Hva med boka "Lijja" av Taslima Nasrin.
Hun skriver en dokumentar, omtale på bokens bakside: "I 1992 raserte hinduistiske fundamentalister Babri-moskeen i India. Begivenhetene fikk volsomme konsekvenser, selv i nabolandet Bangladesh. Militante muslimer hevnet seg på de hinduistiske minoriteten i landet."
Har ikke lest boka selv, plukka den med meg fra en bruktbok butikk i går for den så interessant ut.
Men boka over alle bøker er biografien der en Indisk kvinne skriver om sitt utrolige liv. Her er det ikke konflikter land imellom men konflikter og undertrykkelse av kvinner som er vanlig i det samfunnet hun er en del av og som får konsekvenser for henne. Sterk lesing og en utrolig god selvbiografi som mange burde lese.
Boka heter "Jeg, Phoolan Devi", av Phoolan Devi.
Hm, så rart jeg satt akkurat å tenkte på hans bøker. I "dagdrivergjengen" er alle spesielle ja veldig spesielle også. I "mus og menn" er der en mann men han er mer utviklingshemmet. Jeg må tenke på det og se om der er noen.
Natten mellom den 8. og 9. oktober er et pussig innslag. Det er ikke natten til fandens gebursdag men det er natten til Bjørneboes gebursdag. Mens klokken slo tolv, og jeg i all uskyldighet fylte år, lå landets første statsadvokat tindrende våken i sin seng og leste fy-fy boken. (Uten en tråd)
Han havner ikke direkte i vanskeligheter mot andre mennesker men de behandler han som den noe naive skikkelsen han er og han blir ergelig på de. Han holder seg mye for seg selv, er en tenker, en drømmer, hans tanker er snevre, han lever av og for naturen og de jordnære ting. Han er opptatt av fiske og utbytte av det for det er trange kår og han strever med å overleve og det preger Markus. Han er en einstøing som en får en god følelse for.
Boka er så vakker, en klassiker, den har en syngende rytme i seg som griper i hjertrøttene. Vet ikke om dette er noe mer oppklarende, men les den du Eirik, tror ikke du vil angre på det.
Det var ei fin liste du har laga. Min favoritt er kjellermenneske.
Jeg sitter her å tenker på fiskeren Markus i "Kilden" av Gabriel Scott.
Han er outsideren, en enslig kar som lever i et stille liv i et lite fiskesamfunnet på sørlandskysten. En litt naiv skikkelse som lever litt på siden av fellesskapet og sliter med sitt.
Kan fiskeren Markus og boka være en kandidat tro?
Små, men store øyeblikk av noen få blir her presentert.
Det er som forfatteren vil at leserne skal bli nysgjerrige og finne mer litteratur om disse karenes bragder.
Han gjorde meg nysgjerrig for nå vil jeg lese boka "Gift med Tolstoj" av Cynthia Asquith som jeg har. Zweig beretter i boka si om Tolstoj's noe uvanlige endelikt og dette "vil jeg høre med hans hustru om".
Har aldri prøvd lydbok, men når du så fint skriver hvordan det er for deg får jeg jammen lyst til å prøve. Har vært litt redd for at jeg ikke klarer å konsentrere med slik at jeg ikke går glipp av noe.
Det du sier ang å høre nye populærbøker da kan jeg forstå at det er like greit med lydbok.
Jeg skjønner også at vanen spiller en stor rolle her slik som Randi forteller.
Ok, det får være mitt nye prosjekt framover å prøve lydbok.
Folk analyserer så mye at de ikke kommer inn til selve kjernen i hva de leser, de står ved porten og famler med sine tusen nøkler uten å være klar over at porten i virkeligheten ikke er låst.
Hermann Hesse
Jeg har brent min dagbok når jeg rydda i mine esker hos mine foreldre da jeg var ca midt i 20 årene. Jeg las den, grøsset, og fant ut at dette ikke var noe jeg kunne samle på, var nok redd andre skulle lese den. Da var det ikke annet å gjøre, det var rett i ovnen.
Har ikke angra , men husker heller ikke om det sto noe som absolutt ingen burde lese, men det synest jeg sikkert den gang.
