemmeligheitsfulle blikk og lommene fulle av løvetann. Dei viste ein leikelyst og verketrong i omgang med alle naturens vekstar som var endelaus så lenge det handla om rus. Og dei satt heilt stille med fullstendig tomme ansiktsutrykk når dei fekk spørsmål i naturfagtimen. Då mangla dei heilt motivasjon.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Sigrid NygaardNorahKirsten LundSol SkipnesVigdis VoldAtmanGodemineSynnøve H HoelKjell MagneKirsti Vettran NederhoelTone SundlandAnita NesssveinBenedicteReadninggirl20TralteDinaJon RyeKenneth Mæhle-SvensenHarald KMargrethe  HaugenLibraritas vTine SundalThomas KlakeggEli HagelunddirtsadirtsaIngerLailaIngerAgathe MolvikSimen "Boktimmy" IngemundsenHilde SGrete AastorpKjartanerlend kongsvollBeathe SolbergHedvigØystein LMaren Hjelle AuneLeseaase