Skriver litt om mine favoritter i kjærlighetsromansjangeren på bloggen i dag - det er tross alt Valentinsdagen ... Vestlandets leirgjøk. Jeg blir veldig glad for å høre om andres favorietter - kanskje kan jeg få noen nye?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 39 svar.

"Kjærlighetsromaner" gav meg litt sånn Harlequin-vibber med en gang, men er jo forsåvidt enig i at det favner vidt. Kan kanskje omskrive det litt og nevne kjærlighetshistorier i bøker som jeg er glad? :)

De Elendige og Margit Sandemos bøker er nevnt, kan legge til Hamlet og Ofelias skjebne i Hamlet. Ellers er Dean Koontz en forfatter som faktisk skriver veldig gode kjærlighetshistorier i sine bøker. Tatt Av Vinden må nevnes, og av de mer "rene" kjærlighetsromaner er jeg veldig svak for Marian Keyes sine bøker. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg liker også det med Dean Koontz sine bøker. Han er flink til å skrive helhetlige historier, ikke bare rene skrekkbøker. Synes han bare blir bedre og bedre, egentlig. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til neste Odd Thomas bok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker Stephen King noen hakk bedre:) Men Koontz er ikke så verst han heller. Leser for tiden What the night knows av ham. En av hans nyere utgivelser.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes det er vanskelig å si hvem som er best, siden de igrunnen er ganske forskjellige. Så jeg gleder meg til hver ny bok! Men jeg har blitt veldig glad i Odd Thomas, så akkurat nå "leder" Dean Koontz.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har forhåndsbestilt Deeply Odd fra Amazon. Gleder meg. :) Liker også svært godt Life Expectancy og By The Light Of The Moon når vi snakker kjærlighet i bøkene hans.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg til Life Expectancy. En rar, men også spennende thriller:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begge de du nevner der er flotte bøker. Og så blir jeg så glad når han skriver skikkelig tykke bøker! Har også forhåndsbestilt - da var jeg glad jeg har Kindle, gitt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har nettopp skrevet til Rufsetufsa at det er rart hvor forskjellige vi mennesker er. Det kan jeg også skrive til deg, når du gleder deg over at King skriver så tykke bøker. Nettopp tykkelsen på bøkene har holdt meg helt borte fra Kings forfatterskap.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he. Jeg liker tykke bøker. Så når Stephen King skriver bøker som The Stand, på nærmere 1500 sider, er jeg i bokhimmelen. Det skal god fortellerkunst og talent til å holde på leserens interesse gjennom så mange sider, og han er en av dem som klarer det. Dean Koontz har også en del sånne skikkelige mursteiner, og han klarer også å gjennomføre med stil.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt usikker på hva jeg har lest av såkalte kjærlighetsromaner. Ser at jeg har lest Sidney Sheldon som du har vist til, men husker den ikke... Men Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede av Jan Wiese likte jeg veldig godt! Og Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt av Jamie Ford kan vel kalles en kjærlighetshistorie vil jeg tro.

Og så har jeg en bok om to som blir forelsket, der mannen går "inn og ut" av tiden. Selv om jeg "egentlig" ikke liker slike lite troverdige bøker så var det noe med denne som traff meg. Men jeg husker ikke hva den heter. Tror jeg må "lete" litt i bokhyllene mine og komme innom senere :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det er "The Time Traveller's Wife" du tenker på. Jeg falt ikke helt for den, mest fordi jeg ikke syntes jeg fikk en god forklaring på den tidsreisegreia :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, den boka var det ja. Nå fikk jeg lagt den inn som "lest" også. Jeg husker denne som en nydelig kjærlighetshistorie, ikke troverdig i forhold til historien om det å reise i tid (som jeg ikke har tro på), men de sterke følelsene og måten de behandlet hverandre på husker jeg som noe "varmt" og fint.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er det ingen som har nevnt Victoria av Knut Hamsun, også en gripende kjærlighetshistorie.
Vanskelig å si hvem som er favoritten min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Victoria er absolutt en gripende historie, selv om jeg ikke er noen Hamsun-fan :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I likhet med mange nedover i tråden leser heller ikke jeg rene kjærlighetsromaner. Men jeg har et par opplevelser der mer genrelle romaner, også har svært flotte kjærlighetsskildringer. "Enken" av Gil Adamsson er allerede nevnt - jeg vil i tillegg ha med "I ulvenes skygge" av Stef Penney og Victor Hugos praktfulle "De elendige".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begrepet "kjærlighetsromaner" favner vidt :D. Klassikerne er ikke akkurat formelskrevne Harlequinromaner, og det er selvfølgelig også årsaken til at de fortsatt er "levende". Og det er heldigvis mengder av bøker som handler om kjærlighet uten å være lettvinte.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tror de to mest betagende kjærlighetsromaner jeg har lest er: "Kvinnen som kledde seg naken for sin elskede" av Jan Wiese og "Himmelgraven" av Xinran. Men det er kanskje ikke den type kjærlighetsromaner du tenker på. Jeg mener, i disse bøkene er det ikke mye kliss, men en stor, dyp og ekte kjærlighet, riktignok ikke med lykkelig utfall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjærlighetsromaner er langt fra min favorittsjanger, derfor har jeg en som kanskje noen kommer til å protestere på at jeg setter i den båsen. Det er selvfølgelig mye mer enn en kjærlighetshistorie men jeg synes den kvalifiserer allikevel. En av mine favoritter må derfor bli
Anna Karenina av Leo Tolstoj.

