Klikk på en bok for å skrive en omtale.

Viser 1 til 20 av 77 bokomtaler

Et hyggelig gjensyn med Elling og Kjell Bjarne, med mange gode minner fra filmene Elling og Mors Elling som man humrer godt av. Men har man sett filmene så er det dessverre lite nytt i denne boka, det meste er tatt med i filmene. Men skal lese hele serien på nytt før jeg leser den nye boka, så da får man bare nyte en god repetisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja den August den August... Han er nå en oppfinnsom fyr.. :-) I denne boka skal han forvandle lille Polden til en by... Han skal bygge posthus og bank. Og fabrikk. Synes denne boka som første bok i trilogien - Landstrykere - er en fornøyelig bok som jeg koser meg med :-) Disse bøkene er nesten bedre enn Markens grøde som var min favoritt av Hamsuns bøker...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En fin avslutning på serien om Julie. Har hørt denne boka på lydbok, nydelig opplest av Merete Moen. Denne boka er lysere og lettere enn den forrige, Lenker, som ble mer mørk og dyster, preget av krigen men også av dramatiske hendelser i Julies liv. Men det er jo som vanlig nok av dramatikk i denne boka også, og "bekymringsministeren" Julie har nok å henge fingrene i av bekymring for barn og barnebarn. Tror nok de fleste kvinner kan kjenne seg igjen i denne boka/serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes denne tredje boka var den dårligste i serien. Har gjespa meg igjennom boka, mens tankene har vandret fra alt fra husarbeid til hva jeg skal ha til middag i morgen. Men måtte jo bare finne ut hvordan det gikk med gutten og Jens - og det fikk jeg jo svar på etter nesten å ha sovna mens jeg hørte på lydboka... Kunne jo bare bladd til de siste sidene, og ikke kjempa meg igjennom hele boka... Fra spøk til alvor: Det blir for springende fra en setting til en annen, plutselig er man i et brev, plutselig i en bar, så tilbake igjen uten noen overgang. Hvor er jeg nå? må jeg spørre meg selv mange ganger i løpet av boka? Mulig mitt dårlige inntrykk av boka til dels handler om en dårlig lydbokoppleser, som ikke tar pauser mellom ulike deler av boka, men det blir for mange ord, og for mange filosofiske betraktninger som gjør at selv slutten av boka mister sin virkning på meg, på grunn av så mange digresjoner og filosofiske betrakninger, så alt i alt er jeg glad jeg er ferdig med boka, så da blir jo inntrykket av boka sånn middels...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En vakker og velskrevet roman om livet til husmannsjenta og den senere kjente kloke kona Anne Brandfjell, nydelig opplest i lydbokformat av Anne Ryg. Vi befinner oss på 1800 tallet. Anne har hele tiden visst at hun har spesielle evner men prøver å skjule disse for omverdenen sin på grunn av skam og at hun føler seg annerledes. Av en klok kone i bygda lærer hun å bruke planter og urter for å helbrede forskjellig sykdom, og blir fortalt at hun er født med en gave. Hun føler et kall til å dra til Christiania for å bruke sine evner. Det tar litt tid før hun får tillit nok til å få tatt sine evner i bruk. Forfatteren er Annes tipp tippoldebarn og hun er tydelig på at dette er en roman og ikke en biografi. De fleste personer og historiske hendelser er reelle, men forfatteren har tatt seg frihet til å dikte omkring hendelsene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner ærlig talt ikke hvorfor folk gidder å lese disse bøkene.... denne skulle være den beste av de fire.... den tok seg opp halvveis, og jeg trodde endelig at det skulle bli en god bok, men datt ned igjen på slutten.... Jeg vil kalle denne serien ungdomsbøker

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Blodige strender er en skuffende oppfølger etter 3 gode bøker. Her blir det for mye prat og for lite handling. For lite tid på sjøen, og for mange lange brev til Kvammen, isteden for å beskrive hva som virkelig skjer i Halvors liv. For mange repetisjoner fra tidligere bøker, ja nok et torpedotreff, men det har vi lest om før. Spenningen tar seg opp de siste 15 minuttene i boka, men da er boka slutt, og fortsetter i neste bok. Etter å ha kjeda seg igjennom 700 sider føler man seg snytt da ja.

