Ja Slur er en veldig fascinerende person i Harry Potter-bøkene! Min sønn hadde en norskoppgave hvor han sammenlignet Ibsens "Villanden" med Harry Potter-serien. Han skulle bl.a. sammenligne helteskikkelser og antihelter, og da fikk vi en svært morsom og interessant diskusjon omkring Slur: Er han en skurk eller en helt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Siden jeg deler fascinasjonen for Slur må jeg bare si litt om hvordan jeg opplever ham. jeg ser Slur som den som faktisk er med på å drive historien fremover, nettopp fordi vi ikke er sikre på ham. I verdenslitteraturen har vi flere slike personligheter. Den mest nærliggende å sammenligne Slur med er liksom Loke fra vår egen mytologi, tenker jeg. Litt slem, litt snill - men uunnværlig for dynamikken og utviklingen. Litt Lucifer-aktig også?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R