Samantha er 15 år og passer ikke inn noen steder. Hun har et engelsk utseende, men hun har bodd i Tanzania siden hun var tre år. Alkohol- og stoffmisbruk fyller mer og mer av livet hennes og hun innleder et forhold til en eldre mann. Dette forholdet skal vise seg å bli skjebnesvangert. Romanen er den første i en trilogi.
15-årige Samantha passer ikke inn noen steder. Hun er engelsk utenpå, men snakker swahili og har bodd i Tanzania siden hun var tre år. Hun legger seg ut med alle, og alkohol og stoffmisbruk fyller mer og mer av livet hennes. Hun har et stort behov for å bli elsket og innleder et forhold til en mann som kunne vært hennes far, et forhold som skal vise seg å bli skjebnesvangert. "Eksil" er første bok i en frittstående trilogi der handlingen er lagt til Tanzania og er et mesterlig portrett av en både tøff og hudløs ung kvinne.
Utgivelsesår 2011
ISBN13 9788203213182
EAN 9788203213182
Serie Tanzania-trilogien (1)
Omtalt tid 1980-1989
Omtalt sted Tanzania
Denne boken er ikke min absolutte favoritt, men jeg likte den likevel godt. Språket er veldig klart og direkte. Kapitlene og setningene er korte, det er nesten som å få raske snapshots av situasjoner og dialoger, og i kombinasjon med handlingen fungerer dette veldig bra. Den litterære stilen illustrerer også godt det usentimentale og brutale ved å være en fremmed der man egentlig føler seg hjemme. Plottet i boken er veldig godt. Boken har noen gode overraskende vendinger, og jeg så ikke slutten komme, selv om jeg må innrømme at jeg nok var forberedt. Jeg gir denne boken terningkast 4+.