700 sider kan oppsummeres på 5 linjer. Dette er for dårlig ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En virkelig god og underholdende roman av Hamsun. Denne synes jeg er på høyde med min favorittbok av Hamsun, Markens grøde, selv om dette er en helt annerledes bok. Den rastløse eventyreren August og hans venn Edvard tar oss med på reiser rundt om i landet, med deres stadige nye prosjekter om å skape store penger. Det er langt i mellom kjedelige øyeblikk i denne boka, det skjer noe hele tiden,og det er ikke langt i mellom at jeg må humre og le av Augusts stadige nye påfunn.

Har hørt boka som lydbok på fabel. Tror dette må være en gammel lydbokversjon, med innlesing på kassett med treigt bånd. Måtte skru opp lesehastigheten for å få normal lesehastighet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvor interessant er det å lese side opp og ned om gaver gitt til og fra familien Enger? Jeg hadde trodd denne boka handla mer om Alzheimer, og mindre om gaver, men nei da. Bare en liten brøkdel av boka handler om Alzheimer. Synes boka tar seg opp halvveis med historien om Johannes, og morens engasjement for autistiske barn. Men alt i alt en temmelig middels god bok, med mye lite interessant innhold, så skjønner ikke helt at denne fikk bokhandlerprisen....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det blir litt vel mye poesi og for lite fremdrift i boka for min del, så har et blandet inntrykk. Starten gjespet jeg meg igjennom, men når gutten og postmannen Jens drar på sin strabasiøse postmannsreise over hav og fjell tar boka seg opp, og man må jo bare følge med på hva som skjer med dem. Det er jo utrolig at de ikke har pådratt seg lungebetennelse under første tur, men kjemper seg videre igjennom snøen.... gang på gang.... Slutten blir litt vel makaber.... og denne boka er bare en transportetappe til neste bok...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god bok og interessant historie om Beckys historie, som er en dramatisk historie om en jødisk jente fra Trondheim, min hjemby, som måtte gjemme seg i en vegg hos sin venn på Byneset, mens Rinnanbanden festet i nabohytta. Selv om selve historien er god, kunne den vært bedre skrevet, det er tydelig at forfatteren skal være tro mot sine kilder her, og ikke vil utbrodere mer enn hun har grunnlag for.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne boka blir alt for overflatisk dessverre... det blir for mange beskrivelser av ting, møbler, senger, lamper etc og for lite om hva Åsa egentlig følte... Det blir for kjedelig å lese om rett og slett... Plutselig får hun et barn og et barn til, mens barnefaren (e) er kun nevnt i en bisetning... Skulle gjerne hørt litt mer om Åsa i denne boka, og litt mindre om politikk... og oppramsinger av svenske politikere....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Et hyggelig gjensyn med Anne Karin Elstad sine bøker, 30 år siden jeg leste Innhaugfolket, og 20 år siden jeg leste For dagene er onde og Maria Maria. Nå har jeg omsider startet på serien om Julie, og inntrykket jeg sitter igjen med etter å ha lest første bok, er at dette er nok en god serie av Elstad. Får litt assosiasjoner tilbake til for dagene er onde, der bygdesladderen og "bygdedyret" er levende, også i denne boka om Julie, må man passe seg vel for hva man gjør for å passe seg for bygdesladderen. I denne boka finner Julie seg kjæreste, og forlover seg, og det aner meg at livet ikke bare blir enkelt for henne heller ikke i neste bok, som i denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En tankevekkende bok om hva årevis med mobbing i ytterste konsekvens kan føre til, men også hva det kan koste deg å bli akseptert av den populære gjengen på skolen. Jodi Picoult har skrevet en virkelig god bok om en gutt fra USA som til slutt gjennomfører en skolemassakre etter årevis med mobbing, og ender opp som drapsmann. Boka veksler mellom nåtid og fortid, og vi får etter hvert rullet opp bakgrunnen for at han handlet som han gjorde. Jeg har lest boka i norsk oversettelse på e-bok. Mulig den er bedre på orginalspråket engelsk, da jeg synes språket litt merkelig til tider, mulig det skyldes dårlig oversettelse, men alt i alt en veldig god bok som anbefales.