Underfundig. Rar. Artig. Mor og sønn kjører bil rundt Mjøsa. Mange refleksjoner om tettstedene rundt Norges største innsjø. Lettlest. Korte kapitler. Ordentlig god stemning i boka, hvis det går an å si noe sånt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fantastisk fascinerende bok. Sterkt. Engasjerende. Veldig engasjerende historiefortelling, selv om jeg måtte lese et par kapitler før jeg fikk flyt. Artig struktur som fungerte veldig bra. Allikevel takknemlig for å slektstreet på første side.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fascinerende bok om 12 sterke kvinner. Underfundig fortellerstil. Hver kvinne har fått sitt eget kapittel, og forfatteren knytter de ulike kvinnene sammen på overraskende måter. Nydelig og intenst språk. Veldig muntlig til tider. Visuelt var det mye kommunikasjon mellom linjene, og i hvordan enkelte setninger var spredd over flere linjer for "emphasis" som det heter på godt norsk. Bokas omslag sier: "If you want to understand modern day Britain, this is the writer to read." Omtalen i i The Guardian: "Girl, Woman, Other is about struggle, but it is also about love, joy and imagination. The book culminates with her protagonists – black women of different generations, faiths, classes, politics and heritages, and a few men too – thrown together at a party for a soap opera-style grand finale. Evaristo’s world is not idealised, but there is something uniquely beautiful about it." Jeg leste boka på engelsk, og likte den veldig godt. Kunne nesten tenke meg å lage et relasjonskart etter å ha lest boka for å visualisere sammenhengen mellom de ulike kvinnene i boka! :) Bernardine Evaristo vant the 2019 Booker Prize for denne boka sammen med Margaret Atwoods "The Testaments". https://www.theguardian.com/books/2019/oct/15/booker-winners-bernardine-evaristo-margaret-atwood-rule-breaking

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fascinerende. Poetisk. Vakker. Helt nydelig. En unik fortellerstemme.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant. Enig i det du skriver på bloggen din. Liker også rammehistorien veldig godt. Må også si det er ekstra fascinerende å høre refleksjoner om oljefondet og Norges rikdom nå i disse koronatider.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skremmende. Overraskende. Utrolig godt skrevet. Spooky. Creepy. Herlige og rare noveller som jeg får lyst til å lese igjen og igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig! Vet du at de har laget film av boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"The Time of Our Singing" av Richard Powers. (På norsk: "Sang i Tid og Rom".) Fascinerende bok med klassisk musikk, rasekampen, kvantefysikk og mye annet som tema. Les mer her: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1320256

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er akkurat ferdig med "Bernhard Hvals forsnakkelser" av Lars Saabye Christensen. Har ikke lest så mye av ham, men likte denne godt. Merksnodig, vittig, rar. Kan ellers sterkt anbefale "Sang i Tid og Rom" av Richard Powers. Er for trøtt til å gå inn på profilen din og se hva du leser, men håper disse to kan være til hjelp? Ellers kikker jeg bort på bokhylla mi der "The Poisonwood Bible" (av B. Kingsolver) står-. Har ikke lest den sjøk, men fått den anbefalt fra mange. Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Denne kan jo også brukes til å forstå og forbedre vennerelasjoner og familierelasjoner. Ikke bare par.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjenner ikke til bøkene du nevner, men kjenner definitivt den følelsen du beskriver!!! Du vil ikke begynne, for da vt du at du en gang også blir ferdig med boka. Kjempeskummelt, og litt deilig følelse også, kanskje?

Jeg har det ofte sånn når jeg er midt i bøker, og jeg klarer bare ikke å lese ferdig. Jeg vil lissom "spare" de siste kapitlene, fordi jeg liker så godt å være i boka. I disse periodene så lever personer og handlinger fra bøkene så tett på mitt virkelige liv at det er utrolig fascinerende, egentlig!

Enig med hva noen sa lenger ned her, det er jo et luksusproblem! Nyt det!! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom og noe lettlest bok, men faktisk også med litt livsvisdom!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Genial og rar, og spesielt med endring av forteller hele tiden. Jeg synes den delen i 2.person entall var ganske så intens, også på innholdssiden, da. Men hva synes du om slutten??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fascinerende bok som blander inn kjærligheten til musikk, hele diskusjonen om rase, og kvantefysikk, i en og samme bok! Full av metaforer og nydelige uttrykk. Leste den på norsk for fem år siden. Leser den på originalspråket nå. Er like fascinert som da jeg leste den i Ingrid Haugs fantastiske oversettelse!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste denne boka nettopp fordi hun skriver om området i Spania der jeg bor akkurat nå. Og som nevnt i min profil leser jeg aldri krim fordi det er litt for skummelt for meg, og det ble ikke bedre etter å ha lest denne boka!! (Det er en grunn til at vi har gittere på alle vinduene våre her nede!!)

Jeg synes den var spennende, kanskje mest fordi jeg kjente igjen alle stedene hun beskriver, og mye av det var ekstremt virkelighetsnært. Og jeg kan forstå at folk blir hekta på slike krimbøker, men jeg har nok en litt for livlig fantasti til å kunne lese mye slik litteratur, og foretrekker heller andre typer drama! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig! Litt forvirrende, men ganske kul. Ikke en av de beste, men dog fascinerende hvordan han leker med historiene sine...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sant mht å lese noe man selv liker. Jeg har lest bøker for og med elevene mine på videregående i Oslo i fire år. Da har vi sammen bestemt hvilke bøker vi har hatt lyst til å lese, og de har ofte også lest ulike bøker og jobbet med dem i grupper. * Nå jobber jeg på en internasjonal skole i Spania og vips så underviser jeg elever fra 11 år til 19 år. Sjekk "leser for elevene" i bokhylla mi. Dessverre kan jeg ikke velge hva jeg vil lese med dem nå. Her er det allerede bestemt hva som skal leses! (dumt....)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethHarald AndersenLilleviIngeborgJan-Olav SelforsRavnEmilie GeistIngunn SIdaTine SundalMonica Carlseningar hEli Hagelundleser42TanteMamieRita KathrineHarald KtuhamreTatiana WesserlingLesevimsaMarit HåverstadEileen BørresenTarjeimoiraRufsetufsalillianerMarit MogstadKristine LouiseLisbeth Kingsrud KvistenVannflaskeLogikaNinaAkima MontgomerySol SkipnesGroOmpabopIngunn ØvrebøHanne MidtsundTom Arne MøllerbråtenKine Selbekk Ottersen