Zulu

av (forfatter) og Thomas Lundbo (oversetter).

Aschehoug 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.60 (15 terningkast.)

39 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Cape Town. Den svarte politisjefen i byen mottar meldingen om at moren, bosatt i et av byens townships, er blitt slått ned og ranet. Samtidig blir datteren til en kjent hvit rugbyspiller funnet ihjelslått og sannsynligvis voldtatt, med spor av et ukjent dop i kroppen. Kort tid etterpå blir hennes svarte kjæreste også funnet død med det samme dopet i blodet. I boka trekkes linjer tilbake til apartheidregimet og de interne motsetningene mellom sørafrikanerne.

Omtale fra forlaget

Ali Neuman, sjef for kriminalpolitiet i Cape Town, prøver å finne en guttunge som har slått ned og ranet hans halvblinde mor. Så kommer meldingen om at datteren til en landskjent rugbyspiller, er drept og sannsynligvis voldtatt. Obduksjonen viser spor av et nytt dop, et uvanlig afrodisiakum. Kort tid etter blir hennes svarte kjæreste funnet død, med det samme dopet i blodet. Vi rives inn i et drama der linjer trekkes tilbake til både Apartheidregimet og de interne motsetningene mellom sørafrikanere. Snart forstår vi at dopet har en annen funksjon enn den vi er vant til, og at det finnes mennesker som er villige til å gå svært langt for å nå sine mål.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788203216404

EAN 9788203216404

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sør-Afrika

Språk Bokmål

Sider 460

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 7 4 2 0 0

Bokomtaler

Jeg hadde store forhåpninger til denne boken, ut fra et fengende plot som foregår på en spennende lokasjon. Boken har også fått gode omtaler. Jeg likte boken godt, men det er et par ting som gjorde at den ikke helt nådde opp til terningkast 5. Jeg har valgt å gi denne boke terningkast 4, men det er en sterk firer.

Forfatteren skildrer omgivelsene i sør-afrika på en flott og levende måte, noe som selvsagt er et viktig element for å sette stemningen, men det ender tidvis opp med å bli litt for mye. Hvor jeg i starten av boken følte jeg enkelte skildringer kunne vært skrevet av Ari Behn, følte jeg senere i boken at beskrivelsene av omgivelsene tidvis tok for mye fokus. Skildringene av fattigdommen, raseforskjellene, makt-fordelingene osv. er derimot glimrende.

Forfatteren tar også høyde for at man kjenner sør-afrika samfunnsmessig og de forskjellige politiske grupperingene fra før. Man snakker f.eks. også om fargede og svarte, uten å gå inn på hva forskjellen innebærer. Fenomenet Townships omtales mange ganger, uten en forklaring på hva det er. Dette er bare et par eksempler av mange. For å få flyt i boka endte jeg med å måtte google flere ting, selv om jeg på forhånd følte meg kunne litt om temaet.

Utenom dette var historien fengende, spennende og tidvis grotesk. Jeg velger å omtale grotesk på en positiv måte, da disse partiene også var svært spennende og passet godt inn.

Jeg vil absolutt anbefale å lese boka, men innstill deg på å google de tingene du ikke vet hva er så tidlig som mulig. Det hjelper ikke å hoppe over, for de ordene kommer til å gå igjen gjennom boka. Da lærer du i tillegg mer om Sør-afrika under apartheid styret osv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner godt at denne boka har vunnet mange krimpriser. En rå beretning fra Sør-Afrika, som skildrer volden, fattigdommen, korrupsjonen og rasemotsetningene. Bedre enn både Meyer og Temple som har fått langt mer oppmerksomhet her til lands.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

 • "Varslet mord" av Manuel Vázquez Montalbán
 • "Syv dager" av Deon Meyer
 • "Ikaros" av Deon Meyer
 • "Creole Belle" av James Lee Burke
 • "Sydhavet" av Manuel Vázquez Montalbán
 • "Besøkelsestid" av Primo Levi
 • "Brennende spor" av Deon Meyer
 • "Skarpskytteren - roman" av Gard Erik Sandbakken
 • "Nattlys" av Joseph O'Connor
 • "Cape Town" av Deon Meyer
 • "Hvit skygge" av Deon Meyer
 • "Mapuche" av Caryl Férey
Alle bokanbefalinger for dette verket