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god bok, med mye interessant lesing om opptakten til og hva som skjedde under og etter verdenskrig. Men synes det er utrolig hvordan disse personene fra hele verden møtes på de utroligste steder. Verden er jammen liten i Folletts univers. Synes også boka er varierende, gode historier fra krigen, men synes det blir for mye fokus på kjærlighetshistorier og selskapeligheter. men alt i alt en god bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En krimbok full av spenning og dramatikk fra begynnelse til slutt. Jeg føler meg helt utslitt og filleristet etter å ha lest denne boka. Ikke en eneste side der man får slappet av før neste dramatiske hendelse. Den beste av Jægers bøker så langt. (jeg leser dem kronologisk, og dette er bok 5)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En svært god skildring av de første dagene av krigen i Narvik og sjøslagene som fant sted der. Boka er basert på virkelige hendelser og personer; familien på den lille gården Bakkan i Ofotfjorden opplevde sjøslagene som omtales i boka på nært hold, en av hovedpersonene, Gunvor, er forfatterens egen mor. Andreas som er den andre av hovedpersonene er forfatterens bestefar. Maskinisten Karl på den tyske jageren Erich Køllner er den tredje av hovedpersonene, han er også en reell person, men her har forfatteren ikke samme kildegrunnlaget, og har måttet tenke seg til hva som skjedde om bord. Beskrivelsene av hva som skjedde på sjøen disse dramatiske dagene, er reelle og basert på historiske kilder i tillegg til øyevitneskildringer. Synes forfatteren formidler dramatikken på en glimrende måte, dette var en spennende og dramatisk bok som var vanskelig å legge fra seg. En bok som jeg anbefaler på det sterkeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En virkelig god bok som jeg anbefaler alle å lese. Sitter igjen med spørsmålet: Kunne krigen i Norge vært unngått dersom regjeringen hadde vist mer handlekraft og ikke vært så grenseløst naive og egenrådige? Kunne krigen blitt slått tilbake dersom det hadde blitt reagert på meldingene som kom forut for den 9 april? Det var ikke et massivt angrep på Norge, og det kom klare meldinger forut for den 9 april om at tyske skip var på vei nordover. Kunne det militære klart å slått tilbake dersom det hadde blitt mobilisert og alle menn hadde vært på post da angrepet startet? En virkelig god historisk bok som setter søkelyset på regjering Nygårdsvold, og alle de feil som ble begått tiden forut, og også etter 9 april. Landssvikoppgjøret og spørsmålet om riksrett for regjeringen viser at det virkelig er forskjell på kong Salomon og Jørgen hattemaker... og at det virkelig er bukken som passer havresekken når det gjelder spørsmålet om politikerne som de øverste ansvarlige bør stå til ansvar for de feil de har gjort....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synes boka var veldig bra, fra første side frem til slutten, men syntes det ble en veldig brå slutt, syntes det manglet noe på slutten rett og slett, skulle gjerne likt å få visst litt mere... om hva som skjedde med Lars og faren og alle sammen... men alt i alt en veldig god bok

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Syntes starten var veldig bra - med den dramatiske skildringa på havet... da ble jeg tatt tilbake til Johan Bojers rike :-) dessverre skjer det ikke så mye etter det.... man må ha et innhold og ikke bare poetiske skildringer....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KtuhamreRavnKaramasov11Lene AndresenHanne Kvernmo RyecerpinHegeDolly DuckKorianderIris LinneaSolErlend Haugen  VikhagenSpurvelurvAnjaLilleviYvonne SandbergHildaBertyAnneWangChristinaIdaRufsetufsaMarianne KesselKjetil AudsenPer HellemRandi BorgenKatrinGalpakkaJane Foss HaugenØyvind BjørnerudAndreas KristiansenTralteIngunn SVannflaskeJulie StensethiJosefineTone SundlandRandi Annie FramnesSimen "Boktimmy" Ingemundsen