Allerede første avsnitt tok knekken på meg. Det ble ikke bedre etterpå heller. SÅ deprimert er jeg ikke at dette var tiltalende. Nei takk. Jeg gikk så langt som å gi bort boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Uffda. Det var ikke bra. Ser at starten og forså vidt de første 100-120 sidene av boka (som er på litt over 180 sider) kan være tunge hvis man ikke er fan. Det går litt tregt og det er ikke veldig lystig lesing heller. Men slutten er veldig sterk. Men oppfatter at dette er en bok som passer best for fansen.

Anbefaler heller at du leser Brooklynsk dårskap, som er en morsom og lettere til sinns bok. Selv om slutten slår kraftig der også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan du utdype hva som var problemet? Det høres ut som om du mener man må være deprimert for å like boka?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ble deprimert AV å lese den. Samtidig må jeg bare si at jeg ble litt forsnurret av denne borgerkrigen som vi havnet i. Nei, dette var ikke noe for meg. Vær klar over at jeg leste mer enn bare de første avsnitt. Men jeg konkluderte med at jeg heller vil bruke tid på andre bøker. Og gjerne andre bøker av Auster.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kunne ikke vært mere uenig! Det er en av de beste Paul Auster bøkene jeg har lest. Men så er jeg ihuga fan også! Veldig synd at du ikke tok deg tid til å lese de første 100 sidene! Når jeg begynner på en bok, gir jeg boken 100 sider før jeg gir den opp, det har ofte gjort at jeg har ombestemt meg og lest ut boken, som også ofte har vært god!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jøss, er du Paul Auster-fan også!!!! Jeg har elsket hans bøker i massevis av år! Har lest nesten alt han har skrevet, og har selvsagt bøkene i bokhyllene mine! ;-) De senere år synes jeg riktignok at kvaliteten på bøkene hans har variert litt. Like fullt kommer jeg nok aldri til å svikte Auster!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ble jeg virkelig nysgjerrig på denne forfatteren. Jeg har tre bøker som står på SKAL LESE som jeg har i bokhylla. Hvilke av dem vil du anbefale meg å starte på?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser at du har "Moon Palace", "Illusjonenes bok" og "Brooklyns dårskap" på din skal-lese-liste. Av disse tre står nok "Moon Palace" i en særstilling for meg. "Brooklyns dårskap" er en god nr. 2. "Moon Palace" er den eneste jeg har rukket å gjenlese (for et par år siden). Det var også den som gjorde at jeg i sin tid "måtte" lese alt Auster hadde skrevet. Jeg har også "Levitian" og "Sjansespill" blant mine Auster-favoritter. Disse bøkene SKAL jeg gjenlese om ikke alt for lenge.

For å komme inn i Austers univers, må du nok akseptere det litt uventede - som kanskje for noen vil føles litt urealistisk til tider. Mange spennende ting skjer i avgjørende øyeblikk, hvor livet kan ta ulike retninger. Eksistensielle kriser går som en rød tråd gjennom hans forfatterskap. Tilsvarende er fremmedgjøring og ensomhet noe som preger bøkene. For meg har i alle fall hans bøker en klang som går rett hjem. ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tips, da skal jeg prøve meg på "Moon Palace" først. Mener å huske at han har skrevet en bok som heter "New York" eller lignende. Hva synes du om den? Har lurt litt på om jeg skal skaffe meg boka. Var det ikke den som ble gjennombruddet for Auster.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo, og den heter "New York-triologien". Den er nok den mest spesielle Auster-boka (eller novellesamlingen) jeg har lest. Personlig likte ikke jeg den veldig godt, men her er smaken forskjellig. Jeg vil i alle fall anbefale deg å lese noen andre bøker først, og så ta denne etter hvert, med mindre det jeg sier nå får den stikk motsatte effekten. ;-) Kanskje Lise Munthe eller noen andre her har noe mer å tilføye i sakens anledning? Siden du er ute etter råd, kan det jo være lurt å rådføre seg med flere!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes også dette var fengslende lesning, men det må legges til at jeg også er "ihuga fan"!

Vil dog ikke rangere den blant Austers aller beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig med Nagel og Munthe om at det er en god bok...regner også meg selv som fan, men vil ikke si det er den aller beste...men Auster har jo sine mange veier, og det er ikke alle som liker å gå dem alle...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Litt forvirrende, men ganske kul. Ikke en av de beste, men dog fascinerende hvordan han leker med historiene sine...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila