Og her er det en av våre fire puser Lucy, Tex, Lady eller Ozzy som har spist på to av prydbøkene mine. Store bøker om Egypt og jeg tror jeg vet hvem synderen er. Antagelig den yngste og mest lekne, men samme hvem, den eller de er tilgitt uansett. :-)) De er like skjønne alle sammen uansett hva galt de gjør. :-))
Ja, har erfart det ! :-))
Bøkene er mine venner og gir meg aldri et kjedelig minutt :-))
Jeg har også mange bøker på gulvene. Jeg lar de peneste stå oppe, de andre ligger nede og ofte med ei lita pen bok øverst evnt. en liten souvenir eller annet på toppen av øverste boka.
Så forhåpentligvis et ikke helt usselt liv for dem. :-)
Ellers må jeg også innom IKEA en tur ( Leter fram hva jeg vil ha her i byen og kjøper i avdelingen i Murcia i Spania ) for som bok-avhengig MÅ jeg ha bokhyller også i leiligheten der nede. :-))
Nå har det seg slik at jeg avbrøt boka "Den glemte hagen" og også boka "Tilbake til Riverton". Da sier det vel litt når jeg nå gir boka "Den trettende fortellingen" terningkast fem. For disse bøkene innbilte jeg meg var litt i samme sjanger, iallefall da jeg kjøpte dem.
"Den trettende fortellingen" begynner litt trått, men den kommer seg etterhvert. Det er ikke ei bok du føler du lærer noe av, eller ei bok du sitter igjen med en følelse av at den har gitt deg noe rent intellektuelt. Selv foretrekker jeg absolutt historiske romaner, og ble derfor overrasket da jeg likte denne så godt. En veldig bra underholdningsroman synes jeg. Den er lettlest og stemningsfull og til tider er den også spennende. Den minner meg litt om da jeg leste "Rebecca" av Daphne Maurier for mange år siden. Litt av de samme følelsene kom fram mens jeg satt og leste merket jeg.
Så hvis en kun ønsker å lese ei bok til avslapning, synes jeg denne er et godt valg. Selve historien var veldig bra, ja såpass bra at jeg ble revet med og glemte den travle hverdag. Og det kan jo sannelig være godt av og til. :-))
Jeg tror de fleste tenker på ånd som den delen av oss som ikke er fysisk. Altså bølgen i partikkelen (jfr. kvante-teori) - og jeg vil her kalle den SJEL. Bevissheten er for meg i "det hele". Da tenker jeg triangelets lov. Mennesket som fysisk, åndelig og psykisk. Hver del med sine egne svingninger og jo høyere frekvens jo mindre tetthet. (Vitenskapen sier jo også at hver celle i kroppen vår "husker", har minner. Vedr. dette vil jeg anbefale boka "Gråt mitt elskede hjerte")
Det at jeg er overbevist om at der er en eksistens ved siden av den vi har i materien, skyldes nok hovedsaklig egne parapsykologiske erfaringer opp igjennom årene. Jeg har hele tiden visst at der var noe som manglet i undervisningen vi fikk på skolen.
La meg nå likevel få sagt at jeg har all respekt for dem som ikke har de samme overbevisninger som meg. De har sine grunner for det på samme måte som jeg har mine grunner for å mene det jeg mener.
Nå kom jeg plutselig til å tenke på et sitat her ....
Hva er det nå Einstein sier ? Jo..... ".....Min religion består i en ydmyk beundring av den grenseløse opphøyede ånd som åpenbarer seg i de minste detaljer vi er istand til å oppfatte med våre skrøpelige og svake sinn. Denne dype emosjonelle overbevisning av tilstedeværelse av en overordnet intelligens som kommer til uttrykk i det ufattelige univers, utgjør min forestilling om Gud."......... m.m. )
Han hadde nok av skeptikere rundt seg, selv han. Så da får iallefall jeg tåle litt motargumenter overfor mine overbevisninger. :-)))
Oisann ! :-) Her var det ikke mange som var enige med meg gitt ! :-)) Jeg er visst en utålmodig sjel når jeg leser.
Kan nok til en viss grad være enig med deg i at det har noe med en selv å gjøre om en liker eller ikke liker det en leser. Men har nå ofte merket at jeg er enige med andre når de har nevnt enkelte bøker med lange innledninger. Jeg kunne nå ha nevnt flere eksempler, men tror jeg lar det være.... hehe ....
Jeg tror også det kan ha noe med det å gjøre, at jeg i det siste har prøvd meg på bøker mer av nysgjerrighet enn det at jeg tror jeg kommer til å like boka.
En bør kanskje være litt ekstra tålmodig når en begynner å lese ei bok som ikke helt er i den sjangeren en pleier å like. Av og til så er det jo også litt vanskelig å vite i hvilken sjanger en kan plassere bøkene en skal lese.
Artig å se at her er så mange tålmodige sjeler blant oss boklesere :-))
Opplever ofte bl.a. her på Bokelskere at lesere blir advart vedr. bøker som er bra, men har lange kjedelige innledninger. Tror ofte at mange har samme oppfatning av det som blir skrevet, hvis de liker bøker innforbi samme sjanger.
Jeg er en av dem som tidligere var ganske rask til å hive fra meg ei bok hvis den ikke fanget meg fort. Har blitt litt mer tålmodig etter at jeg kom her på siden da :-))
Jeg er så lei av å lese bøker med lange, kjedelige innledninger. Er forundret over at så mange forfattere ikke greier å skrive bedre og mer interessante og "fangende" innledninger til den egentlige historien de vil fortelle.
