Naturvitenskapen sier at STOFF bare er fastlåst energi, at ÅND er stoff i høyeste vibrasjon og STOFF er ånd i laveste vibrasjon. Altså sagt med andre ord kan vi også si at alt er lys som manifisterer seg på forskjellige frekvenser. Materien er også bølger jfr. kvantefysikken.

Tar vi dette i betraktning, er boka "BUDSKAP - Tegn, besøk og forvarsler fra dem som omkom 11 september 2001" av Bonnie MCEneaney, ei bok både for dem som tror på et liv etter døden, og for dem som ikke tror der finnes noe liv etter dette.

Her er historier som i seg selv er interessante hver for seg. For dem som ikke tror på et et liv etter døden, så vil boka likevel være full av FENOMENER !!! Og dette med TILFELDIGHETER ! Når blir en tilfeldighet IKKE en tilfeldighet ? Også verdt å tenke over.

Boka kan leses av alle mener jeg, samme hvilken innfallsvinkel en har til det åndelige.

Det er ikke første gang en leser om at mennesker som omkommer i en katastrofe har ytret noe om at de før hendelsen har blitt varslet i drømmer eller på andre måter. Altså skjer det kanskje langt oftere enn vi er klar over.

Hvis ikke de 30 -40 første sidene fenger, så les iallefall 20 sider videre :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Er veldig spent på hvilken naturviter som hevder at "ÅND er stoff i høyeste vibrasjon og STOFF er ånd i laveste vibrasjon"...? Forsøker du her å si noe om energi og stoff med relativitetsteorien som et vagt bakteppe? Til og med innenfor metafysikken skiller man mellom ånd og stoff.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, jeg tenker mer på kvante-teorien og superstreng-teorien som jeg har vært nysgjerrig på i mange år. Superstreng-teorien prøver jo å forene relativitets-teorien med kvante-torien. Nå er ikke alle vitenskapsmenn enige, men de er vitenskapsmenn også de som jobber med kvante-teori og som hevder at MATERIE er både BØLGE og PARTIKKEL !

Dette synes jeg er VELDIG interresant når vi nærmer oss det parapsykologiske. Vi får heller ikke glemme at vitenskapsmenn hevder at partiklene kan tilintetgjøre seg å bli REN ENERGI !! Dette også er veldig interesant når vi tar det parapsykologiske i betraktning synes jeg.

Du sier : - at til og med innenfor metafysikken skiller man mellom ånd og materie. Siden jeg har studert metafysikk i mange år, vil jeg bare oppklare hva den forteller at vi mennesker "består av ". Vi (mennesker) er ÅND ( her er det den fysiske kroppen faktisk !) SJEL (dette er den åndelige kropp) og så har vi en LIVSKRAFT (som er den psykiske kropp).

Hva mener forresten du er ånd ?? Har du noen formening om det ? Hadde vært interessant å høre. Dette er et emne jeg virkelig interesserer meg for. :-))

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vi har nok et veldig forskjellig verdensperspektiv. Selv er jeg svært skeptisk til alt som karakteriseres som "parapsykologi". Det meste av forskningen som er gjort kan vel heller ikke sies å være oppløftende lesning for de som tror på slike psykiske fenomener.

Jeg har lest for lite om "string-theory" til å ha noen klare meninger om saken (har faktisk tenkt å gjøre det når jeg får tid), men det er mange kritikere der ute og på nåværende tidspunkt er de skeptiske med god grunn.

Når det kommer til spørsmålet ditt, er jeg ikke sikker på hva jeg skal svare. Jeg tror selvfølgelig på at et hvert menneske har en form for bevissthet, og om det er dette du mener, synes jeg nevnte begrep gir mer mening enn ordet "ånd".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror de fleste tenker på ånd som den delen av oss som ikke er fysisk. Altså bølgen i partikkelen (jfr. kvante-teori) - og jeg vil her kalle den SJEL. Bevissheten er for meg i "det hele". Da tenker jeg triangelets lov. Mennesket som fysisk, åndelig og psykisk. Hver del med sine egne svingninger og jo høyere frekvens jo mindre tetthet. (Vitenskapen sier jo også at hver celle i kroppen vår "husker", har minner. Vedr. dette vil jeg anbefale boka "Gråt mitt elskede hjerte")

Det at jeg er overbevist om at der er en eksistens ved siden av den vi har i materien, skyldes nok hovedsaklig egne parapsykologiske erfaringer opp igjennom årene. Jeg har hele tiden visst at der var noe som manglet i undervisningen vi fikk på skolen.

La meg nå likevel få sagt at jeg har all respekt for dem som ikke har de samme overbevisninger som meg. De har sine grunner for det på samme måte som jeg har mine grunner for å mene det jeg mener.

Nå kom jeg plutselig til å tenke på et sitat her ....

Hva er det nå Einstein sier ? Jo..... ".....Min religion består i en ydmyk beundring av den grenseløse opphøyede ånd som åpenbarer seg i de minste detaljer vi er istand til å oppfatte med våre skrøpelige og svake sinn. Denne dype emosjonelle overbevisning av tilstedeværelse av en overordnet intelligens som kommer til uttrykk i det ufattelige univers, utgjør min forestilling om Gud."......... m.m. )

Han hadde nok av skeptikere rundt seg, selv han. Så da får iallefall jeg tåle litt motargumenter overfor mine overbevisninger. :-)))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Roger MartinsenChristoffer SmedaasTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik Vale