Det er heller ikke mulig å snakke om kjærlighetshistorier uten å nevne Romeo and Juliet av William Shakespeare. Det er vel ikke en roman, men jeg vil allikevel nevne den som en av mine favoritter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er jo den tragiske kjærligheten som er tema i begge disse historiene, uansett hvor litterære de er. Det gir en ekstra dimensjon. Jeg ville nok likevel ikke ha satt dem i samme hylle som Barbara Cartland eller Danielle Steel ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan vel være derfor jeg ikke er så veldig glad i Danielle Steel og de klassiske kjærlighetsromanene :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he, sikkert. Men om du ikke har lest den før, så høres det ut som om Stormfulle høyder kan være noe for deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, kanskje det :-) Har ikke lest den så det er en bok jeg skal se nærmere på, takk for tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lite originalt, men jeg er veldig betatt av Wuthering heights. Kjærlighet, galskap og besettelse uten happy ending. Ah...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en teori som at man enten liker Stormfulle høyder eller Jane Eyre - det er veldig uvitenskapelig teori ... Det mest tragiske med det hele, er at søstrene Bronte ikke rakk å skrive flere bøker! De døde jo så unge alle sammen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stolthet og fordom og Jane Eyre er mine favorittar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begge to er på topp hos meg også - selv om altså Jane Eyre troner øverst :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg held truleg ein knapp på Stolthet og fordom. Men eg trur nok det er fordi eg er så glad i BBC-filmatiseringa, med Colin Firth som ein fantastisk flott Mr Darcy. Boka blei ekstra god etter å ha sett denne :) Men historia om Jane Eyre og Mr Rochester er høgt oppe på lista og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ah, Colin FIrth - den ultimate mr. Darcy. Tank om et lyst hode kunne få ham til å spille Rochester? Jeg skulle nemlig ønske at Jane Eyre fikk en Rochester som var like uforglemmelig. Jeg har - nesten - alle innspillinger av den boken, og kun versjonen med Ruth Wilson holder mål.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ooh, men Michael Fassbender som Rochester i 2011 var jo riktig fandenivoldsk nok!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Smaken varierer! Jeg ble ikke så veldig begeistret for den siste filmatiseringen. Jeg synes Toby Stephens var mye bedre. Kanskje også fordi Ruth Wilson var en nydelig Jane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, Colin Firth passa perfekt i den rolla! Eg har ikkje sett meir enn to versjonar av Jane Eyre, men einig med deg, Rochester har liksom ikkje festa seg heilt som den ultimate romantiske helten i nokon av dei innspelingane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Pride & Prejudice" er den store, det er jeg helt enig i. Ellers, "Stardust" av Neil Gaiman kommer vel nært nok, "Warm Bodies" av Isaac Marion er veldig annerledes, og hysterisk morsom (synes jeg da), med sin noe kompliserte zombie-kjærlighet. "Emma" av Jane Austen er også en av mine favoritter. Har alltid hatt et svakt punkt for "Den glemte hagen" av Kate Morton.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Stardust er fin. Og Warm Bodies hadde jeg stor moro av. En herlig helt, selv om han var død ... Jeg må innrømme at hvis jeg må velge mellom Pride & Prejudice, og Jane Eyre, så vinner Jane Eyre hver eneste gang. Den står godt plantet øverst på min liste!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Isaac Marion har visst sluppet en "prequel" til "Warm Bodies", nemlig "The New Hunger". Men bare som e-bok foreløpig, og bare på noe som heter Zola Books, som høres veldig interessant ut, men jeg tror jeg venter på papirversjonen. Og nå ble jeg mer enn tidligere nysjerrig på "Jane Eyre." Må visst se å få bestilt den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jane Eyre er kjærlighetsromanen alle andre kjærlighetsromaner er misunnelige på :D. Generelt er jeg skeptisk til prequels - hvorfor må de skrive en bok/lage en film om handlinger som ligger foran den boken/filmen som kom først? Kunne de ikke ha gjort det med en gang? Men jeg kommer til å ta en titt på denne, selv om jeg tror det kan bli vanskelig å toppe Warm Bodies, egentlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i Pride & Prejudice, men også Scarlett, Rhett og Tatt av vinden :) Og Wuthering Heights

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husker at jeg ble gledelig overrasket over Scarlett, selv om det er uhyre sjelden at oppfølgere skrevet av andre forfattere er noe bra. Den fungerte best ved å "glemme" Tatt av vinden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg tenker etter nå, så skjønner jeg at jeg ikke leser så mye kjærlighetsromaner, men en jeg likte veldig godt er Broene i Madison County. Den absolutte favoritten er nok Jane Austens Pride and Prejudice...den blir jeg nok aldri lei av <3

Gil Adamson's Enken er ikke en kjærlighetsroman sånn sett, men inneholder en av de vakreste kjærlighetshistoriene jeg har lest i senere tid-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Broene i Madison County burde ha vært med. Den husker jeg veldig godt. Jane Austen burde jeg også tatt med. Pride og Prejudice har jeg akkurat lest om igjen. Den siste har jeg ikke lest. Jeg må lage en liste - det kan bli bra :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

GodemineReadninggirl30Lisbeth Marie UvaagAstrid Terese Bjorland SkjeggerudVannflaskePiippokattaTore HalsaLinda NyrudKjell PTore OlsenCamillaSiw ThorbjørnsenReidun SvensliAnn ChristinLise MuntheDemeterBerit RAstrid SæverhagenHilde MjelvaConnieBjørn SturødTheaAvaHarald KBeathe Solbergandreas h. o.Ingrid HilmerIngvild STonesen81Hilde Merete GjessingBjørg  FrøysaaHelge-Mikal HartvedtKirsten LundRune U. FurbergLilleviIngunn SCarine OlsrødTralteHanne Kvernmo RyeOle