Mange ganger avbryter jeg bøker, for så å begynne på dem igjen fordi andre boklesere får meg til å fortsette. Da hender det at jeg av og til ombestemmer meg og synes at boka er ok likevel og av og til veldig bra.
Det å lese "kjedelige" bøker ser jeg på som bortkastet tid. Når det er sagt så har jeg det som regel at jeg leser 150 - 200 sider før jeg uttaler meg for mye om ei bok. Etter 200 sider mener jeg, som jeg tidligere har sagt her på siden, at jeg er berettiget til å sette terningkast og gjør det selv om jeg avbryter boka der og da.
Helst synes jeg boka bør "fange" en leser i løpet av de første sidene ( de første 10 sidene) uansett hva forfatteren har tenkt å skrive om. En god forfatter bør greie det. Men leseren bør kanskje kunne tåle å kjede seg gjennom 40 - 50 sider før "historien" fanger ?
Setter jeg for store krav til forfatteren nå eller ?
Nei, jeg tenker mer på kvante-teorien og superstreng-teorien som jeg har vært nysgjerrig på i mange år. Superstreng-teorien prøver jo å forene relativitets-teorien med kvante-torien. Nå er ikke alle vitenskapsmenn enige, men de er vitenskapsmenn også de som jobber med kvante-teori og som hevder at MATERIE er både BØLGE og PARTIKKEL !
Dette synes jeg er VELDIG interresant når vi nærmer oss det parapsykologiske. Vi får heller ikke glemme at vitenskapsmenn hevder at partiklene kan tilintetgjøre seg å bli REN ENERGI !! Dette også er veldig interesant når vi tar det parapsykologiske i betraktning synes jeg.
Du sier : - at til og med innenfor metafysikken skiller man mellom ånd og materie. Siden jeg har studert metafysikk i mange år, vil jeg bare oppklare hva den forteller at vi mennesker "består av ". Vi (mennesker) er ÅND ( her er det den fysiske kroppen faktisk !) SJEL (dette er den åndelige kropp) og så har vi en LIVSKRAFT (som er den psykiske kropp).
Hva mener forresten du er ånd ?? Har du noen formening om det ? Hadde vært interessant å høre. Dette er et emne jeg virkelig interesserer meg for. :-))
Heisan ! :-)
Det er kapittel atten !
Ca. tre sider fra begynnelsen av kapittelet.
Terningkast fire er jo likevel bedre enn min toer. Interessant å lese hvordan du oppfattet hele boken. Jeg har ganske sikkert ikke gått glipp av noe ved å avbryte den etter 200 sider skjønner jeg.
Nå har jeg begynt på boka " Den trettende fortellingen".
Huff da ! Den begynner også kjedelig, men jeg håper den tar seg opp etterhvert.
Naturvitenskapen sier at STOFF bare er fastlåst energi, at ÅND er stoff i høyeste vibrasjon og STOFF er ånd i laveste vibrasjon. Altså sagt med andre ord kan vi også si at alt er lys som manifisterer seg på forskjellige frekvenser. Materien er også bølger jfr. kvantefysikken.
Tar vi dette i betraktning, er boka "BUDSKAP - Tegn, besøk og forvarsler fra dem som omkom 11 september 2001" av Bonnie MCEneaney, ei bok både for dem som tror på et liv etter døden, og for dem som ikke tror der finnes noe liv etter dette.
Her er historier som i seg selv er interessante hver for seg. For dem som ikke tror på et et liv etter døden, så vil boka likevel være full av FENOMENER !!! Og dette med TILFELDIGHETER ! Når blir en tilfeldighet IKKE en tilfeldighet ? Også verdt å tenke over.
Boka kan leses av alle mener jeg, samme hvilken innfallsvinkel en har til det åndelige.
Det er ikke første gang en leser om at mennesker som omkommer i en katastrofe har ytret noe om at de før hendelsen har blitt varslet i drømmer eller på andre måter. Altså skjer det kanskje langt oftere enn vi er klar over.
Hvis ikke de 30 -40 første sidene fenger, så les iallefall 20 sider videre :-))
Tror det gjorde litt inntrykk å få pratet med forfatteren før jeg leste boka og høre at historien er delvis sann. Hun kjente faktisk Sebastian.
Det var spesielt slutten av boka jeg likte godt da.
Og enig i at boka er veldig lettlest. Typisk avslapningsbok :-)) - Men nei, jeg glemmer den ikke .
Skjønner hva du mener. Ei av de bøkene som har gjort mest inntrykk på meg er skrevet av Knut Hamsun og er lest 3 ganger. Synes likevel det er interessant å ha lest mye om forfatteren. Boka er ikke blitt noe dårligere av den grunn. :-))
Enig med deg. Jeg liker å kjenne til forfatteren av boka. Hvor han/hun kommer fra, hvilket miljø han)hun har vokst opp i , hvilke holdninger han/hun har både politisk og ellers. I det hele tatt synes jeg det er en fordel ¨å vite mest mulig om forfatteren til den boka jeg har tenkt å lese.
Boka blir for meg mer interessant og det blir lettere å leve seg inn i og forstå det som er skrevet. .
Medfølelse er det aspektet ved kjærlighet som ikke ber om noen gjenytelse. Det er på grunn av dette at ethvert uttrykk for medfølelse er en form for bønn.
Kjenner til det der med å snik-importere bøker inn både her og der i de forskjellige rom i huset. Til og med kjøkkenbenken har fått sin del av samlingen ! :-)))
Det der med å pakke ned bøkene for å få rommene til å se mer luftige ut. Jeg vet ikke jeg.....
Enig ! Bokklubben "Hellige Skrifter" har virkelig NYDELIGE bøker !!!
Ja, enig i at det der med bokhylle som romdeler ikke hørtes dumt ut. :-)