Ingen hylle
Ingen lesedato
Ingen favoritt
Ingen terningkast
Ingen omtale
Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Christian, sønn av en dansk bistandsarbeider i Tanzania, blir mot alle odds god venn med den svarte tjeneren Marcus. Romanen skildrer deres liv, et liv fylt av motsetninger og konflikter, sex, sykdom, død, dop og alkohol. Deres vennskap er sterkt, men etter hvert som de blir eldre, vokser også motsetningene mellom dem. Dette er den andre boka i en frittstående triologi med handling fra Tanzania.
Omtale fra forlaget
Christian er hvit sønn av danske bistandsarbeidere i Tanzania. Marcus er svart og jobber som tjener hos en svensk familie. Mot alle odds blir de to guttene venner. Ejersbo skildrer deres liv, ofte gjennom intense og voldsomme opplevelser som den afrikanske virkeligheten utsetter dem for. Alle er sin egen lykkes smed, og sex og sykdom, dop, alkohol og døde spiller en dominerende rolle i tilværelsen. De to guttenes vennskap er varmt og sterkt, men helt lykkelige blir de aldri. Den hvite vil være svart og den svarte hvit, og ettersom de blir eldre, vokser motsetningene mellom dem. "Liberty" er annen bok i en frittstående trilogi etter Eksil (2011).
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2012
Format Innbundet
ISBN13 9788203213427
EAN 9788203213427
Serie Tanzania-trilogien (3)
Omtalt tid 1980-1989 1990-1999
Omtalt sted Tanzania
Språk Bokmål
Sider 762
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Dette var solide saker, en murstein av en bok men absolutt verdt det. Lærerik bok. Tydelig at den er skrevet av en mann med førstehåndskjennskap til livet i Afrika og skillet mellom den svarte og hvite mann - her bugner det av dårlig moral - på begge sider.
Jeg likte deler av denne romanen, og ikke andre deler. Men når jeg tenker på det er delene jeg ikke likte kanskje beskrivelser av et samfunn jeg ikke kjenner eller som jeg ikke ønsker å bli kjent med. Grunnen til det er at det blir så vanskelig å ta innover seg brutaliteten i sult, sykdom, fattigdom og nød. Jeg anbefaler likevel denne boken, fordi jeg mener det er en viktig bok, og en viktig skildring av det som ligger bak ønsket om å flykte til vesten. En røff, men fin lærdom om en annen kultur og om vår utnyttelse av denne kulturen.
Hele min omtale finner du på bloggen min Betraktninger