Det er klart det øye liker, det interesserer. Det er ikke alltid innholdet tilfredstiller selv om bokomslaget er forlokkende.
Jeg leser en del eldre bøker og der er det ikke bokomslag i det hele tatt. Det er ikke alltid lett å velge ukjent når jeg ikke kan lese bak på boka som har vært vanlig i ganske mange år nå. Ja, sannlig om jeg vet når forlagene begynte med bokomslag.
Det krever kanskje noe annet når en velger eldre bøker uten omslag.
Da er det så fint å søke på nettet, det har hjulpet meg til å velge slike bøker flere ganger, men også her inne drysser boktipsene fortere enn jeg klarer å lese unna.
For å si det sånn synest jeg at "Engler og demoner" er den "beste" boka.
Jeg hadde akkurat vært i Roma da jeg leste den, det var litt gøy å lese om flere av de stedene jeg just hadde besøkt og jeg fulgte reisene i boka på bykartet.
Filmen skuffa, men pytt hva gjør vel det.
Som alltid er det først ytterste nød som skaper det store og gripende samhold.
Mange tråder og mange meninger om denne boka, det ser ut som den engasjerer i allefall.
Jeg tok denne boka her og "Engler og demoner" for de røverhistoriene de er og la ikke noe symbolikk i den. Jeg synest de er helt på høyde med en del andre i krimsjangeren, spennende og engasjerende.
Flott, da må jeg grave fram boka og la den rykke langt fram fra haugen med bøker som skriker etter å bli lest.
Det er balsam å lese fornøyelige bøker i blandt og jeg tenker også på "Klokken i Makedonia" som ei bok jeg er glad jeg fant fram til. Takket være samværet her med andre bokelskere fant jeg fram til denne vår danske forfatternabo.
Jeg har vært med på en islamsk reise sammen med forfatteren til flere muslimske land, byer og steder.
Han setter et kritisk blikk på mange av de menneskene han møter og hva de står for. Han spør de ut så langt han tør gå om politiske ømtålige temaer og andre forhold for å høre deres meninger. Reisen har vært innom flere interessante land og byer som f. eks. Iran der han møter nære medarbeidere til Khomeini. Andre land han besøker er Pakistan, Indonesia og Bangladesh.
Hans analyse, meninger og tanker rundt det han opplever var interessant lesing. Derfor kan jeg anbefale boka for de av dere som ønsker å være med på en slik reise med en Nobelpris vinner.
Denne diktboka til Rune har flere perler som jeg har hatt og har glede av .
De er gode å lese, sier mye uten å være kompliserte.
egoismens hverdag
deg selv - drit i andre
Denne boka koste jeg meg med i Provence, Frankrike.
Her forteller den engelske forfatteren når han kjøpte hus på landsbygda i Provence og hans møte med lokalbefolkningen. Det er også et møte mellom fastboende og turister og om fornøyelige forviklinger når behovet for bl.a. håndtverkere melder seg. Det å lære seg å kjenne og akseptere en litt annerledes kultur med andre "regler" enn en er vant til.
Har du f. eks. mange venner i hjemlandet, kan det kanskje bli noen besøk om du ønsker det eller ikke. I boka møter du lokalbefolkningen med sine særegenheter og sine kulinariske retter.
Dette er ei "gla'bok",
Ja, det burde du og ta deg en tur til Montemartre. Jeg kommer nå fra 2 uker på Fransk Riviera og der fant jeg selvfølgelig et marked hvor de solgte mengder av brukte bøker. Men hjelpe meg, jeg kan desverre ikke språket, men likevel måtte jeg kjøpe og det ble 2 bøker av Guy Montparnass til en god venn som kan fransk. Har lest bøker av han før og vet de er bra. Håper boka om min venn Toulouse Lautrec vil falle i smak.
Kan ikke se du har lest "Kilden" av Gabriel Scott. Det er ei nydelig lita bok og jeg satt med en god følelse både under og etter lesningen. Den har slik en stille og behagelig rytme i teksten.
Denne boka burde mange lese.