I mange år nå har bokhandrene vært mye mer enn en bokhandel. Etter min mening har det sklidd helt ut.Selv synes jeg det er like så koselig å sitte på nettet for å finne de bøkene jeg vil ha, i ro og mak....men det er allikevel ikke helt det samme som å ta i ei bok, snu den og lese på baksida. Gu' de har kosta meg mye penger disse bokhandlerne. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 3 svar.

I dag meldte Kodak seg konkurs. (For de yngre blant oss må jeg fortelle at Kodak var en av gigantene bak film og foto, den gangen fotografier først ble laget å film, så fremkalt og overført til air.) Kodak nektet vel å mange måter å innse at den digitale verden vokste fram, var som en gammel mastodont lite tilasningsdyktig og bukket til sist under. Man skal ikke se bort fra at bokhandlere (og enkelte forlag) er vår egen variant av de gamle retilene og går sin egen død i møte. Og for de store kjedene, som eies av forlag, som eier distribusjon og har sugerør inn i kulturrådet; la dem dø! Framtiden er nok små "indie"-bokhandler og nettbokhandler. Selv har jeg skaffet meg Kindle og med skinnomslag er det ikke langt igjen til den gode gamle "bokfølelsen". Siden jeg også driver et lite forlag har jeg også ublisert min første vesle greie å Kindle/Amazon, e-singelen "Helvetesaradiset" . (Kjøp den gjerne) Bokhandlerne som vil overleve er de som klarer å at utviklingen inn over seg, ikke de som kjemer mot den og agerer som syere og vevere under den industrielle revolusjonen! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var spennende greier, men jeg er så gammaldags at jeg ikke eier noen Kindle, ei heller har jeg "lyttet" til en bok. Jeg leser bøker og nikoser meg.

Men jeg er enig i at også bokhandlere og forlagene og hele sulamitten må følge med i tiden.

Lykke til med alt du holder på med.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vokste opp i en bokhandel, elsket å bevege meg mellom bokhyllene. Lærte å smuglese bøker uten at det kunne vises at de var åpnet eller lest. Har masse bøker og trodde aldri jeg skulle si at nå er tiden inne for å pakke dem ned. Bøker i et hjem sier noe om hjemmet mente jeg. Men for meg har e-boka tatt over. Kindlen er lett og behagelig og rommer mer enn bokhylla. Den kan være med over alt. Skulle jeg savne noe må det være omslag og illustrasjoner, men selve teksten og innholdet er jo det samme. Hva mine tidligere bokhandlerforeldre ville sagt om utviklingen er jeg usikker på ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Dolly DuckHarald KMarit MogstadPer Åge SerigstadIngunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit R