En pingles dagbok

Greg Heffleys dagbok

av (forfatter), Jeff Kinney (illustratør) og Isak Rogde (oversetter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.70 (195 terningkast.)

397 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Frøydis Tiltnes' eksemplar av En pingles dagbok - Greg Heffleys dagbok

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

JKL

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Av og til stinker det å være liten. Og ingen vet dette bedre enn Greg Heffley. På skolen er han omgitt av sveklinger som ennå ikke har satt inn vekstspurten - sånne som han selv - og ondsinnede gorillaer som er nødt til å barbere seg to ganger om dagen.

Omtale fra forlaget

Årets morsomste bok for 10 -12-åringer!

Vår helt Greg er skviset mellom en sjefete storebror og en sippete lillebror; har velmenende, men helt håpløse foreldre, er ikke så populær på skolen som han synes han fortjener å være (rangerer seg selv som nr. 52 eller 53 på popularitetsskalaen), har nerdete venner som ødelegger alle sjanser hos det motsatte kjønn. Og så videre. Det er aldri hans skyld når ting går galt. Eller kanskje er det bare det så mange av arten hankjønn kjennetegnes ved: Trangen til å gjøre utrolig dumme ting fordi det virket lurt der og da!Wimpy Kid-bøkene startet som tegneseriestriper på Internett. Etter hvert så de dagens lys i bokform i 2007. Og siden har det bare gått én vei: Oppover. Og det med rekordfart. Bøkene ligger kontinuerlig på amerikanske bestselgerlister, oversettes til stadig flere språk. Det er til nå kommet tre bøker i serien (+ en gjør-det-selv-bok)Det morsomste vi har lest på år og dag. Ingen kan unngå å le høyt av disse bøkene.Treffer målgruppa så det suser.Høy grad av gjenkjennelse.Fantastisk treffsikre og morsomme tegninger, og episodiske, korte kapitler.Formidlere sier at disse bøkene tar ordet vegrer ut av begrepet lesevegrer. «Lesevegrere er egentlig bare unger som har mange underholdningstilbud,» sier forfatteren. «Internett, TV, dataspill ? de skjønner ikke at det kan være gøy å lese også!»

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205393462

EAN 9788205393462

Serie En pingles dagbok (1)

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 224

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

48 72 53 14 6 2

Bokomtaler

denne boka handler om greg heffley altså hovedpersonen. han skriver en loggbok om livet hans som han helt ikke vill at noen skal få tak i. les boken så får du vite mye mer om tenåringsplagene og om vennen hans som er litt for barnslig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var en veldig bra bok. Den var morsom of underholdene. Uten tvil en femmer

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En god bok for barn og unge. Lettlest og underholdende. Som voksen er den også fin, om ikke annet fordi man kan prise seg lykkelig over at man ikke lengre er liten ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

den var kuuuuul

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er en super bra og morsom bok fordi den handler om en pingle som opplever masse rart og skriver flaue og morsomme ting i dagboken sin. Hele serien er egentlig veldig bra, men jeg syntes denne er best. Fordi der er det mest morsomme ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

morsom og den er det på grunn av greg han er morsom og finner på masse ting som du finner ut av hvis du leser boka

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god bok, selvom den fort blir litt for enkel. Boken passer best for barn og unge tenåringer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Serien En pingles dagbok, eller Wimpy Kid-bøkene startet som tegneseriestriper på Internett. Men etter hvert så de dagens lys i bokform i 2007. Og siden har det bare gått Oppover. Bøkene ligger kontinuerlig på amerikanske bestselgerlister, og oversettes til stadig flere språk.

En pingles dagbok handler om Greg som har både en sippete lillebror og en sjefete storebror, han har også det han mener er helt håpløse foreldre og på toppen av det er han heller ikke så veldig populær på skolen selvom han mener han fortjener og være det, og som om det ikke var nok har han litt i overkant mange nerdete venner som for eksempel Rowley som er hans beste venn. Og ifølge Greg ødelegger Rowley sjansene hans på damene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes boken var bra, den ga et innblikk på hvordan det vil si å ikke være populær. Når jeg leste boken levde jeg meg om i situasjonene. Kort oppsummert handler boken om en gutt som går på en ungdomsskole som vil bli populær. Selve boken er en slags dagbok

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En Pingles dagbok
Handling:
Greg Heffley har nettopp begynt på ungdomsskolen. Han fikk en bok av moren sin hvor han kunne skrive en logg. Han mener selv at det ikke er en dagbok. I denne boken vil du lese om en pingle som skriver om sitt plagsomme liv hver dag. Hvordan storebroren Rodrick plager han, og hvordan han driter seg ut foran alle på grunn av vennene.

Min mening:
Jeg syntes denne boken var veldig morsom. Anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er noen bøker for de som ikke helt er ungdom enda, men heller ikke barn. Dette er bøker jeg likte godt da jeg var på den aldren, og jeg vil anbefale dem for jenter i rundt 10 til 12 års alderen. Alle er skjønnlitterære bøker, og etter min smak, veldig kjekke å lese. Et par av dem er første bok i en serie, og jeg anbefaler å lese hele serien! Noen av bøkene er kanskje for gutter også, men det er litt vanskelig for meg å si siden jeg selv er jente. Bør leses!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest noen av dem og de var gode. Andre var mindre gode og noen fikk jeg ikke tid til en gang. Skal prøve og fullføre lista neste år når jeg får tid :)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

en pingles dagbok er en spennende! du for høre om en gutt som heter greg og om livet i familien hans!
greg har en venn han heter rowly! han er en god venn men i den grønn de uvenner hva skal di gjøre det får du vite når du leser den!!!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lesetips til sommeren for barn i alle aldre


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Brakkesyke" av Jeff Kinney
 • "Rodrick ruler" av Jeff Kinney
 • "Siste stikk" av Jeff Kinney
 • "Femte hjul på vogna" av Jeff Kinney
 • "Hundedager" av Jeff Kinney
 • "Gjør-det-selv" av Jeff Kinney
 • "Den brutale sannheten" av Jeff Kinney
 • "Tøffe tider" av Jeff Kinney
 • "Ut på tur, aldri sur" av Jeff Kinney
 • "Nedtegnelser fra et populært liv - NOT!" av Rachel Renée Russell
 • "Barna som forsvant" av Lars Joachim Grimstad
 • "Hei, det er meg! - ikke la meg bli alene igjen her" av Nina Elisabeth Grøntvedt
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver