Det kunne vært morsomt å finne ut av hva slags vaner bokelskere har.
Om dere gidder hadde det vært morsomt om dere kunne bruke noen minutter på denne spørreundersøkelsen?
http://www.surveymonkey.com/s/ZQLV6JX

På forhånd takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er beklagelig å måtte si at i dette tilfellet er Jon Fosse litt ute på tur. En veldig gammelmodig holdning, en veldig bakstreversk og ikke minst borgerlig holdning , og som om ikke det var nok , en argumentasjon helt uten substans. Hva er "åndelig verdi"? Hva er "høyverdig" ? Alle kan benytte slike argumenter i en hvilken som helst diskusjon og gi begrepene akkurat det innholdet en selv ønsker. Antagelig leser ikke JF krim og i såfall kanskje som fanden leser bibelen? Åndssnobberi, derimot, er et begrep med innhold. ;:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Jorun. Beklager det seine svaret. batteriet på en kindle varierer fra tre uker til to måneder. Min versjon har batterikapasitet en måned. Ikke verst det heller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hoppsan!

Da er det altså en god del som deler min fascinasjon over Kindle o.l. Og joda - jeg leser vanlige bøker jeg også, men falt fullstendig for Kindle. Lett å les på, lett å bære...

Jeg har en nyere versjon og synes den er upåklagelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heisan. Hvor mange her inne har gått til innkjøp av et Kindle lesebrett? (Jeg har selvfølgelig...) Og hva tenker dere rundt e-bøker? Vil dere fortsatt krampe fast i papiret eller er de fleste åpne for utviklingen? Og hva tenker dere som har e-boklesere; er dette greia? Fungerer det å lese på Kindle, Nook, Cybook, Kobo, iPad, Tablets etc.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil anbefale noen bøker jeg har slukt de siste ukene; Lars Keplers "Hynotisøren" og "Eldvittnet" (Svensk). Jeg kjøper "Paganinikontrakten" også, men må ha en pause.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Frøken Detektiv for voksne...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

I dag meldte Kodak seg konkurs. (For de yngre blant oss må jeg fortelle at Kodak var en av gigantene bak film og foto, den gangen fotografier først ble laget å film, så fremkalt og overført til air.) Kodak nektet vel å mange måter å innse at den digitale verden vokste fram, var som en gammel mastodont lite tilasningsdyktig og bukket til sist under. Man skal ikke se bort fra at bokhandlere (og enkelte forlag) er vår egen variant av de gamle retilene og går sin egen død i møte. Og for de store kjedene, som eies av forlag, som eier distribusjon og har sugerør inn i kulturrådet; la dem dø! Framtiden er nok små "indie"-bokhandler og nettbokhandler. Selv har jeg skaffet meg Kindle og med skinnomslag er det ikke langt igjen til den gode gamle "bokfølelsen". Siden jeg også driver et lite forlag har jeg også ublisert min første vesle greie å Kindle/Amazon, e-singelen "Helvetesaradiset" . (Kjøp den gjerne) Bokhandlerne som vil overleve er de som klarer å at utviklingen inn over seg, ikke de som kjemer mot den og agerer som syere og vevere under den industrielle revolusjonen! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Heldigvis er smaken forskjellig. Dette var en forutsigbar og litt kjedelig bok synes jeg. Velskrevet; javisst. Men kjedelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stort sett alle bøker er vel kommersielle? Om man med "kommersiell" mener bøker som selger godt (for godt?) så er vel Hamsun også en kommersiell forfatter? :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er i Hvium, en fiktiv by i Danmark. Jeg leser Ida Jessen's "Barna". Har akkurat startet, men det ser ut som dette er en hverdagstragedie...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe.. egentlig ganske smart synes jeg. Om ikke annet så får permene et nytt liv... Tenk på alle de bøkene som aldri blir lest, som er blitt søppel for lengst. Så fint atd e kan brukes til noe?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig! Har lest flere av ham og det må sies at han gjør historie til en sann fryd. Anbefaler spesielt "Ufredsår" og "Forflutenhetens landskap". I sistnevnte tar han for seg "den lille" historien; herlige tidsbilder og nyttig info for å se historiske sammenhenger på en ny måte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egentlig en forferdelig diskusjon...

Det går an å skrive seriøst om de flyktigste emner og useriøst om det mest dyptgripende. Man kan skrive seriøst om de evige spørsmål (livet, døden, kjærligheten) og mindre seriøst om det samme. Man kan skrive useriøst om det aktuelle og motsatt. Hva som skal gjelde for kriterier avhenger av hvem man spør og hvordan dette mennesket er skrudd sammen.

Igjen: En forferdelig diskusjon.. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Henry Miller er en av de store i min bok-verden! Historien(e) fra ungdomstiden hans i Paris er kostelig litteratur...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden jeg deler fascinasjonen for Slur må jeg bare si litt om hvordan jeg opplever ham. jeg ser Slur som den som faktisk er med på å drive historien fremover, nettopp fordi vi ikke er sikre på ham. I verdenslitteraturen har vi flere slike personligheter. Den mest nærliggende å sammenligne Slur med er liksom Loke fra vår egen mytologi, tenker jeg. Litt slem, litt snill - men uunnværlig for dynamikken og utviklingen. Litt Lucifer-aktig også?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Enig med Linn; les en bok eller ti om skriveprosessen. SElv har jeg hatt mye glede av Jo Bech-Karlsens bok "Gode fagtekster". Selv om den tar for seg fag-essayet er det mye å hente for alle skrivende her. Forøvrig er jeg av de som ikke har sansen for skrivekurs, forfatterskoler o.l. Jeg tror på å finne sin egen stemme i størst mulig grad og lære selv det man trenger om komposisjon, stil, etc. Det viktigste er dog å skrive. Prøve seg fram, leke litt med teksten, skrive om, forkaste, kose seg.. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Favorittkarakterer er vel de som man kan relatere til, på en eller annen måte. I så fall har jeg en lang historie her; jeg tror den første virkelige figuren jeg likte var Huck Finn fra Tom Sawyers Eventyr av Mark Twain. Siden ble det selvfølgelig Joe Hardy fra Hardy-guttene. Noe jeg selv synes er merkelig er at jeg har Peter Pan som en av de stor favorittene, også i voksen alder (fra Barries bøker). Ser jeg det fra et voksent ståsted er John Fantes Bandini og Bukowskis Chinaski besnærende figurer. Ellers er jeg enig med Johanne; Slur er en flott figur!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror jeg er enig med deg..selv om jeg i sin tid kikket litt i Pornopung. Greit med oversikt over lavmål også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg for min del virkelig "bruker" enkelte bøker. Streker under, bretter eselører, merker med markeringspenn, gjør notater bakerst og innenfor permene... Bøker er vel ikke pyntegjenstander?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Fride LindsethAnniken RøilsomniferumAnn ChristinNinaKarin BergLillevisveinHarald KReidun Anette AugustinDenStoreFornuftigeLailaThomas Røst StenerudHeidi Nicoline ErtnæsRisRosOgKlagingAvaPerSpelemannBård StøreHallgrim BarlaupRandiPiippokattaAkima MontgomerygretemorSol SkipnesTone Maria JonassenEileen BørresenOleSynnøve H HoelBenedikteMonica CarlsenMonaBLHilde Merete GjessingMarianne Mella76MaikenalpakkaTurid KjendlieBente L.Wenche VargasMorten Müller