Finnes det gode norske essaysamlinger? Jeg fikk det spørsmålet for noen dager siden og det begavede svar var: Hæ?
Noen som kan si noe mer fornuftig enn akkurat det?
Det var en skikkelig reise tilbake i gamle leseminner!Jeg har ikke funnet den der ennå, men jeg tror du har rett. jeg får snuse i antikvariat og se hva som dukker opp.
He, he - dette er skikkelig detektivarbeid. Jeg tror forfatteren er amerikansk, siden helten var amerikansk. Han er ikke en av de mer kjente forfatterne, de har jeg for det meste sjekket ut - så ikke le carre, forsythe, ludlum, greene. En stund trodde jeg det var Evely Anthony, men det var også feil. Stilen var mer som spionromanene under den kalde krigen, derfor tror jeg ikke boken er fra førti/femtitallet. Kanskje også fordi det var en kjærlighetshistorie inni det hele. Mest sannsynlig altså sytti, kanskje tidlig åttitallet. Jeg mener å huske at dette var skrevet i første person. Jeg husker sluttscenen veldig godt. Helten sitter i et fly som flyr lavt over byen, og oppdager denne kvinnen på taket av en bygning. Hun vinker til ham.
Nei, det er ingen av hans bøker. Ingen av plotene stemmer. Takk for linken!
Nope. Ikke Graham Green i det hele tatt. Jeg gikk gjennom listen hans - dessuten er jeg ikke så veldig glad i hans bøker. Takk for at du søkte!
Jeg har stor tålmodighet med oversettere, særlig kanskje film og tv-oversettere - jeg har selv oversatt bøker og vet hvor utrolig mye som kan kreves av en stakkar iblant. Og noen ganger er tabbene utrolig morsomme! Min absolutte favoritt blemme er denne fra en film med Robert Downey jr der han sier til sin utkårede: You have the face of a Botticelli. Oversatt ble dette til: Du har et ansikt som en bolle med gele.
Ikke helt det han var ute etter, tenker jeg ...
Tenker jeg kan prøve igjen. Det hra blitt mange flere bokelskere her inne siden den gangen, og kanskje noen husker denne?
Jeg etterlyste denne boken da jeg først ble medlem, det er nå en god stund siden og mange nye har kommet til. Det er verdt å forsøke igjen, tenker jeg.
Bare for å ha sagt det, jeg husker verken forfatter eller tittel, men jeg leste den som tenåring, så den må være gammel!
Dette er hva jeg husker: amerikaner kommer til latinamerikansk land. Midt på torget i hovedstaden står en statue av en kvinne som alle kaller stygg, men som han blir fascinert av. (mulig hun ble kalt apekvinnen eller apegudinnen). Da han så bli oppsøkt av en kvinne som ligner statuen blir han fascinert, og lover å hjelpe henne (jeg husker ikke med hva). Antageligvis noe CIA-greier. Han blir uansett alvorlig skadet og denne kvinnen lover å bli nonne hvis han overlever. Noe han da gjør.
Selv om det høres tragisk romantisk ut, var det ikke en romantisk bok, mer en spionroman av noe slag. Jeg-fortelling, tror jeg. Jeg har kikket på Desmond Bagley og Harold Robbins, og tror ikke det er en av deres.
Bokpremie til den som finner riktig bok!
Fortellermåten fungerte for meg. Spennende fra begynnelse til slutt. :D
En helt ny forfatter for meg, og en som har skrevet mange bøker. Det føles alltid som å finne skatten ved enden av regnbuen. Cross Stitch er min smakebit denne søndagen: Vestlandets leirgjøk: Smakebit på søndag
Det er sånn jeg gjør ... helst vil jeg lese siste bok først, sånn at jeg er sikker på at det er verdt å lese alt :D
He, he. Jeg liker tykke bøker. Så når Stephen King skriver bøker som The Stand, på nærmere 1500 sider, er jeg i bokhimmelen. Det skal god fortellerkunst og talent til å holde på leserens interesse gjennom så mange sider, og han er en av dem som klarer det. Dean Koontz har også en del sånne skikkelige mursteiner, og han klarer også å gjennomføre med stil.
Jeg synes det er vanskelig å si hvem som er best, siden de igrunnen er ganske forskjellige. Så jeg gleder meg til hver ny bok! Men jeg har blitt veldig glad i Odd Thomas, så akkurat nå "leder" Dean Koontz.
Begge de du nevner der er flotte bøker. Og så blir jeg så glad når han skriver skikkelig tykke bøker! Har også forhåndsbestilt - da var jeg glad jeg har Kindle, gitt :D
Jeg liker også det med Dean Koontz sine bøker. Han er flink til å skrive helhetlige historier, ikke bare rene skrekkbøker. Synes han bare blir bedre og bedre, egentlig. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til neste Odd Thomas bok!
Tror det er "The Time Traveller's Wife" du tenker på. Jeg falt ikke helt for den, mest fordi jeg ikke syntes jeg fikk en god forklaring på den tidsreisegreia :D
Fantastisk bok. Husker at jeg så filmen først, og da jeg leste boken hadde jeg ikke følelsen av å lese samme historie, gitt.
Victoria er absolutt en gripende historie, selv om jeg ikke er noen Hamsun-fan :D
Begrepet "kjærlighetsromaner" favner vidt :D. Klassikerne er ikke akkurat formelskrevne Harlequinromaner, og det er selvfølgelig også årsaken til at de fortsatt er "levende". Og det er heldigvis mengder av bøker som handler om kjærlighet uten å være lettvinte.
Smaken varierer! Jeg ble ikke så veldig begeistret for den siste filmatiseringen. Jeg synes Toby Stephens var mye bedre. Kanskje også fordi Ruth Wilson var en nydelig Jane.
Ah, Colin FIrth - den ultimate mr. Darcy. Tank om et lyst hode kunne få ham til å spille Rochester? Jeg skulle nemlig ønske at Jane Eyre fikk en Rochester som var like uforglemmelig. Jeg har - nesten - alle innspillinger av den boken, og kun versjonen med Ruth Wilson holder mål.