Tekst som har fått en stjerne av Linda Connie Thorsteinsen:

Viser 1 til 20 av 51:

Det var snodig, hva kan jeg gjøre for å gjenskape problemet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Om det hadde vært mulig, hadde det vært veldig fint å fått en "søppelkasse" der man kan sortere bøker med å klikke å dra. Det hender jeg oppdager at jeg har flere bøker dobble, og da ville det vært så mye mer lettvint å kunne gjøre det der enn å måtte gå inn på hver enkelt bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

«Ifjor midt på sommeren ble en liten norsk kystby skueplassen for noen høyst usedvanlige begivenheter. Det dukket opp en fremmed i byen, en viss Nagel, en merkelig og eiendommelig sjarlatan som gjorde en masse påfallende ting og som forsvant like så plutselig som han var kommet. Denne mann fikk endog besøk av en ung og hemmelighetsfull dame som kom i gud vet hvilket ærend og ikke torde være på stedet mere enn i et par timer før hun reiste sin vei. Men alt dette er ikke begynnelsen ...»

Mysterier, Knut Hamsun

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Minst en hånd til å holde boken og en nesetipp å henge brillene på. Alt annet blir frynsegoder.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg leser ganske mye “mørk” (og melankolsk) litteratur, blant annet befinner Fortæring av Tor Ulven, Opptegnelser fra et kjellerdyp av Dostojevskij, Carl Frode Tillers Skråninga, Richard III av Shakespeare, Naustet av Jon Fosse, Det svundne er en drøm av Aksel Sandemose, The Picture of Dorian Gray av Oscar Wilde og U – Historier om djevelskap av Carl Johan Jensen seg blant mine favoritter.

Likevel er det ikke ofte jeg sitter igjen med følelsen av at det jeg har lest er “sykt”. Ett unntak er selvsagt tidligere nevnte American Psycho, men boka jeg ønsker å fremheve er Suggesjoner av Marie Darrieussecq. Dette var hennes debutroman og boka handler om en kvinne som sakte forvandles til en gris. Det er omgivelsenes behandling av henne som fører til transformasjonen: hun blir fornedret og behandles som noe laverestående – en gris – og dermed blir hun en. Boka blir bare eklere og eklere etter hvert som forfallet blir tydeligere. Boka er en tydelig samfunnskritikk, samtidig som den er både ekkel og syk…

Edit: i tillegg er Den Guddommelege Komedie ganske så syk, spesielt når det gjelder delen som omhandler helvete. Her lar Dante sin egen bekjentskapskrets pines på unevnelige måter. Frastøtende og interessant på samme tid!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Utvilsomt Äldreomsorgen i Övre Kågedalen av Nikanor Teratologen. Leste den da den kom ut i 1992. Den eneste boken jeg har trengt pause fra lesningen. Etter hver ble hele historien så absurd at den ble komisk. Den norske versjonen er ikke like vass.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men filmene er jo så bra. Har ikke lest bøkene da, kan hende beskrivelsene er verre i bøkene. Var det "the red dragon"(filmen heter i hvertfall det) du leste? Synes filmene er vært å se uansett, bare sann for å ha nevnt det;p

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror de tenker mer på å gjenspeile det som er inni boka enn selve målgruppa. For ja, krimbøker ser ut som krimbøker, men det er fordi de er krim, ikke fordi målgruppa er "de som leser krim". For hva slags målgruppe er det, egentlig? Hvem leser krim? Det kan jo være hvemsomhelst; en jente i tenårene eller en mann på sytti.

Og jeg tror ikke de har tenkt at Baby Jane er en jentebok. Jeg føler meg heller ikke spesielt jentete. Det siste jeg vil identifisere meg som er 'jente'. Det var andre ting som gjorde at jeg likte omslaget. Coveret fikk meg til å tenke på klubbplakater og ville fester og deilig elektronikamusikk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Faen, Carl Frode! For et takk for sist! Reint og beint kvalm i dag. Boka di! Ikke av togturen.. en frosset sporveksel ga meg tid nok ved Holmestrand stasjon til å bli ferdig med toern. Jævlig innpå. Kanskje fordi jeg føler at jeg kjenner disse folkene. Ja da.. jeg er ikke namsosing; men fra innafra.. men det er samme ulla.. de samme stengslene, den samme gnagingen tankemessig, som gjør at historien gjentar seg, tar en annen form, og er en annen historie men er den samme allikevel. Faen! Når kommer tredje bind? Jeg grugleder meg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Alle bøker som begynner med 'En...' og slutter med '...s bekjennelser'.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min kamp. Historieløs tittel. Blir et symbol på egogenerasjonene, som relativiserer alt og som ikke ser lengre enn nesa rekker ;-)!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg bruker å argumentere med at jeg ikke røyker når folk begynner å stille spørsmål om min stadig voksende boksamling.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Vi har blitt 10.000 bokelskere! Andre tall: De siste 30 dagene har vi hatt 58.893 forskjellige besøkende. Tilsammen har vi lagt til 985.739 bøker i bokhyllene våre!

Hjertelig velkommen til de 32 nye bokelskerne som meldte seg på i dag!

Godt sagt! (22) Varsle Svar

Snøen blir aldri liggende på mamma, tankene isner aldri. Hun har et helt torg i sjela, og alltid nok parkeringsplasser i øynene.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har fortsatt tröbbel med å fylle plassen på et postkort.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Aldri - selv om det kan være fristende. Leser derimot ofte begynnelsen på boka om igjen når jeg har lest den ferdig, spesielt hvis boka og menneskene der traff meg i hjertet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

OOPPPS! Ser at jeg på ubegripelig vis glemte å nevne Karl Ove Knausgårds "Min Kamp 28!"

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kom plutselig på Kristianiabohemene. Kristian Krohg, Oda, Hans Jæger og co hadde vært en spennende gjeng å spise middag med. Sikkert en livlig og interessant gjeng. Kanskje Edvard Munch hadde dukket opp også..

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Abonnenten kan ikke nåes for øyeblikket"

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Leser livet jeg selv aldri fikk.

Godt sagt! (23) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckTine SundalTonjeAstrid Terese Bjorland Skjeggerudingar hLeseberta_23Hilde SkrettingJohn LarsenRonnyKristin71Jarmo LarsenIngvild SKarin BergFrode TangenLinda SolheimKitsuneAnne Lise JohannessenSynnøve H HoelSusan StensrudDaffy EnglundedgeofawordgretemorIngeborg GBjørg L.TanteMamieHarald KTorill Elisabeth RevheimsiljehusmorMonica CarlsenGro Anita MyrvangLinda RastenEivind  VaksvikMarianneMona HagenLinn HaugLilleviCathrine PedersenMarie HolterElin SkjerengHeidi